A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.04.02. 18:00 Blackwaters

Rekordidő alatt felépült a londoni Nightingale szuperkórház

nhs-nightingale-london-excel.jpgKét hét alatt felépült és már 500 beteget tud ellátni London legnagyobb ideiglenes kórháza, a Nightingale. Összesen 4000 embert tudnak majd kezelni benne.

A jelenleg koronavírussal küzdő egészségügyi miniszter, Matt Hancock még március 24-én jelentette be, hogy a tömeges Covid-19 megbetegedés miatt szükségessé vált új, átmeneti kórházak felépítése és üzembe állítása szerte az országban. Az elsőt Londonban építették meg 14 nap alatt. A kezdetben 500 pácienst befogadni kész, de napokon belül összesen 4000 beteg intenzív ellátását biztosító Nigthingale kórház helyszínéül a kelet-londoni Docklandsben található ExCel Centert választották. Az intézmény gyors kialakításába a brit hadsereg is aktívan részt vett. A szuperkórházba a fiatalabb betegeket szállítják majd és nyújtanak nekik folyamatos ellátást, beleértve lélegeztetést is. Közel 16 ezer orvos, ápoló és segítő dolgozik majd 24 órában a Nightingale-ben, de jelenleg is keresnek még szakembereket. Mintegy 34 ezer koronavírusos beteget regisztráltak eddig a szigetországban (közülük 9000 embert Londonban), és minden 11. páciens belehalt a fertőzésbe. A fertőzöttek 37%-a 60 évnél fiatalabb.

Az új kórházról a The Telegraph forgatott videót:

2 komment

Címkék: halál betegség kórház orvos fertőzés egészségügy fiatalok 2020 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban Nightingale koronavírus Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1415584224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csakeztengedte 2020.04.03. 11:22:39

Szükség tábori kórház maximum.
És nem felépült, hanem egy csarnokot rendeztek be.
És amennyire könnyelműen kezelték az elején, ez az ágyszám betelik nekik 1 hét alatt...

apro_marosan_petergabor 2020.04.03. 18:48:12

Mitől szuperkórház?
Miért kell mindig túlzó cimeket választani?
A posztírók maguknak is hazudnak, vagy csak másoknak?
S miért jó ez? Nekik.
süti beállítások módosítása