A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.11.24. 08:41 Blackwaters

Nekimegy a rendőrség a motoros tolvajoknak – videóval

london_moped_thief.jpgKeményebb taktikára váltott a londoni rendőrség az elharapózó motoros rablások miatt: autójukkal egyszerűen nekimennek a tolvajok robogójának. Ezzel a módszerrel 36%-os visszaesés tapasztalható ennél a bűnesetnél a Guardian információi alapján.

Napi szinten történnek Londonban olyan rablások, elsősorban a gazdagabb kerületekben, hogy robogóval megközelítik a gyanútlan járókelőt, és vagy a táskáját, vagy a mobilját kitépik a kezéből. A rendőrség sokáig tehetetlenül szemlélte ezeket a bűnelkövetőket, akik gyakran meg tudtak lépni könnyű, gyors járgányaikkal a túlzsúfolt utcákon keresztül. Ám ennek vége. Az elmúlt egy évben a rendőrök egyszerűen nekimennek a robogóknak, ha sikerül beérniük a tolvajokat, és a balesetet szenvedőket már könnyebb elkapniuk. A cél persze nem az, hogy komoly sérüléseket okozzanak a tolvajoknak, így ügyelnek arra, hogy a rendőrautó ne keresztülmenjen a motoros tolvajon, csupán fellökje. Ehhez különlegesen képzett, ún. taktikai érintésben jártas rendőröket vetnek be, akik hatékonyan tudják végigvinni az ütközést, és nem fogják őket emiatt bíróságra citálni. Volt rabló, aki levette menet közben a sisakját, hátha úgy nem lökik fel. Végül elkapták és lecsukták. Míg tavaly 10 hónap alatt 20 ezer ilyen bűneset volt, addig idén ugyanennyi idő alatt már csak 12500. A módszer tehát működik. Az autós üldözés során a rendőrök az ütközés előtt figyelmeztetik a robogós, hogy álljon meg. Van, hogy kilövik a kerekeit a mopedjének, és van, amikor egyszerűen csak nekimennek. Ezekből adott közre a Guardian egy válogatásvideót.

26 komment

Címkék: rendőrség autó robogó rablás met bűnügy autós üldözés 2018 London Guardian ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr4714390000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az igazi Trebics 2018.11.25. 11:51:06

Érdekelne, mit szólnak ehhez az ottani jogvédők. Nálunk biztosan fontosabb lenne a bűnözők testi épséghez fűződő joga.

XXXXXL 2018.11.25. 12:16:09

Öröm látni mindezt :)

Egy lépéssel közelebb ahhoz, amit én tennék a tolvajokkal (politikusbűnözőkkel is :) persze nem írom ide, mert az sértené a mélyen tisztelt bűnözők mindenféle jogait.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.25. 12:24:29

Ezzel szemben nálunk hogy meghurcolták azt a nőt, aki arra vetemedett, hogy az autójával üldözőbe vette az őt kirabló motorost.

Nem tudom, mikor érvényesül már végre az a józan észnek megfelelő nézet, hogy a bűnöző a bűn elkövetésével olyan mértékig lemond a jogairól, amennyire ez a bűn elhárításához szükséges. És a bűn elhárítása, megakadályozása fontosabb, mint a bűnöző testi épsége.

@Az igazi Trebics:

Természetesen, hiszen jogai csak a bűnözőnek vannak. Nem emlékszem olyan esetre, amikor a magyar jogvédők az áldozat jogai védelmében léptek volna fel. Főleg olyankor nem, amikor a bűnöző cigány, az áldozat meg magyar.

Jakab.gipsz 2018.11.25. 12:34:41

Csak a politikailag korrekt és független bíróság meg ne tudja, milyen egyszerűen leszoríthatók a társadalmi felelősség vállalás helyett, (a megélhetési bűnözők), üldözése, persze így is, csak szabály szerű lehet, elvégre jog-állam van.

