A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.05.05. 11:03 Westminster

Az önkormányzati választás előrevetíti a júniusi eredményt

3890.jpgA tegnap zajlott önkormányzati választásokon a konzervatívok előretörtek és növelték befolyásukat a helyi szinteken. Eközben az UKIP hatalmasat veszített és a Munkáspárt is meggyengült. Mindez May nagyarányú győzelmét jósolja a júniusi általános választásokon.

Skócia és Wales valamennyi, továbbá Anglia 34 tanácstestületében választottak helyi képviselőket. Az eredmény nem túl rózsás az ellenzékre nézve: a toryk előretörtek, megszerezték Warwickshire és Lincolnshire megyéket, ami korábban az UKIP erőssége volt, és több mint 150 helyet nyertek összességében Nagy-Britanniában. A legnagyobb ellenzéki erő Munkáspárt 125 helyet veszített, főleg Walesben estek vissza, de például Cardiffot sikerült megtartaniuk. Az UKIP is a vesztesek között: mind a 41 korábbi helyét kénytelen átadni. Ian Duncan Smith tory politikus odáig merészkedett, hogy azt mondja, az UKIP-nak nincs értelme a továbbiakban. A Liberáldemokraták mérsékelten szerepeltek, de úgy tűnik, kezdenek magukra találni. Mindez előrevetíti az egy hónap múlva esedékes választások eredményét, ami Theresa May pártjának nagyarányú (valószínűleg történelmi) győzelmét és a Munkáspárt kudarcát vetíti előre.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia politika választás önkormányzat skócia munkáspárt liberálisok 2017 önkormányzati választás konzervatívok UKIP Wales Eközbenlondonban Theresa May


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5112482625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása