A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.04.09. 11:02 Blackwaters

Nyílt levél a Fidesz-szavazóknak! - olvasói levél

mile_end.jpg"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk."

Ákos nevű olvasónk írt az éjszaka emailt, ennek tartalmát most változtatás nélkül közöljük blogunkon. Kérésére a teljes nevét nem hozzuk nyilvánosságra. - a szerk.

"Tisztelt Fidesz-szavazók!

Megint nyert a pártjuk, és vele együtt a korrupció, a demagógia! Számítottunk rá. Titkon reméltük ugyan, hogy azért a kétharmad nem lesz meg. De meglett. Köszönjük! Ahogy azt is köszönjük, hogy tegnap órákig az esőben állhattunk, várva, hogy szavazhassunk (kicsit sem volt megalázó érzés), hogy kifejezzük véleményünket (amíg még kifejezhetjük) és éljünk szavazati jogunkkal.

Tudom, tudom... sorosbérencek vagyunk, simicskisták, meg árulók, meg még ki tudja mik (ide írjátok be az aktuális ellenségkép nevét). Csak akkor vagyunk jó magyarok, amikor hazautaljuk a pénzt a családjainknak, vagy épp úgy döntünk, hogy hazamegyünk, mert honvágyunk van, vagy mert szeretnénk látni a rég nem látott barátokat, akik még otthon élnek.

Igen, csalódottak vagyunk. Csalódottak, mert azt látjuk, hogy semmi sem változott az elmúlt 4 évben. Hogy most is tort ül a félelem és a mérhetetlen emberi ostobaság. Hogy szégyellnünk kell továbbra is, hogy magyarok vagyunk, mivel az jut eszébe rólunk másoknak, hogy ez egy maffiaállam, egy putyinista, kirekesztő, gyűlölködő nemzet. És mi tagadás, több tekintetben az is. Nemcsak a más nemzetbelieket, de saját fiait is kirekeszti, leárulózza és elüldözi.

Mégis, jó tudni, hogy jól döntöttünk, amikor elhagytuk az országot. Mert ugyan nincs itt sem minden szép és jó, de legalább hagynak minket dolgozni, tudunk nyugodtan pénzt keresni, van egészségügy, van oktatás és nem kell napi szinten a fideszes, gyűlölködő propagandát hallgatni.

Ezért köszönjük az újabb kétharmadot! Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk. Nem is akarunk menni. Semmi pénzért. Nem akarunk ugyanis a mostani Magyarországon élni. És a gyerekeinknek sem akarjuk ezt a jövőt.

Felelőtlenség volna hazaköltözni egy olyan országba, ahol széthullik a társadalom, ahol a kórházban ellátatlanság miatt halnak meg betegek, ahol az oktatás színvonala folyamatosan csökken, ahol a munkák jelentős része pofára dől el, meg ahol nem tudsz beindítani egy vállalkozást anélkül, hogy ne kellene ismerned hozzá a fél választókörzetet, és ne kellene a Fidesz támogatója lenni. Ha pedig már van vállalkozásod, attól rettegned, hogy jönnek és egyszerűen elveszik tőled.

Van, aki kalandvágyból hazamegy. Aztán vagy marad, vagy visszajön. De egyre több lesz az olyan ember, aki végleg elmegy otthonról, mert elege lesz. Elege lesz az aljas hazudozásból, a korrupcióból, az agymosásból. Elsősorban a fiatalok. Tegnap körbenéztem, alig akadt valaki 40 év felett. Mind 18 és 40 közötti, nyelveken beszélő fiatal szavazott velem együtt. Olyanok, akik nem kellettek Magyarországnak.

Anglia örül ezeknek a fiataloknak. Ahogy gondolom, örül Németország, Ausztria, Hollandia és a többi állam is. Jó állampolgárok lesznek majd ezekben az országokban. A gyerekeik pedig büszke angolok, németek, osztrákok, meg hollandok lesznek. Beszélik majd a magyart, mert megtanítjuk őket rá, de mint kuriózumot, érdekességet látnak majd benne, szívük azonban már más nemzetért dobog. Mert a nyelvet meg lehet ugyan tanítani nekik, de a magyar érzületet nem. Nem tudjuk nekik megtanítani, amit átéltünk otthon, mert nem tudják majd átélni, mégha hazavisszük őket nyaralni is egy hétre. Felnőni otthon és hazalátogatni nyaralni nem ugyanaz.

Kedves fideszes szavazók! Ti döntöttetek a mi sorsunkról is, amikor tegnap behúztátok az ikszet.  Ez a ti bűnötök. Mi megtettük, ami tőlünk telt. Nem tudtunk megakadályozni titeket és azt, hogy az ország tovább robogjon az autokrácia, az önkényuralmi rezsim felé. Mert ez volt a választás tétje, nem a bevándorlás. Sajnos, az ellenzék sem tudott megakadályozni titeket. Ez az ő bűnük.

Közös bűnünk, ami tegnap történt. Hagytunk titeket dönteni sorsunkról, ti pedig döntöttetek helyettünk. Minden, ami ezután következik, már csak következmény. De emlékezzetek majd rá, amikor tovább romlik otthon a helyzet, hogy mit húztatok be április 8-án. Amikor nem lesz nővér, aki ellásson benneteket a kórházban. Amikor a rossz és még rosszabb iskolai oktatás között kell választanotok. Amikor kígyózó sorok lesznek a boltokban, vagy épp akkor, amikor nem jön a BKV-busz, mert nincs elég sofőr. Emlékezzetek és örüljetek! Mert ezt akartátok. Ezt választottátok."

Ákos

(A levélre érkezett egyik olvasói választ a következő posztunkban közöltük. A szerk.)

Ha elmondanád, megírnád véleményed, ne habozz megtenni a kommentek között.

368 komment · 1 trackback

Címkék: vélemény anglia választás magyarország olvasói levél kivándorlás 2018 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1713819990

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Válaszlevél 2018.04.15. 02:13:29

Jó hírek! Megjött a válaszlevél a londonisztáni mosogató levelére! Íme: Kedves londonisztáni mosogató honfitársunk! Megértjük keservedet, hogy Gyurcsányod ismét nem lett kormányfő, s Soros gazdád is csattanós pofont kapott. Kérünk téged azonban, hogy m…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tárkonyos csiberaguleves gazdagon zöldborsóágyon (törölt) 2018.04.11. 08:05:10

@Gabor Jeges: Amíg lebirkázzátok, lehülyézitek, leostobázzátok, lenácizzátok a szavazókat, miért is várjátok, hogy rátok szavazzanak?

S most attól tekintsünk el, hogy az összellenzék programja az volt, hogy győzelem után káoszba fordítani az országot és destabilizálin, hogy át lehessen írni a választási törvényt, hogy csak az ellenzék győzhessen, felosztatni a parlamentet, a fidesz kdnpt kizárni a választásról és lemeccselni egymás között a z előrehozott választsát. Ki az a hülye, aki a káoszra szavaz és az ilyen diktatórikus megoldásokra??? Édes istenkém, és volt egy rakás ilyen hülye, de szerencsére nem győztek.

lenörd hofstadter 2018.04.11. 08:32:17

@Fánkevő Fáncsi:

"A devizahiteleket nem lehetett sem visszafizetni ..."

Aha. Mostakkó milegyen? Higgyem ezt el neked, mert olyan szépen mondod és csak igaz lehet, vagy higgyek a tapasztalatomnak, hogy 2010-ben visszapengettem a devizahitelemet a banknak?
Ne hagyj kétségek között, az az igaz amit látok és tapasztalok, vagy az amit más hazudik?

lenörd hofstadter 2018.04.11. 08:33:34

@tárkonyos csiberaguleves gazdagon zöldborsóágyon:

Mert ha nem lenne az elmebetegeknek szavazati joga, akkor a vidéki tájbunkó nem szavazhatott volna a fideSSre.

lenörd hofstadter 2018.04.11. 08:36:38

@torró:

Hazudsz, mint minden koszos féreg fideszes. Gyurcsány teljes szövegkörnyezetből kiragadott, a koszos féreg hazaáruló három forinttal kevesebb adóért a retkes anyját is megdugó fideSSes oligarcháknak mondott mondatrészletét csak a hozzád hasonló nagyon hülyéknek tudod úgy eladni, hogy a fiataloknak szólt.

Gab666 2018.04.11. 09:00:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ezt ne tőlem kérdezd, ezzel sem értek egyet... de úgy néz ki, nélkülük sem sokat változott volna az eredmény

GABOR 2000 2018.04.11. 09:04:49

Ismerek olyanokat (és gyermekeiket), akiknek menniük kellett, olykor életüket mentve.

Nekik Hazájuk volt, neked csak teher az a hely, ahol születtél

Ők a Hazájukra sose mondtak rosszat. Te önként mentél el, gyalázkodsz és csak köpködsz hátrafelé.

A pakisztánit többre becsülik ott, ahol most laksz. Esélyed nincs rá, hogy, saját lakást vegyél és gyökereket eressz ott, ahol vagy. Idegen leszel egész életedben egy másik országban...

Szerintem rohadj is meg ott, szar alakból bőven maradt még itthon.

Gleccsertetű 2018.04.11. 09:09:36

@lenörd hofstadter: taga? 1ghost? vagy ez a két nick ugyanaz a szánalmas “ember”? gyanúsan egyszerre tűntek el. persze lehet, h csak tripla adag haloperidol injekciót kaptak.

csárlszbrunzol 2018.04.11. 09:23:18

@Rebekababa: "Tudod, amennyi pènzt az Orbàn kormàny ellopott, abbol 100 èvre előre ki lehetne fizetni minden magyar ember nyugdìjàt."
Tudnál ehhez számokat is mellékelni?
Mondjuk, hogy mennyi egyévnyi nuygdíj?
É mondjuk nettő jelenértéken mennyi lenne százévnyi? Az egyszerűség kedvéért a korfa változásaival se számolj, elég lesz egy egyszerű százzal szorzás is.
Illetve, hogy mennyit loptak el Orbánék?

Szelid sunmalac 2018.04.11. 09:24:14

@torró: Hazudsz. Millioszor leirtak, belinkeltek a beszeedet, ahol azokat a cegeket ostorozza, akik szlovakiaba vannak bejelentve, de az adokedvezmenyeket Mo.-n ervenyesitik az aodfizetok penzebol. Az ugyeskedoknek mondta, de nagyszeruen tudtok kireadagni szovegkornyezetbol barmit aztan elferditve telehazudni vele a vilagot es kozben dongetni a melleteket.

rigolya2 2018.04.11. 09:36:28

@desw: khm...
" desw 2018.04.10. 14:39:21
@Rebekababa: "A szüleim egèsz èletükben dolgoztak ès mèg most is dolgoznak."
És? A kérdés az volt, hogy most ki fizeti a nyugdíjukat, eü ellátásukat, buszjegyüket??"

Ha még dolgoznak, akkor bizony még senki sem fizeti a nyugdíjukat, max. ha nyugdíjas szövetkezetben dolgoznak, de ezt meg nem tudhatja... ergo: tájékozatlan!

"(FE-KI rendszer van, tehát az általuk befizetett járulékot már akkor eltapsolták a nagyszüleidre)"

FEKI rendszer azért van, mert orbánia megszüntette a nyugdíjreformot. S benyelte a 3.000 mrd Ft-ot úgy, hogy közben már 8.000 mrd-vel növelte az államadósságot.

" "Nem jàrtam főiskolàra sem egyetemre."
Bölcsibe sem?"

Képzelje: a bölcsőde még ma se kötelező! Ez is félrement!

pocaklakó minimanó 2018.04.11. 09:49:06

Mindig imádom, amikor EGYETLEN ember akkora arcnak hiszi magát, hogy a királyi TÖBBEST használja.

Lúzertempó, lúzereknek.

stim 2018.04.11. 09:59:40

Érdemes lenne tisztázni pár dolgot a blog-ok működésével kapcsolatban.

1, bárkinek a nevében írnak bármit. Ez a blogger vagy külföldön élő magyar

2, vagy büfészakon végzett körúton belüli csalódott politikai kisebbséghez tartozó ember aki a külföldön élők nevében ír olyan dolgokat amiket vagy gondolnak vagy nem. És én, itthon élőként vagy elhiszem vagy nem.

gondoljunk csak a Dotoho, a csehszlovák kém nevű blogger néven futó figurára aki minden csak nem csehszlovák. Vagy úriember.

A mostani blogbejegyzések tipikus karakterek nevében írnak akikkel a célcsoport vagy azonosul vagy nem. Én némi tapasztalattal azt mondom, hogy nem hiszem, hogy ezt egy kjülföldön élő magyar írta. Ez kamu. Ugyanolyan v irtuális csattanó maszlag mint amit ha sokat szív az ember elhiszi, hogy az index a többség véleménye. A választások megmutatták, hogy hol a helyük és mennyien vannak.

Pont ennyire kell őket komoylan venni.

Sokan vándoroltak ki külföldre szerencsét próbálni vagy kényszerből vagy szakmai fejlődés miatt.

Gyurcsány Ferenc megmondta:"el lehet menni, tessék!"

Ehhez képest a Fidesz programja a "gyere haza fiatal" amit Bödőcs ugyan kiparodizált de azért tehette meg mert van ilyen program. Hát ennyit arról, hogy kinek-ki az ellenségképe.

Ez a liberális politikia kisebbség akire lehet látni, hogy mennyire nincsen szükség az MSZP-vel együtt lerontotta az országot, adósságot vágott a nyakunkba, 82%-ig vitte az államadósságot. Igyekszik minden eszközzel rontani az itteniek élethelyzetét, bomlasztja a nemzet összetartó erejét,m hogy felhígitsa a magyarságot Magyarországon.

Mi, nemzeti érzelmű magyarok hasonlónak tartjuk magunkhoz a hazánkon kívül élő magyarokat a Kárpát medencén inne n és túl is. Szeretnénk, hogy minél több magyar boldogulhasson a világban, magyarként.

Ez az itthon maradottakra is érvényes. Azért nem adósítja el a nemzeti oldal az embereket mert nem szétszórni akarja őket a világban hanem itthon tartani.

A liberalizmus támadja a nemzeti értékeket,m a nemzeti identitást, a nemzeti kultúrát. Konkurrenciát lát benne, le akarja győzni ezért szét akarja szórni a magyarokat a világban. "El lehet menni, tessék".

A nemzeti oldal a kohéziós erőt kívánja növelni. Öszsefog, egyesít, a közös értékeinket tartja szem előtt.

Sose tévesszük szem elől, hogy a liberalizmus atomizálja a közösségeket, szétszór és bomlaszt. Az az ideológiája, hogy elvesz tőled mindent ami vagy, hogy ne különbözz senki mástól mert akkor nem lesz ellenvéleményed senki mással.

Ne különbözz vallásban, nemzetben, nemedben, semmiben. A liberaléizmus úgy toleráns, hogy mindent elvesz tőled.

A nemzeti oldal úgy toleráns más nemzetekkel, hogy tisztelti és elfogadja a másságukat. Ez a különbség a liberális tolerancia és a nemzetri tolerancia között.

Az emberek pedig nem szeretik amikor elveszi, tőlük mindazt ami azzá teszi őket amik és helyette adnak nekik káoszt és zűrzavart, önfeladást és működésképtelenséget. Elveszik a cslaád intézményét, elveszik a nemek egészséges egymásra találásának az érzését és megtöltik az étert devianciával.

Olyan elfogadók, hogy nem tesznek különbséget jó és rossz között vagyis legalizálják azt ami rissz, azt ami nem működik. Viszont lebontanák azt ami működik,. hogy ne legyenek emberi közö9sségek csak egyedülélő emberek halmaza kikkel a közösség ellenállásra képes összefogása nélkül azt csinálhatnak amit akarnak.

Egészséges társadalmakban ilyesmire nincs igény.

Szép dolog a tolerancia, aki külföldön él tapasztalja, hogy milyen amikor befogadják. De a befogadás és elfogadás azt jelenti, hogy olyannak fogadnak el amilyen vagy és nem azt jelenti a tolerancia, hogy felejts el mindent ami azzá tesz ami vagy.

Aki nemzetben gondolkozik az magyarként tekint a másik magyarra és benne rokonát látja, közösséget vállal vele.

Aki a nemzetet elpusztítandónak tartja az összeugraszt, megoszt, bomlaszt.

Most is eldőlt a választásokon, hogy a két "érték" közül melyiket tartják értékesebbnek. A működőképes államszervező erőt vagy az állam lebontására szervezett erőt ami még önmaga megszervezésére is alkalmatlan?

Taylor01 2018.04.11. 10:32:47

Kedves Ákos! Nagyon jól teszed, hogy nem jössz haza! Te már elhagytad a hazádat, úgyhogy légyszíves ne akarjad onnan megmondani, hogy mi itt hogyan éljünk!
Főleg ne akarj te onnan senkit megállítani!!!! Miért akarnál te bárkit is megállítani???? Jaaa, mert nem egyezik a véleménye a tieddel? Sorry...
Mi, akik itt élünk, ezt választottuk és senkinek nincs joga efölött bíráskodni.

Taylor01 2018.04.11. 10:35:34

Egyébként a balos logika alapján a szavazati jogotokon is el lehetne gondolkodni, mert ti ugye nem itt adóztok!
Vagy ez csak akkor szempont, ha magatok mellett kampányoltok?
Van, hogy visszanyal a fagyi! Annyira buzdított a baloldal a magas részvételre, hogy meg is lett, csak éppen nem úgy, ahogy elképzelték.
Persze, ilyenkor egyből csak csalás lehetett. :D

desw 2018.04.11. 10:38:28

@rigolya2:

Jól megfogtad a lényeget, gratulálok! Gondolom te is az Orbáni diktatúra elől Angilába menekült vagyol'.

Nyilván egy Londonból ugató magyar sem kapott soha semmit Magyarországtól, mindegyik zsebből fizette a bölcsit és az egyetemet is (utóbbi nem rád vonatkozik), mutter-fater nyugdíját és ez ellátását Angilából utalják haza, . . .

A gondom az, hogy adott esetben a magyar adófizetőknek milliókba, tízmilliókba kerül(t) a T. köpködő menő-manó emigráns, meg azért muttert-fatert itthon hagyják senyvedni a diktatúrában és a fos egészségügyben a magyar adófizetők nyakán.

Hová lett a gerinc, he??

Diktatúrától elfogadni nyugdíjat és ingyen buszjegyet maminak?? Szegény faterotok haldokolhat a fos eü-ben???

Taylor01 2018.04.11. 10:39:47

Azért, mert a jobboldali, nemzeti beállítottságú emberek nem visítoznak, köpködnek, mocskolódnak éjjel-nappal - különösen szeretik külföldön mocskolni a saját hazájukat - még sokan vannak.
Nem tőlük zeng a sajtó, ők elmennek és behúzzák az ikszet, ahova gondolják.
Mindenkinek van szavazati joga, élhet vele. A demokrácia lényege pedig, hogy a kisebbségnek el kell fogadni a többség döntését. Nem kell, hogy tetsszen, de el kell fogadni....

stim 2018.04.11. 10:43:54

Fletó megmondta, aki nem itt él nem itt adózik ne szavazhasson. Ennyi.

A liberalizmus még a szavazati jogodat is elvenné.

pioneer2016 2018.04.11. 11:00:36

Az írással nagyon egyetértek.

Olasz Bazsa 2018.04.11. 11:08:29

EGYETLEN apróságon csúszik el ez a nyígás. A kint élők túlnyomó többsége a Fidesz -re szavazott, még egy plusz mandátum is köszönhető nekik.
Tették ezt azért, hogy LEGYEN még hova hazajönni, ha úgy döntenek.
Rajtad kívül SENKI nem vágyik egy Budapest méretű No-Go zónára.
Maradj is ott a pereputtyoddal ahol vagy, nem is hiányzik a fajtád idehaza.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.11. 11:36:45

Jó hírek!
Megjött a válaszlevél!

Íme:

*

Kedves londonisztáni mosogató honfitársunk!

Megértjük keservedet, hogy Gyurcsányod ismét nem lett kormányfő, s Soros gazdád is csattanós pofont kapott.

Kérünk téged azonban, hogy mégse rekeszd a magyar népet, mely szabadon és demokratikusan másképp döntött, mint ahogy azt te szeretted volna.

Ne gondold, hogy ellenségünk vagy. Ehhez te túl kevés vagy. Mióta ellenségünk egy jelentéktelen londonisztáni liberális mosogató, aki magát hirtelen a világ urának

hiszi. Még sokat kell dolgoznod, hogy az ellenségünk legyél.

Tanulj demokráciát és toleranciát, kedves mosogató barátunk! Tanuld meg tisztelni mások politikai választását.

Hazajöttök vagy sem, ez legyen a ti döntésetek. Eddig se politikai okokból mentetetek el, s ha visszajöttök, azt se politikai okokból fogjátok tenni. Nagyobb

szerénységét és igazmondást kívánunk neked.

S inkább várunk egy picit a nővérre a kórházban, mintsem, hogy Soros gazdád és bűntársai országunkat iszlamizált, liberális, nyitott társadalommá züllessze le.

Üdvözöl téged:

a magyar nép

blah 2018.04.11. 11:40:05

nem értem miért van ez a felháborodás. akinek nincs szüksége a boldoguláshoz a politikusokra az nem szavaz a fideszre és úgyis boldogul. aki meg született csicska annak meg ez a vágya, örül a feudális rendszernek. vidéken megvettek minden földet a fideszék ezek a parasztok elmennek oda dolgozni és ennyi az életük. mi itt a gond? így boldogok. aki nem akar részt venni a feudalizmusban az nem vesz részt aki meg hülye az öngondoskodáshoz úgysem viszi többre mint csicskának lenni valahol, ezek a csicskák meg a fideszes földesurak fennhatóságát választották. fogsz ezekkel pesten találkozni? nem. eddig sem találkoztál. max amikor van egyszer egyszer birkamenet kerülőúton mész haza. ennyike.

Berelhetoreklamfelulet 2018.04.11. 11:53:21

@stim:
Amúgy ebben teljesen igaza van. Aki nem fizet Magyarországon, attól el kéne venni a szavazati jogot.

Aki nem fizetik, az ne is egyék.

Lémusz 2018.04.11. 12:13:58

Tisztelt Blogíró!
Onnét a távolból nem értheted, miért döntöttek így a választópolgárok. Hát elárulom neked.
Ahhoz, hogy valakire szavazzanak, valamiféle jövőképet kell felépíteni, amivel a választópolgár azonosulni tud. A kormánypártnál ez adott, mindenki látta, mi történt eddig, és ez várható a jövőben is. Az ellenzéki pártoknak viszont kell egy program, ami megmutatja, hogy mit fognak kormányra kerülve tenni. Az ellenzék ezeket az elképzeléseit nem igazán propagálta sem az elműlt 4 év, sem a kampányidőszak alatt. A kmpányidőszak alatt a komplett sajtófelületüket azzal töltötték meg, hogy ők akarnak összefogást, de a többiek nem, egyébként meg biztosan le fogják váltani Orbánt. Erre nem lehet szavazni. Hasonlatként úgy fogalmaznék, hogy van egy építési telkünk, ahol egy cég nekiállt dolgozni, ha nem is vagyunk 100 %-ban megelégedve a munkájukkal, de kezdjük látni mi lesz belőle. Ezzel szemben van egy csomó jelentkező, akik azt kiabálják be a kerítés túl oldaláról, hogy milyen pocsék ez a munka, és hogy ők szívesen folytatnák. Elmondják mit bontanának vissza, de arról, hogy mit építenének, csak elnagyoltan beszélnek. Tervrajzuk meg egyébként nincsen, vagy legalább is nem tolják az orrod alá, hogy nézd meg.
Egyébként meg az ellenzék nagy része az elmúlt 8 évet azzal töltötte, hogy mindenben ellentmondott a kormánynak, még akkor sem, ha a kormány az emberek többségének álláspontját tette magáévá.
Ha helyette inkább támogatta volna ezeket a gondolatokat, és azokat hangsúlyozta volna ki, ahol a többség álláspontja ellenkezik a kormányéval, valamint felkészült volna a 2018 utáni kormányzásra, több szavazatot kapott volna.
Ehhez viszont dolgozni kellett volna, nem csak hőbölögni.

bigdata 2018.04.11. 12:28:47

@Lémusz: "a komplett sajtófelületüket azzal töltötték meg, hogy ők akarnak összefogást, de a többiek nem, egyébként meg biztosan le fogják váltani Orbánt. Erre nem lehet szavazni."
Bezzeg mennyivel jobb program, hogy ha nem ránk szavazol, másnap anál gang banget nyomnak rajtad a négerek.

Bobby Newmark 2018.04.11. 13:05:42

@nemecsekerno_007: Az ugye megvan, hogy azért van a szájbabaszott ÁLLAM, hogy ne családon belül kelljen megoldani ezt? EZ A DOLGA.
Persze az jól mutatja, hogy mekkora agyhalott gyökér vagy, hogy ennyi szolidaritás nincs benned a polgártársaid mellett, és büntetnéd az ártatlanokat is.
Nyilván amíg tudod húzni az igát, és bő nyállal szopni a gazdád faszát, addig nem lesz ilyen problémád.
Úgyhogy őszintén kívánok neked valami súlyos betegséget, ami munkaképtelenné tesz, hogy ne csak képzelned kelljen magad a fasz rossz oldalára, hanem oda is kerülj.
Aztán lehet, hogy hirtelen megváltozna a politikai véleményed is. Vagy nem, mert lehet, hogy _annyira_ hülye vagy, hogy a saját érdekeidet is felülírja az agymosás, végülis most is azt teszi.

arckönyv 2018.04.11. 13:10:11

@Lémusz: szerintem a poszter pont ebből nem kér. a fidesz jövőképe a feudalizmus és az állami maffia. migránsok nélkül, mert tőlük kell nagyon félni. talán jelzésértékű, hogy az ország egyetlen világvárosában, ahol a pénz és a tudás összpontosul annyira nem kívánatos ez a jövőkép.

Lémusz 2018.04.11. 13:27:39

@bigdata:
2015-ben mikor Magyarországon komolyabb mértékben megjelentek a bevándorlók, az emberek nagy többségének az volt a véleménye, hogy hazánkban ne kóboroljanak ismeretlen eredetű emberek személyazonosság igazolására alkalmas papírok nélkül, mert az ilyen embereket nem lehet a törvény hatálya alá vonni. A kormány ezt az álláspontot meglovagolta, a bal oldal válasza pedig az volt, hogy mivel nagy részük - nem bizonyíthatóan - háború elől menekül, hagyjuk őket, had menjenek ahova akarnak. Sőt segítsük őket ott, és úgy ahogy ők akarják. Nekem viszont az jutott az eszembe, hogy ha ebben az országban nem kell igazolni a személyazonosságot, akkor sokan lesznek akik visszaélnek vele. Ha nem tartatjuk be a törvényt mindenkivel, akkor senki sem akarja betartani.
Ami a választók felé tett üzenetet illeti, ott van például a Paks II. amit a többség elfogad. Ezzel szemben a baloldalon a nem lesz Paks II. szerepel. De azt mindenki tudja, hogy a jelenleg működő reaktorokat hamarosan le kell állítani, és a "nem lesz PaksII" egy kWh villamos-energiát sem fog termelni.

Longo 2018.04.11. 13:54:54

Sziasztok!Én nem megyek el innen,de maximálisan egyet értek az íróval.Ez az én döntésem,de abszolút megértem aki a jobb boldogulás miatt a költözést választja.Ez egy élhetetlen ország lett.A keleti részen nincs munka,nincs biztos megélhetés.A nyugati részen egymást tapossák az emberek,Ausztria miatt.Ez nem normális.Kormányunk bedob hangzatos szavakat,ellenőrizhetetlen statisztikákat,és az egyszerű emberke megnyugszik.De akik éltünk picit is a kommunista rendszerben,tudjuk,ezt lehet akár 30-40 évig is kommunikálni.De a vége ugyanaz.És ennek nem lesz jó vége.Túl azon,hogy az,és bocsássatok meg,az értelmesebb embert minden nap elkeseríti az agymosás,és a gátlástalanság,rossz látni a megosztottságot.Ami nem meggyőződésből fakad,mert Isten a tanúm,aki meggyőződésből fideszes,azt elfogadom,tisztelem a véleményét.De itt nem erről van nagyban szó(nem írtam el:).Megvásárolt szegények,megtévesztett határon túliak,megfélemlített közalkalmazottak.Nincs mese,itt diktatúra épül.Egy újfajta,olyan 21.századi.Szomorú látni hogy igaz,Magyar Magyarnak farkasa.

desw 2018.04.11. 14:21:17

@Bobby Newmark:

"Az ugye megvan, hogy azért van a szájbabaszott ÁLLAM, hogy ne családon belül kelljen megoldani ezt? EZ A DOLGA."

Nem mondd! És az államnak honnan lesz pl nyugdíjakra, egészségügyre, ... pénze?

Az angilai magyaroktól, az adócsalóktól, vagy netán a BECSÜLETESEN BEJELENTETT MAGYAR dolgozóktól??

"Persze az jól mutatja, hogy mekkora agyhalott gyökér vagy, hogy ennyi szolidaritás nincs benned a polgártársaid mellett"

He???? Mondja ezt egy emigráns, aki egy megbaszott fillér járulékot sem fizet Magyarországon egy olyan magyar dolgozónak, aki kénytelen minden kibaszott 100Ft-ból 70-et odaadni többek között az emigráns muttijának eltartása miatt is.

Van a pofátok bőr, b++!

"és büntetnéd az ártatlanokat is."

Há' miért nem mentitek ki a mutti és a fatit a diktatúrából? Miért hagyjátok, hogy szenvedjenek szegények?

"Nyilván amíg tudod húzni az igát, és bő nyállal szopni a gazdád faszát, addig nem lesz ilyen problémád.
Úgyhogy őszintén kívánok neked valami súlyos betegséget, ami munkaképtelenné tesz, hogy ne csak képzelned kelljen magad a fasz rossz oldalára, hanem oda is kerülj."

Kedves vagy!

"Aztán lehet, hogy hirtelen megváltozna a politikai véleményed is."

És ettől egyből Kánaán lesz az eü-ben, ugyi? Pénz mán' nem is kell hozzá?

Longo 2018.04.11. 14:28:32

@desw: srácok nálatok elvesztettem a fonalat:)).Egy szó mint száz,ez semmiképp nem jó ami történik.Ez politikánál most szerintem több.Nem jó.

Longo 2018.04.11. 14:39:18

Még annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy finoman a külföldön dolgozókkal.Ugyanis a keresetük nagy része hazamegy lakáshitelre,az otthonmaradottak megélhetésére,és egyéb.Egyszóval nagyban a magyar gazdaságot pörgetik.Hagyjuk ezt a demagóg"nem fizetsz itt adót"baromságot,mert valószínű több pénzt tolnak haza mint az itthon dolgozók adója.Pont annyival többet,mint a határon túliak,akik valójában konkrétan nem járulnak hozzá a kasszához,nem is a dolguk,nincs is lehetőségük,akiknek Magyarságát normális ember nem vonja kétségbe,mégis szavazatukkal az itteni állapotokat befolyásolhatják.És az sem elég.Tehát hol az igazság?

Longo 2018.04.11. 14:47:03

Hol az igazság?Ki tudja.Viszont Viktor és csapata professzionálisan űzi a szakmát.Megtanulták amit kell az előző rendszerből,megspékelték trendi dolgokkal,kajálják sokan,pont annyian,amennyi nekik kell.Profi munka,el kell ismerni.Az hogy mi ennek a mellékterméke,na az,amit láttok a fórumokon.

Longo 2018.04.11. 14:59:06

És tévedés hogy Viktorunk a gazdagságért mutyizik súlyos milliárdokat.Nagy valószínűséggel nem érdekli úgy a pénz mint gondolnànk.Ő a hatalom megszállotja.Csak az kell neki.Ahhoz meg pénz kell.Na ezért spájzol lőrincekkel,vajnákkal.Nem akar ő még gazdagabb lenni.De szükséges a holdudvar,és úgy általában a rendszer fenntartásához.Mielőtt az önálló életre kel..Van rosszabb is.Lázár.Ő szerintem egy nagyon veszélyes ember.

Rebekababa 2018.04.11. 15:55:43

@csárlszbrunzol: Te is tudod, hogy kőltői tùlzàs volt a 100 èv, csak èrzèkeltetni akartam, hogy milyen sokat lop/lopott a kormànyunk. Te talàn alà tudod tàmasztani bàrmilyen adattal az ellenkezőjèt? Ugye, hogy nem.. Meglàttad a kommentemet, kiragadtàl belőle egy rèszt ès gondoltad most megfogtàl. Ez a komment egy oàrbeszèd rèsze volt egy màsik kommentelővel. Ìgy kiragadva a többi közül persze vitathatò, mint minden.
A tènyek viszont makacs dolgok, ès a lènyegen nem vàltoztat ami viszont igaz. A sok sok EU tàmogatàs a pènztàros lőrinc meg a Tiborc zsebèbe meg a többi puncsos zsebèbe vàndorolt, ìgy vagy ùgy. Soha egyetlen kormàny nem lopott mèg el ennyi pènzt az adòfuzetőktől, főleg nem ennyire ocsmànyul pofàtlan mòdon mint az Orbàn kormàny. A sok kidobott pènz, arra a sok stadionra, az elmutyizott milliàrdok mind jol jonnènek az egèszsègügyben vagy az oktatàsban. Làtszatintèzkedèsek, nèphülyìtès ezerrel. Ha nem èrtesz egyet akkor egyből Soros bèrenc vagy stb.. Ezek olyan tènyek amelyekkel rohadt nehèz vitàba szàllni. Ùgyhogy szerintem hagyjuk a szàmolgatàst, senki sem tudja pontosan mennyi pènz hovà ment el.

]{udarauszkasz 2018.04.11. 15:59:51

Kulfoldon elek. Nagyjabol csak a felesegemhez jarok haza. A fele csalad kint van mar,egyik testver gyerekestol,edesanyam. En meg utalom haza a penzt,a batyam viszont csaladostol Magyarorszagon el,de kint dolgozik. De az o gyerekei is felnonek,es nem hiszem,hogy Magyarorszagon hagyja a gyerekek fejet telenyomni azzal a boduletes propagandaanyaggal,amit a tevebol is olyan jol ismerunk. Elobb-utobb azok a gyerekek is kulfoldon landolnak. Ahogy a felesegem is,habar egyelore odzkodik miatta. De minden jel arra mutat,hogy hosszutavon a putyini rendszer ujabb vasfuggonyt huz Europa kozepere,es en nem szeretnem a vasfuggony keleti oldalan nezni a "hanyatlo" nyugatot. Es ha mar nem lesz,ki hazautalja a penzt,na,akkor lehet konyorogni a Vezernek,meg Putyin tesonak, hogy ihessek a purgyek,aggyon man enni. Mind Ausztria,mind Magyarorszag gazdasaga ra van utalva a vendegmunkasokra. Ausztria azert,mert sok olyan,egyebkent jol fizeto allasok,amit az osztrak mar nem is kepes elvegezni. Magyarorszag pedig azert van rautalva erre,mert kulso pumpa nelkul a kleptokraciara epulo mindenkori kormanyzat osszeomlana.( Orban, Gyurcsany, stb, tokmindegy, lopnak,es kesz.)

nemecsekerno_007 2018.04.11. 16:46:41

@Bobby Newmark: "Az ugye megvan, hogy azért van a szájbabaszott ÁLLAM, hogy ne családon belül kelljen megoldani ezt? EZ A DOLGA."

- Kurv@ra az a dolga amit mi meghatározunk neki.

- Nem volt társadalmi párbeszéd erről (se) csak ezt örököltük a szocializmusból.

- Egyébként a kérdés nem az, hogy az ÁLLAM dolga-e, hanem az, hogy ki finanszírozza.

- és ez az ami nincs letisztázva, bizonyítja a hőbörgésed is.

"Persze az jól mutatja, hogy mekkora agyhalott gyökér vagy..."

- Van ám bőr a pofádon :) Szolidaritást követelnél rajtam azokkal szemben akik itthon nem fizetnek se adót, se járulékot. Észnél vagy te?

- és aki itthon egyedül neveli a gyerekét mindimálbéren az szív duplán az ál-szolidaritásod miatt.

- van pofád szolidaritást emlegetni?! Lehet, hogy Orbán egy geci, de csak egy van belőle. A hozzád hasonlókból meg kurv@ sok. Na ez a nagy baj. Mert még Orbánt le lehet váltani, de a hozzád hasonlókat józan gondolkodásra bírni, meg főleg fizetésre az szinte lehetetlen.

- és még te szidod teli pofával a kormány, hogy mennyit lop a közösből. oszt te mivel vagy különb?

- egyébként jöjjön vissza külföldről az aki komolyabban bele akar szólni a közéletbe és fizessen itt adót, meg járulékot. Akkor a pofázáson túl valami eredmény is lehet...

desw 2018.04.11. 17:10:16

@Longo:

"srácok nálatok elvesztettem a fonalat:))"

Pedig marha egyszerű: amíg a buzeráns baloldal csak fejőstehénként gondol a becsületes és güriző állampolgárokra, addig reményeim szerint nem kapnak elég szavazatot soha a büdös életben.

Orbán egy geci, nem vitás, de a balodal csak ahhoz ért, hogy romantikus indokok alapján más pénzét elosztogassa. Hát a kurva anyjuka!

"Még annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy finoman a külföldön dolgozókkal.Ugyanis a keresetük nagy része hazamegy lakáshitelre,az otthonmaradottak megélhetésére,és egyéb.Egyszóval nagyban a magyar gazdaságot pörgetik."

Számokat szereted-e?

https://vs.hu/gazdasag/osszes/hazautalt-penzek-javitjak-a-magyar-merleget-0704#!s0

Az a dzsídípí 3%-a kb 900 miilliárd ft-ot jelentett

Csak szólok, hogy önmagában a 15%-os szjából kb 2000 milliárdot szed be Magyarország a BEJELENTETT MAGYAR adózóktól.

Apátok nyugdíjára 3300 milliárd (háromezer-háromszáz milliárd) megy, egészségügyre 2000 milliárd, . . . összesen kb 18 ezer milliárdnyi ilyen-olyan adót és járulékot szed be Magyarország.

Szóval ízi béjbi, mielőtt elhiszed, hogy ti, emigránsok tartjátok el Magyarországot azzal a pár fillérrel, amivel a saját hiteleiteket törlesztitek!

Longo 2018.04.11. 17:21:59

@desw: Na barátom,jól megszólítottál.Milyen számokat?hazautalt?Ember,és a hazavitt,otthon elköltött?Ez rengeteg!Te minek neveznéd azt ,hogy a sok ember nem kerül pénzbe az államnak,de behozza és itt költi el a pénzét.A nyugdíját sem innen fogja várni.De nem ez a lényeg,ez arra volt válasz hogy ne pofázzanak a külföldön dolgozók.De ember!Apám ledolgozta az életét,mint nyilván mindegyikünké,majd 60 ezer forintal elment nyugdíjba.aztán elment sajnos.Jó ez így?És nem vagyok emigráns.Itt vagyok.De most nem nevezném azt sem pejoratív értelemben emigránsnak,aki most elmegy.

Gabriella Rik 2018.04.11. 17:37:54

Ez mekkora kamu! En is kint elek Londonban, de hagyjuk mar, hogy hazament volna barki is, ha a Jobbik nyer! Mert mi lett volna? 300-400 fontot ero magyar forintot keresnenk hetfotol hetente? Vagy mi? Itt olyan rossz az egeszsegugy, hogy meg kell nezni barmelyik londoni magyar kozosseget, heti hany darab kiiras szol arrol, hogy ki tud orvost??? Ugyan mar ezt a muhisztit! Aki haza akar menni huzzon haza. Aki nem az maradjon. A magyarok 90 szazaleka feketen berel lakast szobat, vagy feketen bereltet. Mit kell megjatszani magunkat???? Feketen adjak veszik a cigit, azt mindenki egyebkent olyan szeplelku itt Londonban. Szanalmas.

Bobby Newmark 2018.04.11. 17:57:40

@desw: Hát úgy biztosan nem lesz pénze az államnak, hogy a jóelvtársak zsebét tömjük adóból is, EUs pénzekből is. Ami ugye a NER lényege, és megszavaztátok harmadszor is.

Még nem vagyok emigráns, még mindig itt rohadok. Csak hogy képben legyél. Most telt be a pohár, ezzel a választással. A továbbiakban nem vagyok hajlandó ennyi segg közt élni.
A ti veszteségetek lesz ez, nem az enyém. Építőmérnök vagyok, hidakkal foglalkozom, annyira rohadtul szarul nem állok magyar viszonyok közt. Kint kereshetnék kb ötször ennyit ugyanezzel a munkával, és tárt karokkal várnának a világ minden táján a végzettségemmel és a tapasztalatommal. Eddig az tartott vissza, hogy azért mégiscsak ez az országom, ezt szeretném építeni.
Eljutottam odáig, hogy a lófaszt a seggetekbe, nektek aztán dolgozzon a faszom. Majd tervez nektek hidat a román vendégmérnök, vagy aki akar.

De még ha nem is ez lenne a helyzet, hanem mondjuk már kinn lennék évek óta, akkor szerinted az anyám -aki akár még fidesz szavazó is lehetne, bár nem az- mégis mit tehet arról, hogy én kivándoroltam, te gyökér?
Kibaszottul kutya kötelességed eltartani, már csak törvények szerint is. És azt, hogy te itt maradsz, és szopod a faszt, ugyanúgy önszántadból döntötted el, mint én azt, hogy megyek.
Főleg miután harmadszor is rábólintasz, hogy "igen, ekkora gerinctelen fasszopó tolvaj geciket akarok az ország vezetésére felhatalmazni", egy rohadt szavad nem lehet, ha aztán torkodra nyomják a brét. Én viszont meguntam.

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy miattad, meg a fajtád miatt vagyok kénytelen eltakarodni innen

Ha már így érdeklődsz a családom tervei iránt, csak mondom, hogy eszünk ágában nincs itthagyni őket. Nem pénz hazapumpálása a terv, hanem az ő kitelepítésük is. Csak előre kell menni, megalapozni a dolgot. Remélem addig még kitart a nyugdíjrendszer, és csak utána omlik rátok a gecibe. Amire elég jó esély van miután 2020ban elzáródik az EUs pénzcsap, aztán kiderül, hogy lófasz van itt, nem gazdaság, az összes fejlesztésre szánt pénz csak az elvtársak kitömésére ment.

Nem, pénz most már EÜre nem lesz, mert ismét megválasztottátok kétharmaddal a szervezett bűnözőket, akik meg kibaszott magasról lefossák, hogy neked EÜ ellátásra lenne szükséged. Másodszor lett iszonyat erős felhatalmazás arra, hogy ez így jól van, nem is kell EÜ.
Egyébként pénz lenne rá, ha nem veszítenék el közpénz jellegüket a milliárdok -akár adó, akár EU támogatás-, szakmányban.
És most négy évig nekünk kuss van, lehet befogni a pofánkat ha nem tetszik.
Plusz valószínűleg négy év múlva már az elvi lehetőség sem lesz meg a Geci leváltására, mert a győzelmük utáni első reakciójában csak kicsúszott a száján, hogy hosszú évtizedekre kezdenek most berendezkedni.

Na azt én nem várom meg, az is tuti.

Bobby Newmark 2018.04.11. 18:18:39

@nemecsekerno_007: Mármint amit a Geci meghatároz neki, neked meg kuss van. Hacsak nem Őfelségével beszélgetek itt, neked lófasz beleszólásod van a dolgok menetébe.
Orbán köszöni szépen, és mostantól kussolsz. Majd négy év múlva megint megfélelmlít valami kitalált ellenséggel, és megint teheted rá az X-et.

2010 óta SEMMIRŐL az égegyadta világon nem volt társadalmi egyeztetés, te barom! PONTOSAN ez volt így az ország nagyobb részének a problémája az egésszel, hogy a Fidesz egyoldalúan eldönt mindent, szakmaiság vagy társadalmi elfogadottság magasról leszarva, az van, amit ők akarnak. Minden áttolva erőből a rendszeren, ha szar, akkor úgy, ha felkúrja az ország agyát, az se számít. Ha már tényleg kezd nagyon lázongani a plebs, akkor nagy duzzogva esetleg visszavonják (vasárnapi boltzár).

Finanszírozásról beszélni, miközben új "nemesi" réteget hízlalunk, egy kicsit nevetséges. Századik ötszörösen túlárazott stadion is kell. működésképtelen közvilágítás is jó, egészségügy meg le van szarva.

Bizony, ez már csak ilyen, hogy az emigrált magyar, meg az anyja, az két különböző felnőtt ember. Az egyiket nem vonhatod felelősségre a másik döntése miatt. Ha igen, akkor szarember vagy. Ennyike.
Egyébként meg jellemzően a kivándorolt emberek kipótolják azt az alamizsnát, amit a nyugdíjasok az államtól kapnak, szóval valószínűleg nem tudnád őket éhen dögleszteni, bármennyire is szeretnéd.

Én őszintén sajnálom azt is aki egyedül neveli a gyerekét itt minimálbéren. Neki is jobb lenne, ha nem egy kizárólag saját gazdagodását szeme előtt tartó hazug, gerinctelen maffiabanda vezetné az országot.

Anyád picsáját. Még itt rohadok én is, és fizetek, mint a katonatiszt.
Már nem sokáig, mert elég volt, én tovább nem tömöm a Geciék zsebét.

Közéletbe beleszólásról meg annyit, hogy a mellékelt ábra szerint aztán kurvára lehet. Sokat ér az egy szavazatom, ha jut rám a számok szerint kb 4 vagy 5 agyhalott, megfélemlíthető ostoba faszkalap.
Na ebből lett elegem, dögöljetek meg itt ebben a szarfészekben mind, én ebből többet nem kérek.

Eddig tartott bennem a remény, hogy talán itt valaha egy normális ország lesz, de úgy tűnik nincs rá igény. Arra van igény, hogy a Vezérgeci megvédjen a nem létező veszélyektől.
Hát oké, akkor szakadjon rátok a NER, én mostantól leszarom, és elhúzok a véres hányásba.

Bobby Newmark 2018.04.11. 18:21:41

@desw: Bazdmeg, és a Vezérgeci, meg a bandája mihez ért?

Csak mondjuk az elosztogatás kb 10x-esére nőtt a baloldalhoz képest, ennyire kibaszottul durva lerablás utoljára akkor volt, mikor a kommunisták államosítottak mindent a háború után.

Te meg ehhez tapsolsz.

Bobby Newmark 2018.04.11. 18:24:08

@Bobby Newmark: És még azt hozzátenném, hogy ezzel nem azt akarom mondani, hogy jöjjön vissza a jelenlegi baloldal, mert az MSZPt kb '89ben a Dunába kellett volna lőni a picsába, de legkésőbb 2010ben.

De Orbánt most már minimum légvédelmi ágyúval kéne, ha az okozott károkat nézzük.

lacuna666 2018.04.11. 23:08:46

@desw: "Az ugye megvan, hogy azért van a szájbabaszott ÁLLAM, hogy ne családon belül kelljen megoldani ezt? EZ A DOLGA."

Nem mondd! És az államnak honnan lesz pl nyugdíjakra, egészségügyre, ... pénze?
Mondjuk ha nem építettet annyi szájbabaszott stadiont ,lenne. Meg ha nem a Mészárost tömné a Vityike,lenne.

pcamp 2018.04.11. 23:20:26

"Hazádnak rendületlenûl
Légy híve, oh magyar;
Bölcsõd az s majdan sírod is,
mely ápol s eltakar.

A nagy világon e kivûl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."

(Vörösmarty Mihály: Szózat)

Kedves nem teljes nevű Ákos!

