A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.04.14. 19:35 Blackwaters

Kinyitottak a pubok, de a veszély nem múlt el

12_apr_js_soho_23.jpgNépünnepélybe torkollt a nagy nyitás, de a koronavírus dél-afrikai mutánsa beárnyékolja a jókedvet.

Április 12-én egész London felbolydult, miután kinyithattak ismét a pubok teraszai. Az sem tántorította el a vendégeket, hogy az időjárás nem volt túl baráti: 10-11 Celsius fok volt a fővárosban. Ennek ellenére tömegek ünnepeltek a belvárosban, a Soho környékén például alig lehetett mozdulni a sok embertől. Nemcsak a kocsmáknak volt kedvező ez a nap, újranyitottak a ruhaüzletek, butikok, de a fodrászatok, konditermek úgyszintén. Ezzel újabb állomáshoz érkezett a lépcsőzetes nyitásról szóló terv, amelynek következő pontja májusban várható, amikortól akár nyaralni is lehet menni külföldre.

Hacsak nem szól közbe a Covid újabb variánsa. Eddig ugyanis az Egyesült Királyságban már több mint 500 olyan fertőzöttet találtak az elmúlt napokban, akik a koronavírus dél-afrikai mutációjával fertőződtek meg. Ez az a fajtája a vírusnak, amely az eddigi variánsoknál ellenállóbb és tüneteket okoz azoknál is, akiket korábban beoltottak. A járványügyi szakemberek ezért igyekeznek mindent megtenni, hogy ne terjedjen el az országban és próbálják mielőbb izolálni a már fertőzötteket.

Bár a járvány lecsengőben van a szigetországban, köszönhetően az előrehaladott vakcinációnak, de a mostani nyitás sokak szerint elhamarkodott volt és heteken belül ismét emelkedhet az esetszám. Az elmúlt egy évben az Egyesült Királyságban több mint 4 millióan fertőződtek meg a koronavírustól és 127 ezren haltak bele a szövődményeibe. Eddig 32 millió embert oltottak be legalább egy adaggal, és jelenleg a 40-50 év közöttieket hívják be oltásra. A kormány terve az, hogy júliusra a teljes felnőtt lakosság, azaz további 21 millió ember beoltásra kerüljön.

1 komment

Címkék: halál veszély fertőzés vakcina nyitás 2021 London Soho ekozbenlondonban Eközbenlondonban koronavírus Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr4016501388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondó 2021.04.15. 20:52:26

Az élet a legnagyobb veszély. Az eddigi többé kevésbé megbízható statisztikák szerint 100%-ban halállal végződik.
süti beállítások módosítása