A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.09.18. 17:23 Blackwaters

Berobbant a második hullám

coronavirus-london-underground.jpgNapi 2-3000 új, regisztrált beteg, tiltások, lefújt újévi tűzijáték – a koronavírus második hulláma megérkezett.

Májusban volt utoljára annyi új napi megbetegedés, mint most, szeptember közepén az Egyesült Királyságban. Ezzel összesen már 382 ezer fertőzöttről tudni az országban. A hivatalos napi 2-3000 új beteg viszont csak a látszat, a King's College mérése szerint naponta 7-8000 ember fertőződhet meg valójában. A hatóságok már meg is kongatták a vészharangot: kemény ősznek néznek elébe a britek. Hétfőtől már él a hatos szabály, amelyet a járvány továbbterjedésének megakadályozása végett hoztak, vagyis hogy hat embernél több nem találkozhat egyszerre. Ez vonatkozik a kül- és beltéri találkozásokra is. Aki megszegi az új szabályt, borsos büntetésre számíthat: minimum 100 font, maximum 3200 font bírságot kaphat. Aki házibulit szervez, még durvább büntetéssel kell számolnia. Nottinghamben egy fiatal diáknak 10 ezer fontos (kb. 4 millió forintos) büntetést számláztak ki, miután 50 embert hívott meg egy illegális buliba.

Jelenleg a legfertőzöttebb területek az országban Leicester, Liverpool, Oldham, Bolton és South Tyneside (Newcastle) környéke. Londonban egyelőre mérsékeltek a számok, de egyértelműen nőnek valamennyi kerületben. Főleg fiatalok fertőződnek meg ebben a hullámban, közülük is inkább a szegényebb kerületekben élők. Élen jár az új megbetegedések számában Ealing, Enfield, Redbridge, Newham és Haringey. Eddig összesen 6180 ember halt meg a fővárosban a koronavírus miatt. A polgármester már most törölte a híres újévi tűzijátékot, amelyet minden évben megrendeznek a Temze partján. Nagyban múlik Sadiq Khan jövője azon, hogy miként kezeli a járványt, 2021-ben fogják ugyanis megtartani az idén elmaradt főpolgármester-választást Londonban. A konzervatívok már élesen támadják a regnáló főpolgármester elhibázott politikája miatt. Kihívója Shaun Bailey lesz.

1 komment

Címkék: politika halál betegség kormány szabály tűzijáték font járvány 2020 2021 London ekozbenlondonban sadiq khan Eközbenlondonban koronavírus Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr8116206194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondó 2020.09.19. 14:36:20

Amúgy mi a terv életünk végéig már így maradunk? Rettegésben?

Bármiben meg szabad halni kivéve covidban.
süti beállítások módosítása