A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2019.01.16. 20:41 Westminster

Nem sikerült Corbyn kísérlete, marad May és kabinetje

corby-vote.jpg325 szavazattal 306 ellenében elutasította a parlament a Theresa May kabinetje elleni bizalmatlansági indítványt. Marad a bizonytalanság, milyen megoldással áll elő hétfőig a kormány a Brexittel kapcsolatban.

Hat órás vita után összezártak a konzervatívok és szövetségeseik May mögött, így megúszta a tegnap kezdeményezett bizalmatlansági voksolást a Brexit-megállapodásról szóló szavazás után. Corbyn, May kihívója, ma zombikormánynak titulálta a regnáló kabinetet, amely képtelen megbirkózni a Brexit jelentette kihívásokkal és bizonytalanságot hozott a britek, az országban élő EU-állampolgárok és a gazdaság életébe. Hiába érvelt azonban szenvedélyesen a toryk, de legfőképpen May ellenében, nem kapta meg a bizalmat a többségtől, nem érte el célját, az újabb általános választást. A bizonytalanság tehát, hogy milyen újabb tervvel áll elő May és csapata, marad.

A mai napon több EU-s politikus megszólalt a Brexit ügyében és egyöntetűen azt mondták, a labda most a britek térfelén pattog. A legértelmesebb megoldásnak most a Brexit-határidő eltolása tűnik egy későbbi időpontra. Addig is azonban az Egyesült Királyság az EU tagja marad, kevés joggal, ám annál több kötelezettséggel. A közelgő Európai parlamenti választásokon például már nem vehet részt az ország, helyeit szétosztották a többi tagállam között, ám a meghozott EU-s rendelkezéseknek továbbra is meg kell felelnie, mert jogilag az unió tagja lesz akkor is, hacsak nem hullik ki március végén alku nélkül. Egyelőre azonban úgy tűnik, sem az EU, sem May és kabinetje nem akarja a legrosszabb forgatókönyvet és állításuk szerint mindent megtesznek, hogy elhárítsák.

2 komment

Címkék: politika eu szavazás parlament angolok egyesült királyság 2019 ekozbenlondonban Eközbenlondonban Brexit Corbyn Theresa May


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr6114567272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ad Dio 2019.01.17. 21:16:30

Pávatánc. A toryk célja az, hogy az új EU parlamenttel próbáljanak meg tárgyalni. Az EU ezt szeretné megakadályozni, de nem tudja.

Indriq 2019.01.17. 22:39:15

May tipikus példája a hatalomhoz való utolsó utáni ragaszkodáshoz. Szépen kiásta az árkokat kb 20 évre. Ha most lemondott volna, esély lett volna halasztásra, megerősítő népszavazásra, ehelyett rá fog lépni az orbáni útra és mindenhol az EU-t fogja hibáztatni
süti beállítások módosítása