A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2015.08.02. 08:30 Blackwaters

Ezek a legbiztonságosabb londoni kerületek

richmond_riverside1-610x406.jpg

Múltkor áttekintettük, melyek a legbűnösebb kerületek Londonban. Nos, íme a másik véglet.

1. Richmond upon Thames

A nyugat-londoni Richmond az egyik legfelkapottabb kerület a gazdagok körében, és nem véletlenül. Hangulatos parkjai, palotái (itt van például a Hampton Court Palace) elfeledtetik a nagyváros nyüzsgő zaját. Ezt választotta sok híresség is lakhelyül, mint Richard Attenborough vagy Robert Pattinson. És Londonban évek óta itt a legalacsonyabb a bűnözési ráta: ezer lakosra 54 bűneset jut. Ez messze alatta van a londoni átlagnak, ami 93.

2. Bexley

Átellenben a város másik végén, Dél-Kelet Londonban található a második legbiztonságosabb kerület, Bexley, ami még száz éve sincs, hogy a fővároshoz tartozik. A vidékies kerület sokáig nem épp a biztonságáról volt híres, ma azonban az egyik legjobb hely ebből a szempontból. Ráadásul árban is igen versenyképes. Míg Richmondban szobát vagy lakást bérelni lehetetlen olcsón, itt igenis megfizethető. A hely hátránya ugyanakkor, hogy messze esik a központtól, a Charing Cross például 21 km-re van tőle.

3. Sutton

A dél-londoni Sutton közlekedésileg már sokkal jobb helyen van, igaz, azért innen se öt perc a belváros. Ám a sok zöld felület és a jó közbiztonság kárpótolja az ittélőket. Évek óta előkelő helyen végez a statisztikákban, noha az elmúlt egy-két évben némiképp romlott a képe.

4. Kingston upon Thames

A Sutton és Richmond közt található Kingston is ott van a legjobbak között. Nagyjából egy szinten van Suttonnal, egész pontosan 57 bűneset jut 1000 lakosra mindkét kerületben. A trend azonban itt is romlást mutat 2014-hez képest. A legmagasabb a bűnözési arány a Grove városrészben, ez jelentősen lehúzza a kerület statisztikai mutatóit.

5. Harrow

Harrow mutatói erőszakos bűncselekmények tekintetében jobbak a kingstoni adatoknál, ugyanakkor a betörések magas száma miatt az 5. helyre szorult. Ez az egyedüli észak-londoni kerület, ami bekerült a legbiztonságosabb kerületek közé, ráadásul fokozatosan javuló tendenciát mutat. Harrow híres magániskoláiról (itt tanult Winston Churchill is), és mindmáig békés szigetnek számít átlag alatti bűnözési rátájával. Ráadásul jól megközelíthető a belváros is, ami előnyt jelent egy külső kerület esetén. 

1 komment

Címkék: statisztika biztonság rendőrség erőszak bűnügy London ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr197663572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bicepsz Elek77 2015.08.15. 17:25:10

Hat ez is mindig valtozik. A slum kezd kifele terjeszkedni, ahogy no a gyerekszamuk es pont pl. Kingston, Surbiton, Epsom stb. fele peldaul..
süti beállítások módosítása