A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2016.10.28. 09:59 Blackwaters

Tovább emelkedik a gyűlöletből fakadó bűncselekmények száma

13muslims1_span.jpgA júniusi Brexit-szavazás után ugrásszerű növekedés volt megfigyelhető az angliai kriminálstatisztikában: egyre több xenofób és rasszista indíttatású bűncselekményt követtek el. A trend azóta se változott. Íme a legfrissebb adatok.

Aki azt remélte, hogy majd idővel megnyugszanak a kedélyek, az tévedett. A júliusi 5500 bejelentés után augusztusban is sok, mintegy 4500 gyűlölet-bűncselekményt követtek el az Egyesült Királyságban. Az emelkedés az előző évihez képest drasztikus, több mint 41%-os. A támadások főleg rasszista vagy vallásellenes okokból születtek, rengeteg inzultus éri nemcsak a kelet-európai bevándorlókat, de a muszlimokat is. A rendőrség adatai szerint ezen kívül tovább nőtt a homofób támadások száma, az előző évihez képest közel 25%-kal. Sokak szerint a Brexit-szavazás csak olaj volt a tűzre és a már meglévő előítéleteket erősítette. A statisztikák szerint évről évre egyre több gyűlöletből fakadó bűncselekmény történik az országban: míg 2014/15-ben 52 465 ilyen esetet jelentettek, addig 2015/16-ban már 62 518-at (az adatokat márciustól márciusig számolják), az idei évben pedig várhatóan további emelkedés lesz.

17 komment

Címkék: statisztika anglia eu rendőrség rasszizmus met xenofóbia gyűlölet muszlim bűnügy referendum egyesült királyság 2016 ekozbenlondonban Eközbenlondonban Brexit


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr4411803321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.10.29. 10:00:02

Kibújt a brutális gyűlölet az angolok álkedvessége áltoleranciája mögül. Mindig is gyűlölték a lengyelt, magyart, románt, most elszabadulnak az indulatok. Sok paki és indiai is megcélozza a fehér kelet-európaiakat, mert a briteket nem meri.

Érdekes, hogy sokan azon vergődnek, hogy Magyarország milyen idegengyűlölő, közben ott alig történnek ilyen gyűlöletbűncselekmények.
Ellenben az ultraliberális Németországban több száz Molotov-koktélos támadás történt migrik ellen, migrik is erőszakolnak nőket, kisgyerekeket (fiúkat és lányokat), a szélbalos Franciaországban 150+ embert öltek meg gyűlöletbűncselekményekben a mohamedánok.

Nyugat-Európa forr a gyűlölettől.

Lengyelország, Magyarország, Csehország meg a nyugalom szigetei.

Voyager10 2016.10.29. 10:02:57

Sajnos az embereknek alaptermészete a gyűlölködés. A sikertelen emberekre ez hatványozottan igaz. Úgy tűnik ez mindenhol így van. Én személy szerint itt Angliában még nem kaptam olyan gyűlölködő megjegyzéseket és fenyegetéseket , mint kedves, magyar honfitársaimtól. Bár itt is volt már részem bunkó viselkedésben, az akcentusom miatt.

na4 2016.10.29. 10:03:54

Anglia az angoloké. Ök döntik el, hogy kiket akarnak ott, és kiket nem. Ugyan mi a fenének kellene xenofil-nak lenniük? Ezt nem írhatja elö nekik senki. Az ö országuk, vegye már tudomásul mindenki.

poszátapokalipszis 2016.10.29. 10:11:59

@na4: egy undorító lény vagy. Persze, nem kell mindenkit egyformán kedvelni, de nemzetiségi alapon utálni valakit primitív.

Éhes ló 2016.10.29. 10:47:58

Már maga a szó - gyűlöletbűncselekmény - is orwelli.
Nem is szólva azokról a libbantakról, akik a szent PC nevében folytatnak inviziciós eljárásokat azok ellen, akik szerint az egyre eszementebb PC terror többet árt a világunknak, mint az őszinte és tiszta beszéd a kedvenceik kapcsán.
Érdekes módon a vérmagyarozás, nácizás sosem sérti a kényes izlésüket, ahogy a maoista, kommunista barátaik rémtettei is kóserek...

midnight coder 2016.10.29. 11:01:07

@poszátapokalipszis: Ettől eltekintve tökéletesen igaza van. Minden állam polgárainak alapvető joga, hogy azt fogadjanak be maguk közé akit akarnak. Ha egy nép nem akar a nyakába egy rakás iszlamistát, akkor annak nem kell egy rakás iszlamistát a nyakába rakni. Sem magyart, sem mást. Azzal nincs nagy gond, amíg pár száz van belőlük akik valamilyen adott cél érdekében vannak ott, de amikor ezresével vándorolnak be a többség akarata ellenére, az bizony már ciki.

Amúgy ez fordítva is igaz: ha a valamelyik kedves iszlamista ország (Pl. Irán, Szaud-Arábia) nyakába odatennél vagy 100 ezer hazai liberális bevándorlót, aligha lennének túl hosszú életűek. Vagy nagyon hamar rászoknának a hosszú szakállra és a csadorra.

steery 2016.10.29. 11:11:09

A gyűlölet az agresszió másik neve. Minél több az ember egy helyen, annál több lesz az agresszió a területvédő magatartás és az erőforrásokért való harc miatt. Ez elkerülhetetlen. Az Isten meg a Sátán együttes erővel sem tudná megállítani. A természet viszont bölcsen gondoskodik az egyensúly helyreállításáról, mert az agresszió felfokozásával öldökléssé erősíti a jelenséget és így szabadítja meg a helyet az emberfölöslegtől.
Ha nem akarsz gyűlölködést, csökkentsd az emberek számát egységnyi területen. Nincs más megoldás erre.

2016.10.29. 11:21:14

Az angoloknak alapvetoen a pakikkal es arabokkal van gondja, de veluk nem mernek kikezdeni. Egyszerubb a kelet-europaiakat zaklatni, mert kulturalt nepek es nem fognak visszautni, vagy nem kell attol tartani, hogy mondjuk egy roman nonel lenne egy kes (mert persze mindig no a celpont, oket konnyebb megijeszteni, mig egy ferfi esetleg visszaut). Gusztustalan egy vilag ez.

midnight coder 2016.10.29. 11:25:55

@steery: Nem feltétlenül. A japánok egész jól megvannak sokan kis helyen, míg az arabok a sivatagban is ölik egymást.

Brix 2016.10.29. 11:28:45

Lassan mindenhol megbukik a multikulturàlis tàrsadalom...Jobb kimaradni belőle ès a lehető legnagyobb elzàrkózàst vàlasztani! Közép-Európa fel fog èrtékelődni , mint lakóterület annak köszönhetően, hogy kulturàlisan homogén...Az angolok viszont jól bebukjàk a Brexittel, hiszen nem tudnak semmi eladható terméket gyàrtani...Eddig is csak a kereskedelemből, és a bevàndorlókból éltek...Most visszakerülnek a valós helyükre, egy gyengébb fonttal....

Scott Tenorman Must Die 2016.10.29. 12:26:45

ez mondjuk egy totál hazugság. egyedül Magyarországon történhet ilyen, más országban csak béke és szeretet van. szerintem az angliai esetet is magyarok követték el

2016.10.29. 12:33:50

@steery: agresszió van gyűlölet nelkül is.

@midnight coder: a japánokat évszázadokon keresztül tizedelték a feudális uraik, kiszelektálódott az ellentmondásra, lázadásra hajlamos populáció. Az engedelmes paraszt tudott túlélni.
Az araboknál meg a legnagyobb gyilkos, tolvaj, rabló volt a nyerő, erre szelektálódtak.

@Brix: a briteket azért nem sajnálnám, sok lehetőségük van pénzcsinálásra, termelni nem nagyon kell nekik, pénzügyi szolgáltatásokból él London és az IT, mérnöki, orvosi meg más magasan fizetett munkákra ezután is sorban fognak állni bevándorlók. Csak ezentúl először munkaszerződést kell szerezni, hogy odamehessen az ember, nem lehet csak úgy bemenni és munkáért kajtatni.

2016.10.29. 12:39:02

A muszlimok által elkövetett gyűlöletbűncselekmények statisztikája azóta is titkos.

Brix 2016.10.29. 13:11:34

@karandash: Állítólag sok szolgáltató cég, nagybankok tervezik áthelyezni a központjukat a kontinensre...Másrészt, az UK-nagyon ráállt a külföldi munkásoktól való függésre, és itt nem csak a magasan képzett munkáról van szó...Pl. a víz-gázszerelést majdnem csak kelet-európaiak végzik. Azt is megnézném, hogy egy angol munkanélküli mikor megy el húsüzembe dolgozni, ahol 3-4 fok hideg van egész nap...
Ami járható út, Kelet-Közép Európának, nem biztos hogy járható lesz az Egyesült Királyságnak...
Pont azok fogják megszenvedni a jó minőségű, dolgos kelet-európai munkaerő hiányát, akik leginkább a Brexit-re szavaztak: az eltartott réteg... A Brexit-et pártolók aránya a 2015-ben ugrott meg, amikor Merkel beengedte a kontroll nélküli embermilliókat Európába, addig azért az EU tagságot pártolók többségben voltak... Ekkor kellett volna felhívi a brit választók figyelmét, hogy van olyan migráns, amelyik dolgozni megy oda, az EU szabadságjogai alapján, hasznot termelni a briteknek és nem megváltoztatni az ország képét, és van olyan, amelyik jogalap nélkül menne, a szociális hálón élősköni, gyereket gyártani, és új családtagokat bevinni...
A britek kicsit "gyepes " gondolkodásúak, és nem tudnak külünbséget tenni a bevándorlók között, úgy ahogy az amerikaiak vagy németek teszik, a munka alapján... Szerintem sok jövője nem lesz az UK-nak, nem véletlenül akarnak a skótok is kiválni belőle...Szerintem Európa gazdasági súlypontja el fog most tolódni a Cseh- és Lengyelország irányába, hiszen ezek az országok kiváló és olcsó munkaerővel rendelkeznek, és stabil társadalmat alkotnak...

2016.10.29. 14:47:03

@karandash: NE általánosíts! A britek között is sok a szélsőséges, de nem minden brit az. Viszont a balhékat mindig a szélsőségesek csinálják, így a hírek mindig róluk szólnak.
Vagy úgy gondolod, hogy minden magyar háborúsdit játszó náci, csak azért mert egy ilyen agyonlőtt egy rendőrt?

Jakab.gipsz 2016.10.29. 15:58:34

Hagyjuk a csudába és tegyük már félre mi európaiak ezt a gyűlölet beszédre alapozott tematikát, sokan úgy kezelik mint ha Jolly Jokert ha valamit nem tudnak elő kapják.
Tisztázzuk, az európai keresztény kultúra kör nem ismeri a felekezeti gyűlölködést, már túlléptünk rajta. ezzel szemben a zsidó-muszlin, és muszlin-muszlin, (síita.szunnita) gyűlölködés valós probléma, ezt pedig a migránsokkal együtt a zsidó és a muszlin papok terjesztik, és a ateista neoliberálisokkal egyetemben.
Na de egy ateista államrendszerhez kitudna integrálódni, úgy hogy a saját identitását fel ne adja, tehát ez egy mesterségesen kreált paradoxon.

Mézes Ödön 2017.01.07. 23:38:51

@Kishableany: Az igaz hogy tobb problemajuk van a pakikkal es arabokkal, de az mar nem hogy a kelet-europaiak nem zavarjak oket. Tul sok kelet-europai erkezett, az angol tudja jol hogy milyen terhet jelent ez osszessegeben. Errol szolt reszben a Brexit. A kelet-europaiak is jobban jarnanak, ha korlatoznak a szamukat, mert akkor kisebb lenne a feszultseg.
süti beállítások módosítása