A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.05.24. 09:42 Blackwaters

Kritikusra emelték a terrorfenyegetettségi szintet

telemmglpict000129700249_1-large_trans_nvbqzqnjv4bqvfkyf8f8biotmzzgou3kx39nkpp6yjhyeboi_4nxnug.jpeg2007 óta először emelte Nagy-Britannia a terrorfenyegetettségi szintet kritikusra. Ez azt jelenti, hogy küszöbön áll egy újabb terrorcselekmény. De mit jelent ez a gyakorlatban, a hétköznapokban?

Miután kiderült, hogy a manchesteri terrortámadást egy 23 éves helyi fiatalember, Salman Abedi követte el házi készítésű szögbombával, találgatások kezdődtek, vajon egyedül követte-e el a merényletet. A 22 áldozatot követelő akciót az MI5 nyomozása alapján ha egyedül is követte el, voltak segítői, akik újabb támadásra készülhetnek. Ezért a miniszterelnök a Cobra-csoport tegnapi találkozóját követően úgy rendelkezett, hogy a legmagasabb fokra emeli a terrorkészültségi szintet. Ennek következményeként mostantól mintegy 5000 fegyveres katona vesz részt a járőrözésben, a rendőrség mellett, főként kiemelt helyszíneken és csomópontokon. Londonban a kormányzati intézmények mellett turisztikai látnivalóknál, közlekedési eszközökön, tömegrendezvényeken, vagyis a terroristák főbb célpontjainál egyaránt meg fognak jelenni a védelmi erők tagjai. Az éles lőszerrel rendelkező katonáknak azonnali tűzparancsuk van, azaz ha támadást észlelnek, rögtön intézkedhetnek és ártalmatlaníthatják a támadót. A belső elhárítás kéri, hogy amennyiben gyanús mozgást vagy személyt észlel valaki, értesítse a hatóságokat.

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség terror miniszterelnök bűnügy terrortámadás 2017 rendkívüli Manchester Cobra MI5 Theresa May


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr6012536455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása