A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2013.08.19. 10:00 Blackwaters

8 százalékkal nőttek az ingatlanárak egy év alatt

P7080001.JPGDagad az ingatlanlufi - erre figyelmeztetnek szakértők Londonban, ahol egy év alatt 8,1 százalékkal nőttek az ingatlanárak. A növekedés egy átlagos otthon árát 425 ezer font fölé lökte, ami kb. 150 millió magyar forintot jelent. Az elmúlt két és fél év legnagyobb ugrása ez, megvan a veszélye tehát annak, hogy hamarosan kifullad a lendület.

Ugyanakkor az árakon ez nem látszik egyelőre. Ez főleg annak tudható be, hogy kevés az ingatlan Londonban ahhoz képest, amekkora a kereslet irántuk. Ráadásul a meglévő ingatlanok között is sok a régi, elavult épület, szükség van tehát mielőbb új lakásokra.

A kormány ugyan tett intézkedéseket ennek érdekében, de úgy tűnik, ez nem elegendő. Sadiq Khan, az árnyékkormány minisztere szerint megbukott a kormány és a polgármester is ezen a vizsgán. Boris Johnson polgármester visszautastotta a vádakat, mondván, már így is számtalan új otthon létesült, és további 100 ezer fog elkészülni a két ciklusban. Hogy mégsem sikerült elérni a célt, az az mutatja, hogy két év alatt 18-ról 25%-ra nőtt az ingatlanokat bérlők aránya.

forrás: London Evening Standard

1 komment

Címkék: ingatlan london lakás otthon bérlő ingatlanárak boris johnson lakásár ingatlanlufi sadiq khan


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr645465631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása