A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2014.05.26. 23:20 Westminster

Politikai földrengés zajlik

map_ukip.gifMég sosem fordult elő, hogy egy nemzeti választáson ne a konzervatívok vagy a munkáspártiak győzzenek. Egészen mostanáig.

Nigel Farage pártja, az euroszkeptikus Függetlenségi Párt, röviden UKIP ugyanis tarolt az EP-választáson, megszerezve a szavazatok 27,5%-át. A második helyen a Munkáspárt végzett 25,4%-kal, míg a harmadik helyre szorultak a konzervatívok 24%-kal. Negyedikek lettek a Zöldek és csak ötödikek a liberáldemokraták, a választás legnagyobb vesztesei. Az eredmények alapján a győztesek 24 helyre lesznek jogosultak az újonnan felálló Európai Parlamentben.

Az UKIP első helye azt mutatja, akárcsak Európa többi részén (így Franciaországban, Görögországban vagy Dániában) Angliában is felerősödtek a bevándorlás- és EU-ellenes indulatok, és a szavazók elégedetlenek a kormányzó pártok teljesítményével. Az UKIP elnöke szerint politikai földrengés zajlik. A térképen, amit a BBC tett közzé, jól nyomon követhető, hol lett erős az UKIP az Egyesült Királyságban. A sötétlila szín azt mutatja, a "földrengés" epicentruma a vidéki Anglia, ahol több mint 30% szavazott rájuk. A miniszterelnök óvatosabban nyilatkozott, szerinte az emberek mélyen kiábrándultak az Európai Unióból.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia politika eu munkáspárt bevándorlás angolok konzervatívok david cameron nigel farage EP UKIP ekozbenlondonban eközbenlondonban EP-választás Angliában


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr656212742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása