A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.03.13. 20:00 Blackwaters

Nők virrasztanak Sarah Everard halála után az erőszak ellen

vigil-sarah-everard.jpgA megemlékezés Everard holttestének előkerülése után kezdődött. A londoni nőt elrabolták és megölték.

Letartóztatta a brit rendőrség a 33 éves Sarah Everard feltételezett gyilkosát, a 48 éves Wayne Couzenst, aki március 3-án rabolta el áldozatát a Clapham Common közelében, testét pedig egy kenti erdőben hagyta. A fiatal nő halála megrázta a közvéleményt, egyúttal rávilágított arra, milyen veszélyben vannak a nők nemcsak Londonban, hanem valamennyi angol városban. Bár a rendőrség a járvány miatt nem engedélyezett tüntetéseket, spontán megemlékezések vannak országszerte, így a fővárosban is, továbbá online virrasztást is tartanak. Maga Katalin hercegnő is részt vett az egyik megemlékezésen és elmondta, tisztán emlékszik arra, milyen volt késő este Londonban közlekedni, mielőtt megházasodott. Nem az ő egyetlen, aki megszólalt most a nőket érő utcai bántalmazások miatt. Politikusok, művészek is sorra állnak ki a nők mellett, Boris Johnsonon pedig nagy a nyomás, hogy tegyen valamit az ügyben. A nemrég történt gyilkosság pikantériája, hogy az elkövető egy olyan családos rendőr, aki a Met diplomáciai testületében testőrként szolgált, tehát ismerték a politikusok is.

sarah-everard.jpgSarah Everard (1987-2021)

1 komment

Címkék: rendőrség nők veszély gyilkosság met megemlékezés bűnügy katalin boris johnson 2021 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban Clapham


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5416460236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2021.03.15. 07:55:55

ideje lenne betiltani az erőszakot meg gyilkosságot
süti beállítások módosítása