Neked lyukas a lelked. Kár érted.
De nem fogsz hiányozni.
Családos emberek majd pótolják a hiányodat. Ahogy a többiekét is...

MezőPeti

aspitwilight 2018.04.12. 05:10:00

Nekem tiszta a lelki ismeretem, mert én a fidesz ellen szavaztam és szombaton is megyek tüntetni a csaló hazug kormány ellen. Én is csalódott vagyok, hogy sokan fontosabbnak tartották a saját biztonságukat egy fantom veszély ellen, mint a honfitársaik hazajövetelének az elősegítését. Sajnos ismerőseim közt is sokaktól hallottam, hogy aki kiment külföldre laki és dolgozni az úgy sem akar már hazajönni. :(

desw 2018.04.12. 06:52:37

@lacuna666:

"Mondjuk ha nem építettet annyi szájbabaszott stadiont ,lenne. Meg ha nem a Mészárost tömné a Vityike,lenne. "

Inkább nem kérdezem meg, hogy mennyi ment stadionra és mennyi megy az eü-re és nyugdíjakra, mert láthatóan fingod sincs róla.

Azért segítek: nyugdíjakra évente ~3.300 milliárd (háromezer-háromszáz milliárd), eü-re ~2.000 milliárd (kétezer milliárd) megy => tehát NAPONTA ~15 milliárd forint, Orbán 8 éve alatt ~40.000 milliárd (negyvenezer milliárd) ment nyugdíjakra és eü-re Magyarországon.

Orbán ~350 milliárdot költött 8 év alatt a falábúakra, azaz naponta 0,11 milliárdot.

Valóban nem kellene egy kibaszott stadion sem a falábú gyökereknek, de aki azt hiszi, hogy a stadionpénzből Kánaán lesz, az nettó idióta!

desw 2018.04.12. 06:53:57

@aspitwilight:

"Nekem tiszta a lelki ismeretem, mert én a fidesz ellen szavaztam és szombaton is megyek tüntetni a csaló hazug kormány ellen"

Szép, napos idő lesz!

desw 2018.04.12. 07:05:51

@Bobby Newmark:

"Csak mondjuk az elosztogatás kb 10x-esére nőtt a baloldalhoz képest, ennyire kibaszottul durva lerablás utoljára akkor volt, mikor a kommunisták államosítottak mindent a háború után.

Te meg ehhez tapsolsz. "

Nem tapsolok, pusztán csak a Fidesz volt a kisebbik rossz!

Az ellenzék TALÁN nem lopott volna annyit, viszont az garantált, hogy rosszabb irányba vitték volna a gazdaságot.

Nem, b+, nem kell 13. havi nyugdíj, mert kibaszott sok megy nyugdíjakra így is. Mem kell ingyen 1-3 diploma, mert úgyis emigrál. Nem kell ingyen gyógyszer, mert most is a kukában landol a fele. Ne legyen alanyi jogon magasabb CSP, mert ne a lumpen szaporodjon. A kurva anyjukat adóztassák meg mégjobban többkulcsossal. . . .

desw 2018.04.12. 07:09:57

@Bobby Newmark:

"De Orbánt most már minimum légvédelmi ágyúval kéne, ha az okozott károkat nézzük. "

Az ellenzék 13. havi nyugdíja már önmagában 300 milliárdos plusz kiadás lett volna ÉVENTE. Viktorunk 8 éve alatt költött ennyit stadionokra.

A szomorú helyzet az, hogy Orbánék mutyija kevesebb, mint a baltaarcú ellenzék osztogatása lett volna.

eßemfaßom meg áll 2018.04.12. 08:13:58

@lacuna666: "Mondjuk ha nem építettet annyi szájbabaszott stadiont ,lenne. Meg ha nem a Mészárost tömné a Vityike,lenne. "

az összes stadion meg mészárol "lopása"* kerekítési hiba a költségvetés nagyságrendjében

*azt a pénzt nem ellopta és zsebretette hanem épül belőle sokminden csak nem a strabag építi ugyanazokat hanem mészáros cégei így persze fáj a strabag demokraták szövettsége eszmei örököseinek hogy nem sz ő pénztárukba folyik a haszon hanem máséba.

eßemfaßom meg áll 2018.04.12. 08:16:05

@aspitwilight: Köszönjük Emese

aspitwilight

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Berelhetoreklamfelulet 2018.04.12. 08:31:22

@desw:
Pontosan. A ellenzék olyan irreális osztogatással kampányolt volna ami rövid időn belül IMF hitelbe és az adók növelésébe torkollott volna.

Lehet, hogy keserű a szőlő, de a fidesz költségvetési stratégiája működik, nem úgy mint az ellenzéké...

Gabor Jeges 2018.04.12. 08:36:01

@tárkonyos csiberaguleves gazdagon zöldborsóágyon: Soha nem birkáztam és náciztam le senkit. Az a gyenge jellemek szavajárása. Ahogy a hazaárulózás és lipsizés is. Nem tudom kikkel veszel egy kalap alá, én egyik párthoz sem vonzódom, mert nincs amelyik megérdemelné. Mindegyiktől hányok. Talán az zavar téged, hogy a Fidesztől is. Sajnos valaha hittem bennük, de szembe fordultak mindennel, amiben hittem. A kereszténységet meggyalázták, és ma már nem tudok egyetlen mondatot sem felemlíteni az Újszövetségből, ami alapján a Fidesz cselekszik. Sőt, az ellenkezőjét cselekszi. Ez fáj a legjobban. És még van képe Orbánnak Istenre hivatkozni. A kereszténység szégyene.

Bobby Newmark 2018.04.12. 08:57:05

@desw: Ja, csak azt valahogy elfelejted, hogy a stadionok egy csepp a lenyúlástengerben. Manyup, forint shortolás, trafikok kaszinók földek lenyúlása? Lázárkastély? Elveszett közpénz jelleg kamualapítványokban? Simicska Közgépének AZTÁN a Duna Aszfaltnak a vastagon felhízlalása? Erőművek Mészárosnak átjátszása? Paks2-vel Putyinnak benyalás? TAOval tehetségtelenek kitömése? Offshore-ban eltűnt letelepedési kötvények milliárdjai? Média lenyúlás, pénzzel kitömés? Elios, kikötő, saját lábon állás?

Lehetne még sorolni, de akkor még nem beszéltünk a nem anyagi jellegű országszétbaszásról. Foshulladék minőségű törvények, közszféra, ügyészség jóelvtársakkal kitömése, széjjelcseszett, működésképtelenné tett bizottságok? Erőből, egyeztetés nélkül áttolt faszságok? Baltás gyilkos? Diplomáciai tahóskodás? Boltzár, netadó?

És akkor még a nem anyagi, nem közigazgatási suttyóság, hogy minden fenti után pofádba röhög, hogy csinálj ellene valamit ha tudsz? Leggerinctelenebb hazudozás az összes médiafelületen? Verőemberekkel népszavazás megakadályozása?

Ez mind szép és jó, hurrá?

Ezt mind neked kompenzálja, hogy az ellenzék ígért egy-két faszságot?

csárlszbrunzol 2018.04.12. 09:03:12

@Rebekababa: Kiváló helyzetértékelés, valóban C&P-tel kiragadtam a fentit, akkurátusan idézőjelek közé téve.
Nem tudom, komolyan gondoltad-e vagy pejoratív volt, mivel nem jött át.
És sajnos nagyon sokaktól láttam már, hogy úgy dobálóznak számokkal, hogy még a nagyságrendekről sincs fogalmuk. Százévnyi nyugdíj nagyjából magyarország GDP-je tíz éven keresztül. Majdnem csak összesen nem voltak ennyit kormányon még ezek és hát a költségvetés meg kábé annak csak a fele. Tehát húszévny teljes költségvetési bevéltelről tettél említést.
És nem, valóban nem tudom, ezek mennyit lopnak, mint ahogy azt sem, hogy a korábbiak mennyit loptak. Viszont azt tudom, hogy érdemben nem történt változás az éves költségvetésekben 2010 előtt és után; hacsak nem a 2010 utáni időszakban inkább picit csökkent az elvonás. Korábban olyan 52-54% körül lehetett, most 50% körül lehet.
Azt gondolom, hogy stadionokra nem kéne költeni azért, mert Orbán bele van szerelmesedve a fociba és milyen jó lenne majd egyszer itt nagy nemzetközi tornát rendezni (más értelmét nem látom ezeknek ugyanis). Viszont az ezekre elköltött pénz az oszág szempontjából aprópénz, kirakat csak. Igen, jó helye lenne máshol, de ezt még egy csomó másik pénzről is el elhetne mondani, amire költünk most és költöttünk korábban. A lopásokról ugyenezt gondolom. Szerintem nem a stadionok és nem a lopások az ország baja.
Ja, és azt is nagyon sokan elfelejtik, hogy a lopás sem annyira fekete-fehé, amennyire az egységsugarú júzer látja. A politikai lopások valamennyire sajnos bele vannak kódolva a rendszerbe. Amit a politikus lop, annak jó része pártkassza lesz. Amit meg a politikus támogatója lop, az meg "törlesztés". Sajnos baromi sokba kerül a politika és szemmel láthatólag nem akarja az ország nyíltan megfizetni.

Bobby Newmark 2018.04.12. 09:43:32

@csárlszbrunzol: Gusztustalan relativizálás. Igen, minden politikus lop, de a Fidesz olyan gátlástalanul, hogy ilyen még nem volt. Teljesen nyíltan csinálják, és még a pofádba is röhögnek utána.

Valóban nem a stadionok és a lopások az ország baja, a state capture az ország baja, a teljes maffiaállam. Aminek csak a legfeltűnőbb tünetei a stadionok és a lopások. Ott tartunk, hogy a kormánypártunk mindent megtehet, ha nem nyalsz neki mélyre, kb semmit nem tudsz elérni ebben az országban, és bármi megtetszik neki, azt elveszi tőled.

Eljutottunk odáig, hogy a választási győzelmük napján a vezérgeci már be is jelentette magát a Kedves Vezetői posztra, hogy most ÉVTIZEDEKRE dőlt el az ország jövője. Nem a következő négy évre, hanem ÉVTIZEDEKRE. Így kicsúszott a száján, és már senki meg sem lepődött rajta, különösebb visszhang nélkül maradt.

Ezt az országot, úgy ahogy van, a Fidesz zsebre tette, és aki nem seggnyaló, annak nulla kilátásai vannak a jövőre, miközben meg a jóelvtársak kibaszottul megzsírosodnak.

Ez a baj, a lopás csak a látványos része.

Berelhetoreklamfelulet 2018.04.12. 10:02:00

@Bobby Newmark:
Persze, hogy megtehetnek bármit, elvégre az ország 2/3-ot adott nekik.
Ezzel szemben az előző kormányok még csak álmodozni sem tudtak arról, hogy majd ekkora bizalmat kapnak a néptől, így nyilván nem is tudtak volna nyíltan szarni a többiekre....

Amúgy a hozzád hasonlók megérdemelnék, hogy mint ahogy leírtad, elvegyenek tőled mindent, csak sajnos a valóságban te csak egy jelentéktelen fotelharcos vagy, aki olyan dolgok miatt sír ami nem is létezik, így hiába pont azt érdemelnétek, hogy 0-ba raboljon és ellehetetlenítsen a kormány, ez nem fog megtörténni sajnos.

Bobby Newmark 2018.04.12. 13:29:47

@Berelhetoreklamfelulet: Te meg egy tarkólövést érdemelnél ekkora szervilis, hazaáruló szarként.
Ezt akkor megbeszéltük.

élhetetlen 2018.04.12. 16:27:39

@desw: „most is az évből 6-10 hónapot külföldön vagyok a világban össze-vissza”. Ezt a mondatot értettem félre. Csak, mert fejlesztőnek titulálod magad, azt hittem, legalább ennyi időt töltöttél el egy-egy helyen, mert fejlesztésről beszéltél. És a szerződéses, vagy megbízásos munkaviszony is munkaviszony, nem csak az alkalmazotti. „de most már csak 1-2 órás, max 2-3 napos projecteket vállalok”. Így már értem komoly project lehet a két órás, de még a három napos is. Összeollózol egy honlapot, aztán odébbállsz a világba, vagy mi? Így még rosszabb a kép rólad, nyilvánvaló, hogy komoly fejlesztésnek a közelében sem voltál soha. Nem baj, csak ne játszd az eszedet!

Rebekababa 2018.04.12. 16:36:04

@csárlszbrunzol: Valoszinû, hogy köztisztviselő vagy valamelyik hivatalban vagy csak nagyon jòl tàjèkozott mert èn nem tudom ìgy szàmszerűsìteni a kormàny költsègvetèsèt. Hiszek neked. Annyit tudok csak amit jòzan paraszti èsszel làtok, nem vagyok közgazdàsz.
Viszont abban a szerencsès helyzetben vagyok, hogy tudok angolul ès nem ömlik ràm a kàrtèkony kormàny propaganda 24/7. Tudok kritikusan gondolkodni. Angliàban vagyok immàr 12 ève. DE làtom az itteni hiànyossàgokat is, itt is van propaganda de közel sem olyan agresszìv ès egyoldalù mint az otthoni. Kihasznàlom a nyelvtudàsom ès beszèlgetek a Spanyol, Holland, dèl afrikai, Lengyel, Ausztràl, Nèmet kollègàimmal ès levonom a sajàt következtetèseimet.
Ott van a YouTube ahol pl meg tudom nèzni Vladimir Putin nyilatkozatait, interjukat mindenfèle fontos vagy àtlagos emberekkel. A baràtaim között van Zsidò, Arab, Portugàl, Lengyel, Angol... Szoval megvan a lehetősègem a kritikus gondolkodàsra. Ültem màr egy baràti tàrsasàgban Zsidòval ès Arabbal vodkàt kortyolgatva. Ha valaki kellően inteligens ès az embert nèzi akkor bèkèben elbeszèlget bàrkivel ùgy, hogy a különböző kàros propagandàk nem kapnak helyet az asztalnàl.
Ahogy helyesen elmondtad, a dolgok nem feketèk vagy fehèrek.
Nem tetszik az otthoni helyzet. A sorosozàs meg a brüsszelezès meg az, hogy a gyerekemnek kötelezően vàlasztani kell az iskolàban erkölcstan ès hittan között. Nem vagyok vallàsos ès köszönöm làttam az erkölcstan könyvet ès nem hiszem, hogy a homofòbia pl erkölcsös lenne. Majd èn megtanìtom a gyerekemet az èn erkölcsi normàimra, ne fertőzze meg az agyàt senki gyűlölettel.
Tudnàm folytatni a sort... nagyon hosszù.

Rebekababa 2018.04.12. 16:46:35

@csárlszbrunzol: Ès volt szerencsèm a szocializmusban is iskolàba jàrni ès emlèkeim szerint mèg akkoriban sem volt ilyen durva a propaganda mint most. Nèhàny mozgalmi dalon kìvűl ènekoràn (mint a mòkus, csillebèrc) nem emlèkszem semmi extrèmre. Mondjuk, csak 8 èves voltam 89-ben az igaz. Mindegy is. A lènyeg, hogy okàdok az egèsztől ami otthon megy. Nagyon lehùz èrzelmileg..

Rebekababa 2018.04.12. 17:02:56

@csárlszbrunzol: Apropò, kritikus gondolkodàs. Pl. Azt mondja a kormàny az egyik nyolcadikosoknak szànt törtènelem könyvben, hogy a globalizàciò kàros. Ok. Igen a globalizàciò több szempontbòl hàtrànyos, De nem magyaràzza el pontosan, hogy mi az, nem jàrja körül pro ès kontra, nem ad valòdi kèpet. Egyoldalù fèligazsàg. Mint pl azt mondani, hogy az alkohol kàros az egèszsègre. Igen kàros, ha minden reggel megiszol egy üveg pàlinkàt, de ha mondjuk csak kèt naponta egy pohàr vörösbort akkor az jòt tesz neked. Nem tudom, hogy jol èrzèkeltettem -e a különbsèget?
Ìgy a Magyar emberek sajnos meg vannak fosztva a kritikus gondkodàs lehetősègètől is ès màr az àltalànos iskolàban elkezdik, hogy majd jò Fidesz szavazòk legyenek kèsőbb.
Ez a bajom legfőkèpp, a lopàsok, Eu-s pènzek lenyùlàsa csak hab a tortàn.

desw 2018.04.12. 17:22:46

@Rebekababa:

"Valoszinû, hogy köztisztviselő vagy valamelyik hivatalban vagy csak nagyon jòl tàjèkozott mert èn nem tudom ìgy szàmszerűsìteni a kormàny költsègvetèsèt."

:DDDD

Persze, Angilában nem elérhető a Google keresője.

www.parlament.hu/irom40/15381/15381.pdf

Nyilván nagyon képben vagy akkor és kritikus a gondolkodásod.

Bocs, nem kötekszem, csak pontosan ez a gond az ellenzékkel és a nép egyszerű gyermekeivel, kb úgy a 95%-ával.

Ti beszoptátok az ellenzéki maszlagot, a "Nem kell stadion!"-t és a "Mennyit lopnak Orbánék!"-at.

Így persze könnyű elhinni azt, hogy ha nem lesz 8 milliárdért újabb stadion, akkor mindenre lesz pénz helyette.

desw 2018.04.12. 17:45:53

@élhetetlen:

"Csak, mert fejlesztőnek titulálod magad, azt hittem, legalább ennyi időt töltöttél el egy-egy helyen, mert fejlesztésről beszéltél."

??? csak az fejlesztő, aki legalább 6 hónapot egy melóhelyen tölt?? Ezt nem tudtam!

"Így már értem komoly project lehet a két órás, de még a három napos is."

Jobban megéri a rövidebb project. Mivel régóta csinálom, megvan a kellő tapasztalatom és szoftver hattérem is, így akár 1-2 óra alatt kész is leszek. Nem fogok 200 órát robotolni másnak bagóért egy irodában, ha sokkal kevesebb munkával, nulla kötöttséggel többet is kereshetek.

"Összeollózol egy honlapot, aztán odébbállsz a világba, vagy mi?"

Data mining, adatfeldolgozás saját programmal és hasonlók.

Rebekababa 2018.04.12. 17:49:54

@desw: Köszönöm, hogy ìgy "a nèp egyszerű gyermekekènt" megkaptam tőled a kellő felvilàgosìtàst. Mint ahogy mondtam is, nem szàllok vitàba a szàmokkal mert nem vagyok tàjekozott ezen a tèren. Azt is leìrtam, hogy mi a problèmàm. Azokra nem reagàltàl egyàltalàn. Gondolom ahhoz meg te nem tudsz èrdemben hozzàszòlni vagy megcàfolni. Bàr ez a komment egy màsnak adott vàlasz volt. Szerintem olvasd vissza amit ìrtam mert nem vitatkoztam a szàmokkal, ès ott van az is, hogy mit tartok igazàn nagy problèmànak. Gondolod, hogyha leszòlsz màsokat akkor okosabbnak fogsz tünni??

desw 2018.04.12. 17:58:35

@Rebekababa:

Ezt válaszoltad nekem korábban:

"Tudod, amennyi pènzt az Orbàn kormàny ellopott, abbol 100 èvre előre ki lehetne fizetni minden magyar ember nyugdìjàt. "

És tudod mi a marha nagy gond ezzel? Gyanítom, hogy másoknak is mondtál hasonlót, és mivel értelmes embernek tűnsz, így a nálad kevésbé értelmes/tájékozott ember lazán elhiszi ezt neked annak ellenére, hogy egy baromság.

És innen jön az, hogy a T. álompolgárok nehány tízmilliárdos mutyi miatt kormányváltást akarnak és elhiszik az ellenzék dumáját, a "Mi nem fogunk lopni és így lesz 13. havi nyugdíj és ingyen gyógyszer . . . "-t

Rebekababa 2018.04.12. 18:16:03

@desw: akkor nèzd meg a kommenjeimet, azokat is amiket màsnak vàlaszoltam, ott van, hogy csak egy kőltői tùlzàs volt a 100 èv.
Te is èrtelmesnek tűnsz csak kàr, hogy annyit szemèlyeskedsz ez teljesen elhiteltelenìt.
Nem szopom be az ellenzèk dumàjat sem. Tudom, hogy szarbòl nem lehet vàrat èpìteni: ergo kritikus gondolkodàs. A linkbe belenèztem ès persze iszonyat hosszù, ugyhogy kètlem,hogy a Fidesz szavazok 0,00001 % -nal tobb elolvasta. iItt jön be amit ìrtam, hogy az emberek bevettèk a propagandàt a migrànsokrol, stb ès ezert szavaztak a Fideszre.

desw 2018.04.12. 18:22:08

@Rebekababa:

"Te is èrtelmesnek tűnsz csak kàr, hogy annyit szemèlyeskedsz ez teljesen elhiteltelenìt."

Elnézést kérek, ha megbántottalak! Kicsit nyers a modorom => kő bunkó vagyok

"Itt jön be amit ìrtam, hogy az emberek bevettèk a propagandàt a migrànsokrol, stb ès ezert szavaztak a Fideszre. "

Az ellenzékre szavazók meg azt hitték el, hogy ha majd nem lopnak Orbánék, akkor minden jó lesz. => csont idióta kb minden álompolgár, azért nem lesz soha normális ország Magyarország.

Rebekababa 2018.04.12. 18:28:02

@desw: Nem bàntottàl meg, lepereg ròlam. Èn is tudok nagyon nyers lenni, többször megkaptam màr. Na igen, akkor mègis igazat adsz nekem, hogy az emberek nem nèznek utàna dolgoknak, csak bevesznek mindent amit a nekik tetsző pàrt mond. A mostani ellenzèk nagyon gyenge egy kormànyvàltàshoz. Igen, sajnos igaz, hogy amìg a Magyarok ìgy gondolkodnak, ez marad. Viszont a Fidesz propagandàja ezt csak mèg rosszabbà teszi..

élhetetlen 2018.04.12. 18:31:21

@desw: Egyre viccesebb vagy. Data mining, 2 óra, vagy három nap alatt. Azt hiszem, nem tudod, miről beszélsz. „adatfeldolgozás saját programmal”. Tegyük fel, bekeveredsz egy céghez, amelyiknek van saját adatbázisa. Nekem most el kellene hinnem, hogy max három nap alatt megismered a felépítését, mert zseni vagy, és képes vagy egy konzisztens, „csak” lekérdezést is összehozni, a minden platformon futó saját programjaiddal, amik a világ összes adatbázisának az összefüggéseit ismerik? Ne röhögtess már! Te még soha nem láttál ezer relációs táblát tartalmazó rendszert. Azt még elhiszem, hogy házalsz olyan kis cégeknél, akiknek nem telik saját informatikusra, és fizetnek azért, hogy egy általuk használt Excel táblára ráhúzz egy grafikont, de legfeljebb ennyi. Ezt is nevezheted adatfeldolgozásnak, ha akarod. Már ne magyarázd tovább az esetet.

desw 2018.04.12. 18:35:51

@Rebekababa:

"Na igen, akkor mègis igazat adsz nekem, hogy az emberek nem nèznek utàna dolgoknak, csak bevesznek mindent amit a nekik tetsző pàrt mond."

Sosem mondtam, hogy ez nem igaz, maximálisan egyetértek ezzel. Érzelmek alapján szavaznak az emberek, nem tények alapján.

"Viszont a Fidesz propagandàja ezt csak mèg rosszabbà teszi.. "

Csak megértették, hogy miként működik a primitív népi gondolkodás. Ennyi!

desw 2018.04.12. 18:40:01

@élhetetlen:

Kivel harcolsz itt egyébként? Olyan dolgokkal támadsz, amiket soha nem mondtam. Ízi!

Rebekababa 2018.04.12. 18:44:07

@desw: Ott a pont. Csak tudod az a baj, hogy Magyar fordul Magyar ellen. Pl itt is, hogy mi mivel nem èlünk otthon akkor majdnem ellensèg vagyunk. Sőt, minden Magyar aki elment ugyanolyan. Ez is a Fidesz politikàjànak köszönhető, minden ami nyugaton van rossz ergo akkor mi is rossz oldalon àllunk. Azt leszàmìtva, hogy ez kurvàra nincs ìgy.

desw 2018.04.12. 18:49:58

@Rebekababa:

Nem ellenség, hanem pofátlanság kérdése ez.

Tipikus magyar hozzáállás: neki minden jár, kötelessége semmi.

Neki jár az ingyen diploma, CSP, . . . mamit tartásák el az otthoniak, mert ő menekül a diktatúra elől, és még be is ugat és köpködik.

élhetetlen 2018.04.12. 18:57:18

@desw: @Rebekababa: Bocs, hogy ebbe is beleszólok, de fél Fejér megye, a Balatonpart háromnegyed részének felvásárlása (szállodák, kempingek), erőművek, bankok, feldolgozó üzemek, az nem „nehány tízmilliárdos mutyi”. A fél ország legfeljebb szerinted ér csak néhány tízmilliárdot. Rebekababa szerint értelmesnek tűnsz, de a látszat csal. Nekem sem válaszoltál a számszaki dolgokra. Közben megkaptam a legújabb leveledet. „Kivel harcolsz itt egyébként?”. Nem harcolok, csak válaszolok a képtelen, eszement kommentjeidre. Ezt nem is említettem: „Meg aztán ha a heréket kibasznánk a rendszerből, kapásból feleannyi adó is elég lenne.”. És mi lenne velük? Nem számít?

desw 2018.04.12. 19:01:08

@Rebekababa:

Ja, és ami a legviccesebb: azt hiszi a sok Angilába menekült, hogy akkor most aztán már ők valakik, pedig ugyanolyanok, mint amilyenek Magyarországon voltak.

Megy a duma, hogy "Magyarországon azért nem fizettem adót, mert Orbánék ellopták!", aztán meg feketén kiadják a szobát kint.

Otthon rohad az eü, pfujjj, bezzeg Angilában, aztán meg hazajön szülni és fizeti a 7000Ft-ot a magyar eü-re (biztosítási csalás egyébként), meg viszi a gyógyszert is ki, pedig ő nagyon menő kint.

desw 2018.04.12. 19:11:15

@élhetetlen:

"Már ne magyarázd tovább az esetet."

Miért kellene bizonygatnom, hogy pontosan mivel és hogy keresem a pénzemet? Te állítasz olyanokat, amiket soha nem mondtam.

"„Meg aztán ha a heréket kibasznánk a rendszerből, kapásból feleannyi adó is elég lenne.”. És mi lenne velük? Nem számít? "

Majd eltartja őket az, aki akarja! Viheted, nem veszünk össze ezen!

Rebekababa 2018.04.12. 19:21:39

@desw: Angliàba menekült- ez sajnos igaz. A legtobben kimenekültek mert otthon amùgy màr hajlèktalanok lennènek. A legtobben akik kint vannak haza szeretnènek majd menni. Fontos különbsèget tenni, hogy itt nem pl az 56-os Magyarokròl beszèlünk hanem olyanokrol akik 2-3, 8-10 ève vannak kint ès csak ideiglanesen jöttek ki. Èn 2006- ban jöttem ki ès itt veszem igènybe az egèszsègügyi szolgàltatàsokat is, ès nagyon nem valoszinû, hogy valaha haza költözünk. Igazàbol egyik szavaddal csapod agyon a màsikat. Àltalànosìtasz ès ezzel csak megerősìted a vèlemènyem, miszerint mi vagyunk a mumusok ès mind be kellene, hogy fogjuk stb.. Pedig sok ember, sok különböző okbòl jött ide, ès èl itt nagyon különböző körülmènyek között. Van itt 55 èves is aki hotelben takarìt, hogy az otthoni hitelèt letörlessze, nem tud angolul ès haza akar menni. Stb. Vagy itt vagyok èn aki 25 evesen jöttem ide mert egy nap gondoltam egyet, hogy mièrt ne? Èn azèrt jöttem ide, hogy rendesen megtanuljak angolul. Itt ragadtam. Tudod mièrt?? Mert megvàltoztam. Ez elkerülhetetlen ha ilyen helyzetbe kerülsz. Szoval nem igaz, hogy ugyan azok az emberek maradtunk. A sok uj èlmèny, èlethelyzet sokat formàl az ember gondolkodàsàn. Aprìtod az otthoniakat, hogy nem gondolkodnak meg nem nèznek dolgoknak utàna, ugy nèzem te sem.

élhetetlen 2018.04.12. 19:32:12

@desw: Tedd már magad üresbe. Mért van toll a füledben? „Te állítasz olyanokat, amiket soha nem mondtam.”. Ha nem tűnt volna fel, mindig idéztem, hogy mit mondtál, és mire válaszolok. Az, hogy mi a véleményem a kétórás fejlesztéseidről, projectjeidről, az más dolog, és én is leírhatom, hogy nevetséges. „Majd eltartja őket az, aki akarja! Viheted, nem veszünk össze ezen!” Ez már a no comment kategória.

desw 2018.04.12. 19:41:28

@Rebekababa:

Mivel én is éltem 3 évet Angliában és az év nagy részét azóta is külföldön töltöm, így hülyén jönne ki, ha pusztán a költözésért szidnám az emigránsokat.

Ami engem zavar, amikor vki visszaköpköd és fikázza a magyar viszonyokat, mintha neki lenne része a kinti jobb helyzet megteremtésében.

Rebekababa 2018.04.12. 20:55:28

@desw: Ez az, hogy tèves àltalànosìtani. Szerintem aki csak pàr ève van kint ès haza szeretne menni a jövőben annak minden oka megvan mèltatlankodni ès akàr köpködni is. Làtjàk, hogy az elmùlt 8 èv alatt semmivel sem lett jobb a helyzet ès pont ugyan olyan minden mint amikor " kimenekültek". Az emberek legnagyobb szàzalèka haza akar menni, ès lehet, hogy ledolgozott 20 evet otthon es csak aztan jött ki. Akkor mièrt nincs joga beleszolni a dolgokba?? Èn csak 5 èvet dolgoztam otthon, itt 12-t. Nem is azèrt fejezem ki a vèlemènyem mert bele akarok ugatni csak otthon vannak a szüleim, a testvèrem.. Az anyagiakat leszàmìtva, nekem Magyarkènt nem mindegy, hogy mi törtènik a hazàmban ès nem èrzem magam kevèsbè Magyarnak mint az aki otthon èl. Nagyon lesarkìtod ezt adòfizetèsre meg jàrulèkokra, pedig annyi fèle màs emberi oldala is van az egèsznek. A blog ìroja valoszinû haza akart települni ès nagyon el van keseredve, hogy a következô 4 èvben sem lesz olyan vàltozàs otthon, hogy ez az opcio ott legyen szàmàra. Egyszeruen elragadtàk az indulatai, èrzelmei. Emberek vagyunk. Te is az vagy es parszor te is elragadtattad magad a kommentjeidben.

csárlszbrunzol 2018.04.12. 21:01:32

@Bobby Newmark: Hogy ez gusztustalan-e és relativizálás-e, azt csak az egyéni preferenciáink közti különbség dönti el. Szerinted az, szerintem meg ez mindig is volt és lesz is.
Amit legelőször rendbe kén tenni annak, aki tisztább közéletet szeretne, az sajnos a pártfinanszírozás. Lenne még egy rakás dolog, persze, de ha a "lopást" nézzük, akkor ez az első számú dolog. Nézd csak meg, Juhászék szarban vannak, hogy vissza kell fizetniük a 150 millát. Ehhez képest mit lehetett hallani róluk? Kábé semmit.
150 milla úgy elment, hogy nem is nagyon hallottunk felőlük. Iszonyat drága a politika, különösen a kampányok.
Amennyire emlékszem, az előző kormányok sem szarták össze magukat ebbéli igyekezetükben, szóval ilyen szempontból sajnos én nem látok köztük küönbséget továbbra sem. Hovatovább abban is biztos vagyok, hogy nem azért van szarban az ország, mint ahogy korábban sem azért volt. És igen, 2010 előtt sem volt itt gazdasági kánaán.
Azonban azt is gondolom, hogy - bár nem tapsolok a mostaniaknak, de baromira nem - ezek kicsit jobban tolják a gazdaságot.
A state capture-ben egyetértünk, meg még egy rakás más dologban is azok közül, amit írtál.
A seggnyalós dologban nem tudok állást foglalni; tualjdonképpen azt sem tudom, a 2010 előtti garnitúrák esetében volt-e ilyen. Ha cinikus akarnék lenni, azt gondolnám, hogy akkor is bizonyára volt ilyen. És még azt is, hogy egy kétharmad birtokában szerintem egy kormányzó párt - szinétől függetlenül - kábé azt csinál, amit akar. HA a mögötte lévő tömb egységes. Ha jól értem, akkor Neked könnyen lehet, hogy a kétharmad a legnagyobb bajod és az, hogy a Fidesz - kívülről legalábbis - egy monolit tömbnek érződik. Ez simán létrejöhetett volna másik párttal is, ha úgy hozzák a körülmények. Továbbra is: szerintem.

csárlszbrunzol 2018.04.12. 21:21:37

@Rebekababa: Uhh, sokat válaszoltál és mindjárt három felvonásban :)
Először azt akartam kérdezni (és nem csak Tőled, hanem mindenkitől, aki hasonló véleményen van és külföldön próbál bologulni), hogy hazajöttél volna-e májusban (vagy a közeljövőben), ha a Fidesz veszít, de a gatzdaság marad kábé a mostani? Mert ugye, ez az igazán izgalmas kérdés - szerintem. Aztán olvastam egy későbbi hozzászólásodban, hogy nem tervezel hazajönni. Szóval ez - a Te esetedben - stornó.

Első bekezdésedhez: szerintem indifferens, hogy ki vagyok, hol dolgozom, miért vagyok "tájékozott". Mint ahogy szerintem az is, hogy Te milyen személyiséggel és készségekkel rendelkezel, mik a tapasztalataid. Most a véleményeinket ütköztetjük és nem számít, melyikünk kicsoda, milyen hátérrel rendelkezik, stb.
Propaganda: szerintem itthon is megvan az, akiről ez lepereg. Viszont azt is gondolom, hogy akinek ez szól, az sajnos eleve fogékony. Ez kábé ugyanaz, mint a reklám. Ha nem hatna, nem fizetnének érte kemény pénzeket a megrendelők :)
Hogy ez most mennyire korrekt, mennyire nem, az megint egyéni preferencia kérdése. Azt azonban mindenkinek meg kell értenie: egy politikai párt deklarált célja megszerezni a hatalmat. A második célja pedig, hogy megtartsa azt.
A gyermekeid jó eséllyel eleve azt az erkölcsi normát fogják követni nagy százalékban, amit Tőled fongak _látni_. Ebben szocializálódnak, így működik az ember. Mivel liberálisnak gondolom magam, ezért üdvözlöm a sokszínűséget, nyitottságot. De azt látni kell, hogy attól még az ország nagy százaléka baromira nem az. A szavazást pedig az dönti el, hogy ki kapja a legtöbb szavazatot. Sajnos így működik ez a rendszer.
És amit erről az egészről gondolok: az a választék van, olyan elit, amilyet kitermelünk magunk közül - és amire igényünk van. Csúnya lesz, amit rok: amliyet megérdemlünk. Jelenleg az ország itt tart, ezen kár keseregni. A legtöbben az államtól várják a megváltást és amíg ez nem változik, addig itt nem is nagyon lesz más. Nézd meg Venezuelát, mennyire jól megy most ott- dacára az olajkincsnek. A szocializmus azt is el tudja tapsikolni.
Átkosbéli tapasztalataid: egyrészt, még gyerek voltál akkor, nem tudni, mi volt '48-'60 körül az iskolákban. Másrészt meg már eléggé a végén, amikor már nagyon erejét veszíthette az egész. Ebből nem vonnék le messzemenő következtetésket arról, hogy milyen propaganda és agymosás mehetett akkor. Az akkoriakat meg azért nem kérdezném meg, mert már nem mlékeznek rendesen, amire meg igen, az nosztalgiába veszett. Sokat torzít az is, ha valaki akkor volt fiatal, most meg idősen akkor is ideálizálná, ha amúgy egy fos volt. Erre mindig azt szoktam egyékbént kérdezni, hogy ha olyan baromi jó volt akkor, vajon minek volt forradalom '56-ban.

csárlszbrunzol 2018.04.12. 21:25:23

@Rebekababa: Nem nagyon látok mostanában általános iskolás tankönyvet, nem tudom, mi van benne.
Általános gondolatom: ha amúgy valaki értelmes, független és tájékozott, akkor ezzel nem vezetik meg. Viszont továbbra is azt gondolom, hogy aki meg nem olyan, azt igen, de mit lehet tenni. Tulajdonképpen arra redukálódik a kérdés, hogy ki és merre vezeti meg az adott embert.
A legszebb az egészben, hogy senki nem tudja, hogy megvezették-e, ha az sikerült. Szóval aki amúgy baromira értelmesnek és tájékozottnak hiszi magát, azt is lehet, hogy már rég megvezeték. Beleértve ebbe bárkit az itt kommentelők közül is mondjuk - tehát akár engem vagy Téged is. :)

desw 2018.04.12. 21:25:42

@Rebekababa:

"Szerintem aki csak pàr ève van kint ès haza szeretne menni a jövőben annak minden oka megvan mèltatlankodni ès akàr köpködni is. Làtjàk, hogy az elmùlt 8 èv alatt semmivel sem lett jobb a helyzet ès pont ugyan olyan minden mint amikor " kimenekültek""

Miért is? Ők csak magukkal törődve leléptek, most meg balhéznak azért, mert az otthoniak addig nem tették jobbá Magyarországot? Komolyan gondolod, hogy ez nem gáz?????

"Nagyon lesarkìtod ezt adòfizetèsre meg jàrulèkokra, pedig annyi fèle màs emberi oldala is van az egèsznek."

Tényleg?? Akkor holnaptól nem lesz nyugdíj, csak beszélgetünk a nyugdíjasokkal, ok??? Olyan emberi lesz, ígérem!

"A blog ìroja valoszinû haza akart települni ès nagyon el van keseredve, hogy a következô 4 èvben sem lesz olyan vàltozàs otthon, hogy ez az opcio ott legyen szàmàra. "

Mondjuk akkor emelje fel a seggét és irogatás helyett jöjjön haza és tegye jobbá az országot! Pofázni én is tudok 2000 km-ről és mások nyakába szavazni kreténeket, mert engem úgysem érint igazán, hogy mi lesz Magyarországon.

Kapaszkodj meg, én ezért (is) nem járok választásra, mert nem tartom fair-nek, hogy belepofázzak a dolgokba úgy, hogy igazán engem nem is nagyon érint.

desw 2018.04.12. 21:28:34

@csárlszbrunzol:

"És amit erről az egészről gondolok: az a választék van, olyan elit, amilyet kitermelünk magunk közül - és amire igényünk van. Csúnya lesz, amit rok: amliyet megérdemlünk. Jelenleg az ország itt tart, ezen kár keseregni. A legtöbben az államtól várják a megváltást és amíg ez nem változik, addig itt nem is nagyon lesz más. "

+1000

NekemNemEzKell 2018.04.12. 22:18:14

@Gabor Jeges: Te hülye vagy bazd meg! Tudatlan buta primitív proli fasz!

desw 2018.04.13. 10:12:14

@Rebekababa:

És hogy miért gáz, ha valaki külföldről belepofázik a választásba:

Ákoska és sok másik magyar emigráns kormányváltást akart volna, ezért az ellenzékre szavaztak.

A kretén ellenzék mit ígért? Pl. 13. havi nyugdíjat. Ákoska családja jól járt volna, papi-mami kapott volna még egy havi nyugdíjat, Ákoska meg pont leszarta volna, ha emiatt adóemelés lett volna Magyarországon, mert ő ugye Angilában egy fillérrel sem fizetett volna több adót fizetni ezután sem.

A jelenlegi választási rendszerrel, az általános szavazati joggal pont ez a gond. Egyre több az eltartott, az ilyen-olyan módon az állami csecsről élő polgár, és egyre kevesebb az érdemi adózó, aki viseli az osztogatás terheit. Egy köcsög politikus mit csinál? Ígér össze-vissza, aztán behajtja a rávalót az adózókon.

rizy 2018.04.13. 19:49:01

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: érdekes, hogy mennyi mocskos Fideszes válaszolgat. a rosszindulat nálatok alap követelmény, na tegyük hozzá a pökhendiséget is. kit érdekel, hogy Ti mit gondoltok, ha nem tetszik a Blog, bezárod és mész a társaidhoz. ennyi! köszönöm, lehet elhúzni.

Skinless11 2018.04.16. 21:30:17

Kedves Ákos!
Kérlek ne próbáld nekem azt mondani, hogy egyedül a Fidesz korrupt! Egy szóval sem mondom, hogy ők nem azok, de ne gondold, hogy az általad megszavazott párt nem lett volna az! Az, meg, hogy az esőben álltál, hogy szavazhass a te döntésed volt, semmi jogod minket hibáztatni ezért a döntésért, (bár, ha nem mentél volna el szavazni, akkor is minket hibáztatnál, amiért rossz döntést hoztál)! A véleményedet pedig eddig is kifejezhetted, ahogy most is! Ha nem így lenne drága barátom, akkor ezt a levelet sem írhattad volna meg úgy, hogy tovább szidhass minket a fejeddel a nyakadon! Had áruljam el neked, csak hogy tisztán láss! Aki nem mondhat semmit anélkül, hogy utálnák, vagy rágalmaznák, azok mi vagyunk. MI, akik a Fideszre szavaztunk! És, hogy miért? Mert az olyan pökhendi barmok, mint TE azonnal a torkunknak estek! Hát csodálkoztok, ha közülünk is vannak, akik ezt nem hagyják szó nélkül?!
Azt írtad: „most is tort ül a félelem és a mérhetetlen emberi ostobaság”, tudod miért? Mert a lakosság nagy része (ez a legtöbb ember, csak, hogy értsd!) nem akarja, hogy hangosan szétkiabálva a nevét az ostobák szidják őt, egy olyan döntésért, amihez senkinek semmi köze, hiszen MAGÁNÜGY. Mert a magadfajták CSAK panaszkodni tudnak! Ha nem tetszik valami, nem az a megoldás, hogy elmenekülsz – mert ezt tetted! – hanem az, hogy megpróbálsz változtatni! Nem úgy, hogy jártatod a szád, hanem úgy, hogy pártot alapítasz, vagy csatlakozol egyhez és javaslatokat teszel, de ehhez még csak csatlakozni sem kell. Egy fórum is elég! Javaslatot meg nem arra teszel, hogy mi rossz, mit kell eltörölni, hanem arra, hogy azokat hogyan lehetne jobban csinálni!
„Nemcsak a más nemzetbelieket, de saját fiait is kirekeszti, leárulózza és elüldözi” – Ez vagy TE!! Aki minket szidsz, olyan embereket, akik semmiben nem különbözünk tőled! Ki akarna ilyen emberek között élni! Az egyetlen dolog, amiért nem örülök, hogy itt hagyod az országot az az, hogy magadat mutogatod a külföldnek, akik nem azt látják benned, hogy egy örökké elégedetlen ember vagy, hanem, hogy magyar, és ezért rólunk is ilyen képet festenek majd!
Csak úgy elmondanám, hogy akik a legtöbbet gyűlölködnek, azok az ellenzékiek. TE!! És, azok, akik olyanok, mint TE! Hogy van odakint munkád? Örülj neki! Csak úgy elmondanám, hogy addig örülj, amíg támogatást kap utánad a céged, vagy a munkáltatód, mert addig lesz is munkád. Utána meg majd mi örülünk, hogy már nem minket szidsz majd a SAJÁT döntéseidért, hanem azt, aki kirúgott.
„Felelőtlenség volna hazaköltözni egy olyan országba, ahol széthullik a társadalom” Ha széthullik, hát miattatok hullik szét, akik szétszakítják az embereket, ostobaságok miatt vernek ékeket ismerősök közé és menekültök, ahelyett, hogy inkább tennétek valamit! „…ahol a kórházban ellátatlanság miatt halnak meg betegek”, rokonaim dolgoznak kórházakban, más rokonaim pedig betegség miatt kerülnek oda. Látszik, hogy te egyiket sem éled meg. Nem mondom, hogy nem lehetne jobb, de csak úgy elmondanám, hogy javult a helyzet, hiszen te láthatóan nem tudsz róla.
Tényleg azt hiszed, hogy odakint „a munkák jelentős része” NEM „pofára dől el”? Mégis mit gondolsz a kintiekről, hogy angyalok? Ne képzeld, hogy odakint nem nézik meg, hogy ki vagy. Ahogy odakint található olyan munkáltató, aki képzettség alapján dönt, úgy itthon is! Nem általánosíthatsz!
„Van, aki kalandvágyból hazamegy. Aztán vagy marad, vagy visszajön.” Visszajön? Már most úgy beszélsz, mint akinek az a hazája.
„Anglia örül ezeknek a fiataloknak. Ahogy gondolom, örül Németország, Ausztria, Hollandia és a többi állam is.” Ismét elmondanám, hogy csak addig örülnek, amíg támogatást kapnak utánuk a munkáltatók! Aztán ugyan úgy kidobják őket, ahogy másokat is azelőtt!
„Mert a nyelvet meg lehet ugyan tanítani nekik, de a magyar érzületet nem.” Elhagytad az országod, a szülőfölded, és rondán beszélsz róla… Már te sem vagy „büszke magyar”!
„Kedves fideszes szavazók! Ti döntöttetek a mi sorsunkról is, amikor tegnap behúztátok az ikszet. Ez a ti bűnötök.” Aztán: „Közös bűnünk, ami tegnap történt. Hagytunk titeket dönteni sorsunkról, ti pedig döntöttetek helyettünk.” Nem hagytatok. Azok hagytak, akik el sem mentek szavazni! De látom önmagadat sem tartod semmire, ha ilyeneket írsz. Semmibe veszed az általad megszavazott párt szavazóit is. Semmibe veszed a kitartásukat, hogy elmentek szavazni és kitartottak „órákon át az esőben”, csak, hogy nyomatékosíthassák a véleményüket!
Mikor a gyerekeidre nézel majd, akik – ugyan úgy, ahogy már te sem (ez írásodból kiderül) – nem tudják, milyen magyarnak lenni, NE feledd, hogy TE voltál az, aki feladtad! Mi egy szóval sem mondtuk, hogy nem maradhatsz! Nem üldöztünk el fegyverekkel és vasvillával! TE döntöttél így és NEM mi!

.snɯıɹd snɔlns 2018.04.19. 08:33:32

(aki nem tudja 4-5 sorban megfogalmazni a hozzászólását, ill. annak lényegét, "annyit is ér".
de lehet, hogy fordítva vette be a hashajtót...)

Feketeistván 2018.04.30. 18:24:50

Én még itt vagyok, idős, beteg szülő miatt, de igy 50 éves fejjel nyelvet tanulok, tökéletesitem amit tudok,és amint lesz lehetőség, én is lépek. Nem szivesen, mert mégis ez a hazája az embernek, de amiket leírtál végülis igazak, ha nincs maradás hát nincs maradás.

kiskutyauto 2018.05.15. 22:58:11

Csirkéknek a baromfiudvarban hamarabb lehet az ABC-t elmagyarázni mint a fizeSS birka agyhalott zombiknak bármit is...

pocaklakó minimanó 2018.06.23. 12:37:14

Szerintem Bobby Newmark még a következő választások körül is itt fog héderezni. :)

Trafi Fax 2018.06.30. 14:42:23

Nyílt ostoba levél, elvakult hülyétől, aki nincs tisztában a folyamatban lévő változásokkal, a valósággal, sem nyugaton, sem keleten.

Proud Mary 2020.02.23. 11:09:29

ez a levél egy baromság, panelek zanzásítása konkrétumok nélkül
süti beállítások módosítása