A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.06.06. 06:06 Blackwaters

George Floyd halála nyomán tömegek vonultak utcára

blacklivesmatterprotestslondon2.jpgTüntetések kezdődtek az Egyesült Királyságban a május 25-én meghalt fekete férfi emlékére, egyúttal a rasszizmus ellen.

A vidéki városok mellett Londonban a Hyde Parkban és a Trafalgar téren vonultak fel a Black Lives Matter szervezte tüntetések résztvevői, hogy igazságot követeljenek az amerikai Minneapolisban megölt 46 éves George Floydnak, valamint hogy felszólaljanak a rasszizmus ellen. Az amerikai férfi halálát fulladás okozta, miután hosszú percekig a nyakán térdelt egy vele szemben intézkedő helyi rendőr. A haláltusáról készült felvételek bejárták a világsajtót, és New Yorktól Los Angelesig az Egyesült Államok egészében tüntetni kezdtek a rendőri brutalitás és az intézményi rasszizmus ellen.

Londonban is megemlékeztek a férfi haláláról, de megjelentek olyan feliratok is, hogy az Egyesült Királyság sem ártatlan, utalva arra, hogy a faji megkülönböztetés a briteknél se ismeretlen fogalom. A tüntetéseken többezer ember vett részt, bár a hatóságok a járványhelyzet miatt kifejezetten nem ajánlják a részvételt semmilyen tömegtüntetésen. A Covid-19 áldozatainak száma átlépte közben a 40 ezret. Bár a járvány terjedése lelassult, a maszkok viselése a hónap közepétől kötelező lesz a tömegközlekedési eszközön, valamint a kórházakban. A kötelező kéthetes karantén pedig, ami az országba érkezőkre vár, továbbra is megmarad.

12 komment

Címkék: tömeg halál tüntetés gyilkosság rasszizmus megemlékezés feketék 2020 egyesült királyság Trafalgar Square ekozbenlondonban Hyde park Eközbenlondonban koronavírus Covid-19 George Floyd


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr9315743472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2020.06.06. 15:06:47

Nem tömegek! Hanem drogosok, pitiáner bűnözők, kölykök - csupa olyan akik nem fizetnek adót!... - legalább egyszer véletlenül próbálj meg tényekről, és valóságról írni - nem féligazságokkal teli uszító propagandát!
- A szólásszabadsággal lehet élni - és visszaélni. Te visszaélsz!...
Nem lesz ennek jó vége...

midnightcoder2 2020.06.06. 15:18:57

Ok. Akkor kezdjük azzal, hogy az amcsiknál hány négert ölnek meg évente a rendőrök, aztán tegyük mellé hogy hány fehér áldozata van a néger bűnözőknek, és hány néger áldozata a fekete bűnözőknek.

Ha ezt a három számot így egymás mellé tette volna a nemfakenews liberósbolsi amcsi és európai média, akkor valószínûleg picit másképp néznének ki ezek a tüntetések.

eßemfaßom meg áll 2020.06.06. 16:53:57

Térdre London, fejeket lehajtani!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.06.06. 17:47:43

"Bár a járvány terjedése lelassult, a maszkok viselése a hónap közepétől kötelező lesz a tömegközlekedési eszközön, valamint a kórházakban."

Mit mondjak, nem siették el.

@midnightcoder2:

Ettől még nem OK, ha egy rendőr megöl egy "intézkedés alá vont" személyt.

Azt azonban semmiképp nem látom igazolva, hogy rasszizmus állna a dolog mögött. A négerek között arányaiban nagyobb a bűnözés (aki nem hiszi, járjon utána, nem fogom bizonyítani), ezért a kisebb számarányuk ellenére a rendőröknek többször kell eljárniuk négerekkel szemben. Így annak az esélye is nagyobb volt, hogy az az idióta rendőr egy négert öl meg. Ugyanúgy megölhetett volna egy fehéret is, amikor elöntötte az agyát a vér.

eßemfaßom meg áll 2020.06.06. 18:00:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ugyanúgy megölhetett volna egy fehéret is" Mint ahogy meg is történt már, emékszel mekkora tüntetéshullám indult akkor is?

torró 2020.06.06. 18:41:04

Azt lehet olvasni különböző hírportálakon, hogy nem volt feddhetetlen életű az elhunyt. Sőt állítólag beteg is volt. Tudjuk, hogy Amerikában, nem kesztyűs kézzel bánnak a rendőrök a polgárokkal. De ezeket a tüntetéseket a szélső balosok előre tervezték, csak a megfelekő lehetőségre vártak. Nos a tüntetés oké lenne, de ez rombolás, és semmi köze egy normális tiltakozó tüntetéshez. Most néztem egy élő közvetítést olaszországból, mert mindenhol erőltetik a tüntetéseket, és totálban mutatnak egy nagy transzparenst sarló kalapácsos címerrel. Vagyis valóságnak látszik a szélső bal minden országra kiterjesztett zavargások elérése. Olvastam, hogy volt ahol letérdeltették a rendőröket. Hát akivel ezt meg tudják tenni, annak úgy kell4 Mert én ha rendőr lennék, megnézhetné magát a csürhe! Mert ez már csürhe, és nem normál tüntető!

steery 2020.06.06. 18:53:36

Nem nagyon látom, hogy folyton felemlegetnék: ez a fickó egy bűnöző volt. Börtönben ült lopásért, drogdílerkedésért, fegyveres rablásért, majd elkapták hamis pénzzel fizetés miatt. Mellesleg pedig egy munkahelyen dolgozott azzal a rendőrrel, aki a nyakára térdelt és megölte. Mindketten mellékállásban biztonsági őrként dolgoztak egy cégnél.
Szóval egy rendőr megölt egy elkapott bűnözőt és emiatt most szétverik az országot. Bezzeg amikor az amerikai gyerekek lelövöldözik egymást az iskolában vagy Las Vegasban gépfegyverrel lövi szét a koncertezőket egy őrült, akkor nem történnek ilyen nagy tüntetések, zavargások. Az, úgy tűnik, teljesen rendben van. Fura egy ország ez a vadnyugat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.06.06. 19:53:12

@eßemfaßom meg áll:

"emékszel mekkora tüntetéshullám indult akkor is?"

Az eset is csak halványan rémlik, még a belinkelt cikk elolvasása után is, szóval nem hinném, hogy nagy port vert fel. Hiszen csak egy fehér halt meg.

midnightcoder2 2020.06.06. 19:53:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ettől még nem OK, ha egy rendőr megöl egy "intézkedés alá vont" személyt.
"
Nem, de ez nem is erről szól, hanem a "fagyi" kérdésről. Ami viszont annyira szerintem nem indokolt.

midnightcoder2 2020.06.06. 20:03:18

@steery: "Bezzeg amikor az amerikai gyerekek lelövöldözik egymást az iskolában vagy Las Vegasban gépfegyverrel lövi szét a koncertezőket egy őrült, akkor nem történnek ilyen nagy tüntetések, zavargások."

De, akkor is történnek. És akkor is a szélsőbal szervezi. Mert hogy amúgy egy rossz év összes ilyen lövöldözésénél többen halnak meg az amcsiknál egy hétvégén az utakon, és kutyatámadásban is kb. annyian halnak meg mint iskolai lövöldözésben. Arról nem is szólva, hogy egy Holocaust vagy egy Nagy Októberi halálos áldozatainak számából évezredekig lövöldözhetnének, és ezek az események bizony be vannak kódolva az összes fegyvermentesített társadalomba.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.06.06. 20:22:03

@midnightcoder2:

Szerintem sem. Csak faji kérdést csináltak belőle.
süti beállítások módosítása