A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.12.19. 18:04 Blackwaters

Veszélyben a karácsony Londonban! Tilos a kijárás év végéig

christmas-uk-london-covid.jpgA koronavírus új variánsa felelős a fővárosi fertőzések több mint 60 százalékáért. A kormány tovább szigorított.

Elszabadult a koronavírus új variánsa. Sokkal gyorsabban fertőz, mint a korábbi variáns, és ugrásszerűen nő a fertőzöttek és a halottak száma, főleg Londonban és környékén. December első két hetében több mint 50%-kal nőtt az esetszám a szigorítások ellenére, azonban most új, 4-es szintű kijárási korlátozás jön Boris Johnson bejelentése szerint. Ez a kijárási tilalommal egyenértékű. A lakosok az otthonaikat Londonban és Dél-Kelet Angliában csak különleges esetekben hagyhatják el, például ha a munkájuk megkívánja. Nem lehet máshol aludni, csak a saját lakcímen. Minden bolt zárva kell legyen az élelmiszerboltok kivételével. Új elem, hogy a lezárt területen élők nem hagyhatják el saját lakóhelyüket, tehát az ország más részébe nem utazhatnak karácsonyozni rokonaikkal, ismerőseikkel. Egy ember csak egy másikkal találkozhat a városon belül olyannal, aki másik háztartásban él, és csak kültéren. Egyébként csak a saját lakótársaival érintkezhet. Ezzel a karácsony ellehetetlenül. Az intézkedés első körben december 20-tól december 30-ig lesz érvényben, akkor felülvizsgálják a helyzetet. A miniszterelnök bejelentette, hogy újévi ünnepekkel sem érdemes tervezni, mert nem engedélyezik. Eddig 350 ezer kapott a nemrég engedélyezett vakcinából az Egyesült Királyságban, ahol összesen 2 millióan betegedtek meg a Covid-19 okozta járványban és mintegy 67 ezer ember halt meg.

1 komment

Címkék: halál kormány karácsony járvány 2020 egyesült királyság ünnepség lezárás boris johnson eközbenlondonban Eközbenlondonban koronavírus Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr6616351172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása