A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2014.03.30. 06:30 Blackwaters

Az ingatlanlufi viszi sírba Londont

DSC0046722.JPGA brit történelem legnagyobb ingatlanpiaci lufija - így emlegetik szakértők azt a folyamatot, ami Londonban zajlik, és hozzáteszik, a piac végleg elszakadt a valóságtól és zuhanással fenyeget. Ugyanis mostanra a lakások átlagára új magaslatokra jutott, a legfrisebb statisztikák szerint £414,356-ot, vagyis kb. 150 millió forintot kell kicsengetni egy fővárosi ingatlanért (csak az összehasonlítás végett: Anglia és Wales többi területén az átlagár £170,000). Ez 13,8%-kal több az egy évvel korábbi áraknál.

Ami fokozza a pörgést, az a hitelekhez való könnyített hozzáférés, aminek eredményeként sok első lakás vásárló lépett be a piacra, továbbá azok a külföldi befektetők, akik Londont biztos befektetésnek tekintik. Ugyanakkor maguk a városlakók ennek elszenvedői, hiszen még a jól keresők sem tudják felvenni a versenyt egykönnyen az elszabadult árakkal.

Az ügyben maga Károly herceg is felszólalt a héten, aki a fiatalok mielőbbi lakáshoz jutását sürgette, hiszen mint mondta, irreális, hogy amíg 20 évvel ezelőtt egy általános iskolai tanár éves fizetésének háromszorosa elég volt egy lakáshoz, addig most a tízszerese sem elég (az általános iskolai tanári fizetés az átlagos fizetésnek számít). Károly azonnali megoldást sürgetett és olyan hat-nyolcszintes, közepes méretű ingatlanok építését javasolta, amely illeszkedik stílusban a viktoriánus és György-kori stílushoz. A polgármester ezt őrültségnek tartja. Boris Jonhson azt ígérte: ciklusa végéig 100 ezer új lakás fog épülni, amely jelentősen enyhíti a kialakult lakáshiányt.

 

  

Szólj hozzá!

Címkék: london lakás rekord boris johnson lakásár ingatlanlufi Károly herceg ekozbenlondonban eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr195883943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása