A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.03.16. 09:05 Blackwaters

Miközben nő a bűnözés, egyre kevesebb a rendőr

met_officer.jpg10 év alatt 20 ezerrel kevesebb rendőr lett Angliában. Eközben 10 éve nem látott magasságokban a bűnözési ráta. London az egyik legfertőzöttebb.

2009-ben még 144 ezernél is több rendőr szolgált Anglia és Wales területén, 2017 őszén már kevesebb mint 122 ezer. Csak tavaly fél év alatt 1200 fővel lett kevesebb az állomány, nem kis részben annak köszönhetően, hogy a jelenlegi konzervatív kormány befagyasztotta a béreket, és egyéb elvonásokkal sújtotta a rendőrséget. A legtöbben a londoni rendőrségnél, a Metropolitan Police-nál léptek le tavaly, közel 700-an. A növekvő bűnözés és az ellenzék kritikájának hatására a következő pénzügyi évre már 450 millió fontos extrával számol a büdzsé, amibe beletartozik a terrorizmus elleni pénz és a digitális eszközök fejlesztése is. Ezt részint a növekvő önkormányzati adókból akarják finanszírozni, vagyis a lakosságra terhelnék a többletkiadást. Háztartásonként ez évi £12-os növekedés jelentene. A kérdés, elegendő lesz-e a pluszpénz. A rendőrfőnökök szerint a duplája kéne, hogy még 5000 embert tudjanak állományba venni és felfegyverezni. A londoni polgármester, aki éles bírálója a belügyi tárcának, extra 60 millió fontos kiadásra készül a város kontójára a jövő évre, hogy még 1000 bobby legyen a főváros utcáin. Khan ugyanakkor lehűtötte az optimistákat: "Szeretnék világosan fogalmazni: ez önmagában nem fogja visszafordítani a növekvő bűnözést, amit láthatunk Londonban és országszerte. Csupán arra elegendő, hogy a fejünket a víz felett tartsuk az elkövetkező két évben."

Szólj hozzá!

Címkék: anglia rendőrség polgármester met főváros bűnügy London Wales ekozbenlondonban sadiq khan Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1913667666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása