A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.12.25. 16:55 Blackwaters

A királynő szerint jószándékra nagyobb szükség van, mint valaha

the-queen-speech-t.jpgHagyományos karácsonyi beszédében II. Erzsébet hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a tisztelet, azokkal szemben is, akik más nézeteket vallanak. 

1932 óta minden évben elhangzik a királyi beszéd, ami egyfajta értékelése az évnek és a nemzethez, ill. az egész Nemzetközösséghez szóló üzeneteket tartalmaz. A királynő, apja örökébe lépve, 1952 óta tart beszédét, amit ezúttal a Buckingham palotában vettek fel. Idén II. Erzsébet kiemelte a brit Királyi Légierő, az RAF 100. évfordulóját, két dédunokája születését, továbbá a királyi esküvőket, köztük Meghan és Harry egybekelését, ill. Károly herceg 70. születésnapját. Bár a királynő, mint az állam feje, semleges politikailag, hangsúlyozta az egység fontosságát, ami különösen a nemzetet megosztó Brexit árnyékában fontos üzenet. Ahogy az is, hogy még a mélyben meghúzódó különbségek ellenére is a másik embert tisztelni kell és úgy viszonyulni hozzá, mint aki hozzánk hasonló emberi lény, mert ez fog elvezetni minket egy magasabb szintű egyetértés felé. Kiemelte még a jézusi tanítások aktualitását és boldog karácsonyt kívánt a Brit Nemzetközösség valamennyi tagjának. A királynő beszédét a King's College kórusának éneke vezette be és zárta.

1 komment

Címkék: karácsony évforduló kereszténység királynő királyi család 2018 Nagy-Britannia II. Erzsébet Harry herceg Károly herceg Meghan Markle ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr3414514190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2018.12.28. 19:31:45

Istenem, óvd meg a királynőt !

A liberálisoktól !
süti beállítások módosítása