A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2016.07.21. 07:54 Blackwaters

Zavargó fiatalok csaptak össze rendőrökkel

h1.jpgAz év legforróbb napján a főváros több pontján alakultak ki zavargások. A legsúlyosabb helyzet a Hyde parkban volt, ahol a rendőrök összecsaptak a fiatalokkal. Többen megsérültek.

London több pontján, így Hackneyban, a Burgess Hillnél, Peckhamben és a belvárosban is fiatalok százai verődtek egybe és kezdtek zavargásokba. A Hyde parknál, nem messze a Kensington palotától mintegy ezer tinédzser gyűlt össze és "Black lives matters!" jelszavakat skandálva vonult fel, elriasztva a parkban időzőket. A nagy erőkkel kiérkező rendőrség vízágyúkat vetett be. A tömeg egy része összecsapott a rendőrökkel, egy tisztet késsel megsebesítettek, egy másikat fejbetaláltak, őket kórházba szállították. A tömeg egy másik része megrohamozott egy közeli McDonald's-ot, teljesen kifosztva azt. Az összecsapások után több embert őrizetbe vettek, de még keresnek további gyanúsítottakat. A zavargásokat a 2011-es lázadás óta a legsúlyosabb helyzet két kezelik.

1 komment

Címkék: rendőrség tüntetés fiatalok bűnügy feketék London ekozbenlondonban Hyde park


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr698904582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása