A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.03.22. 19:58 Blackwaters

TERRORTÁMADÁS A PARLAMENTNÉL

westminsterambulance22032.jpg5 halottja és 40 sérültje van a szerda délután történt terrortámadásnak. A Westminster környékét lezárták. Magyar áldozatokról nincs hír.

Autóval hajtott rá az 52 éves Khalid Masood a Westminster híd járdájára, majd a tömeges gázolás után a parlamentet védő egyik rendőrre támadt késsel. A támadót lelőtték, de a rendőrt, Keith Palmert, akit az egyik parlamenti képviselő próbált életben tartani, már nem sikerült megmenteni és meghalt. Összesen 5 áldozatról tudni, egy nőt, aki a Temzébe esett (vagy ugrott), sikerült kimenteni. A támadásnak közel 40 sérültje is van: francia középiskolások, brit egyetemisták, továbbá egy román pár és dél-koreaiak, őket a St. Thomas és a King's College kórházakban ápolják. A Westminstert és környékét lezárták a hatóságok, az esetet terrorcselekménynek minősítették. A parlamenti üléseket berekesztették. Bár a brit személyazonosságú elkövetőnek nem volt társa, csütörtök reggel a rendőrség emberei a terrorfészekként is számontartott Birminghamben egy razzia keretében többeket letartóztattak. Theresa May összehívta a Cobra-csoportot, ahol megtárgyalták a szükséges intézkedéseket. A miniszterelnök szerint a nemzet egységes, és kiállt a terrorizmus ellen. A terrorfenyegetettségi szint továbbra is súlyos.

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség parlament terror terrortámadás 2017 rendkívüli Cobra theresa may Westminster ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr7312362755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása