A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2015.08.27. 12:06 Blackwaters

Rekordszinten a migráció

images_2.jpgEgy év alatt 636 ezer ember érkezett az Egyesült Királyságba a Brit Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai szerint és csupán 307 ezer fő hagyta el az országot. Ez nettó 330 ezer új lakost jelent a szigetországban. Eszerint 2014 és 2015 márciusa között 100 ezerrel több ember érkezett, mint egy évvel korábban. Ez szignifikáns különbség.

A 330 ezerből 183 ezer bevándorló EU-állampolgár, ami 53 ezerrel több, mint az előző statisztikai időszakban mért adat. Az EU-tagállamok közül kiemelkedően magas a Romániából és Bulgáriából érkezett migránsok száma. Az érkezők közül mintegy 60%-nak már volt munkahelye, míg a maradék 40% helyben keresett munkát. A legtöbb EU-tagállamból érkező bevándorló dolgozni érkezett az Egyesült Királyságba.

Menedéket elsősorban a nem EU-ból érkezett migránsok kértek, összesen mintegy 25 ezren. A legnagyobb csoportot az eritreai, pakisztáni és szíriai menekültek adták.

 

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika anglia eu migráció 2015 migráns London migránsok ekozbenlondonban Eközbenlondonban rekordszinten a migráció


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr417737898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása