A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.09.02. 07:32 Blackwaters

Már sör sincs elég a brit pubokban a Brexit miatt

carling-beer_1.jpegA meggyengült ellátási lánc miatt több kedvenc csapolt sör eltűnt a brit pubok kínálatából.

A Brexit egyik leghangosabb támogatója volt annak idején a Wetherspoons pub lánc vezetője, Tim Martin. A cég a minap közleményt adott ki, miszerint szállítási gondok vannak a kevés sofőr miatt, ezért több közkedvelt sörféle, mint a Carling és Coors, továbbé a Heineken sörei nem lesznek egy ideig csapon. Nem a pubok az egyetlenek, amelyek a sofőrhiány miatt meggyengült ellátási lánc miatt kénytelenek egyes árukat kivenni a termékpalettáról. Nemrég a brit McDonald's jelentette be, hogy nem lesz egy darabig milkshake, sőt, a palackozott üditők egy részét se fogják tudni árusítani éttermeikben.

Jelenleg mintegy 90 ezer tehergépkocsi sofőr hiányzik az Egyesült Királyságból. Ez a brutális szám amiatt is van, hogy a Brexittel együtt mintegy 25 ezer EU-s sofőr, akik korábban a szigetországban dolgoztak, hazamentek, és mivel nem térnek vissza, kiestek a rendszerből. Új sofőröket pedig azért nem tudnak egyből munkába állítani, mert a járvány miatt hónapokat késnek a vezetéstechnikai vizsgák. De ezek a közeljövőben munkába álló brit sofőrök se fogják tudni pótolni a nagy emberhiányt. Az áruházak ezért már bónuszokkal próbálják magukhoz csábítani a tapasztalt sofőröket, egymás elől szipkázva el az értékes munkaerőt. Iparági szakértők szerint a krónikus munkaerőhiány főleg a karácsonyi szezonban fogja éreztetni hatását, amikor még nagyobb az áruforgalom, mint az év többi hónapjában.

17 komment

Címkék: munka sör gazdaság áru egyesült királyság munkaerőhiány 2021 ekozbenlondonban Eközbenlondonban Brexit


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2616677388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeme közé, laposan! 2021.09.02. 20:00:09

K nagy veszteség az ale hazájában, hogy nem lehet a kommersz fosok királyát, a Carlingot és a Heinekent kapni... Mindjárt küldök nekik kettőt.

senkiember 2021.09.03. 08:46:28

Irigylem a britek problémáit.

totii 2021.09.03. 13:10:31

Az, hogy csak sofőrből 25 ezerrel van kevesebb, az igen komoly szám. De hogy ezzel együtt 90 ezer sofőrre lenne még szükség, az is elgondolkoztató - eddig 65 ezer sofőr hiányát elbírta a rendszer?
Mellesleg nem tartom én sem tragédiának, hogy nincs a pubokban Heineken...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2021.09.03. 14:04:59

Nem árt, ha időnként a Brexitet támogató agyatlanok is ráfáznak arra az őrültségre, amit megszavaztak. Talán legközelebb jobban átgondolják, érdemes-e hallgatni a populista demagógok hecckampányára.
Ezt a jövőben esetleg felmerülő Huxit elkerülése érdekében is mondom.

kvp 2021.09.03. 15:59:12

@Frady Endre: "Ezt a jövőben esetleg felmerülő Huxit elkerülése érdekében is mondom."

Magyarorszag sajat magaval hataros. Nem lephetunk ki az EU-bol, ha pedig kizarnak, akkor a kornyezo allamokkal egyutt kell tavoznunk. Bar az mar inkabb szakadas lenne. Az uj iszlamista allamok nyugaton, a tobbiek keleten.

Miert irom ezt? Mert nem lehet mar sokaig figyelmen kivul hagyni a francia, nemet, holland uj tobbseg igenyet egy nekik megfelelo iszlam torvenykezes bevezetesere. Foleg, hogy most a kovetkezo 1-2 evben meg 3-4 millio uj muzulman lakosa lesz az EU nyugati felenek. (ha itthon jovore politikai valtozas lesz, akkor valoszinuleg Magyarorszag lakossaga no meg veluk)

ps: A brit aruhianyt elsosorban az EU megtorlasa okozza, ami varhato volt mar a brexit bejelentesekor.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2021.09.03. 16:10:54

@kvp: Mivel Magyrország sosem volt keresztény ország, ahogyan Európa sem keresztény földrész - hiszen ne keverjük a Bibliát és Jézus tanait a magukat egyházaknak nevező pénzsóvár és politizáló történelmi szervezetekkel! - így nem okozhat gondot, ha másféle vallásokkal is együtt kell élni.
Amúgy az EU-ból való esetleges kilépésünk gazdaságilag a mélyszegénységbe ugrással lenne egyenlő, politikailag pedig az orosz medve karjaiba dőléssel... Ha lehet, én minden hibája és gyerekbetegsége ellenére maradnék az EU-ban. :)

A Joda visszatér 2021.09.03. 16:17:04

@Frady Endre: ennyi erővel a közel-kelet országai sem muzulmán országok.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2021.09.03. 16:26:08

@A Joda visszatér: Ha az egyébként békés muzulmán vallást megnézzük, akkor könnyen kiderülhet, hogy a nevükben gyilkolászóknak pont annyi közük van ahhoz a valláshoz, mint a keresztes háborúkat és inkvizíciót folytatóknak a kereszténységhez, azaz semmi. vagy úgy gondolod, hogy Jézus kardélre hányt vagy máglyán elégetett volna bárkit is?

A Joda visszatér 2021.09.03. 16:46:35

@Frady Endre: Miért, Jézus keresztény volt?

AdmiralRobert 2021.09.03. 18:25:19

@Frady Endre: "így nem okozhat gondot, ha másféle vallásokkal is együtt kell élni." >> Ezt pl. annak a 130 ember családjának is próbáld bemagyarázni, akiket a Bataclan során mészároltak le muszlim terroristák. Vagy annak a kb. 100 ember családjának, akikbe Marseille-ben teherautót vezettek. Sok sikert hozzá...

A Joda visszatér 2021.09.03. 20:36:20

@AdmiralRobert: Ráadásul jelenleg az iszlámban a medinai iszlám dominál, amely sokkal radikálisabb és türelmetlenebb, mint a mekkai vonal.
A ny-európai muszlim fiatalok körében pedig egyre népszerűbb a szalafizmus, a szunnita iszlám szélsőséges formája.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2021.09.03. 22:31:35

@AdmiralRobert: A "muszlim" terroristák pont annyira muszlimok, ahogy a "keresztény" keresztes lovagok és inkvizítorok keresztények.
Ha mi keresztényként nem szeretnénk, hogy máglyaállító vadálatokkal vegyenek egy kalap alá, akkor a valódi muszlimok is megérdemlik, hogy nem tegyünk egyenlőségjelet közéjük és a terroristák közé.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2021.09.03. 22:32:43

@A Joda visszatér: Jézus zsidóként a kereszténység alapítója volt, ahogy az első időszakban a keresztények minde megkeresztelkedett zsidók voltak.

AdmiralRobert 2021.09.03. 22:44:02

@Frady Endre: Butaság. Mellesleg engem egyáltalán nem zavar, hogy ki minek nevezi a keresztes lovagokat és az inkvizítorokat (bár a kettőt egy lapon említeni nem túl ízléses). Ettől függetlenül amikor a terrortámadások közben Allahot éltetik, azt pont emiatt nem nagyon lehet elvonatkoztatni a vallási jellegtől. Elég szomorú, hogy mentegetni próbálod őket.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2021.09.03. 22:55:12

@AdmiralRobert: A keresztes lovagok (akik többnyire szedett-vedett gyilkos kalandorok voltak, semmiképp sem igazi keresztények) gyakran Jézus nevével mentek harcba, pedig Jézus egyrészt sosem ölt meg senkit, másrészt senkit nem is bíztatott erre, sőt!
Én csak azt mondom, hogy ugyanazt az ítélkezési elvet kéne alkalmazni az állítólagos muszlimokra, mint az állítólagos keresztényekre.
Nézd meg Magyarországot! Állítólag keresztény, oszt' mégis népszokás a hazudozás és az adócsalás, hogy agyűlölködést ne is említsem! Vajon ez a kereszténység hibája, vagy azoké, akik magukat kereszténynek hazudva bűnöznek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.09.04. 10:11:31

@Frady Endre:

"Én csak azt mondom, hogy ugyanazt az ítélkezési elvet kéne alkalmazni az állítólagos muszlimokra, mint az állítólagos keresztényekre."

Abszolút igazad van, teljesen egyetértek veled. A kereszténység nevében bűnöket elkövetőket pontosan úgy kell megítélni, mint az iszlám nevében bűnöket elkövetőket.

Ezután már csak egy apró kérdésem van hozzád: Az utóbbi 100 évben hány embert öltek meg keresztény terroristák Jézus nevében, és hány embert öltek meg iszlám terroristák Allah nevében? Ne kiragadott példát hozzál, ha esetleg találsz ilyet, hanem összesített számokat. Ja, és számítsd be azokat az áldozatokat is, amikor iszlám (keresztény) terroristák iszlám (keresztény) hívőket gyilkoltak meg azért, mert kicsit másképpen imádták Allahot (Jézust).

A Joda visszatér 2021.09.04. 15:22:30

@Frady Endre: Sztem ez a vallás Pálig egy zsidó szekta volt.
süti beállítások módosítása