A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.04.18. 13:29 Westminster

Június 8-án általános választások lesznek

170418111316-03-theresa-may-0418-overlay-tease.jpgTheresa May szerint azért van szükség új választásokra, mert ellenfelei nem bíznak a konzervatívok Brexit-terveiben.

Bár korábban még kizárta egy új választás lehetőségét a Brexit-tárgyalások előtt, most a miniszterelnök mégis elérkezettnek látta rá az időt. Theresa May szerint a többi párt játékot játszik, és ahelyett hogy összefognának a kormányzó párttal a kilépési tárgyalások idején, inkább széthúzást gerjesztenek. Külön kiemelte az akadékoskodó Skót Nemzeti Párt tagjait, akik keresztbe tesznek, ahol csak tudnak a Brexit miatt. A konzervatívok nagy nyugalommal tekinthetnek egy lehetséges szavazásra, ugyanis az előrejelzések biztos többséget jósolnak nekik. A Guardian felmérése szerint 44%-os a támogatottságuk, míg a Munkáspártnak csupán 26%, az UKIP és a Liberáldemokraták 10-10%-on állnak. A Munkáspárt máris reagált és kijelentette, támogatni fogja az előrehozott választásokat. Ha győz a Munkáspárt, azzal May megerősíti pozícióját, amit átvett a korábban leköszönő David Camerontól.

fotó: AP

1 komment

Címkék: politika parlament munkáspárt liberálisok parlamenti választás konzervatívok david cameron London UKIP theresa may Westminster SNP Eközbenlondonban Brexit


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2712434193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avocado Diaboli 2017.04.18. 19:41:07

Igy lesz bebetonozva a hard Brexit.
süti beállítások módosítása