A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2016.07.09. 13:47 Westminster

Nem lesz második referendum

anti-brexit-march-london-uk-02-jul-2016.jpgHiába írták alá a petíciót több mint négymillióan és mentek tüntetni több tízezren, a kabinet jelezte, nem lesz második EU-referendum, tiszteletben kell tartani a júniusi eredményeket.

Összeomlott a kormány weboldala, miután kikerült a második EU-referendum petíciója. Mégis hiába minden erőfeszítés, mivel a külügyi tárca bejelentette: "Az Európai Uniós referendumról szóló törvényt, ami királyi hozzájárulást kapott 2015 decemberében, elsöprő többséggel megszavazta a parlament. A törvény nem határozott meg eredményességi küszöböt vagy minimális részvételi arányt. Ahogy a miniszterelnök  június 27-én világossá tette állásfoglalásában az Alsóház előtt, a referendum az egyik legnagyobb demokratikus próba volt a brit történelemben, és több mint 33 millió ember hallatta a szavát. A miniszterelnök és a kormány egyértelművé tette, hogy ez a szavazás egyszeri volt egy generáció életében és hogy a döntést tiszteletben kell tartani. Mostantól fel kell készüljünk az EU-ból történő kilépési folyamatra, és a kormány elkötelezett atekintetben, hogy biztosítsa a lehető legjobb kimenetelt a brit állampolgárok számára a tárgyalások folyamán."

A legutóbbi felmérések szerint ha most tartanának választást a britek, a kilépéspáritak alulmaradnának, mivel nagyon sok szavazó megbánta döntését.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia politika eu referendum 2016 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban Brexit Anglia kifelé tart az EU-ból


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr888876636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása