A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.01.09. 00:00 Blackwaters

Brutális sztrájkhét jön

oxford_street_bus_photo_maurizio_pesce.jpgAz időjárás mellett ezen a héten a londoniak hatalmas sztrájkokkal kell szembenézzenek. Hétfőn a metrósok, keddtől a vasúti és repülőkön dolgozók sztrájkja fogja blokkolni a brit főváros közlekedését, miután a tárgyalások nem vezettek eredményre.

Vasárnap 18 órától hétfő este 18 óráig mintegy 4000 dolgozó hagyja abba a munkát a londoni metrónál az elbocsátások miatt, miután a munkavállalók és a szakszervezetek nem tudtak megegyezni. Az 1-es zónában valamennyi állomás zárva tart. Ezidő alatt Hammersmith és Heathrow között lesznek csupán járatok, valamint a Circle és District line, valamint a Hammersmith egyes állomásai között, de a főbb vasúti pályaudvaroknál nincs lehetőség átszállásra vonatról metróra. A TfL mintegy 150 extra busszal segít az utasoknak, de így is várhatók tumultusok. Ugyanezen a héten a Southern Rail dolgozói kedden, szerdán és pénteken tartanak munkabeszüntetést, emiatt Sussex, Surrey és Dél-London közlekedése várhatóan lebénul. Kedden a British Airways dolgozói is leteszik a munkát, elsősorban az alacsony bérek miatt. Ezért a Heathrow repülőtérrről induló egyes járatoknál késésekre és járatritkításokra lehet számítai. Gatwickról normális lesz a közlekedés. A meteorológusok figyelmeztetnek, hogy hétfőn esős idő várható, ami párosul erős, viharos széllel. Keddtől viszont szárazabb időre lehet számítani.

Szólj hozzá!

Címkék: munka busz metró sztrájk vasút repülőgép tube 2017 munkabeszüntetés tfl London Heathrow metrósok Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr3812110601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása