A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2015.07.01. 23:38 Blackwaters

Megdőlt a júliusi hőségrekord

wimbledonweather1.jpg36,7 Celsius-fokot mértek ma a meteorológusok Londonban, a Heathrow mellett, ezzel július 1-je bevonult a rekordok könyvébe. Utoljára ilyen meleg 2006-ban volt, ugyanakkor nem szárnyalta túl a 2003-as abszolút rekordot, amelyet Favershamban mértek, az 38,5 Celsius-fok volt.

A hőséget nehezen viselték a londoniak, amit jól mutat, hogy a mentőszolgálat az előző hét ugyanazen időszakához képest 28%-kal több hívást kapott. Sok ájulás és szédülési panasz jelentkezett, főként időseknél és szívbetegeknél. A vasúthálózat is megszenvedte a harmadfokú hőséget, rengeteg késés, járatkimaradás volt, egyes szakaszokon pedig lassítást vezettek be, így Ipswich és Leeds irányába.

Londonban ma melegebb volt, mint Rómában, ugyanakkor nem szárnyalta túl a párizsi hőséget, ott ugyanis 39,7 fokot mutattak a hőmérők higanyszálai. A hőség már nem tart sokáig, az enyhülés holnap megérkezik és visszaáll a klasszikus londoni nyári időjárás, esővel, 22-25 fokkal.

kép: Standard

Szólj hozzá!

Címkék: rekord hőség mentők London Heathrow ekozbenlondonban eközbenlondonban Megdőlt a júliusi hőségrekord


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr847589570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása