A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.04.18. 09:34 Blackwaters

Drámaian nő a savas támadások száma

_90436882_img-20150910-wa0000.jpg12 ember megsérült egy tegnap éjjel történt savas támadásban Kelet-Londonban. A késelések mellett egyre több problémát okoz a rendőröknek ez a típusú bűncselekmény. Eddig leginkább a bandák használták egymás közti leszámolásokban, de egyre jobban terjed a közönséges rablók és erőszakosságot elkövetők között, mivel nehéz azonosítani a tettest.

Míg 2015-ben 261 olyan esetet jegyeztek fel a MET emberei, amikor a támadók korrozív anyagot használtak, addig tavaly már 454-et, és várhatóan ez a szám idén még tovább emelkedik. Ez több mint 70%-os éves növekedést jelez. Noha az elmúlt időszakban tovább nőtt a késes támadások száma is, egyes bűnözői csoportok egyre gyakrabban használják a maró, savas anyagokat, hogy elérjék céljaikat. Az okok között van, hogy megszigorították a késelésre vonatkozó szabályokat, akár azonnali börtön fenyegeti, aki kést hord magánál. A késelés gyilkossági kísérletnek minősül a hatályos büntetőjog szerint, míg a savas támadás súlyos testi sértésnek. A támadások harmada a kelet-londoni, főként ázsiai bevándorlók lakta Newhamben történik.

kép: BBC

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség met késelés bűnügy 2017 2015 2016 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban savas támadás Newham


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1112358975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása