A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2016.01.16. 17:42 Blackwaters

Elmarad a tervezett 24 órás sztrájk

2014-05-03-23-10-38--922320648.jpegNem áll le végül az éjszakai metró miatt január 26-án, február 15-én és február 17-én este 9 órától a londoni metró 24 órára, mert megállapodtak a felek egymással. Korábban:

A leköszönő polgármester, Boris Johnson eltökélten állt ki az éjszakai metrózás mellett és a szakszervezetek tiltakozása ellenére bevezetni kívánja a hétvégi szolgáltatást még az idén. Az elképzelés lényege az lenne, hogy a hétvégi időszakban éjszaka több fontos vonalon (de nem az összesen) közlekedne a metró, ezzel a zsúfolt éjszakai London közlekedését megkönnyítené a főváros. Csakhogy a szakszervezetek élesen tiltakoznak a tervezet ellen, mondván, a dolgozók amúgy is túlterheltek, ráadásul a metrórendszer elavult és veszélyes volna ez az extraszolgáltatás, miközben amúgy is dolgozókat bocsát el a cég. Ugyanakkor sem a polgármestert, se a munkaadó TfL-t nem tudták meggyőzni a szakszervezetek képviselői, akiket úgy kerülne ki Boris Johnson, hogy a hétvégi időszakra részmunkaidőben munkásokat toborozna.

1 komment

Címkék: közlekedés metró sztrájk dugó boris johnson tfl 2016 London ekozbenlondonban metrósok Eközbenlondonban 24 órás sztrájkot tartanak a metrósok


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr238263376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aspitwilight 2016.01.21. 17:09:56

Ezt az életveszélyes és elavult a metró dolgot nem értem. Nem a teljes metró rendszer felújítása zajlik már jó pár éve?
süti beállítások módosítása