A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2014.04.25. 06:20 Blackwaters

Az járt jól, aki 5 éve vette meg lakását


P9280221.JPGÁtlagosan 40%-kal drágultak a lakások és házak árai az angol fővárosban 5 év alatt. Aki tehát 2009 tavaszán ingatlant vett, és most úgy dönt, hogy eladja, akár másfélszeresére is növelheti vagyonát ezzel a lépéssel. Az árak persze 5 évvel ezelőtt se voltak alacsonyak, de szembetűnő a különbség a mostanihoz képest.

Míg például Kensingtonban és Chelsea-ben, amely hagyományosan a legdrágább kerületnek számít, egy lakás átlagára £703.000 volt, idén már ugyanott £1.236.605 lett, ami több mint 75%-os drágulást jelez. De a legszegényebb kerületnek számító Barking és Dagenham kerületben is felszöktek az árak, igaz, jóval szerényebb mértékben. 5 éve még £196.888 volt az átlagár, idén már £234.283. Ez "csupán" 19%-nyi különbséget takar.

Jelenleg megjósolhatatlan, meddig tart az ingatlan árának emelkedése. Szakértők ugyanakkor egyöntetűen arra figyelmeztetnek, hogy a lufi előbb-utóbb kidurran és az ingatlanok ára reálértékükre fog visszaesni. Ez főleg azokat fogja sújtani, akik most hatalmas hiteleket vesznek fel, hogy megvásárolhassák fővárosi ingatlanukat. Jelenleg már 5% önerőre adnak hitelt a pénzintézetek, ha az igénylőnek megbízható jövedelme is van emellett.

Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan london ház drágulás ingatlanárak ingatlanlufi Chelsea ekozbenlondonban Eközbenlondonban Kensington Barking milliókat kaszálhat aki lakást vett 5 éve Londonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr666002441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása