A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2016.10.01. 08:50 Blackwaters

Khan: Londoni munkavállalási engedélyt tervezünk

2859262_main_image.jpgAz új londoni polgármester felfedte Brexit utáni tervét, a londoni munkavállalási engedélyt, ami azt célozza, hogy a képzett munkaerő ne hagyja el a brit fővárost a referendum eredménye miatt.

A júniusi EU-népszavazás egyik hozadéka, hogy megkezdődött a képzett munkaerő kiáramlása Londonból. Ez hosszútávon komoly problémákhoz vezethet: akadályozza a főváros fejlődését, csökkenti vonzerejét, végső soron elveszíti London jelenlegi kitüntetett pénzügyi-gazdasági pozícióját. Épp emiatt Sadiq Khan főpolgármester leült tárgyalni üzletvezetőkkel, valamint a kormány több tagjával, köztük David Davis Brexit-főtárgyalóval, valamint Boris Johnson volt főpolgármesterrel, jelenlegi külügyminiszterrel, hogy kidolgozzanak egy külön tervet a főváros számára. Ennek eredménye lett a Londoni munkavállalási engedély (London work permit), ami külön státuszt biztosítana a kifejezetten Londonba érkező munkavállalóknak. Khan nem támogatja azt, hogy London különváljék mint állam, de ott akar lenni a Brexit-tárgyalásokon, ahol azt képviselné, hogy a városban továbbra is szabadon lehessen munkát vállalni EU-állampolgároknak. Mint ismeretes, a Temze két partján a túlnyomó többség (59%) támogatta az EU-ban maradást, szemben az országos végeredménnyel (48%).

Szólj hozzá!

Címkék: munka gazdaság munkavállalás munkaerőpiac boris johnson 2016 London ekozbenlondonban sadiq khan Eközbenlondonban Brexit Londependence


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr3811748219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása