A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.11.02. 08:18 Blackwaters

II. Erzsébet videón üzent a COP26 résztvevőinek

queen-cop26.jpegOrvosai eltanácsolták attól, hogy romló egészsége miatt személyesen menjen Glasgowba, így videón üzent a monarcha.
A világ országai idén Skóciában tartják a soron következő ENSZ klímaügyi tanácskozást. Az eseményen sok ismert közéleti szereplő is részt vesz, köztük Károly herceg, David Attenborough, de jelen van a konferencia helyszínén Greta Thunberg aktivista is, aki ugyan nem szólal fel, de követi az eseményeket. II. Erzsébet brit királynő is hivatalos volt a rendezvényre, azonban romló egészsége miatt orvosai két hét pihenőt javasoltak neki, így videón üzent a 95 éves uralkodó.

II. Erzsébet a konferencia nyitóbeszédében üdvözölte a résztvevőket és arra biztatta őket, hogy működjenek együtt az emberiség előtt tornyosuló kihívással szemben. Mint mondta, a szavak ideje lejárt és eljött a cselekvés órája. Megemlékezett néhai férjéről, a nemrég elhunyt Fülöp hercegről, aki évtizedeken keresztül szót emelt a környezet védelme érdekében és örömét fejezte ki, amiért utódai tovább vitték és viszik az ügyet és hangsúlyozzák fontosságát. Jelezte azt is, hogy a Glasgowban születő döntéseknek nem minden résztvevő lesz haszonélvezője, hiszen nem él senki sem örökké, de "a gyermekeink gyermekeiért" meg kell hozni ezeket a döntéseket, mégha nehezek is. 

A királynő szerint senki sem becsüli alá az emberiségre váró kihívásokat, és a történelem megmutatta már többször, hogyha a nemzetek összefognak, akkor ott van remény. Egymással közösen munkálkodva képes a világ egésze megoldani a problémákat és győzedelmeskedni a viszontagságokon. Kifejezte reményét, hogy a konferencián szereplői a pillanatnyi érdekeken felülemelkedve valódi államférfiakként tudnak majd döntéseket hozni, szem előtt tartva a jövőt, ennek eredményeként pedig a konferencia bevonul majd a történelemkönyvekbe. 

1 komment

Címkék: videó konferencia skócia környezetvédelem királynő II. Erzsébet Glasgow Fülöp herceg ekozbenlondonban Eközbenlondonban COP26


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1916742460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puller István 2021.11.03. 20:39:14

Államnő, szúrom is magam tökön a boldogságtól! (És vaginán.)
süti beállítások módosítása