A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.05.01. 08:58 Blackwaters

A polgármester elkaszálta a Garden Bridge projektet

_85491709_85491708.jpgSadiq Khan szerint a terv nem kellően megalapozott anyagilag, így a városháza nem áll mögé. Az eredetileg 60 millió fontosra becsült projekt végül 200 millióra növekedett, az ötletre pedig már eddig is elment több mint 35 millió.

Nem támogatja a jelenleg regnáló főpolgármester a London új nevezetességének szánt hidat, a Garden Bridge-t a Temze fölött. Szerinte az elmúlt években a projektgazda nem tudott elég forrást összegyűjteni, több mint 70 millió fontos szakadék tátong a terv büdzséjében és késlekednek a területhasználati megállapodásokkal is. Khan szerint ő nem vállalhatja a kockázatot, hogy az adófizetők pénzét egy ilyen kétséges projekt finanszírozására fordítsa. A korábban nagy médiafigyelmet kapott ötletet támogatta az előd Boris Johnson, ill. a pénzügyekért felelős George Osborne is. A 270 fát és többezer növényt a főváros közepére álmodók most megpróbálhatnak közpénz nélkül boldogulni, ám ez aligha fog sikerülni nekik, mivel az utóbbi egy évben több nagy adományozó visszalépett a projekttől.

Szólj hozzá!

Címkék: híd építészet London Temze ekozbenlondonban sadiq khan Eközbenlondonban Garden Bridge


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr6912462387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása