A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.09.07. 09:09 Blackwaters

Meglepő ok miatt nőtt az erőszakos bűnözés Londonban

crimerate.jpegCressida Dick rendőrségi biztos nyilatkozott az idei év bűnűgyi statisztikáiról és hogy miért érte utol New Yorkot London emberölések tekintetében. 2018-ban eddig 88-an vesztették életüket utcai erőszak miatt.

A londoni bűnözési statisztikák romlottak idén, a korábbi évekhez képest is. Ezt sokan az alacsony létszámú rendőri állománynak tudták be, mások az iskolából kimaradó, hátrányos helyzetű, másod- és harmadgenerációs fekete fiatalokat okolták, ill. az elégtelen szociális és gyermekvédelmi rendszert. A Scotland Yard a gyilkosságok jelentős részét felderítette, ugyanakkor sok olyan nem halálos kimenetelű késelés történt, aminek az elkövetője homályban maradt.

Cressida Dick rendőrségi biztos az Independentnek nyilatkozott arról, hogy bár az év elején valóban kiugróan magas volt az utcai erőszak, nyárra a helyzet normalizálódott és hiba lenne azt állítani, hogy New York-i szinten állna a londoni bűnözés. Az utcai emberölések többsége bandaháborúkhoz vagy drogkereskedelemhez kötődik. A hátrányos helyzetű családokból származó fiatalok gyakran keverednek drogot terjesztő bandákba, ahol aztán erőszakos tevékenységekre veszik rá őket. Ezeket az eseteket meg lehetne előzni a tanárok és a szülők révén, akiknek nagyobb rálátásuk van arra, ha elkallódik egy gyerek.

Ugyanakkor a rendőrtiszt szerint nagy a felelőssége azoknak a középosztálybeli fehér családok gyermekeinek is, akik fogyasztói a különböző drogoknak. Nem is gondolnak bele szerinte ezek a huszonéves és fiatal harmincas férfiak és nők, akik egyébként kiállnak a globális felmelegedés ellen, és a fair trade, ill. organikus táplálkozás hívei, hogy egy kis darab crack vagy egy csík kokain milyen nyomorúságot tud okozni a társadalmukban. A drogok iránt megnőtt kereslet ugyanis felfelé hajtja a drogpiacot és vele a bűnözési rátát is. A gyilkosságok száma 2014 óta folyamatosan emelkedik a 9 milliós városban.

5 komment

Címkék: statisztika halál drog rendőrség gyilkosság fiatalok met késelés bűnügy 2018 ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5414175287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.07. 22:59:56

nem emelkedett az nagyon, csak az volt az újdonság, hogy az idióták tolták instára az akciókat ríltájm. szóval ugyanaz a probléma sokkal több figyelmet kapott, az angol sajtó meg úgy is imád sivalkodni, hát még jobban felfújták. ez történt.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.09.08. 18:13:39

Ez tényleg meglepő. Drog és bandaháborúk miatt? Wazze, eddig azt hittem, hogy Schrödinger macskájának simogatásán vesznek össze miközben Wigner féle barchobát játszanak.

aleb19 2018.09.08. 23:10:03

hatranyos helyzetu fiatalok ...ezen jot rohogtem...nyugaton a keseleseket kb 90% fekak kovetik el fekakon

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.09. 07:24:42

Soros kés gyártó cégek részvényeivel shortol. Ez az ok.

protézisesh 2018.09.09. 08:45:15

A kelta/normann felmenőkkel nemigen rendelkező brit fiatalok savas támadásai kimaradtak az okok közül. A fehér középosztályból füvezők, az az oka mindennek. Értem...
süti beállítások módosítása