A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.01.30. 13:35 Blackwaters

Akár 2000 fontot ad a kormány annak, aki önként hazaköltözik

uk-eu-citizens.jpgA program célja, hogy segítsék azokat, akik mégsem akarnak az Egyesült Királyságban élni.

Január 1-je óta a brit kormány bevezetett egy programot, amellyel az Egyesült Királyságban élő EU-s állampolgárok hazaköltözését szorgalmazza. A nagy dobra nem vert program lényege, hogy aki önként elhagyja az országot, azt támogatja a kabinet egy repülőjeggyel és az áttelepüléshez akár 2000 fontnyi juttatással (ez a maximum összeg). Ez a program némiképp ellentmond a korábbi kormánykommunikációnak, amely szerint segíteni fogják a már országban élőket, a Brexit után is. Többek szerint a program elsősorban a képzetlenebb rétegeket érintheti, akik végzettség híján inkább eltartandó tehernek számítanak az állam számára. A Belügyminisztérium azzal védekezik, hogy sokan nem biztos, hogy maradni akarnak 2021. június 30 után is, amikor lejár a letelepedett státusz kérvényének határideje, elsősorban őket akarják segíteni ezzel az összeggel, hogy haza tudjanak költözni. Több jótékonysági szervezet szerint viszont pont a legelesettebb járnának a legrosszabbul vele. Legtöbbjük nincs képben a változásokról és egyik napról a másikra azt fogják tapasztalni, hogy illegálisan tartózkodnak az országban nyáron. Pedig vannak szektorok, ahol nagy szükség volna rájuk. Ilyen az ápolói és gondozói munka, ahol óriási a munkaerőhiány és inkább megtartani kellene az embereket, nem arra ösztönözni, hogy elmenjenek. Ez a szektor konkrétan összeomolna, ha nem lennének alacsonyan kvalifikált munkavállalók. Ezért most mindent megtesznek azért, hogy felhívják a figyelmet, hogy minél többen igényeljék a letelepedett státuszt. A kormány adatai szerint eddig már mintegy 4,5 millióan igényelték, ebből több mint 100 ezer magyar állampolgár.

Akit részletesebben érdekel a hazaköltözést segítő áttelepedési program, ITT találhat róla részleteket.

6 komment

Címkék: magyar eu pénz font migráció egyesült királyság letelepedés 2021 ekozbenlondonban Eközbenlondonban Brexit settled status


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2316409204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rejtélyes 2021.02.01. 12:45:23

Nekem semmi szuksegem ra, a havi fizetesem tobb, mint a max, amit adhatnak :D

Meg minek menjek vissza fidesztanba? :)

senkiember 2021.02.01. 15:53:00

Szerintem nagyon gáláns dolog hogy az UK segíti azokat is akik nem akarnak tovább ott élni - ne legyen az akadálya az hogy repülőre sincs pénze és egy-két hónapig kisegíti azt aki máshol keres munkát. Aki pedig maradni szeretne azt nem érinti, ha esetleg elmulasztotta még hónapjai vannak arra a néhány perces adminisztrációra amivel maradhat. A magyar kormány egy büdös vasat nem adott a gyerekemnek útravalóként amikor munkát keresve az UK-ba költözött, pedig az állampolgáráról volt szó.

padlogaz 2021.02.01. 18:19:29

@senkiember: "...A magyar kormány egy büdös vasat nem adott a gyerekemnek útravalóként amikor munkát keresve az UK-ba költözött, pedig az állampolgáráról volt szó..." -- ebben hasonlítunk Angliára :-)) T.i. a UK se ad egy büdös vasat sem azoknak a brit állampolgároknak, akik más országban kívánnak élni. Ennek a programnak az a lényege, hogy azokat a külföldieket, akiknek nem jött be az angliai élet (értsd: napról-napra élnek, azaz nem sok hozzáadott értékkel bírnak a brit gazdaság és társadalom számára), finoman ösztönözzék a távozásra :-))
Kb., mintha a magyar kormány fizetne azért, hogy a migránsok önként hazamenjenek.

a nagy hohohorgász 2021.02.01. 18:34:21

@senkiember: a gyereked oktatása és eü ellátása TB alapon biztos ingyen volt?! jó nagyot akartál mondani aztán hasraestél... Vagy úgy gondolod hogy meg kellett volna dobni 10 misivel még pluszba hogy szegény gyerek... Jut eszembe a hazatántorgást viszont támigatja a rohadt orbán, jobban mint a szent UK, te pöcs

bloody.rain 2021.02.10. 15:06:43

@a nagy hohohorgász: Nagyon jól jött volna régebben a 10 misi, de most már mindegy, mind a 3 gyerek máshol él az összesen 9 unokával, nekem meg van hol nyaralni ingyen. Nem érne meg 2000 fontot fejenként hogy ez másképpen legyen. Az UK-t különösen nagyszerű helynek gondoltam mindig, csak nekem elég hűvös, nyáron elmegy. Jónak tartom hogy nagyon barátilag és támogatóan állnak mindenkihez, így a gyerekem családjához is, segítenek britté válni. Az Isten áldja meg Britanniát és a Királynőt!

flydomi 2021.07.19. 16:07:30

Szerintem a kommentelok egyike sem nezte meg az errol szolo jogszabalyt. :))
Erdemes elobb azt atfutni,es ugy hozzaszolni a temahoz.A cikk tartalmaz egy linket is,amire valszeg nem kllikeltek,mert miert is.......:D
süti beállítások módosítása