Raven! 2018.11.25. 12:49:25

Sajnos csak csepp a tengerben... Napi szinten lathatoak ezek a szemetek mindenhol, kettesevel motoron, buko nelkul csak alarcokban es korberohognek mindent es mindenkit :(

Gábor Szögyéni 2018.11.25. 13:13:54

TASZ, Helsinki, sivalkodás indul, egy-kettő-három! Ja ne itt Magyarországon, hanem tessék kitakarodni Angliába!

Kelly és a szexi dög 2018.11.25. 13:21:57

Nagyon helyes! Nálunk bezzeg az ügyészség éveken keresztül vádolta emberöléssel azt a nőt, aki ugyanígy nekiment a motoros rablóknak...

Karipapa01 2018.11.25. 13:26:20

@Jakab.gipsz: A megélhetési bűnöző az a politikus! :D :D

Bobby Newmark 2018.11.25. 14:24:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Kelly és a szexi dög:
Csak halkan kérdezem meg, hogy az a nő is "különlegesen képzett, ún. taktikai érintésben jártas " volt, vagy esetleg megint hülyeséget beszéltek?

Tekintve hogy a cikk ezt emeli ki, ez az oka annak, hogy aztán nem lesz beperelve a rendőr. Ha egy civil csinálja ugyanezt, azt is bíróság elé rángatják, biztosak lehettek benne.

Továbbá ki is nyírta a tolvajt, aztán azt még a legvéresszájúbb, de még nem elmebeteg rendpártiak is el szokták ismerni, hogy lopásért nem halál jár.
Ja, és a végén felmentették a nőt, szal dupla öntökönszúrás volt ez részetekről.

Pepejoe 2018.11.25. 14:46:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Csak a pontosság kedvéért, abban a Bp.-i esetben több mint 2.5 millió ft. kár keletkezett több vétlen autóban + megsérült egy ártatlan autós és meghalt egy ember. Aki akár tolvaj volt akár nem de meghalt. Szép lenne, ha az utca embere bírálgatna élet-halál. Gondolom a hölgy roppant felkészült volt autósüldözésileg és PÁV 1-e is volt. Ja nem. Ellenben a videón profi és felkészült akciót látunk, aminek NEM az egyetlen célja felrúgni a motorost, ha lehet máshogy is, máshogy kapják el. Az a nőszemély eleve úgy üldözött, hogy felrúgja. Eleve csúcsforgalomban.
Ha az én kocsimban vagy bennem tett volna kárt aznap, tuti engem is betesznek a rendőrverda hátsó ülésére úgy p.csánrúgdosom. Akár nő, akár nem.
Gondolom nem volt a táskában 2.5 millányi aranyrúd, hogy mindenáron és mindenkin át visszaszerezzük.
Úgyhogy egyértelmű volt, hogy kicsit azért megcincálják mielött felmentik, hogy ne bátorítsanak egy nyomit sem mert a végén már az is alkalmas lesz az önigazolásra, hogy nyitva hagytam a garázsajtót és azért rohanok tökönpaszulyon át.

halaloszto 2018.11.25. 15:46:41

@Bobby Newmark: nem az a fő különbség. hanem hogy nálunk kétszer leéled az életed mielőtt a rendőrségnek fontos lesz elkapni egy tolvajt.

biesel 2018.11.25. 15:49:17

Az angol rendőrök módszere hatékony lett. De nem eléggé, még így is 12500 bűnelkövetés maradt. Mi lenne ha legalább minden 2. tolvajon áthajtanának? ...
Viccet félretéve, sokszor csak a jogi lehetőség kell a rendörségnek. Mivel csak ezzel az ütközéses módszerrel lettek eredményesek. Szerintem se kellene védeni a bűnelkövetőket, több hatalamt a rendöröknek! Legyünk mi is Amerika! Ott bármikor lelőhet a rendör, igaz ha nincs résen akkor őt lövik le...

Csak a yamaha 2018.11.25. 15:57:44

Csak halkan megsúgom..A Pav1 től senki nem lesz jobb/ügyesebb..Az semmit nem számít,...;-)

martineden 2018.11.25. 16:26:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ,,Nem tudom, mikor érvényesül már végre az a józan észnek megfelelő nézet, hogy a bűnöző a bűn elkövetésével olyan mértékig lemond a jogairól, amennyire ez a bűn elhárításához szükséges.".......ervenyesul ez,csak nem mindenkinel.Az orban hazi cseledjet szallito terepjarot ellopta egy ferfi,harom golyot kapott a hataba aztan meg 8 evet,mikor felasta magat.Hat gondolom a lovesektol nem szart be annyira,mint attol,h rajott, a torvenyek fellett allo maffiavezer kocsijat fujta meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.25. 21:31:24

@Pepejoe:

www.demokrata.hu/hir/belfold/tamadni-veszelyes

A Kúria a nőt inden vádpont alól felmentette, mivel a hatályos törvény szerint mindvégig jogos önvédelmi helyzetben volt.

Itt minden részletesen el van magyarázva, talán még te is képes vagy felfogni:

www.demokrata.hu/hir/belfold/tamadni-veszelyes

Minden egyéb, amit összehordasz, ócska rizsa.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.25. 21:40:52

@Bobby Newmark:

"Továbbá ki is nyírta a tolvajt, aztán azt még a legvéresszájúbb, de még nem elmebeteg rendpártiak is el szokták ismerni, hogy lopásért nem halál jár.
Ja, és a végén felmentették a nőt, szal dupla öntökönszúrás volt ez részetekről."

Az előző kommentem neked is szól. Tudom, a vérlibsi lelked nem bírja elviselni, hogy az új törvények szerint a nő jogos önvédelmio helyzetben volt, ezért felmentették.

Okulásul egy idézet a Demokrata írásából:

"A Kúria tanácselnöke elmondta, a megvádolt nő jogtalan támadás áldozatává vált, védekező reakciója természetes és törvényes volt, amely nem kivételes lehetőség, hanem mindenkit megillető alapvető jog. Mivel a támadó választja meg a helyet, az időt, a támadás módját, ezért neki kell viselnie az elhárító cselekmények következményeit is."

Világos, libsikém? A támadónak kell viselnie az elhárító cselekmények következményeit. Ha a a következmény a támadó halála, akkor azt is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.25. 21:46:54

@Bobby Newmark:

"még a legvéresszájúbb, de még nem elmebeteg rendpártiak is el szokták ismerni, hogy lopásért nem halál jár."

Olyan idióta vagy, hogy az már fáj.

1) Nem lopás, hanem rablás történt. Kár, hogy ez a mai napig nem jött le neked. Ha még ennyit sem sikerült felfognod, akkor ugyan miként lenne élvárható tőled az ügy normális megítélése?

2) A nő nem ítélkezett, hanem jogszerűen megvédte a tulajdonát. A törvény szerint ennek következményeit a támadó viseli. Nem kellett volna rabolni. Ennyike.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.25. 21:57:23

Ha éjjel betörsz a házamba, akkor jogosan öllek meg, mert ez a törvény szerint az életem elleni támadásnak minősül, ilyenkor pedig nem követelmény az arányos védekezés. (Persze ti libbantak nyilván el tudjátok magyarázni, hogyan védekezzék arányosan egy 48 kilós nő éjszaka egy 90 kilós betörő ellen.) Ettől még egy bíróság nyilván nem ítél halálra senkit betörésért. Én azonban ilyenkor nem ítélkezem, hanem jogos önvédelmi helyzetben az életemet ill. a vagyonomat védem. Ha kell, akár a támadó élete árán is, elvégre ő döntött úgy, hogy támad, nem én.

Éppen ezért engem simán felmentenek minden vád alól, sőt talán vádemelésig sem jut el az ügy.

Persze K. Andrea esete egészen más volt, neki eleve nem állt szándékában a rabló megölése.

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2018.11.25. 22:44:24

Ezt a "taktikai érintésben jártas" bullshitet nem kellene nagyon elhinni. A világ egyik legnagyobb városában, ahol bevallottan hatalmas rendőrhiány van, csúcsforgalom idején nincs idő arra, hogy készenlétben malmozó speciális egységeket küldjenek pár motoros szarházi után, akik 1 perc alatt felszívódnak.

Akiket itt látunk, azok a legközelebbi random rendőrjárőrök, akik nekimentek a motorosnak, ahogyan éppen sikerül. 0:20-nál például taktikailag belelökik a delikvenst az álló Nissanba, le is van vágva a videó vége a becsapódással. De a többi felvétel között sincs két egyforma találat.

Bobby Newmark 2018.11.26. 09:19:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Na most akkor eldönthetnéd, hogy

1. "meghurcolták azt a nőt, aki arra vetemedett, hogy az autójával üldözőbe vette az őt kirabló motorost."
vagy
2. "A Kúria a nőt inden vádpont alól felmentette"

Szóval hogy meg lett hurcolva szegény, vagy normális ügyrendben felmentették?

Csak mert mindkettőt te mondtad, bár a másodikat csak azután, hogy felhívtuk rá a figyelmed.
Aztán most meg úgy csinálsz, mintha nem homlokegyenest az ellenkező állásponton álltál volna, te gyökér szélkakas pöcs.

"1) Nem lopás, hanem rablás történt. "
Kár, hogy a jog értelmezéséhez is hülye vagy mint a segg, ez nem rablás volt. Olvasgass Btk-t, nem idézem be neked. Sem erőszak sem fenyegetés nem történt, még tettenérés után sem (azt pl külön kiemeli a Btk, hogy akkor válik rablássá a lopás). De lófaszt, ez esetben nem pipálta ki egyik feltételt sem a tolvaj, szal nyasgem.

Még ha igazad lenne, de úgy osztod itt az észt magas lóról, hogy hülye vagy hozzá, mint a pöcsöm.

"Világos, libsikém?"
Nekem végig az volt, neked ömlött a fos a szádon, hogy meghurcolták szegény nőt. Most ne csinálj úgy, mintha te mondanál nekem bármi újat, ha én árultam el neked, hogy felmentették, te gyökér!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.26. 10:51:54

@Bobby Newmark:

Tudom, neked libbant idióta bűnözőpárti takonygerincű vadbaromnak nem meghurcolás, hogy 5 évig folyt ellene a per, első- és másodfokon elítélték, és csak a Kúria mentette fel. Természetesen biztos az ügytől függetlenül vesztette el az állását, és nyilván lelkileg sem viselték meg az 5 évig tartó perek és a kétszeri elítélése.

Belebújsz te a bűnöző fajtád szaros seggébe, te senkiházi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.26. 11:03:51

@Szabi DMC:

"Ezt a "taktikai érintésben jártas" bullshitet nem kellene nagyon elhinni."

Bizonyára csak az idióta "jogvédők" megnyugtatására mondják. Mert rajtuk kívül a vak lőtéri kutyát sem érdekli, ha tömegével kerül kórházba vagy temetőbe a motoros rablókhoz hasonló alja népség.

Szerencsére nálunk is egyre inkább igaz, hogy crime does not pay. Főleg akkor, ha valaki elég tökös ahhoz, hogy - a TASZ és egyéb bűnpártolók legnagyobb bánatára - keményen visszavágjon.

Bobby Newmark 2018.11.26. 14:10:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azt esetleg megmutatnád, hogy hol védtem én bármiféle bűnözőt, te seggfej?
Felőlem hadakozz nyugodtan a fasz képzelgéseiddel, de ahhoz én nem kívánok asszisztálni.

Majd ha eldöntötted, hogy mi az álláspontod, örülsz, hogy meghurcolták, vagy sajnálod, hogy öt év után felmentették, ÉS sikerül felfognod azt is amit írtam, és nem csak arra akarsz válaszolni, amit az irományom mögé KÉPZELSZ, akkor folytathatjuk.

Addig meg menj, baszd meg a kurva anyádat a ravatalon, gyökér!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.11.26. 22:40:46

@Bobby Newmark:

"menj, baszd meg a kurva anyádat a ravatalon"

Anyám szerencsére él és jó egészségnek örvend. Olvasta jókívánságaidat és részvétét küldi a te anyádnak, amiért egy akkora rakás szart szült a világra, mint amilyen te vagy.
süti beállítások módosítása