A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.09.18. 07:33 Blackwaters

Októbertől elég az oltás, nem kell PCR teszt a beutazáshoz

health_coronavirus_travel_13060080.jpegJelentősen könnyítenek a belépésen a britek, eltörlik a zöld és sárga besorolást. A légitársaságok üdvözölték a döntést.

Október 4-től megszűnik az a rendszer, hogy a beoltottaknak is kell PCR teszt a beutazás előtt és után, ha Angliába érkeznek. Elegendő lesz tanúsítani, hogy mindkét (Janssen vakcina esetén egy) dózist megkapta a beutazó, és már be is léphet az országba, később pedig elég lesz egy gyorsteszt, nem kell külön PCR teszt. Ez jelentős könnyítést jelent az eddigiekhez képest, és várható, hogy többen mernek majd külföldre utazni. Ezzel egyidejűleg megszűnik az országok három kategóriába sorolása, marad csak a vörös, járványügyi szempontból legmagasabb kockázatba sorolt országok listája, ahonnan a beutazást korlátozzák. A többi, korábban zöld és sárga kategóriában lévő országokat (így Magyarországot is) egy kalapba teszik, és elég csak oltást tanúsító dokumentum. Ugyanakkor az a szabály továbbra is érvényben marad, hogy a britek csak az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcínákat részesítik előnyben, tehát a keleti vakcínával beoltottaknak nem lesz könnyítés továbbra sem. A járvány a delta variáns nyomán egyébként újra erőre kapott a szigetországban, de egyelőre kevesebb áldozata van, mint a korábbi hullámoknak, köszönhetően a magas átoltottságnak. Londonban például a felnőtt lakosság 94%-a be van oltva, jelenleg pedig a 12-15 évesek oltása zajlik.

1 komment

Címkék: anglia közlekedés utazás eu vakcina oltás járvány 2021 ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr6616692360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2021.09.19. 17:40:10

Osztan meddig?
Akit tavaly decemberben oltottak, annak védettsége nem sok lesz hamarosan.
Akkor kezdődik elölről az egész cirkusz?
süti beállítások módosítása