A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2015.11.26. 10:44 Blackwaters

Bezárják és eladják az ikonikus Holloway börtönt

101587229.jpgAlkalmatlannak minősítették a feladatára, ezért bezárják és eladják a londoni Holloway börtönt, amely a legnagyobb női börtön Nyugat-Európában.

1192777.jpgA viktoriánus kori börtön 1852-ben épült, eredetileg nők és férfiak számára, azonban 1902 után már csak női elítélteket szállítottak ide. Bár 1971 és 1985 között átépítették és modernizálták, a mai kor igényeinek már nem felel meg, ráadásul költséges a fenntartása. Így az 500 bentlakónak helyet adó intézményt bezárják a kabinet döntése értelmében és átköltöztetik a nőket egy modernebb épületbe. Az Islingtonban található Holloway börtön azért is szimbolikus a brit történelemben, mivel a női jogokért küzdő szüfrazsetteket ide börtönözték be annak idején. Ruth Ellis, az utolsó olyan női elítélt, akit felakasztottak az Egyesült Királyságban, is ebben a börtönben raboskodott kivégzése előtt 1955-ben.

A kormány további viktoriánus börtönök bezárását tervezi, és kilenc új börtön építésébe fog, ezzel összesen mintegy évi 80 milliárd fontot akarnak megspórolni.

via: Standard

Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan börtön nők pénz bűnügy szüfrazsett London ekozbenlondonban Eközbenlondonban Islington Holloway Bezárják és eladják a Holloway börtönt


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr408116092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása