A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.04.07. 09:25 Blackwaters

Kilőttek az élelmiszerárak

everton-vs-burnley-live-english-barclays-premier-league_2.jpgA Brexit óta a font gyengült, ezt pedig az élelmiszerláncok igyekeznek áthárítani vásárlóikra. Egyre kevesebb az akciós áru, és mind többször kell nagyobb összeget otthagyni a kasszáknál mint egy évvel korábban.

A 2016 márciusi árakhoz képest átlagosan 2-3%-kal nőttek az árak 2017 márciusára egyes hétköznapi élelmiszerek körében, mint a vaj, tea, hal. A növekedés nagyobb mértékű lenne, de a csokoládé vagy a szárnyashúsok árának nemzetközi esése mérsékelte az emelkedést. A gyorsuló infláció várhatóan a vásárlókat az olcsóbb áruk felé hajtja, ezért nőni fog a kereslet az akciós termékek iránt. Ugyanakkor pont itt látható a legnagyobb visszavágás. Szinte az összes áruház, a Sainsbury's-től a Tescóig kivezeti a "Vegyél 1-et, és kapsz 1 másikat ingyen" akciókat. Érdekesség, hogy míg a nagy áruházak bevételében stagnálás vagy visszaesés volt tapasztalható az elmúlt egy évben, addig a diszkontok, mint az Aldi és a Lidl rekordbevételt ért el.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia tesco lidl bolt ár sainsbury élelmiszer áremelkedés 2017 2016 bolti árak ekozbenlondonban Eközbenlondonban Brexit


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr7212400411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása