A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2016.08.18. 09:35 Blackwaters

Péntektől éjszaka is lehet metrózni

undergroundplatform0209a_1.jpgAz eredeti dátumhoz képest két héttel később, de útjára indul az éjszakai metró Londonban. Egyelőre pénteken és szombaton éjjel lehet a Central és a Victoria vonalain utazni.

A TfL tervezett új szolgáltatásáról már írtunk korábban, most azonban el is indul végre. Igaz, az eredeti tervekkel ellentétben a Victoria line mellett nem a Jubilee line-on, hanem a Central line-on, ami az egyik leghosszabb vonal és keresztülszeli a fővárost nyugat-kelet irányban. A próbajáratok a múlt hétvégén futottak - sikerrel, így augusztus 19-cel élesben is elindulnak a vonatok. Ősszel a Northern, Picadilly és Jubilee járatokra is fel lehet majd szállni 24 órában a fenti napokon. A vonalakon 0:30 és 5:30 között óránként hatszor járnak a kocsik mindkét irányba. A szolgáltatásokat várhatóan félmillió ember veszi majd igénybe, és többmillió fontos hasznot remélnek a bevezetői, így a főolgármesteri hivatal is. Ugyanakkor jelentős költségekkel is jár az éjszakai metró, csak a biztonság fejlesztésére mintegy 3,4 millió fontot áldoztak.

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés metró polgármester tfl 2016 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban éjszakai metró


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr8210410668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása