A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.10.15. 09:31 Blackwaters

Öt sötét múltú pub

lambandflagmain.jpgA Londonist összegyűjtött öt olyan jól menő pubot, aminek a múltjára árnyék vetül. Ezek között van, ahova prostituáltak jártak, máshol bűnözők kerestek menedéket, és volt, ahol pusztakezes bunyókat rendeztek. Feltűnik Jamie Oliver ükapja és Hasfelmetsző Jack is.

Talán azt túlzás állítani, hogy annyi pub van Londonban, mint égen a csillag, de azt nem, hogy van néhány közöttük, amelynek múltjában vannak sötét foltok.

The Bill Murray, Angel (37 Queens Head Street, N1 8NQ)

thebillmurray.jpg

Az Islingtonban található "intézményt" 1860-ban építették és több név alatt működött. Volt The Ram Bar, The Ram and Teasel és The Mocky Pup is - most The Bill Murray néven reinkarnálódott. Hatalmas alagsori termeiben egykoron a pub lehetőséget biztosított vendégeinek, hogy intimebb módon is megismerhessék egymást, mint amennyi egy pint sör után természetes volna. Ezeknek a hedonista napokban már vége, jelenleg arról nevezetes a hely, hogy ingyenes komédiaesteket rendeznek itt, ahol stand-uposok és más tréfamesterek nevettetik meg a közönséget. Bővebben ITT lehet olvasni a programokról.

The Lamb&Flag, Covent Garden (33 Rose Street, WC2E 9EB)

lambandflag.jpgBaljós jel szokott lenni, ha egy pubnak olyan becenevet adnak, mint "A vödörnyi vér". De ez történt az 1800-as évek elején ennél a helynél. Az egyik legrégibb pubként tartják számon (mint ahogy sok más italozót), és anno kétes hírét azzal szerezte, hogy hátsó szobájában pusztakezes harcokat rendeztek. Orrvérzés és csonttörés sem lehetett ritkaság errefelé, ma azonban békés söntés és nyugodt hangulat várja az idelátogatókat.

The Prospect of Whitby, Wapping (56 Wapping Wall, E1W 3SH)

prospectofwhitby.jpgAz igen régen, 1520-ban alapított Prospect of Whitby folyammenti elhelyezkedésénél fogva mágnesként vonzott törvénykerülőket, akik előszeretettel választották ezt a kétes hírű helyet, hogy meghúzzák magukat egy időre. Szolgáltak itt ki kalózokat, csempészeket, rablókat és gyilkosokat is, ami oda vezetett, hogy az "Ördög Kocsmája" néven emlegették. Nem voltak azonban mindig ilyen szerencsések az arra tévedő bűnözők. Volt állítólag olyan, hogy megkötözték őket apály idején, majd amikor dagálykor felgyülemlett a víz a pub alsó részeiben, egyszerűen hagyták őket megfulladni. Ma persze már szó sincs ilyenről, a Temzére pedig szép kilátás nyílik az első emeleti teraszról.

The Ten Bells, Spitalfields (84 Commercial Street, E1 6LY)

the-ten-bells-ligger.jpgTalán az egyik legismertebb pub az ötből, a Ten Bells, ami a City szívében található. Hasfelmetsző Jack két áldozata is sűrűn látogatta, mielőtt végzett velük a sorozatgyilkos, ahogy azok a prostituáltak is, akik itt kerestek kuncsaftokat az 1800-as években. És a pulykafonat szerelmeseinek további negatív konnotációja van a helynek: Jamie Oliver ükapja valaha főbérlő volt itt (megj.: Jamie Oliver nagy vitát váltott ki Angliában a pulykafonataival, amiket gyerekétkeztetésben használtak).

The Star Tavern, Belgravia (6 Belgrave Mews West, SW1X 8HT)

startavern.jpgA pub az egyik legelőkelőbb helyen fekszik Londonban, ugyanakkor az 1950-es és 60-as években népszerű tanyája volt a főváros veszélyes elemeinek. Közel a gazdagokhoz és híres emberekhez a nagy bűnözők idejöttek, hogy fitogtassák vagyonukat, drága pezsgőket igyanak a nagy sztárokkal. De nemcsak a szórakozás helye volt ez, itt készítették elő az 1963-as nagy vonatrablást is, aminek során az elkövetők mintegy 2.6 millió fontot zsákmányoltak. De nem kell aggódni, ma már nem kell bűnözői körbe tartozni, hogy megigyunk itt egy sört, elég ellátogatni a Belgraviába.

via: Londonist

2 komment

Címkék: sör prostitúció pub kocsma ital bűnügy London City Jamie Oliver ekozbenlondonban Hasfelmetsző Jack Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr6212809824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrstjnethn 2017.10.15. 15:32:23

Mekkora egy mocskos középkori sötét lebuj volt ez az egész város, de most már nem. Ja, de.

Szaktanár 2017.10.15. 20:40:40

The Prospect of Whitby, Wapping, itt ittam egyszer-kétszer, a fenti kis rész hangulatos.
süti beállítások módosítása