A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.04.09. 11:02 Blackwaters

Nyílt levél a Fidesz-szavazóknak! - olvasói levél

mile_end.jpg"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk."

Ákos nevű olvasónk írt az éjszaka emailt, ennek tartalmát most változtatás nélkül közöljük blogunkon. Kérésére a teljes nevét nem hozzuk nyilvánosságra. - a szerk.

"Tisztelt Fidesz-szavazók!

Megint nyert a pártjuk, és vele együtt a korrupció, a demagógia! Számítottunk rá. Titkon reméltük ugyan, hogy azért a kétharmad nem lesz meg. De meglett. Köszönjük! Ahogy azt is köszönjük, hogy tegnap órákig az esőben állhattunk, várva, hogy szavazhassunk (kicsit sem volt megalázó érzés), hogy kifejezzük véleményünket (amíg még kifejezhetjük) és éljünk szavazati jogunkkal.

Tudom, tudom... sorosbérencek vagyunk, simicskisták, meg árulók, meg még ki tudja mik (ide írjátok be az aktuális ellenségkép nevét). Csak akkor vagyunk jó magyarok, amikor hazautaljuk a pénzt a családjainknak, vagy épp úgy döntünk, hogy hazamegyünk, mert honvágyunk van, vagy mert szeretnénk látni a rég nem látott barátokat, akik még otthon élnek.

Igen, csalódottak vagyunk. Csalódottak, mert azt látjuk, hogy semmi sem változott az elmúlt 4 évben. Hogy most is tort ül a félelem és a mérhetetlen emberi ostobaság. Hogy szégyellnünk kell továbbra is, hogy magyarok vagyunk, mivel az jut eszébe rólunk másoknak, hogy ez egy maffiaállam, egy putyinista, kirekesztő, gyűlölködő nemzet. És mi tagadás, több tekintetben az is. Nemcsak a más nemzetbelieket, de saját fiait is kirekeszti, leárulózza és elüldözi.

Mégis, jó tudni, hogy jól döntöttünk, amikor elhagytuk az országot. Mert ugyan nincs itt sem minden szép és jó, de legalább hagynak minket dolgozni, tudunk nyugodtan pénzt keresni, van egészségügy, van oktatás és nem kell napi szinten a fideszes, gyűlölködő propagandát hallgatni.

Ezért köszönjük az újabb kétharmadot! Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk. Nem is akarunk menni. Semmi pénzért. Nem akarunk ugyanis a mostani Magyarországon élni. És a gyerekeinknek sem akarjuk ezt a jövőt.

Felelőtlenség volna hazaköltözni egy olyan országba, ahol széthullik a társadalom, ahol a kórházban ellátatlanság miatt halnak meg betegek, ahol az oktatás színvonala folyamatosan csökken, ahol a munkák jelentős része pofára dől el, meg ahol nem tudsz beindítani egy vállalkozást anélkül, hogy ne kellene ismerned hozzá a fél választókörzetet, és ne kellene a Fidesz támogatója lenni. Ha pedig már van vállalkozásod, attól rettegned, hogy jönnek és egyszerűen elveszik tőled.

Van, aki kalandvágyból hazamegy. Aztán vagy marad, vagy visszajön. De egyre több lesz az olyan ember, aki végleg elmegy otthonról, mert elege lesz. Elege lesz az aljas hazudozásból, a korrupcióból, az agymosásból. Elsősorban a fiatalok. Tegnap körbenéztem, alig akadt valaki 40 év felett. Mind 18 és 40 közötti, nyelveken beszélő fiatal szavazott velem együtt. Olyanok, akik nem kellettek Magyarországnak.

Anglia örül ezeknek a fiataloknak. Ahogy gondolom, örül Németország, Ausztria, Hollandia és a többi állam is. Jó állampolgárok lesznek majd ezekben az országokban. A gyerekeik pedig büszke angolok, németek, osztrákok, meg hollandok lesznek. Beszélik majd a magyart, mert megtanítjuk őket rá, de mint kuriózumot, érdekességet látnak majd benne, szívük azonban már más nemzetért dobog. Mert a nyelvet meg lehet ugyan tanítani nekik, de a magyar érzületet nem. Nem tudjuk nekik megtanítani, amit átéltünk otthon, mert nem tudják majd átélni, mégha hazavisszük őket nyaralni is egy hétre. Felnőni otthon és hazalátogatni nyaralni nem ugyanaz.

Kedves fideszes szavazók! Ti döntöttetek a mi sorsunkról is, amikor tegnap behúztátok az ikszet.  Ez a ti bűnötök. Mi megtettük, ami tőlünk telt. Nem tudtunk megakadályozni titeket és azt, hogy az ország tovább robogjon az autokrácia, az önkényuralmi rezsim felé. Mert ez volt a választás tétje, nem a bevándorlás. Sajnos, az ellenzék sem tudott megakadályozni titeket. Ez az ő bűnük.

Közös bűnünk, ami tegnap történt. Hagytunk titeket dönteni sorsunkról, ti pedig döntöttetek helyettünk. Minden, ami ezután következik, már csak következmény. De emlékezzetek majd rá, amikor tovább romlik otthon a helyzet, hogy mit húztatok be április 8-án. Amikor nem lesz nővér, aki ellásson benneteket a kórházban. Amikor a rossz és még rosszabb iskolai oktatás között kell választanotok. Amikor kígyózó sorok lesznek a boltokban, vagy épp akkor, amikor nem jön a BKV-busz, mert nincs elég sofőr. Emlékezzetek és örüljetek! Mert ezt akartátok. Ezt választottátok."

Ákos

(A levélre érkezett egyik olvasói választ a következő posztunkban közöltük. A szerk.)

Ha elmondanád, megírnád véleményed, ne habozz megtenni a kommentek között.

368 komment · 1 trackback

Címkék: vélemény anglia választás magyarország olvasói levél kivándorlás 2018 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr7613819990

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Válaszlevél 2018.04.15. 02:13:29

Jó hírek! Megjött a válaszlevél a londonisztáni mosogató levelére! Íme: Kedves londonisztáni mosogató honfitársunk! Megértjük keservedet, hogy Gyurcsányod ismét nem lett kormányfő, s Soros gazdád is csattanós pofont kapott. Kérünk téged azonban, hogy m…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mortullus 2018.04.09. 11:20:19

Szerintem meg köszönet illet minden fidesz szavazót. Mert ha majd nyeurópát elönti a migránsáradat, lesz hová hazajönnötök.

Berelhetoreklamfelulet 2018.04.10. 11:17:48

Hát szvsz jobb is hogy nem jössz haza, a te fajtádat nem nagyon szeressük errefelé...

prunoki 2018.04.10. 11:24:31

hát, ha olyan apokaliptikus módon fogja elönteni, ahogy azt Magyarországon súlykolják, akkor Magyarországot is el fogja önteni. De nem hiszem, hogy erre sor kerülne.

Nancsibacsi 2018.04.10. 11:30:04

Mégis mit csinált veletek a fidesz? Börtönbe csukott? Megvert? Ja, hogy nem tudtatok sokat keresni! Vágom. Nyilván a fideszben van a hiba, mert itthon nem voltatok hajlandók 1.5 órát utazni a melóhelyre reggel-este, meg 3 paksztánival osztozni egy ágyon - kint meg igen. Kint nem látja senki, ott nem ciki, az utcán meg oda lehet állni a szép belvárosi ház kapuja elé - mintha közötök lenne hozzá.
Van egy rossz hírem: aki béna, az itt sajnos kormányfüggetlenül nem fog jól élni. Kint se mondjuk - de kint legalább nem látják az ismerősök, ugye?

AndrewBoy 2018.04.10. 11:34:35

Eddig négy komment van előttem, de mind csak azt erősíti meg, hogy bizony a levélírónak tökéletesen igaza van. Alaposan tort ül a sötétség. Addig nem is lesz itt semmi változás, amíg a fejekben nincs rend, csak a joviális butaság.

négyláb 2018.04.10. 11:35:06

Ákoska, maradj nyugodtan ott ahol vagy, mosogass tányért, vagy csinálj egyebet

leonov 2018.04.10. 11:36:16

Meg egy normalis migrancs is elkeruli azt a kiralysagot. Aki teheti az el is fog jonni onnan, aztan szopkodhatjatok az egymas narancs repajat.

leonov 2018.04.10. 11:39:09

Ennyire csak Hitler tudta megvezetni a nepet.

JOKE21 2018.04.10. 11:41:21

A fideszes troll sereg megtalálta a cikket...:D

Szelid sunmalac 2018.04.10. 11:43:17

@Berelhetoreklamfelulet: Nagyszeru, hogy epp egy south park idezettel reagaltal, mert pontosan azon a szinten vagy, mint az adott epizodban a csoka, aki ezt a mondatot szajkozta.

Szelid sunmalac 2018.04.10. 11:47:03

@Nancsibacsi: En otthon tobbet kerestem, mint a lakossag 95%-a. Csak a bifizetett szja-mbol kitelt harom minmalberes komplett fizetese bruttoban. Most a beszallitom ugyfelszolgalata van Magyarorszagon es a seggem nyaljak, csak hogy oket bizzam meg. Ugyan nem latjak az ismerosok, de nem is osztom meg veluk. Hadd higgyek ,hogy mindenki csak mosogatni megy ki. Hogy miert jottem ki, mar leirtam parszor es van is itt egy jobaratom aki rendszeresen trollkodik vele, de eleg kemenyen benn van a kurmanypartunk es csicskasai keze.

Tatai Katalin 2018.04.10. 11:49:31

igaza van a cikk irójának, az idősebbek közül is sokan mennének, de nem mernek, vagy mert már betegesek, vagy pedig nem igazán tanultak az oroszon kivül mást, én a fideszesek helyében nem lennék büszke erre a furcsa-kurta gyanus kétharmadra

zokogjatok 2018.04.10. 11:53:32

Tényleg ne gyere, sőt szerintem ne is nagyon írogass már haza, nem vár téged itt semmi, csá!

zokogjatok 2018.04.10. 11:54:33

@Szelid sunmalac: Az interneten mindenki sikeres vállalkozó, valamint tanult és izmos.

LebensraumamOsten 2018.04.10. 11:56:28

@mortullus: Olyan kis buták. Nem levelezgetni kell itt a debil egybiteseknek.
Lófaszt!
Szépen amikor hazajöttök, felvásároltok mindent a kiskeresetű átlag szavazópolgárok elől. Lakásokat, telkeket, dorbézoljatok az éttermekben, szórakozóhelyeken, gerjesszétek az árszínvolnalat. A kis ratyik többségének fizetése hála az égnek, úgysem követi a ti keresleteteket.
Szerencsére megtehetitek, mert azért nektek lényegesen jobban megy.
Aztán a levedlett szemeteitekkel árasszátok el az országot.
Viselkedjetek pénzes külföldiként (ez enyhtő körülmény) minél aszociálisabban. Zajongjatok, szarjatok oda mindenhová. Stb.
Vegyetek forintot és amikor nyereséggel túladhattok rajta, összehangoltan adjatok túl rajta és borítsátok meg a forint árfolyamát. Hadd érezze a hatást a kis sok nemzetvédő, családalapító devizahiteles. Majd ajvékolnak a börtönből, meg a híd alól.
Sok sikert és ne csüggedjetek. Itthon olyanok is maradtak akik nektek szurkolnak, nem csak ezek a retek szutykok akinek válaszomat címeztem.

Csokáv 2018.04.10. 11:58:14

Örülök, hogy határozott irányt választott az ország.
Eddig talán lebegett a nem fideszes emberek fejében, hogy talán van remény számukra jobb kormányzatra. Mostantól egyértelmű: akinek ez kedvez, az marad, aki nem ért egyet, lépnie kell.

LebensraumamOsten 2018.04.10. 11:59:25

@leonov: Na, ott legalább egy pár évig jólétben éltek. Nem az anyagi függésbe taszítás és a feudális királyság volt a cél. És nem volt tele a kormányuk meg a pártjuk fosztogató zsidókkal.
(Bayer, Matolcsy, stb...)

nemecsekerno_007 2018.04.10. 11:59:35

"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok!"

- Köszönjük, hogy fizethetjük nagyanyád/nagyapád nyugdíját.

- Köszönjük, hogy fizethettük a tanulmányaidat

- Köszönjük, hogy a világ legnagyobb Mama Hotelét üzemeltethetjük.

Köszönjük, köszönjük....

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.10. 12:01:47

Atya Isten, nem Mo-on él és adőzik, s szavazott? Botrány!

LebensraumamOsten 2018.04.10. 12:06:50

@Nancsibacsi: Melegíti a lelkemet az a tudat, hogy a poszt írója mégis meg tudna venni kilóra téged, te kis söpredék.
Nem hiába mondták felmenőitökről a német katonák annak idején, hogy Scheiss Volk (szar nép), amikor látták, hogy Horthy tisztjei és altisztjei hogyan bánnak a katonáikkal.
De a lényegre visszatérve:
Földöntúli örömmel tölt el, hogy te itthon rohadsz majd meg ezen a ganédombon és soha nem lesz szép lakásod, új márkás autód és nem telik rá, hogy rendszeresen étteremben egyél és 60 éves korod előtt ki fogsz fingani a sürgősségin, miután órákig hiába vártál az ellátásra. A gyerekdből pedig hülye rabszolga lesz, aki a poszt írójának gyerek kutyaszaros cipőjét fogja suvickolni pár fillérért valamelyik pesti hotel előterében.
Igen ez a jövőképed engem boldogsággal tölt el. Te ezt érdemled.

aquaticus 2018.04.10. 12:07:55

Mi kinek köszönhetjük meg Gyurcsányt, az eladósodást és inflációt? Neked?

Szelid sunmalac 2018.04.10. 12:12:16

@zokogjatok: En nem vagyok vallalkozo. Alkalmazott vagyok, es nekem jo az ugy. Hogy sikeres-e az relativ, de az biztos, hogy sok nemet is orulne a munkamnak.

LebensraumamOsten 2018.04.10. 12:12:22

@JOKE21: De azért örülök,hogy ők akkor is éhendöglenek, vagy éhbérért nyomorognak amikor a kintiek hazajönnek dőzsölni, mert nekik itt minden olyan olcsó!
Háháhá!
Tudod volt pár éve érettségi találkozónk. Egyik osztálytársam Angliából lazán kifizette a 60 ezres cechet 10 főre zsebből a buli végén, mert ő megtehette kinti tanárként.
Ő ilyen jó fej, nem mint ezek a gennyes eltorzult lelkű fidesztrógerek.

Faszerkezet 2018.04.10. 12:13:51

" Ti döntöttetek a mi sorsunkról is, amikor tegnap behúztátok az ikszet. Ez a ti bűnötök."

Te is dönteni akartál az ő sorsukról, csak neked nem sikerült.:D

gigabursch 2018.04.10. 12:15:35

Ühüm!

Gyurcsány miatt került az ország olyan helyzetbe, hogy innen elszökj.
Tehát Viktor a hibás.
Logikus.

Viktor biztosította, hogy szavaszhass külföldön
Tehát Viktor a hibás.

Ha már annyi nincs benned, hogy hazalátogass szeretteidhez (közben akár szavazz) és nincs pénzed arra, hogy hazagyere, akkor abból csak két dolog következik:
1.) Bazira nincs pénzed hazajönni
2.) Nincs is kihez.

Ne is gyere haza.
Jobb lesz úgy az országnak is és a nemzetnek is.

Faszerkezet 2018.04.10. 12:17:06

@gigabursch:

"Viktor biztosította, hogy szavaszhass külföldön"

vazzeg ne legyél értetlen.... Hát le van írva, hogy esőben kellett állni és az megalázó.... És az esőért Angliában, mind tudjuk, hogy ki a hibás...

Berelhetoreklamfelulet 2018.04.10. 12:17:06

@Szelid sunmalac:
Persze persze.
Azért pofázol itt egy noname magyar fórumon mert olyan sikeres vagy....
jah... nem...

De legalább az önértékelésednek jót tesz így 2mosogatás közben egy kis rpzés...

Szelid sunmalac 2018.04.10. 12:20:44

@Berelhetoreklamfelulet: ? A sikeresseg fokmerojekent valami VIP forumon kene kommentelnem, vagy mi? Ez most mi akart lenni? Bizony szoktam mosogatni. Halas is az asszony erte. No, tovabbi sok sikert.

Szelid sunmalac 2018.04.10. 12:22:33

@gigabursch: Aztan a te poharad ki fogaj majd a nyaron elmosogatni a balatonparti hekkesnel? Senki mi? De azert jobb az ,ha mindenki elmegy. Majs szopkodjatok ti egymas faszat.

gigabursch 2018.04.10. 12:24:56

@Faszerkezet:
Ki lenne.
Viktor...
:-)

@Szelid sunmalac:
Tekintettel arra, hogy viszonylag közel lakom a Balatonparthoz a kérdés nem izgat. Magam is el tudom odáig vinni a poharamat.

Egyébként meg az a hekkes, aki megfizeti a dolgozóit és nem csak téblábolói vannak.
Ahogy mindenhol máshol a világban.

ZOH 2018.04.10. 12:33:40

jo iras, bar kicsit sok benne a rinya :-) de osszessegeben helytallo

Skywatcher 2018.04.10. 12:36:54

Várjatok már, nem úgy volt, hogy a külföldről szavazók 95%-a a fideszre szavazott? Akkor ez most hazugság, vagy én nem értek valamit?

Sir Galahad 2018.04.10. 12:36:56

Érdekes figyelni a csalódott ellenzéki bloggerek beírásait. Ez itt például már a gyász feldolgozásának második fázisánál, a haragnál tart. Szerintem nem érdemes bántani őket, remélem, eljutnak a gyászmunka végéig és onnantól mindenkinek könnyebb lesz.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.10. 12:45:15

Az ilyen faszfejek legjobb ha maradnak kint.

Mi elviseltük Gyurcsányt és az MSZP-t pedig rendőr terrorral ütött azonosíthatatlan rendőrökkel ellenzékieket.

Te is viseld el a demokratikus választást !

Vagy azt hiszed addig választunk amíg az elkúrók nem jönnek vissza ?
Tévedsz !

Figyel Castro 2018.04.10. 12:54:23

@mortullus: a migransok mi vagyunk, cicám... és megsúgom, Pesten nem, itt bármikor félelem nélkül megyek az utcára éjjel is. Az állam nem nyúlja le a megtakarításomat, és a kórház luxusszállodának is elmenne. Ti meg tájékozódjatok csak a lakájmédiából, és tartsátok el vityesz pereputtyát...

Rebekababa 2018.04.10. 12:58:41

@gigabursch: Emberek! Magyarok vagyunk mindannyian ès nèzzètek, hogy mit èrt el a kormàny propagandàja? Az amugy is megosztott Magyarokat mèg jobban egymàs ellen fordìtotta. Nem arròl van itt szò, hogy ki mit csinàlt 10-15 èvvel ezelőtt. Az a problèma, hogy azòta sem tett a kormàny semmit, hogy jobb legyen az èlet otthon.
Èn 12 ève èlek Angliàban. Nem politizàlok, de meg van a vèlemènyem. Nem vagyok Fideszes ès nem vagyok a Nyugat feltètlen hìve sem mert legfőkèpp nekik köszönhetjük a menekültàradatot. (Szìriai hàborù, iraki hàborù) Utàlom a gyűlölködèst, megvetem a Fideszt a gusztustalan propagandàja miatt ès mert sosem volt mèg ilyen korrupt kormàny Magyarorszàgon. Nagyon jò lenne ga haza költözhetnèk de nem merek mert fèltem a megèlhetèsemet a jövőmet. Fèltem az otthon èlő szüleimet ès a testvèremet. Ha itt maradok sokkal nagyobb az esèlyem, hogy esetleg segìteni tudok nekik ha arra kerül a sor..
A hosszù èvek alatt megtanultam valamit itt kint. A Magyarok nem összetartòak, nem segìtik egymàst, irigyek ès rosszindulatùak egymàssal. Ezert is volt olyan könnyű mèg inkàbb egymàs ellen fordìtani minket Magyarokat. Tudom, hogy le leszek ugatva de aki èlt kint akàr egy èvet valahol az egyet fog èrteni velem. Sajnos.

Labasmaz 2018.04.10. 13:00:36

@Tatai Katalin: Dehogy aljas. Ahhoz kellene egy kis ész is. Csak egy tudatlan, sötét agyhalott zombi. Már a neve is mutatja: akitől kap zsét, annak a propagandáját szajkózza. Bértroll.

Figyel Castro 2018.04.10. 13:00:41

@Skywatcher: az értő olvasás nem megy, de ez persze egyes helyeken (Lendvai utca) alapkövetelmény...

Occam beretvája 2018.04.10. 13:04:04

@LebensraumamOsten: Azért remélem le is szoptad hogy érezhesse milyen sikeres.Amúgy ha nem tudnék kiperkálni 60 rugót inkább el sem mennék. Ráadásul szegény lehet hogy neki meg a paki landlordot kellett boldoggá tennie hogy elnézze a késedelmes fizetést.:-))

Berelhetoreklamfelulet 2018.04.10. 13:05:54

@Rebekababa:
Globalizált világban édes mindegy, hogy milyen nemzetiségű vagy, vagy netán te rasszista vagy?

Ettől függetlenül a liberális férgeknek nincs keresnivalója Magyarországon, így jobban is teszitek ha nem jöttök vissza, senki nem hiányol titeket.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.10. 13:06:13

@Rebekababa:

Teljesen igazad van. A ballibek nem tudnak veszíteni. Most pl a magyarok 48%-át kaarják megsemmisíteni !

Mindent egy 10%-os és egy 6%-os ballib horda!

Labasmaz 2018.04.10. 13:06:46

@Skywatcher: Majdnem. Saccra a kárpátaljai ukránok, akikből magyart csináltak gyorsan a szavazás kedvéért, szavaztak a fityeszre. Aki meg kinn dolgozik évek óta, de van magyar címe, ezért jól megnehezítették a szavazását, jó eséllyel a fityesz ellen mindenegy, kire.

Rebekababa 2018.04.10. 13:14:18

@Berelhetoreklamfelulet: Tudod, most pont csak megerősìtetted azt amit leìrtam: a megosztottsàgot,a gyűlölködèst. Èrtelmesen nem tudsz vàlaszolni csak köpködsz..Mièrt vagy ilyen indulatos? Mint irtam nem politizàlok, nem tartozom sehova csak egy ember vagyok aki meg szeretne èlni, ès boldog akar lenni. Leìrtam az èszrevèteleimet. Ha vannak èrveid ès hajlandò vagy èrtelmesen vitatkozni azt szìvesen vennèm, hiszen azèrt vagyok itt.. Nem, nem vagyok rasszista. Csupàn a hosszù èvek alatt èszrevettem pàr dolgot.

kisqtya 2018.04.10. 13:18:09

Igaza van a levélírónak. Sok sötét emberke sajnos nem látja mi megy itt.
Kérdezte valaki, mi baja volt itthon? Az egy dolog, hogy nem keresett eleget. Megjegyzem, pont a kivándorlóknak köszönhető a béremelkedés, nem a fidesznek.. Nos, amit én elég nagy gondnak látok a fidesz kormányzásban, most túl a lopáson, korrupción, külpolitikán-ezek annyira a kisembert nem érintik-, az az, hogy rohadnak lefelé az ellátórendszerek, mivel ezekkel egyáltalán nem törődnek, és alulfinanszírozzák őket. az EÜ botrányosan xar, a 30 helyen állunk Euban. Régen is xar volt, de mióta fidesz van nagyságrendekkel xarabb. Oktatás detto. Én a tömegközlekedésben dolgozom, és ott is látványos a mélyrepülés, és nem látni a fényt az alagút végén.. A fizetés ugyan javult, viszont a munkakörülmények botrányosak, és sokan emiatt mennek el, nem is a pénz miatt, aztán még xarabb lesz az egész. Párom hulladékgazdélkodásban dolgozik, ott ugyanez a helyzet. Olyan alap dolgok nem mennek, mint a számlák kiküldése, mert erre is vmi külön állami sóhívatalt állítottak fel a barmok.. Szóval katasztrofálisan vannak szervezve, és le se xarják, valahogy eldöcög.. És nekem ebből van qrvára elegem. Meg a stadionokból. Ne csak a saját zsebed nézd birka!

desw 2018.04.10. 13:20:13

@Tatai Katalin:
"igaza van a cikk irójának, az idősebbek közül is sokan mennének, de nem mernek, vagy mert már betegesek"

??????? Há' öngyilkosok lesznek inkább ezek az öregek??? Hisz kint Angilában hipi-szupi az egészségügy, Magyarországon meg rohad széjjelfele!

desw 2018.04.10. 13:22:46

@kisqtya:

"Én a tömegközlekedésben dolgozom, és ott is látványos a mélyrepülés, és nem látni a fényt az alagút végén."

Mondjuk ha a 3 millió nyugger nem utazhatna 100Ft-ért, akkor talán több pénz lenne rá, nem-e??

Hogy is van Angilában, Németországban, . . . a nyuggerkedvezmény???

gigabursch 2018.04.10. 13:23:23

@Rebekababa:
Én is rühellem Fletót, aki már ki tudja hányszor árulta el hazáját, rühellem a takonyzabáló kendermagos, életellenes Juhász Pétert, a dühtől fröcsögő lenin fiú ivadék Fegyőr KóhnCsitát, aki csak azért rúgott bele az olimpiába, mert nem az ő üzlete volt.
Gyűlölöm, hogy egy szaros vakarék meggyilkolta azt az álmomat, mivel keltem-feküdtem 12 éven keresztül, mikor még aktívan sportoltam, hogy olimpiai bajnok lehessek, de ha nem (szerencsére sokan voltak jobbak nálam), akkor majd egyszer felnőttként itthon lengethessem a zászlóm és fogyjon el minden hangom, mert a magyar csapatért drukkolok.
Rühellem Krausz Gergelyt, hiába mosolyog szépen a plakáton, valójában megvet, mert eleve lehülyéz, hogy nem vagyok hajlandó a bájmosolyához igazodni.

A fentieken túl:
Nem élek nagy lábon, de itthon vagyok, itthon vannak a felmenőim és a gyermekeim és nem tékozoltam el éveket egy külföldi hiú ábrándon.
Fizetem a lakáshitelemet, ami épp a balról gyűlölt Matolcsy miatt nem rohant el az egekbe, s érvényesítem három gyermekem után az adókedvezményt, mert megadták nekem én meg magunknak és a hazánknak a három gyermeket.

Pedig még csak nem is a fideszre szavaztam, pusztán magyar ember vagyok.
Szeretem az Igazságot és az Életet.
De ezt a fajta nyekergő sirámot amit ez a nyilt leveles majom előadott - na ezt végképp rühellem.

Nekem a nagynénémék, akik 84-ben disszidáltak a szememben továbbra is disszidensek, mert megtagadták a családjukat, hazájukat és a nemzetüket. S mert náci vagyok a szemükben azért, mert egyébiránt a jobbik által kiharcolt és a fidesz által megvalósított határkerítés céljával egyetértek.
De főleg azért, mert én nem csak kerítést alkalmaznék, hanem golyót is.

Rebekababa 2018.04.10. 13:24:09

@Rettegek mert ballib vagyok: Nagy tèvedèsben vagy. Lehet, hogy nehèz megèrteni annak akit màr beszìvott a Fidesz propagandàja DE! Nem lehet igazi demokràcia ott ahol a kormàny felett semmilyen ellenzèki kontrol nincs azaz pl most Magyarorszàgon Orbàn Viktor dönti el, hogy mi legyen. Veszèlyes dolog a hatalom, főleg ha abszolut. Azt csinalnak az orszàggal amit akarnak, folyamatosan, cinikusan kiröhögik ès ignoràljàk az ellenzèki felszòlalokat. Ez most mèg rosszabb lesz. Nincs semmilyen kontrol, ès èn szemèly szerint nem bìzom egyetlen politikusban sem annyira, hogy teljes hatalmat adjak neki..

gigabursch 2018.04.10. 13:28:38

@Rebekababa:

S már megbocsáss, de egy nagy lófaszt!

A magyarok igenis összetartóak.
De csak akkor ha komoly gond van.
Viszont akkor kőkeményen.

2013-ban 700.000 ember volt kint a gátakon vagy a mögött biztosított eszközt, ruhát, élelmet a fent dolgozóknak.
A nagy büdös európában egy ilyet nem tudsz mutatni.
Önzetlenül és hittel robotoltak két héten keresztül.
Hogy megvédjék magukat, falujukat, családjukat, hazájukat.
Viharos sebességgel önszerveződtek.

Pontosan ezért rettegnek a bocskorosok Erdélyben minden évben Pünkösdkor, mert ott van félmillió magyar, aki pikk-pakk önszervezi magát.

S a jelek szerint itt és most fél magyarország (jobbikkal együtt 3/4) ország vastagon kifejezte összetartozását, a maradék egynegyed meg képtelen viselkedni, mert nemzet és országellenes.

gigabursch 2018.04.10. 13:29:40

@Rebekababa:
Remélhetőleg most már végre a nemzetbiztonsági bizottság elnöke nem egy tetühintás lesz, hanem jobbikos.

2018.04.10. 13:30:56

Mi a baj a Fidesszel teszem fel a kérdést magamban. Nos, ha nem nézek TV-t, nem kapcsolok rádiót, újságra nem nézek, akkor elég jól elvagyok ez igaz. Sajnos a telefonomat is kikezdték propagandával, hívogattak SMS-t küldtek. Most mondjak le a telefonról is? Az utcán plakátok riogatnak, ami engem nem nagyon érdekel, a címemre Nemzeti Konzultációs levelek jönnek, ami megint csak nem érdekel. Viszont zavar. Igazából ez a bajom a Fidesszel. Már idősebb vagyok, nem fogom elhagyni az országot. belenyugodtam, hogy normális bér, normális kaja, lakhatás nem lesz osztályrészem. Reménykedem, hogy egészségileg ne legyen súlyos problémám, a kisebb dolgokat (fogász, belgyógyászat) pedig még győzöm a magánorvosoknál fizetni, ami pozitív, hisz nem sokan tehetik meg. A körzeti fogorvoshoz 2 hét bejutni, bőrgyógyászhoz 6 (!) hónapra kaptam volna időpontot! Ami pozitív: Örülök annak, hogy van határzár, de csak ezért itt maradni, nem egy életcél!
Ha hagynak, nem néznek hülyének, nem vegzálnak és agitálnak, akkor még boldog öregségem lehet (nyugdíj persze nem lesz, de majd felélem a szüleim lakását). Ennyit kérek a Fidszre szavazóktól!

desw 2018.04.10. 13:31:41

Áki!

"Ezért köszönjük az újabb kétharmadot! Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk. Nem is akarunk menni. Semmi pénzért."

Ne már! Akkor 2022-ben már savazni sem fogtok Londobúl?

". . . ahol a munkák jelentős része pofára dől el, meg ahol nem tudsz beindítani egy vállalkozást anélkül, hogy ne kellene ismerned hozzá a fél választókörzetet, és ne kellene a Fidesz támogatója lenni. Ha pedig már van vállalkozásod, attól rettegned, hogy jönnek és egyszerűen elveszik tőled."

Nekem sose ment még ilyen jól, és soha semmi közöm nem volt egyetlen párthoz ill. állami megrendeléshez sem.

Kedves fideszes szavazók! Ti döntöttetek a mi sorsunkról is, amikor tegnap behúztátok az ikszet. Ez a ti bűnötök."

"Közös bűnünk, ami tegnap történt. Hagytunk titeket dönteni sorsunkról, ti pedig döntöttetek helyettünk. "

Mondjuk igazából ti pofáztok bele úgy a magyarországi dolgokba, hogy nem is ott éltek és haza sem akartok jönni! Ez nem gáz??

Rebekababa 2018.04.10. 13:38:52

@desw: Ne zavarjon, hogy a rengereg EU-s tàmogatàs amit Magyarorszàg kap a külföldön èlő Magyarok adòjàbòl is jön. Igenis van jogunk szavazni mert mielőtt kijöttünk ugyanugy otthon dolgoztunk, èltünk, sok esetben a csalàdunk otthon van akiket pènzzel tàmogatunk.. Szòval rengeteg mindennel hozzàjàrulunk a gazdasàghoz mèg mindig.

Szelid sunmalac 2018.04.10. 13:42:09

@gigabursch: Csak kibujt a szeg a zsakbol. Tehat golyoval intezned az ugyeket, de ne nacizzanak mar. A sajat csaladod lenez, de te buszke magyar vagy. Lofaszt se keresel, nem ertel el semmit a sportban sem, hiaba kuszkudtel 12 even at, es meg masok tollaval sem hagynak ekeskedni. A gyerekeid a hazanak aldozod, mindegy, hogyok mit akarnak. Igy mar ertem a frusztraciod.

Szelid sunmalac 2018.04.10. 13:45:12

@gigabursch: Nem a faszt, csak te nem tudsz es nem is akarsz egyetlen kulfoldi hirt sem elolvasni. Nemetorszagban fiatalok kulon appokat fejlesztettek arra, hogy az elontott teruleteken ki mivel tud segiteni, varosrol varosra jartak a tomegek segiteni egymasnak, mikozben az allam is tette a dolgat. Az USA-ban detto, de meg a hollandok is atjottek segiteni a nemeteknek mikor arviz volt. De csak a magyarok tudnak ilyet, hiszen az a felsobbrendu nep, az elkorcsosult nyugat amugy is mindjart megint elbukik. Szanalmas kis fereg vagy te, de meghagylak a lazalmodban, mert legalabb az ad valami vigasztalast a sajat jelentektelensegedre. Pedig megmondta Lazar fonokod is: ennyit ersz bazdmeg.

leonov 2018.04.10. 13:46:40

Azt a sotetseget...
Ha nem marad ott senki ertelmes a kkv-knal es az EU ugy dont hogy megallitja az autoipari barakkokat, nos akkor mi a lfszbol remelitek a fizetest, nyugdijat.
Abbol amit osszeharacsoltak... ahhoz nektek coki lesz.No jo a rendorok esetleg kapnak belole.

Teljesen egyertelmu irany a polgarhaboru fele.

gigabursch 2018.04.10. 13:52:20

@Szelid sunmalac:
Végülis 8 éve ezt mondom a határvédelem kapcsán. De főleg mióta a migrik elpofátlanodtak. (S amihez az agyhalottak még mindig tapsolnak)
Mi ebben az újdonság neked?
Keress vissza a blogon keresztül.

Egyébiránt:
Nem hisztizek azon, hogy valaki jobb volt nálam. Megérdemelte, amint jobb volt a válogatón, nem volt vita, már neki drukkoltam.
Tudod: Ezt hívják sportszerűségnek.
De szerettem volna, ha nekik itthon drukkolhattam volna olimpián.
Sajnos a sportbeli legyőzőim egytől-egyig kiöregednek és 2024-ben Budapesten már nem drukkolhatok nekik.

2018.04.10. 13:53:58

Amúgy meg ezért jó az egypárt rendszer. Ott mindenki egy csónakban evezik és boldog közösséget alkot, még ha sz@r is nekik. Ha több párt van, akkor ütköznek a nézőpontok és teljesül az "oszd meg és uralkodj" elve. Most mindenkinek sz@r és még gyűlölködtök is!

gigabursch 2018.04.10. 13:54:06

@Szelid sunmalac:
Hol?

Az Elbán, ahol azért szakadt át a gát nlégy helyen, mert nem volt elég ember, aki időben megfogta volna a buzgárokat?

Olvass már híreket.

Összesen 40.000 ember SEM dolgozott ott.

Oszd az észt nyugodtan.
Az appokkal meg kitrörölheted a valagadat, amikor a Duna elvitte a falut (Ott épp az Elba).

desw 2018.04.10. 13:54:10

@Rebekababa:
"Ne zavarjon, hogy a rengereg EU-s tàmogatàs amit Magyarorszàg kap a külföldön èlő Magyarok adòjàbòl is jön. Igenis van jogunk szavazni mert mielőtt kijöttünk ugyanugy otthon dolgoztunk, èltünk, sok esetben a csalàdunk otthon van akiket pènzzel tàmogatunk.. Szòval rengeteg mindennel hozzàjàrulunk a gazdasàghoz mèg mindig."

Ne mondd!

Aztán a bölcsidet, ált.iskoládat, gimidet, diplomádat, CSP-t, családi kedvezményeket és persze !!!!! az otthon maradt mutter és fater nyugdíját, orvosi ellátását, buszjegyét, . . . ki fizeti most?

Te/ti, londoni, berlini, . . . emigránsok, vagy esetleg a szerencsétlen magyar adófizetők???

leonov 2018.04.10. 13:58:17

@desw: TE azt sem veszed eszre, hogy a szaguldo, jol propagalo, jobban teljesito orszagban? meg mindig 27% az afa?
B+

Szelid sunmalac 2018.04.10. 13:58:35

@gigabursch: Csakhogy nem veletlenul vannak rendfenntarto szervek, hogy ne az ilyenek, mint te onbiraskodjanak es dontsek el mi a pofatlansag, meg mi nem. Nekem a sportszerusegrol nem kell beszelned, de ahogy te itt viselkedsz, abbol barmire lehet kovetkeztetni, csak sportszerusegren em, ezert mar megbocsass, de nme tudom neked elhinni, hogy te tudnad mi az.

Szelid sunmalac 2018.04.10. 14:03:44

@gigabursch: En itt mindennap nezem a hireket, de hajra linkeld be az altalad emlitettet. Gyerunk. Kerem a linkeket amivel alatamasztod, hogy nem dolgoznak a civilek ha aradas van. Varom.

desw 2018.04.10. 14:05:05

@leonov:

"TE azt sem veszed eszre, hogy a szaguldo, jol propagalo, jobban teljesito orszagban? meg mindig 27% az afa?
B+ "

Leszarom, mert jóval kevesebb a bérteher. Tudod, szját és szochot csak a BEJELENTETT dolgozók fizetnek, áfát meg a sok kibaszott feketéző is.

Oszt hol lakol kint?? Saját házba'??

Nancsibacsi 2018.04.10. 14:16:32

@Szelid sunmalac: Persze, nyilván, te vezeted a világbankot - közben meg egy szar libsi-blogra commentelsz :-D

leonov 2018.04.10. 14:19:00

Sajat hazba? Nem, de az itteni apek megkoszonte hogy bekuldtem a bevallast. Rendor nem allitott meg amiota itt vagyok. Soroljam meg?

Ha nem a kiraly vazallusa vagy akkor ott megelni nem tudsz, esteleg felelmben tulelni. A sajat/bank hazadban.

Nancsibacsi 2018.04.10. 14:19:01

@leonov: Az ÁFA a legigazságosabb adónem - nem igazán lehet elkerülni. A 27% ÁFA tök jó, sőt még több kellene. A többi adót meg csökkenteni nyilván - ahogy az meg is történt. Illetve azoknak akiknek dolgoznak még több adókedvezményt adni - ahogy az szintén meg is történt.

gigabursch 2018.04.10. 14:19:54

@Szelid sunmalac:
Félanaflabéta.

Nem erőlködök.

Én akarok lőni?
Nem.
Én csak elvárom, hogy a határőrésg őrizze a határt.

leonov 2018.04.10. 14:21:03

Most olvasom, hogy a kiralysagban joval kevesebb a berther. Gratulalok.
Egyebkent pedig is csak annyira igaz mint a jovoheti migrancsinvazio Iklodbordocere.

leonov 2018.04.10. 14:22:37

@Nancsibacsi: Erre nem is nagyon tudok mit irni.
Tobb adot meg-meg amit el lehet lopni a tularazott kozbeszerzodesekkel.
Bravo.

gigabursch 2018.04.10. 14:23:27

@gigabursch:
Utána meg keress rá az anyagokra úgy a magyar, miként a német mérnöki kamarai szakfolyóiratokban.

leonov 2018.04.10. 14:23:53

@leonov: Es a hulye meg orul is neki hogy konkretan hulyenek nezik. Csak nevet es rangot nem kapott a zuratol.

Gab666 2018.04.10. 14:24:25

Ne is gyere haza, az ilyenekért nem kár. És kintről meg pláne ne pofázz bele az ország dolgaiba. Köszi

Szelid sunmalac 2018.04.10. 14:25:13

@Nancsibacsi: Megegyszer megkerdezem te szerencsetlen hulye: mi a korrelacio?

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.10. 14:25:22

En nagyon koszonom minden FIDEX szavazonak, hogy lesz hova hazamennem Londonisztanbol.

A Lipsik meg hadd kuraljak magukat olyan kamuposztokkal mint h Londonban lippsi szavazok elnek, hadd szopjanak legkozelebb is, jo etvagyat

LIPSIK!

nziiiihahahhahhahahhaaa

Oregon88 2018.04.10. 14:27:27

Érezhető a gyülölet és a frusztráció a levél írójából,de abszolút átérzem a helyzetét,mert én is végeztem alja munkát külföldön,én is haragudtam mindenkire és próbáltam azt elhitetni magammal,hogy mások miatt kerültem ilyen helyzetbe.

desw 2018.04.10. 14:27:42

@leonov:
"Erre nem is nagyon tudok mit irni."

Nem lepődök meg!

"Tobb adot meg-meg amit el lehet lopni a tularazott kozbeszerzodesekkel.
Bravo. "

Kevesebb bérteher, több fogyasztási adó. Az egyenleg ugyanaz, de mégsem csak a BEJELENTETT dolgozókat büntetik a sok adóval. (csak fogyasztási adó kellene, nem a bért kell szarrá adóztatni)

Marty Mcfly 2018.04.10. 14:28:15

ne vitatkozzatok a fityeszes trollokkal. tök fölösleges. aki otthon maradt MO-on, az egy sötet, gyöker, falusi paraszt. Ja, azoknak meg internetük sincs... akkor el sem tudom kepzelni, milyen melysegü sötetseg lapul otthon... have fun fityeszbuzik

sZulamith 2018.04.10. 14:28:54

Talán először fordul elő velem, hogy a hozzászólásom előtt nem olvasom el mások véleményét. Meghatott nagyon a poszt. Gondolom első felindulásában irhatta, mert akkor születnek ilyen íszinte, szívet is megérintő irások. Köszönöm.

Szelid sunmalac 2018.04.10. 14:30:16

@gigabursch: Fussal neki megegyszer, mert itt cikkek vannak a gatszakadasrol, de hogy a civilek ne fognanka ossze, arrol egy mocskos szot nem latok. Ember...mondom megint: tudok nemetul.

Marty Mcfly 2018.04.10. 14:30:27

amugy a mostani valasztast ket szo jellemzi: trump es brexit
mindket helyen az analfabeta, gyöker embereket tudtak mozgositani egy gyülölködö propagandanak köszönhetöen. MO csupan beallt a sorba, harmadik helyen a dobogon! Gratula nektek haha

leonov 2018.04.10. 14:31:26

@desw: Egykulcsos ado es 27% AFA.

Elvileg okosakat irsz csak valahogy mindig belekadasz a szarba.

Rebekababa 2018.04.10. 14:34:08

@desw: A szüleim egèsz èletükben dolgoztak ès mèg most is dolgoznak. Nem jàrtam főiskolàra sem egyetemre. Mindegy amugy. Parttalan vita, hogy ki mièrt mikor meg hol kinek fizet.. elèg komplex..

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.10. 14:34:30

@Marty Mcfly: Hat persze es ha a lippsik tovabb epitgetik a FEK NYUZ marhasagaikat, meg a virtualis valosagukat, akar azt is elhiszik maguknak, hogy ok nyertek.

NyIIIIIIHAHHAHAHHAAHAAAAAAA

desw 2018.04.10. 14:34:44

@leonov:
"Most olvasom, hogy a kiralysagban joval kevesebb a berther. Gratulalok."

Olvass!

www.vg.hu/gazdasag/folyamatosan-merseklodnek-a-munkat-terhelo-adok-magyarorszagon-528771/

gigabursch 2018.04.10. 14:39:11

@Szelid sunmalac:
Mo.: Eső előtt köpönyeg
No.: Eső után köpönyeg.
Ha ennyi nem megy, akkor ne erőlködj, mert még becsinálsz...

eastern 2018.04.10. 14:39:18

Én csak a magam nevében döntöttem.
El ne vitasd már a jogot, hogy arra szavazzak, akit én a legjobbnak (legkevésbé rossznak tartok)! Te kis demokrata....

desw 2018.04.10. 14:39:21

@Rebekababa:

"A szüleim egèsz èletükben dolgoztak ès mèg most is dolgoznak."

És? A kérdés az volt, hogy most ki fizeti a nyugdíjukat, eü ellátásukat, buszjegyüket??

A nagypofájú londoni magyar vagy a budapesti magyar adófizető? Mersz válaszolni?

(FE-KI rendszer van, tehát az általuk befizetett járulékot már akkor eltapsolták a nagyszüleidre)

"Nem jàrtam főiskolàra sem egyetemre."

Bölcsibe sem?

"Mindegy amugy."

Egyből mindegy, mi?

"Parttalan vita, hogy ki mièrt mikor meg hol kinek fizet.. elèg komplex.. "

Ugye-ugye! Köszi!

Ma Baker 2018.04.10. 14:41:20

Érdekes mindezt a frusztrációt Angliából hallani. Egy olyan államból, ami már nem is az EU tagja elméletileg. Röhej!

Az ország rossz hírét pedig a posztolóhoz hasonló kollaboráns internacionalista "magyarok" miatt kell elviselnetek kint, akik non-stop keltik rossz hírét az országunknak órabérben.
Valakinek a pénz mindennél többet ér, mint ahogy feltehetően a posztolónak is.

Amúgy kár, hogy nem sivalkodott egy kicsit az egészségügy miatt, mert ha van hely, ahol a sok pénz ellenére is förtelmes a helyzet, az pont Anglia.

Búcsúzás helyett inkább megkérdezném, hány késelés volt felétek idén, mennyivel kevesebb volt tavaly és várhatóan hányszor annyi lesz pár éven belül?

trillárom 2018.04.10. 14:47:08

@gigabursch: Golyót nem nagyon kéne alkalmaznod, mert nincs nagyon a határnál senki. Határvadász ismerőseim testközelből tapasztalják, hogy egy árva migráns nem jár erre. Ők ezek miatt már nem is a Fideszre szavaztak.

desw 2018.04.10. 14:47:34

@leonov:
"Sajat hazba? Nem, . . . "

Én igen! És fillérekért vettem!

" de az itteni apek megkoszonte hogy bekuldtem a bevallast."

Magyországon megcsinálja az APEH a bevallásodat inygen ér bérmentve, ha megkéred őket.

"Rendor nem allitott meg amiota itt vagyok."

Engem az elmúlt 30 évben kb 5-ször állítottak meg rendőrök.

"Soroljam meg?"

Lécci!! Pl mennyi marad a lakbér után? Milyen környéken laksz? Hány szobád van a lakásban?

Remélem, nem shared flat? Ne égess már, hogy kint Angilában ilyen szarul megy!

Marty Mcfly 2018.04.10. 14:50:04

csak azt nem ertem, mit keres itt a sok fityeszbuzi? nem kene örömötökben alkoholos mamorban a hanyasotokban fetrengenetek? nem ertem, vmi nem stimmel. minek foglalkoztok Velünk, nincs jobb dolgotok? menjetek, szopogassatok ov bacsi faszat, most egy par evtizedig ugyis megtehetitek hehehe

John Szigethy 2018.04.10. 14:57:23

Ott rohadj meg ahol vagy.

desw 2018.04.10. 14:58:15

@Marty Mcfly:

Ti meg miért írtok szívhezszóló romantikus leveleket, ha Magyarországon minden szar, ti a bezzeg-Nyugaton vagytok, és nem is akartok soha hazajönni?

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.10. 15:00:19

@Marty Mcfly: mindenki tutta h a Fidex nyer es mar elore bebaszott

wolves84lb 2018.04.10. 15:00:30

@VáradiJános: de kinyílt a csipád, korcs fideszes...

Rebekababa 2018.04.10. 15:01:57

@desw: merek vàlaszolni. A szüleim mindketten dolgoznak bàr közel vannak a nyugdìjhoz. A rendszer tudtommal ugy működik, hogy ők fizettèk fiatal korukban az akkori nyugdìjasok nyugdìjàt, ès majd ha ők lesznek nyugdìjasok azt az akkori aktìv korù lakossàg fizeti. Anyukàm pl önkèntes alapon is takarèkoskodott de azt ugyebàr a Fidesz behùzta èvekkel ezelőtt àllamadòssàg csökkentès ürügyèn. Most is raknak fèlre a szüleim a fizetèsükből mert tudjàk, hogy az àllami nyugdìj max hidegvìzre lesz elèg. Amugy most ők fizetik a nagyszüleid vagy szüleid nyugdìjàt ( nem tudom hàny èves vagy, èn 37). Szerencsère tudom majd tàmogatni őket innen, ebből a fizetèsből nagypofàjù londoni magyarkènt. Amugy a vilàg nem csak Londonbol meg Budapestből àll, vidèken is fizetnek adòt.. Nem a szüleim jàrulèkai mèg mindig az idősek nyugdìjàra mennek mert mèg mindketten dolgoznak. Ugye ugye, hogy rohadtul nem fair szàmon kèrni ilyesmit? Kidolgoztàk a belüket mindketten ès nem fogom hagyni, hogy öregsègükre egy fűtetlen lakàsban èhen haljanak, mert ha a kormànyon mùlik az lesz rengeteg ember sorsa. A sok Eu-s tàmogatàs meg az èn nagypofàjù londoni adòmbòl is jön amit a Fidesz mutyi elsikkaszt..

leonov 2018.04.10. 15:03:09

@desw: Te kis csirabuvar. Csak a terasz valami 250nm. Konkretan eleg jo a kilatas a foldkozi tengerre. Az evi futes ktsg. asszem 20 Eur, de lehet hogy 40... es nem vagyok jegesmedve.

SZoval en kedvelem az itt letet, de a Matra, a Bukk, Szeged, tejfol, szalonna azert hianyzik. Azonban pensztaroslorinc meg slepp no az nem...

Eleg is volt ennyi mert mennem kell mosogatni.... Ja nem. Uszni.

megvezetett nimandok....

wolves84lb 2018.04.10. 15:03:32

@Gab666: gondolom, ezt ugattad a sok románnak meg ukránnak is, akik a gazdád miatt belepofáztak a mi dolgainkba? Vagy az nem zavar, te korcs fideszes?

Marty Mcfly 2018.04.10. 15:07:59

@desw:
ez igaz, viszont nem en irtam a posztot, csupan a kommentekre kommentelek, mert nem hiszem el, h ti az örömben is gyülölködni tudtok. a többit meg leszarom, mert a fasza nyugaton vok, es itt is maradok. ;-)

desw 2018.04.10. 15:16:25

@Rebekababa:

"A rendszer tudtommal ugy működik, hogy ők fizettèk fiatal korukban az akkori nyugdìjasok nyugdìjàt, ès majd ha ők lesznek nyugdìjasok azt az akkori aktìv korù lakossàg fizeti. "

Tehát akkor ki fizeti (majd) a szüleid nyugdíját? Londoni vs. budapesti? Köszi!

"Kidolgoztàk a belüket mindketten ès nem fogom hagyni, hogy öregsègükre egy fűtetlen lakàsban èhen haljanak, mert ha a kormànyon mùlik az lesz rengeteg ember sorsa."

Tévedsz! Nem a kormányon múlik, hanem az adófizetőkön! Csak azt lehet elosztogatni nyugdíjként, amit előtte az ADÓZÓK hajlandóak befizetni. Te/ti már nem Magyarországon fizetitek az adót, de szüleid (sajnos) ugyanúgy megkapják majd a nyugdíjukat.

leonov 2018.04.10. 15:18:27

@desw: Mi az hogy sajnos?

Megdolgoztak erte. Meg az is lehet hogy volt maganyugdij tagsaguk is...

Szelid sunmalac 2018.04.10. 15:21:03

@desw: Az en szuleim nyigdijat te nem fogod fizetni, az kurva isten. Nagyapam nak mar en most tobbet fizetek, mint amennyit az allamtol kap, amennyit a te korcs gyereked meg majd befizet, abbol parizert se fog tudni venni senki. Ugyhogy pofad alapallasban, aztan vard ki mennyi lesz a TE nyugdijat.

@gigabursch: Jol van, latom mar kezded elvesziteni: linkeld be kerlek, hogy hol nem volt civil osszefogas Nemeotrszagban arviz idejen. (Leirhtom meg parszor, de mivel nem talalsz, sanszos, hoggy megint csak mellebeszelsz majd)

Berelhetoreklamfelulet 2018.04.10. 15:23:00

@trillárom:
Szóval a haverjaidat fizetik miközben nem is kell munkát végezni, és ezért nem is szavaztak az alkalmazóikra.
Most ez vagy kamu, vagy hülyék a haverjaid...

Gab666 2018.04.10. 15:23:36

@wolves84lb: engem úgy teljes egészében zavar, hogy aki nem itthon él/dolgozik stb annak lehetőséget biztosítottak beleszólni ebbe az ország dolgaiba. De az még jobban felbasz, hogy ezek utána még rinyálnak is és nem képesek elfogadni a választás eredményét. Nem vagyok fideszes, pláne nem korcs. Ti "ellenzékiek" csak ezt tudjátok, az Orbán gyűlölet tartott össze titeket (úgy ahogy) ami most kiteljesedett a szavazókra is. Csak éppen ez semmire nem elég azon túl, hogy nevetségessé teszitek magatokat a szánalmas vergődésetekkel. 4 év múlva még ennyien sem lesztek, és remélem idővel kihal a fajátok. Addig is jó vergődést ;)

Szelid sunmalac 2018.04.10. 15:25:22

@desw: Ja, egyebkent azert annyit tegyunk hozza, hogy azaz ado, amit te elvileg az en szuleimnek fizetnel, szepen vandorol a Tiborcz, meg a Meszaros zsebebe, ughogy ezt akar le is huzhatod a listadrol. Ellenben az en adom, amit itt megkeresek, szepen milliardok formajaban utazik Magyarorszsgra, hogy a te debil csokeveny porontyaidnak legyen utja, meg jatszotere.

Szelid sunmalac 2018.04.10. 15:26:22

@Gab666: Gondolom az elso mondatod vonatkozik a "kulhoni magyarokra" is. Ugye? Ird le nekik is, legyszi legyszi legyszi...csak ugy a kovekezetesseg miatt.

desw 2018.04.10. 15:26:27

@Marty Mcfly:

"ez igaz, viszont nem en irtam a posztot, csupan a kommentekre kommentelek, mert nem hiszem el, h ti az örömben is gyülölködni tudtok. a többit meg leszarom, mert a fasza nyugaton vok, es itt is maradok. ;-) "

Kapaszkodj meg: garantálom neked, hogy jobban utálom Orbánt és a Fideszt, mint bárki más ezen a világon.

Sose szavaztam rájuk, de ha kötelező lett volna szavazni, akkor rájuk szavazok, mert még mindig a legkisebb rossz a Fidesz, mint bármelyik más idióta ellenzéki.

A seggfej ellenzék azzal akart volna nyerni, hogy mégjobban visszahozza a szocializmust az osztogatással, 13. havi nyugdíj, inygen gyógyszer, béremelés, . . . oszogassák a saját k. anyjuk pénzét!

ati27 2018.04.10. 15:26:48

@mortullus:
Nézted ma már az zorigót? Eltűntek a migráncsok. Jól beszopattak benneteket a propagandával! Haha! Amúgy köszönöm ferkónak, mert miatta léptem le anno. Ès köszi vityának is, mert miatta meg se fordul a fejembe, hogy visszatérjek. 11 év alatt a 0-ról, de értsd úgy hogy totál 0-ról lett 3 gyerek, ház, auto, meg megtakaritott pénz. És hónap végén nem azt kell nézegetnem, hogy mennyire vagyok minuszba. A melo meg olyan, amilyen magyarországon nem nagyon van. Mindezt ugy hogy bizony a válság elég jól beütöt. Jó lesz ez a fityusz kormány, mondjuk a 2/3-ot sokkallom, de meglátjátok! Persze ilyen ellenzékkel, meg machinált választási rencerrel..

fátum 2018.04.10. 15:27:00

A fő probléma az, hogy a Jobbik, MSZP, DK, LMP nem alternatíva. Ennyi.

leonov 2018.04.10. 15:27:07

@Gab666: HALOOOOO. A szekely szavazok, az ukran szavazok?

Bobby Newmark 2018.04.10. 15:28:09

@zokogjatok: Olyan jó ezt hinni, mi?

De tudod mit? Még szart vakarni is tisztességesebb és jobb munka, mint köcsögláda propagandatrollnak lenni a neten.

Gab666 2018.04.10. 15:28:54

@desw: ennyi, pontosan ezt gondolom én is. Sajnos a Fidesz volt a sok szar közül a legkevésbé szar és ebben rohadt nagy szerepe van a szánalmas "ellenzéknek". Egyáltalán nem csodálkozom a végeredményen.

Rebekababa 2018.04.10. 15:29:22

@desw: Te mit London vs budapestizel?? Vidèken is èlnek emberek, mègegyszer mondom.
Tudod, amennyi pènzt az Orbàn kormàny ellopott, abbol 100 èvre előre ki lehetne fizetni minden magyar ember nyugdìjàt. Nem hiszem hogy aggòdnod kellene azèrt a pènzèrt amit a szüleim "sajnos" meg fognak kapni nyugdìj cimèn. Sajnos ràm lesznek szorulva, de otthoni fizetèsből magamat sem tudnàm menedzselni sajnos. Sajnos nagyon sok ember gondolkodik ugy mint te, hogy minket külföldön èlő Magyarokat okol mindenèrt. Talàn nem volt annyi bàtorsàgod, hogy ki menj ès most savanyù a szőlő.. Haza mennèk ha vàltozàs lenne, ha nem lenne ekkora a korrupcio stb..
Amugy a nyugdìjrendszer alapjaiban nem jo es meg kellene reformàlni mert Europa es Magyarorszàg is elöregszik, egyre kevesebb az akrìv korù ès több a nyugdìjas. Ehhez adodik az elvàndorlàs DE mivel a szüleim ès màs velük egykorù is màr ledolgozta az idejèt szòval undorìtò ilyeneket irni hogy ne kapjanak nyugdìjat mert èn nem èlek otthon. Mintha milliokrol beszèlnènk, szar kis alamizsna lesz..

desw 2018.04.10. 15:35:05

@Szelid sunmalac:

"Az en szuleim nyigdijat te nem fogod fizetni, az kurva isten."

:DDDD Ördögöd van! Ebben én is biztos vagyok! :DDDDDDDD

élhetetlen 2018.04.10. 15:37:35

@desw: Jó ötlet. „csak fogyasztási adó kellene, nem a bért kell szarrá adóztatni”. Igen, jól megemelve. Aki kevesebbet keres, az előbb-utóbb majd csak éhen döglene. Aki meg leírhatja a kocsiját, és a kocsija költségét, az menne az első határhoz, és kinn vásárolna. Vagy ez nem játszik, nincs leírás az adóalapból sem, mert nincs adó a nyereségre sem? Azokról már ne is beszéljünk, akik kapják a szolgálati kocsit sofőrrel, és az elszámolási kötelezettség nélküli téritést, az meg már csak a sofőrjét küldené ki egy doboz kaviárért Bécsbe, ha vendégek jönnek este. Az egyenleg ugyanaz. Persze.

desw 2018.04.10. 15:40:31

@Szelid sunmalac:

Ne húzd fel magad! Csak azért szóltam be, mert baromi utálom, amikor csíra londoni prolik beugatnak. Persze azért az ingyen magyar diploma jó volt, meg ugyan rohad a magyar eü, de azért mutternek jó lesz ingyen, nyugdíjat is a magyrországiak fizetik . . .

desw 2018.04.10. 15:44:07

@élhetetlen:

"Aki kevesebbet keres, az előbb-utóbb majd csak éhen döglene."

A BEJELENTETT dolgozok nem járnának rosszabbul! Most kb felét viszi az állam a bérből, és a maradékból még az áfa-t.

Ha pl 50% lenne a fogyasztási adó, akkor a bérből előnek kb 20%-kal több maradna, míg a feketézőnek meg 20-szal kevesebb.

Marty Mcfly 2018.04.10. 15:51:05

@desw:
ok. ez is egy hozzaallas, viszont en ugy latom, h a fidesz sosem lehet a legkisebb rossz, mert eppen a legnagyobb... ez azt jelenti, h ennel mar egy kaosz es következeskepp megalakulo szakertöi kormany is jobb lett vna, söt, az lenne a legjobb. Az ellenzekre en sem tudok mit mondani...

GyMasa 2018.04.10. 15:54:42

@kisqtya:
... Én a tömegközlekedésben dolgozom, ...
... Párom hulladékgazdélkodásban dolgozik, ...
Ezt most ne vedd kerlek szemelyes sertesnek, de mi lenne, ha megprobalnatok mindketten elhelyezkedni rendes piaci cegnel?
Tudod, ahol dolgozni kell, es cserebe megfizetik?
Meg, ahol nincs lerongyolodva a munkakornyezet, sot, ahol a szamlazas is mukodik, mert azon mulik a ceg jovoje?
Oszinten ha mindketten valami allami cegnel dolgoztok, akkor erosen ketlem, hogy objektiv keped lenne arrol, hogy mi a helyzet orszagos szinten.

desw 2018.04.10. 15:54:45

@Rebekababa:

"tudod, amennyi pènzt az Orbàn kormàny ellopott, abbol 100 èvre előre ki lehetne fizetni minden magyar ember nyugdìjàt."

Tudod te egyáltalán, hogy mennyi megy évente a magyar nyugdíjakra???? Kb 3.300 milliárd (háromezer-háromszáz milliárd)

"Sajnos ràm lesznek szorulva . .. "

Csak nem feketén dolgoznak?? Mert ha nem, és van 40 év munkaviszonyuk, akkor a fizetésük kb 80%-át kapják majd nyugdíjként.

"Sajnos nagyon sok ember gondolkodik ugy mint te, hogy minket külföldön èlő Magyarokat okol mindenèrt. Talàn nem volt annyi bàtorsàgod, hogy ki menj ès most savanyù a szőlő.."

Angliában éltem kb 3 évig, és most is az évből 6-10 hónapot külföldön vagyok a világban össze-vissza

DE! Én soha nem köpködtem vissza! Ezt utálom nagyon!

Szelid sunmalac 2018.04.10. 15:56:51

@desw: En peldaul munka mellettt fizettem a sjaat diplomam, tehat nem feltetlen van minden ingyen. Raadasul nekem valahogy az ingyenert is fizetnem kellett (marmint mindenkinek a csoportombol, csak nevleg volt ingyen)

Voznyák Pista 2018.04.10. 15:58:56

""Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk.""

Na látod, ezt támogatom haver, te, ne is gyere haza. Jó helyen vagy ott.

Bobby Newmark 2018.04.10. 16:03:22

@gigabursch: Na én meg a te meg a te fajtád miatt fogok innen eltakarodni.

Ostoba, propagandát beszopó, kettős mércés faszkalap, aki a saját rossz döntéseinek következményeire mástól vár megoldást. Szar az élete, de lenézi azt, aki hajlandó és mer tenni érte, hogy jobb legyen, és az a gyerekkori álma, hogy tátott szájjal bámuljon egy sikeres embert.

Hányingerem van tőled.

Rebekababa 2018.04.10. 16:03:30

@desw: akkor te sem jàrulsz hozzà a nyugdìjakhoz ha külföldön dolgozol. Az a 6-10 hònap külföldi melo pont elèg arra, hogy otthon ne kelljen dolgoznod. Igy most egyàltalàn nem èrtem, hogy mièrt piszkàlodsz ha te sem otthon dolgozol?? Nem hiszem, hogy baj ha valaki kifejezi csalodottsàgàt. Èn sem èrtek mindennel egyet ami a posztban volt, viszont megèrtem az èrzèseit. Te tudod, hogy az Orbàn meg a bandàja mennyi Eu-s tàmogatàst tett zsebre?? Könnyen lehet hogy legalabb annyit. Csak meg kellene kèrdezni pènztàros lőrincet, aki maga a gazdasàgi csoda..

ételizésítő 2018.04.10. 16:03:38

@Skywatcher:
Túl buta vagy.
Tanulj meg olvasni, az is segíteni fog. Egy keveset.

Voznyák Pista 2018.04.10. 16:04:08

@Marty Mcfly:

" a fidesz sosem lehet a legkisebb rossz, mert eppen a legnagyobb... ez azt jelenti, h ennel mar egy kaosz es következeskepp megalakulo szakertöi kormany is jobb lett vna, söt, az lenne a legjobb. Az ellenzekre en sem tudok mit mondani..."

Na, és ki döntötte volna el, hogy kik legyenek azoka bizonyos "szakértők" ?

A Vona meg a Gyurcsány ?

Az emberek jól döntöttek. a nyugalom és biztonság. (Nem, b.meg nem a migrikre gondolok, hanem a gazdasági, és politikai káosz elkerülésére) Erre tették le a voksukat.

Rebekababa 2018.04.10. 16:06:24

@desw: ja es a szüleim nem dolgoznak feketèn csak anyukàm pedagògus... azt hiszem ez elèg informàcio

_z_ 2018.04.10. 16:06:25

@desw: Azt azert ugye tudod ki intezte el, hogy mas ember nyugdijat te is fizesd, meg jo sokaig?

ételizésítő 2018.04.10. 16:06:47

@Labasmaz:
Meg az erdélyi románok, akik magyar állampolgárságot kértek és kaptak.

élhetetlen 2018.04.10. 16:09:54

@desw: Sajnálom, ezt nem tudom követni. Ha a 27 % os ÁFÁT felviszik 50-re, az 23 %-os emelés. (ha az alacsonyabb kulcsokat is megemelik 50 %-ra, még nagyobb az emelés). Az SZJA 15 %, ha ezt eltörlik, akkor szerinted több marad a BEJELENTETT dolgozóknál. Vagy úgy gondolod, hogy az összes járulékot is el kéne törölni, és abból élne meg az állam, hogy aki keveset keres, és ezért nem tud kijárni külföldre vásárolni, az itthon költi el a keveset magas ÁFÁ-val? Kérlek, ezt ne akard megmagyarázni!

desw 2018.04.10. 16:11:35

@Rebekababa:

"akkor te sem jàrulsz hozzà a nyugdìjakhoz ha külföldön dolgozol. "

A kettőnek semmi köze, ugyanis IT-ben dolgozom szabadúszóként. (adózás az éppen aktuális lokációmtól 100%-ban független)

"Az a 6-10 hònap külföldi melo pont elèg arra, hogy otthon ne kelljen dolgoznod."

Inkább úgy mondanám, hogy nyaralva/utazva dolgozom vagy dolgozva nyaralok.

"Nem hiszem, hogy baj ha valaki kifejezi csalodottsàgàt."

Ez köpködés, és telibeszarása a demokráciának!

Egy demokrata elfogadja a választás eredményét akkor is, ha nem az ő kedvence nyert. Az ellenzék csak köpköd és hülyézik!

"Te tudod, hogy az Orbàn meg a bandàja mennyi Eu-s tàmogatàst tett zsebre?? Könnyen lehet hogy legalabb annyit. Csak meg kellene kèrdezni pènztàros lőrincet, aki maga a gazdasàgi csoda.. "

Lőrincz testvér kb 150 milliárdot lopott 7-8 éve alatt, ez lófasz!

Voznyák Pista 2018.04.10. 16:12:52

@ati27:

"Nézted ma már az zorigót? Eltűntek a migráncsok. Jól beszopattak benneteket a propagandával! Haha!"

Hát, szerintem téged jobban besz.pattak ezzel a dumával a libsik, hogy mi a migráncsokra meg az öreg gyuribá-ra gyorsultunk rá.

Egyszerűen csak kerülni akartuk a politikai és gazdasági káoszt. Ennyi.
Ja, nálam még az is szempont volt, hogy a ballibsik továbbra is kuka legyen, sajnos ehhez most már a jobbikot is ki kellett golyózni, (Ez a helyzet Gáborkám, f.sznak kellett ezekkel összebútorozni, ha nem is konkrétan, de akár csak elvileg is.)

Rebekababa 2018.04.10. 16:20:02

@desw: Oh jaj, a demokràcia Magyarorszàgon màr règen telibe van szarva. Kètharmaddal azt csinàlnak amit akarnak.. Ez màr règen nem demokràcia, amikor az m1 meg m2 a propagandàt fùjja.. A tv2- t nem is emlìtem az kereskedelmi csatorna. Megy a nèphülyìtès ezerrel. Igen ès az szerinted jòl van, hogy elsikkasztjàk a pènzeket, akàrmennyit. Amugy honnan tudod az összeget?? Senki sem tudja, ès nem is fogja tudni.

Spermahajder 2018.04.10. 16:20:49

@nemecsekerno_007:
"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok!"

- Köszönjük, hogy fizethetjük nagyanyád/nagyapád nyugdíját.

- Köszönjük, hogy fizethettük a tanulmányaidat

- Köszönjük, hogy a világ legnagyobb Mama Hotelét üzemeltethetjük.

Köszönjük, köszönjük...."

Köszönd magadnak meg a fideszednek, te nagyon okos. Közös munkával üldöztétek el az épeszűeket. Hát most fizessetek. Mindenért, a világbajnok gázárat, áfát, meg ami csak létezik. Cserébe orbán személyesen fog kiállni a határra, hogy megvédjen a bevándorlóktól.

desw 2018.04.10. 16:28:06

@élhetetlen:
Nem lenne semmilyen bért terhelő adó, csak fogyasztási. Kikerülhetetlen fogyasztási adó, pl közművekre, telefonra, házra, . . .

Gleccsertetű 2018.04.10. 16:30:44

@Szelid sunmalac: akkor miért írtad, h loptál? ha olyan jól kerestél itthon? miután kibasztak a gyárból, elmenekültél a felelősségrevonás elől külföldre?

Voznyák Pista 2018.04.10. 16:31:33

@Rebekababa:

"Ez màr règen nem demokràcia, amikor az m1 meg m2 a propagandàt fùjja.."

Szerintem meg az nem volt demokrácia, amikor az M1 M2 RTL TV2 ... sorolhatnám, de gyakorlatilag a Lánchíd rádión, az ECHO-n meg a HírTV-n kívül minden sajtóorgánum a Fideszt Fikázta ha kormányon volt, ha nem.

Ez a mostani felállás személy szerint sokkal jobban tetszik.
Tudod ha anno jobban tetszettek volna kormányozni, figyelve arra, hogy a gazdasági növekedés ne a hitelekből finanszírozott fogyasztásból történjen, talán masszívabb lenne a ballib oldalnak a helye a politikai palettán.
Vessetek magatokra, hogy elb.sztátok.

desw 2018.04.10. 16:36:11

@Rebekababa:

"Oh jaj, a demokràcia Magyarorszàgon màr règen telibe van szarva. Kètharmaddal azt csinàlnak amit akarnak.."

:DDDDDDDD a többség adta a 2/3-ot

nemecsekerno_007 2018.04.10. 16:36:53

@Spermahajder: Látom jó vastag bőr van a képeden :D

Na az ilyen pofátlan mellébeszélés miatt tart az ország ott ahol tart.

Elüldöztük, persze. Érdekes módon amíg csak a hűtőt kellett kizabálni addig nem tűnt fel, hogy micsoda szar ország ez??! Csak amikor fel kellett volna tölteni...

Majd utánatok üldözünk fejenként egy-egy nyuggert is, mert a fidesztől függetlenül is tele van sokaknak a f@sza, hogy demokráciára, európai érdékekre meg hasonló f@szságokra hivatkozva szop@tják azokat akik itthon próbálnak normális gazdaságot létrehozni.

Így akarjátok leváltani a Fideszt? Vagy bárkit is? Így szeretnétek támogatást?
Vagy azt, hogy veletek karöltve váltsuk le a Fideszt? Milyen alapon vonjátok kétségbe a határontúliak szavazati jogát?

Ha rajtatok múlik sosem lesz kormányváltás, de normális Magyarország se.

marczy 2018.04.10. 16:38:26

@Labasmaz: az a kárpátaljai ukrán / ruszin ember magyar (!!!) iskolába adja a gyerekét, mert nekik mi Nyugat vagyunk. A gyerek meg jön át Magyarországra, ahogy tud. Az asszimiláció ott még meg is fordulhat...
Nem egy és nem két embert hallottam már full ukrán névvel magyarul beszélni. A kárpátaljai szórványvidék magyar iskoláit ezért sem kell komolyan félteni a bezárástól. Persze, jön át a maffiózó is, de ezért van a titkosszolgálat, hogy az Ukrajna felől érkezőket figyelje.

marczy 2018.04.10. 16:39:03

@Labasmaz: az a kárpátaljai ukrán / ruszin ember magyar (!!!) iskolába adja a gyerekét, mert nekik mi Nyugat vagyunk. A gyerek meg jön át Magyarországra, ahogy tud. Az asszimiláció ott még meg is fordulhat...
Nem egy és nem két embert hallottam már full ukrán névvel magyarul beszélni. A kárpátaljai szórványvidék magyar iskoláit ezért sem kell komolyan félteni a bezárástól. Persze, jön át a maffiózó is, de ezért van a titkosszolgálat, hogy az Ukrajna felől érkezőket figyelje.

GyMasa 2018.04.10. 16:39:55

@Voznyák Pista:
AZ egy nagy melypont volt nekem is, amikor a heti hetesben a kormanyvaltas utan is Trogyan pubiztak tovabb. Pedig, azert eros volt D209-es peter teljesitmenye, lett volna azon is mit kifigurazni, vagy nevetni rajta.

Gleccsertetű 2018.04.10. 16:50:39

@Rebekababa: "A hosszù èvek alatt megtanultam valamit itt kint. A Magyarok nem összetartòak, nem segìtik egymàst, irigyek ès rosszindulatùak egymàssal."

VÁRJ VÁRJ VÁRJ EZEK AZOK AKIK AZ ORBÁNI DIKTATÚRA MIATT MENEKÜLTEK KI? tehát a libsik ilyenek??

egy világ omlott össze bennem

Bobby Newmark 2018.04.10. 16:51:50

@nemecsekerno_007: Normális gazdaságot létrehozni?! A szájbabaszott Fidesz?!

Ennyire mélyen van a seggedben a fejed, baszkikám?

Mi a FASZOMAT tett a Fidesz az elmúlt nyolc évben a normális gazdaságért? Még azt a minimális versenyt is nekifutásból szarta torkon, ami volt.

Spermahajder 2018.04.10. 16:53:53

@nemecsekerno_007:
Igazán örömteli, hogy te beszélsz vastag bőrről. Hogy ki zabálta ki a hűtőt, jobb lenne kicsit körülnézned. Hogy csak apróságokat említsek, ki is nyúlta le a Manyup 3000 milliárdját? Ki is döntötte be a forintot szinte a kormányváltás másnapján? Ki is "mentette" meg a devizahiteleseket olyan szépen a végtörlesztésekkel, hogy sok milliókat nyertek a fidesz-apparatcsikok, a csórók meg mentek a híd alá, az ő pénzükből meg matolcsi pereputtya nyúlta szeretőstől a millárdokat? Hogy is gazdagodott az orbán-klán és a kiszolgáló réteg ilyen hihetetlen mértékben? Úgy hogy gondold át ezt a hűtő-kizabálást. Ezt nagyon mellé címezted.

2018.04.10. 16:55:59

Kedves Ákos!

Köszönöm, hogy elmondtad a véleményedet.

Üdvözlettel:
Egy FIDESZ-szavazó

MIx 2018.04.10. 16:56:10

Noam Chomsky világhírű amerikai nyelvész, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) máig előadó professzora. 85 éves...

Chomsky 20 évvel ezelőtt a jövőre vonatkozó megállapításait az akkori hatalmi tendenciák és folyamatok figyelembevételével állította össze. Ezt a 10 pontot nevezik Chomsky Tízparancsolatnak, amit érdekes napjainkban olvasni. 20 évvel ezelőtt egy zseni miképp látta a következő időszak, azaz a napjaink vezetőinek ideológiai irányvonalát.

1. Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2. A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3. A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4. A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”) évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5. Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6. Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.
7. Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.
****Ismerős?*****

trillárom 2018.04.10. 17:06:44

@Berelhetoreklamfelulet: Neked csak ennyi jött le, látom. Ők anno azért mentek határvadásznak,mert meg akarták védeni az országot.Mostanában meg kb.nincs mitől, átvertnek érzik magukat. Nem hittem el én sem, de nem egy helyen vannak, egymástól függetlenül mesélték kb.ugyanazt.

® snɯıɹd snɔlns. 2018.04.10. 17:09:49

+1 !
ezt a levelet akár az én gyermekeim is írhatták volna.

de kinek?!
azoknak a szavazóknak akiket a minap megkérdeztek az utcán:
mit szólna hozzá, ha holnaptól bevezetnék az arab számokat?
a válaszok nagy része az volt, hogy isten ments, még csak az kéne!!

Szelid sunmalac 2018.04.10. 17:10:01

@Gleccsertetű: Hogy mi? Mit loptam en? En eletemben talan egyszerloptam megboldogult dedapam boltjabol, egy Turbo ragot,hogy felvagjak a baratom elot. Meg ott helyben lebuktunk es azota is sajog a szivem ha visszagondolok ra.

Idefigyelj, mi ruhellhetjuk itt egymast, de lopni en nem loptam.

Rebekababa 2018.04.10. 17:11:13

@MIx: Vègre. Egy èrtelmes komment egy èrtelmes embertől. Sok videot làttam tőle ès igaza van. Az emberek nem làtjàk a fàtòl az erdőt. Tudom mi jön most.. Mivel vèletlenül zsidò szàrmazàsù majd jönnek az okos hozzàszòlàsok.

nyerafidesz 2018.04.10. 17:11:46

Nyilván én vagyok a hülye, hogy itthon maradtam, és elégedett vagyok a bevételeimmel. A gyermekeim is hülyék, mert tehetségesek és sikeresek, jól élnek. Hülye vagyok, mert nem választottam a nagy semmit, az ellenzéki nemösszefogást. Vak is vagyok, mert nem látom a három-négy millió mélyszegénységben élő honfitársamat, és nem érzem a testemben a diktatúra puskagolyóit. Valószínű, hogy perverz is vagyok, mert a hatalomtól való rettenetes félelemben és nem járok a falhoz lapulva, megrettenve. Nem jössz haza? És akkor min van? Mi meg nem megyünk ki. De te ettől nem vagy több, és az itthoniak nem kevesebbek.

Szelid sunmalac 2018.04.10. 17:13:35

@Gleccsertetű: Ugyan tudom, hogy trollkodsz de leirom neked megegyszer, mert epp raerek, amig a kovetkezo targyalasom lesz. Nem kibasztak, hanem meg en mondtam fel, mielott megszunt. Nem a gyarban dolgoztam,hanem a kereskedelmi egysegben, es ott sem a magyar piacra, hanem a komplett europai, nyugat-azsiai es del-afrikai piacra. Hogy mit es hogyan, abba tovabbra sem foglak beavatni. Hivhatsz te engem dohanygyari munkasanak, de mindketten tudjuk hogy ezzel sokat nem tudsz bosszantani es artani sem.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2018.04.10. 17:16:15

utoljara az ep valasztason lehetett merni, hova szavaznak a kulfoldre koltozott magyarok. magasan nyert a fidesz ott is. posztolo jobban teszi ha a sajat neveben osztja az eszt.

Rebekababa 2018.04.10. 17:16:44

@desw: de hogyan?? A fidesz a demokràciàt hasznàlta fel, hogy vègül telibe szarja azt. Vàlasztòjog a hatàrontùli Magyaroknak, az ő szavazataik a zsebükben vannak. Persze màr règen megvàltoztattàk a vàlasztàsi törvènyt, hogy nekik kedvezzen. Magyarorszàgon nincs demokràcia,( ami szintèn nem tökèletes de nem talaltak ki jobbat), ès egyre kevèsbè lesz ha a Fidesz marad.

nemecsekerno_007 2018.04.10. 17:17:45

@Spermahajder:

Nem értem.

- A Fidesz "lopásai" felmentik a külföldön dolozók adóelkerülését??

- Én se a Fidesz által ellopott rengeteg pénzből nem látok semmit, se abból amit a külföldön dolgozók nem fizetnek be itthon.

- Nem vettem fel devizahitelt én nem nagyon mentettem volna meg őket, de ez mindegy.

- Ezzel a mentalitással maximum a Fidesszel egy szintre kerülhetnek a külföldön dolgozók, ugyanis mindkettőt nekem kell fizetni.

A lelkizés része meg nem érdekel.

Szelid sunmalac 2018.04.10. 17:17:55

@nyerafidesz: Te tenyleg nem latod a szegenyeket? Most komolyan kerdezem. Mert akkor egy burokban, egy alomvilagban elsz es ennek nem orulnod kene.

Rebekababa 2018.04.10. 17:19:01

@Gleccsertetű: Sok-fèle ember jött ki, sok különböző okbòl. Nem mennèk olyan messzire, hogy mind "libsi". Szerintem ez egy ilyen Magyar jellemvonàs inkàbb. Sajnos. Èn ezt tapasztaltam..

nemecsekerno_007 2018.04.10. 17:19:16

@Bobby Newmark:

A különféle mutatók másról árulkodnak.

Nem azt mondom, hogy minden f@sza, de azért jobb mint az MSZP-SZDSZ kormányok alatt bármikor.

Bobby Newmark 2018.04.10. 17:21:24

@nemecsekerno_007: Oké, tudsz mondani intézkedést, aminek ez volt a hatása?

devilstrueface 2018.04.10. 17:23:06

@Skywatcher: úgy látom rendes választ még nem kaptál.

na, szóval ne keverjük össze a dolgokat. a te 95%-od az lesz akik kettős állampolgárok lettek és így kaptak szavazatni jogot a fidesztől.
szerintem ezek túlnyomó részt itt a szomszédos országok magyar lakta területein vannak.
a külföldön élő magyarok más tészta, ezeknek kb mindig is volt magyar állampolgársága, mert innen költöztek el.
és ugye vannak az éppen külföldön tartózkodók, de ők vannak a legkevesebben gondolom (most én is épp ezek közé tartoztam)

Bobby Newmark 2018.04.10. 17:27:48

@nemecsekerno_007: Ugyan mire is kéne egy külföldön dolgozónak itthon adót fizetnie? Milyen elbaszott szemszögből adóelkerülés ez?

consul 2018.04.10. 17:29:50

Ákos, te és a gyerekeid sosem lesztek büszke angolok. Az angolok mindig kelet-európai bevándorlóknak fognak titeket tartani!

® snɯıɹd snɔlns. 2018.04.10. 17:34:36

@consul:
mert irigyek, hogy több stadionunk van mint nekik!

élhetetlen 2018.04.10. 17:37:44

@desw: „és abból élne meg az állam, hogy aki keveset keres, és ezért nem tud kijárni külföldre vásárolni, az itthon költi el a keveset magas ÁFÁ-val?”. Csak erre nem válaszoltál, pedig ez a szuper elképzelésed lényege. „Kikerülhetetlen fogyasztási adó, pl közművekre, telefonra, házra, . . .”. Alig van kikerülhetetlen adó. Nézzünk egy jól menő vállalkozót. Eladja a pilisi birtokát 500 nm-es villával, vesz egyet a Duna másik oldalán, Pesten meg vesz egy legénylakást, ahol megalszik, ha épp itt van pár napos elintézni valója, a többi megy interneten nem 50 %-os ÁFÁ-val, közmű, ház, költsége minimalizálva. Nem Balatonon vesz nyaralót, hanem Horvátországban, vagy Cannesban. Telefon, nem magyar sim kártyák használ, és kakukk. Tehát azok ÁFA-jából kéne megélni, akiknek van egy kis lakásuk, és max egy tíz millás nyaralót tudtak összeszedni Balcsin életük során. Más, csak elgondolkodtam. „IT-ben dolgozom szabadúszóként”. Ennyi logikával mit is csinálhatsz? Persze, láttam én már mindent, csak egy jó félév kell, és azzal a referenciával már szerezhetsz másik fél évet máshol, de ebben a szakmában, ha mondjuk fejlesztő vagy, fél év legfeljebb bemutatkozásra elég. Úgy tűnik, inkább „életművész” vagy, mint IT-s szakember. (kivéve, ha madzagokat húzogatsz az irodák között). Na, mindegy.

Szelid sunmalac 2018.04.10. 17:40:33

@consul: Olyan szep, hogy megmondjak nemcsak hogy ki lehet magyar, ki lehet buszek, de meg azt is, hogy ki lehe angol. Koszonjuk! Szolna legyszi ha szarnom kell menni?

2018.04.10. 17:54:19

Ez a levél egy akkora kamu. Melyik Indexes blogíró írta?

martineden 2018.04.10. 18:01:55

@Ma Baker: Angliaban es Walesben 727 gyilkossag volt 2017-ben.Lakossag tobb mint 55 millio.
Magyarorszag 226 gyilkossag, kevesebb mint 10 millios nepesseg.Na , fidesztroll, tudsz szamolni, melyik a jobb arany?

Gleccsertetű 2018.04.10. 18:02:02

@Szelid sunmalac: én nem rühellek. azt sem tartom kizártnak, h irl haverok lehetnénk.

Voznyák Pista 2018.04.10. 18:02:27

@MIx:

"Chomsky 20 évvel ezelőtt a jövőre vonatkozó megállapításait az akkori hatalmi tendenciák és folyamatok figyelembevételével állította össze. Ezt a 10 pontot nevezik Chomsky Tízparancsolatnak, amit érdekes napjainkban olvasni. 20 évvel ezelőtt egy zseni miképp látta a következő időszak, azaz a napjaink vezetőinek ideológiai irányvonalát."

Teljesen rendben vannak a leírtak, nézzük csak meg a nyugateurópai, médiákat. Bakker, ahol tudjk elsunnyogják a migrik által elkövetett bűneseteket, vagy a tálalásból kihagyják, hogy ki követte el.
Bezzeg ha egy rasszista pofánvág mondjuk egy négert, hatalmas hájpot generálnak a dologból.

élhetetlen 2018.04.10. 18:06:30

@consul: Azt hiszem, egy kicsit el vagy tévedve. Baráti házaspár 10 évig kiküldetésben volt Németországban. A gyerekek ott születtek, ott szocializálódtak, ott voltak a barátaik, tehát nem jöttek haza. Aztán a gyerekek felnőttek, az egyiknek angol, a másiknak német párja lett. Most van öt unoka. Miből gondolod, hogy az unokákat bárki kelet-európai bevándorlónak tekinti, csak azért mert az egyik nagyszülő pár magyar? Az unokák másik felét meg angol bevándorlónak, mert ott az egyik nagyszülőpár angol? És ahol az egyik nagyszülőpár német, azt az unokát minek is fogják tekinteni?

élhetetlen 2018.04.10. 18:16:48

@Szelid sunmalac: „Te tenyleg nem latod a szegenyeket?”. De, látja, csak nem érdekli, mert nem tartozik közéjük. Aztán vannak, akik látják, és akkor is érdekli őket, ha nem tartoznak közéjük. Szeretnének valami segítő intézkedést. Ezek az emberek vannak a @nyerafidesz: -hez hasonlók által lehülyézve, mert szerintük, aki szegény, az csak maga tehet róla, ők miért foglalkoznának vele. Baj van, nagy baj van.

Auralianus 2018.04.10. 18:17:20

@Borondot jol pakoljatok be lippsik:

Három nap alatt (ebből kettő munkanap) 108 poszt!!

Ezt nevezem, gratulálok, szép teljesítmény !

Jó melód lehet, ha ráérsz ennyit írogatni ide... gondolom akkor téged [ellentétben a külföldön élő magyarok 99,98%-ával] nem üldöznek a No-Go zónában a migránsok mosogatás közben :)

2018.04.10. 18:19:56

Ákoska!

A Hazát akkor kell igazán szeretni, amikor bajban van.
Az ne merjen írni a hazaszeretetről - Londonból -, aki akkor élne itthon, ha minden az elvárásai szerint alakul.

Azt nem értem sem benned, sem a többi hasonszőrűben, hogy miért kell morálisan igazolni a kivándorlást. Elmész és ott maradsz, mert ott neked jobb. Ubi bene ibi patria. Rendben. De miért kell ehhez ideológiát gyártani? Ki előtt akarod magad felmenteni?
Azt gondolod, hogyha ömlengsz valamit a neten, akkor nem fogjuk azt gondolni, hogy azért vagy ott, mert ott több a lé? Azt gondolod, hogy megállunk és azt mondjuk: "Istenem, még egy, a hazáját szerető fiatal, akit elüldöztünk?"
Kit akarsz becsapni? A kortársaidat? Azokat talán sikerül. De minket, akik a vasfüggöny mögé, a diktatúrába is visszajöttünk egy-egy nagy nehezen összehozott nyaralásból, akiknek a szülei a Rákosi-rendszert is itthon viselték el, akiknek a nagyszülei adott esetben mindkét világháborúban szolgáltak, mégsem mentek sehová, minket nem tudsz becsapni.

Egyébként meg: pá-pá! Üdvözlöm Sadiq Khant.

Voznyák Pista 2018.04.10. 18:20:20

@GyMasa:

"AZ egy nagy melypont volt nekem is, amikor a heti hetesben a kormanyvaltas utan is Trogyan pubiztak tovabb. Pedig, azert eros volt D209-es peter teljesitmenye, lett volna azon is mit kifigurazni, vagy nevetni rajta."

Így van.

Félreértés ne essék, nem lógok a kormánypárti médián, (most is itt vagyok) ebben a dologban nem is ez a lényeg.
De ne verjék utólag a nyálukat, amikor ők ugyanezt csinálták anno.
Az én komfortérzetem azért valahogy most jobb.

RHalacska 2018.04.10. 18:23:48

@desw: A közgazdasági alaptételt, hogy az ÁFA alapvetően a szegények adója, azt ugye senki nem felejti el. Mert Attól nem költök többet, hogy kevesebb az SZJA, de attól mindenki többet fizet, ha emelkedik az ÁFA.

Auralianus 2018.04.10. 18:25:31

@élhetetlen: Nem eltévedve van, hanem nincs első kézből származó tapasztalata. Magyarországról nézve gondolom láthatatlan és felfoghatatlan az a tény, hogy Európa többi részén a nagyvárosi népesség közel harmada "migrációs hátterű"... Londonban ugyanis a német, a portugál az olasz meg az indiai is migrációs hátterűnek számít... Schengennek meg az EU-s állampolgárságnak mintha pont ez lenne a lényege.

[szerintem]

Gleccsertetű 2018.04.10. 18:25:51

@Szelid sunmalac: jólvan na, tényleg trollkodok csak. én azt kívánom neked, h ne csak sikeres legyél, hanem boldog is. és ez nem függ semmilyen politikától.

élhetetlen 2018.04.10. 18:33:46

@Bobby Newmark: Olyat nem tud, (mármint nemecsek), de vannak ötletei, hogyan lehetne sínre tenni a gazdaságot. Most szemét leszek, egy 2018. 02.05-s hozzászólásából idézek. „Esetleg lehetne kezdeni a saját családotokban. Megkérdezni a nagyit, hogy mennyit hajlandó feláldozni a nyugdíjából, az unokája, meg az ország jobb jövője érdekében? Ezek után lehetne kérdőre vonni a politikusokat hogy sokat lopnak.”. Még jó, hogy nem azt írta, hogy kérdezzék meg az unokák, hogy hajlandó-e a nagyi öngyilkos lenni, mert akkor nem kell költeni rá. Nagy a sötétség!

Nagyorrú Barbi 2018.04.10. 18:43:36

Maradj ott, ahol vagy! Semmi szükség rád, meg a haverjaidra!

Zollerbá 2018.04.10. 18:48:07

Az első parlament 2/3-a ügynök volt!!!
A legnagyobb %-ban a fideszben ücsörögtek/nek!
Magyarok ezek közönséges bűnöző, hazaárulók!
Oszd meg és uralkodj! Ez a taktikájuk, ne egymást gyalázzátok!
Ki olvasta el a 2003-ban megjelent:
"Rendszerváltó" miniszterelnökök pórázon c. alapművet???!!!
Fent van a neten olvasni és nem egymást szidni!!!

midnightcoder2 2018.04.10. 19:04:00

@RHalacska: " Mert Attól nem költök többet, hogy kevesebb az SZJA, de attól mindenki többet fizet, ha emelkedik az ÁFA."

Ami abban az országban ahol a maszek vízvezetékszerelő megkeres havi egymillió forintot és fizet utána havi 50 ezer forint adót, így van jól.

RHalacska 2018.04.10. 19:06:41

@midnightcoder2: Na igen, egy egyszerűsített, ésszerű adórendszer kellene, csak az éppen nem kedvez a hatalmon lévőknek, ügyeskedőknek. Meg ellenőrzés. Hogyan lehet, hogy azok a vállalkozások élnek mint Marci Hevesen, akiről mindenki tudja, hogy nem jelenti be a dolgozókat?

midnightcoder2 2018.04.10. 19:16:33

@élhetetlen: "Aztán vannak, akik látják, és akkor is érdekli őket, ha nem tartoznak közéjük. Szeretnének valami segítő intézkedést."

1989 óta jó pár balfék kormány volt hatalmon. És centire úgy leszarták a csórókat mint Orbánék. És most is leszarják: hol láttál te balfék kampányban bármi olyat, hogy segítünk a csórókon, Pl. megoldjuk a hajléktalanságot ? Max. olyat hallhattál, hogy fizessenek a gazdagok, ami magyarul azt jelenti, hogy az a polgár aki idehaza egy multinál megkeres annyit mint az osztrákoknál a takarítónő, azt majd jól megfejjük. Ami remek üzenet annak a pár hülyének akinek piacképes tudása és nyelvismerete van, és ennek ellenére még nem ment el. Csakhogy aki a post elkövetőjéhez hasonlóan lelép az országból, többé egy büdös árva fityinget sem fizet be a közös kasszába - abba a kasszába ahonnan a csórók is kapják állam bácsi szolgáltatásait - méghozzá pont a fenti polgároknak köszönhetően jóval többet, mit ami a befizetésük után járna. Állam bácsi az egykulcsos adó esetén is bőkezűen újraoszt a "gazdag"-tól a csórók felé.

Aki pedig magasról leszarja az itteni szegényeket az pont az, aki lelép. Mert ő soha egy fillért nem fizet a közös kasszába, míg az itteni "gazdag" a fizuja nagy részét az államkasszában hagyja.

Ha nyernek a szocik, és ügyes adózással elérik hogy a maradék értelmes ember is itthagyja az országot, azt pont a fentiek miatt pont a csórók szívnák meg, mert több veszne a réven mint ami bejön a vámon.

midnightcoder2 2018.04.10. 19:18:53

@RHalacska: A hálapénzes doki, a maszek fodrász, a pesti mesterember, stb. mind olyan, akit soha a büdös életben nem ér utól az adóhivatal lesújtó ökle. És ez így is van jól, mert így sem nagyon találsz normális mesterembert, orvost, stb. aranyért sem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2018.04.10. 19:29:35

@Gab666: "ki nem itthon él/dolgozik stb annak lehetőséget biztosítottak beleszólni ebbe az ország dolgaiba"

És akkor a határon túliak miért szavazhatnak?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2018.04.10. 19:32:20

@Balango: "Az ne merjen írni a hazaszeretetről - Londonból"

Egy szót nem írt a hazaszeretetről. Te nem tudsz olvasni.

midnightcoder2 2018.04.10. 19:33:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Teljesen jogos a kérdés. Senkinek nem kellene szavaznia aki nem nyugdíjas vagy nem fizetett be legalább 100 ezer forint adót a szavazás előtti 365 napban a költségvetésbe.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.10. 19:34:47

LebensraumamOsten

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

MUHHAHHAAA

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2018.04.10. 19:38:14

@midnightcoder2: Egyetértünk. Kiesne az összes nyugdíjas, segélyből élő, határontúli és a Fidesz ki is esne a parlamentből.

lobaszopiatej 2018.04.10. 20:10:14

Hurrá, immáron szabadon lophat a Mészáros, Habony, Tiborcz meg az egész Fidesz-rokonság!

Mi viszont PONTOSAN EZT AKARTUK, innét aztán SZABAD A RABLÁS !!!

Hajrá Orbán, harjá Semjén, mostmár aztán mindent szabad!

Leone_510 2018.04.10. 20:21:52

@leonov:
visszaolvastalak más blogban :)
tudod nehéz eltüntetni azokat a hozzászólásokat amiből kiderül hogy nincs semmilyen 250nm csak a terasz, te kamugép :)

midnightcoder2 2018.04.10. 20:27:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A nyugdíjasok nem, legalábbis az alapján amit én írtam. Ők anno megdolgoztak azért a pénzért amit ma kapnak, még ha a FK rendszer miatt más is fizeti a nyugdíjukat. De aki aktív és nem tesz be a kasszába, az ugyan már ne is döntsön a kasszáról. Igen, kiesne a határon túli, a külföldre szakadt hazánkfia, a segílykés.

Morgo1229 2018.04.10. 20:29:02

Maradj ott. Szar hely. Laktam ott. Jol meglesz mindenki Magyarorszagon nelkuled.

midnightcoder2 2018.04.10. 20:29:28

@lobaszopiatej: Most nem mindegy neked, hogy Orbán lop vagy a szocik ?
Kis hazánkban sok minden változott az elmúlt 30 évben, csak az nem, hogy a mindenkori kormány lop. Ki nyíltan ki kevésbé.

Tom66 2018.04.10. 20:33:58

Londoni magyarokról sokaknak megvan a véleménye, ami nem túl hízelgő. Ez a város kizárólag a multikultit kedvelők Mekkája, egy liberális, szinte őslakosok nélküli fellegvár. Nem véletlen, hogy még a vidéki angol is messzire elkerüli.

Gleccsertetű 2018.04.10. 20:40:11

@eßemfaßom meg áll: ez lehet tanga vagy 1ghost új nicke?

Who111 2018.04.10. 20:43:01

Aki nem itt él, és nem itt fizeti az adót, és nem kell szembesülnie (nem akar szembesülni) az itt történtekkel, az mindegy mit irkál, mert leszarom. Jöjjön haza, és próbáljon itt boldogulni a többivel! Vagy szálljon ki a játékból végleg! Persze, hogy jönnétek haza, a brexittel ég a lábatok alatt a talaj. Mondom ezt úgy, hogy nem a fineszes pártra szavaztam.

Kelly és a szexi dög 2018.04.10. 20:50:51

hajrá, nyomjátok a Brexitet - ott majd jobb lesz, mint az EU-ban!?

stukov1 2018.04.10. 20:56:16

www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/levjkv.html

Ez alapján jól látom, hogy a külföldi szavazók döntő többsége a fideszre szavazott? Akkor miről beszél a poszter? Ő meg még vagy 3-an szavaztak másra :D

nemecsekerno_007 2018.04.10. 21:11:57

@Bobby Newmark:

Nem kell, dehogy. Szabadság van.

Csak a nyugdíjas családtag akkor nem kap nyugdíjat.

Mert nincs aki fizetne utána járulékot.

Mert a felosztó-kiróvó rendszer olyan, hogy a mostani járulékokból fizetjük a mostani nyugdíjakat.

Szóval ezért. :)

berne 2018.04.10. 21:34:13

"Hogy szégyellnünk kell továbbra is, hogy magyarok vagyunk.."
Neked saját magad miatt kell szégyellned magadat , ha szégyelled, hogy magyar vagy.

desw 2018.04.10. 21:35:48

@élhetetlen:

"és abból élne meg az állam, hogy aki keveset keres, és ezért nem tud kijárni külföldre vásárolni, az itthon költi el a keveset magas ÁFÁ-val?”. Csak erre nem válaszoltál, pedig ez a szuper elképzelésed lényege."

Nem a kolbászra és a sörre raknék adót, ahogy írtam.

"Alig van kikerülhetetlen adó."

Tehát van, klassz!

"Nézzünk egy jól menő vállalkozót. Eladja a pilisi birtokát 500 nm-es villával"

És kinek adná el? Ha valaki megveszi, akkor az fog fizetni.

"vesz egyet a Duna másik oldalán, Pesten meg vesz egy legénylakást, ahol megalszik, ha épp itt van pár napos elintézni valója,"

Ugyanmár! Nem fog nyomorogni egy garzonban csak azért, hogy évi pár százezernyi adót megspóroljon.

"a többi megy interneten nem 50 %-os ÁFÁ-val,"

Na?? Villanyt, vizet, gázt megveszi neten házhozszállítással? Bazzz, már ilyet is lehet?? Elmaradott vagyok!

"Nem Balatonon vesz nyaralót, hanem Horvátországban, vagy Cannesban."

Hajrá!

"Telefon, nem magyar sim kártyák használ, és kakukk."

:DDDDDDD Ne basszz! És a külföldi sim melyik hálón roamingol Magyarországon?? Az, hogy a user nem fizet közvetlenül az idegen hálózatért, még nem jelenti azt, hogy nem is fizet a saját szolgáltatóján keresztül.

Ha igazad lenne, akkor ugye egyenáras lenne minden hívás külföldön, de ugye nem az.

Öteletek: akinek van magyar lakcíme, fizet mondjuk havi 10k adót. Ezzel már majdnem kilőhető lenne az szja. Egészségügy hasonló módon.

"Más, csak elgondolkodtam. „IT-ben dolgozom szabadúszóként”. Ennyi logikával mit is csinálhatsz? Persze, láttam én már mindent, csak egy jó félév kell, és azzal a referenciával már szerezhetsz másik fél évet máshol, de ebben a szakmában, ha mondjuk fejlesztő vagy, fél év legfeljebb bemutatkozásra elég. Úgy tűnik, inkább „életművész” vagy, mint IT-s szakember. (kivéve, ha madzagokat húzogatsz az irodák között). Na, mindegy. "

:DDDDD Nem hinném, hogy szükségem lenne az elismerésedre. Egyébként fejlesztő vagyok, a referenciáim egyrészt a korábbi munkáim, másrészt a végzettségem és a nemzetközileg elismert vizsgáim.

desw 2018.04.10. 21:42:10

@RHalacska:

"A közgazdasági alaptételt, hogy az ÁFA alapvetően a szegények adója, azt ugye senki nem felejti el. Mert

"Attól nem költök többet, hogy kevesebb az SZJA,"

Ez korátnsem biztos. Mondjuk jobb kaját veszel (hekk helyett lazac, akármi), jobb autót, . . .

"de attól mindenki többet fizet, ha emelkedik az ÁFA. "

Ez a lényeg benne! Nemcsak egy szűk BECSÜLETESEN BEJELENTETT 1-2 milliós réteget szopattok szarrá a sok adóval és járulékkal, hanem pl a vasazós cigót és a feketéző kőművest is.

Aki eddig becsületes volt, az jobban járna a jóval kevesebb bérteher de magasabb szja kombóval.

A rosszabul járó feketéző többség lelkét meg pont leszarom!

bekestobbsegg 2018.04.10. 21:42:32

Vár a mosatlan, ne kattogjál...

desw 2018.04.10. 21:46:05

@desw:

"Aki eddig becsületes volt, az jobban járna a jóval kevesebb bérteher de magasabb szja kombóval. "

helyett

Aki eddig becsületes volt, az jobban járna a jóval kevesebb bérteher de magasabb fogyasztási adóval

RHalacska 2018.04.10. 21:48:05

@desw: Aha. Ha lenne vér a pucájában a NAV nak, meg a Munkaügynek, hogy a mikrovállalkozások helyett végigmenjenek az összes minimálbérre bejelentett munkavállaló munkáltatóján, beszednék a pénz lenne nagy meglepetés. Csak éppen a NER lovagokat kellene megbüntetni....

user_man 2018.04.10. 21:54:05

@midnightcoder2: oké . igazad van de.. 2 lehetőség van , vagy otthon dolgozom (és fizetem az adóm, ami egy jó részét ellopják), és élek hónapról hónapra, hónap végén már számolgatva az aprót, mert hitel hitel hátán, és mire mindent kifizetek addigra belerokkanok, mire élvezném a életet (nyugdijat) addigra elkopok, meghalok . Vagy mondjuk Mémetországban, mint szakmunkás (igaz 30 év szakmai tapasztalattal hátam mögött), keresek nettó 2300 eurót túlóra nélkül, lakást cég fizeti , egy költségem van az internet. Itt olyan emberi és szakmai tiszteletet kaptam mint otthon soha...Plusz nyugi van, bárhova megyek, bármilyen gondom van, mindenütt kedvesek és azon vannak hogy minél hamarabb megoldódjon a probléma. Fizetésem több mint fele tisztán megmarad, és "jól élek" (de az is igaz hogy nem dohányzom , nem iszom).
Egészségügyet hasonlítani se lehet az otthonihoz. Nem azért mert ez Németország , hanem mert mig Magyarország GDP 7.1 % kát költi az egészségügyre addig Németország 11 % kot, és ez látszik is...Miért is maradjak akkor otthon? Pedig én még haza akarok költözni, de fiatalabb Magyar ismerőseim , max csak látogatóba mennek már haza, gyerekek már itt járnak iskolába, és szeretnek is az iskolába járni.
Hol is van a einstandolt nyugdíj pénz? Eltözsdézték felét, másik felével meg a hiányt foltozták be. Igértek egyéni nyugdij számlát , hol van? Lehetne még sorolni. Ha most Fidesz bukott volna , tömegesen indultak volna haza a Magyarok, most azt hallom otthoni ismerőseimtől hogy "menekülnek" , indul a új kivándorlási hullám. És nem az "egyszerűbb" ember indul neki gazdasági és lelkiismereti okokból, hanem szakember , mérnök, az orvos, az ápoló, a tanár, akik otthon pótolhatatlanok. Ki kell próbálni kint élni , dolgozni (most nem a londoni mosogatásra gondolok) és megérted miért maradnak kint a Magyarok.

desw 2018.04.10. 21:55:19

@nemecsekerno_007:

+1

Azért azt bírom, hogy ugye Magyarországon rohad az egészségügy, de azért sok magyar hazajár szülni meg ilyesmi, pedig Angilában minden hiper-szuper.

Meg aztán hagyják Magyarországon senyvedni a saját szüleiket a diktatúrában és halálos eü-ben ahelyett, hogy kivénnék magukkal őket a 250nm-es teraszos pecójukba.

desw 2018.04.10. 21:57:09

@RHalacska:

Többe kerülne a hús, mint a leves. Ezért is jobb az átalányadó, és akkor nem kell harcolni és leépíthető az állam vízfej is.

desw 2018.04.10. 22:09:38

@user_man:

"agy mondjuk Mémetországban, mint szakmunkás (igaz 30 év szakmai tapasztalattal hátam mögött), keresek nettó 2300 eurót túlóra nélkül,"

Már bocs, de egy átlagos villanyszerelő is megkeres ennyit Magyarországon saját vállalkozásban.

Éppen építkezést tervezünk, és tetőfedő/ács NAPI!!!!díja 80-100.000Ft-ra jön ki az árajánlatból. Kb 10-12 napos meló és 1,3-1,5 milla a teljes munkadíj. (a segéd bére lejön)

Pöff 2018.04.10. 22:16:23

mi ez a sok fidesz buzi itt?

Magam se írtam volna mást Jobbikosként.

user_man 2018.04.10. 22:22:05

ez látod igaz, Nekem is ez a gondom, van egy vidéki, belvárosi , társasházi lakásom, kb 80 százalékosan felújitva, nekem hidegpadlót kellene rakni, konyha , fürdőszoba. Én fogom megcsinálni jövőhéten (holnap indulok haza), remélem elsőre sikerül. Én szakmámban most igértek otthon nettó 300 ezret (tekintettel a tapasztalatomra). Vagyis kb 1000 euró. Itt keresek 2300 at. És gyakorlatilag nincs lakhatási költségem.. Erősen gondokodom rajta hogy ha hazamegyek akkor betanulok klimát szerelni, vagy csempézni :-) , és ott hagyom a vasas szakmát (fúr mar, mindenen, meg cnc)

nemecsekerno_007 2018.04.10. 22:26:10

@desw: Végre valaki logikusan gondolkodik és érti miről beszélek.

Le "gumicsizmás vidéki parasztoznak" aztán meg felháborodnak ha finoman jelzem, hogy meztelen a király s@gge.

Én nem is értem...

user_man 2018.04.10. 22:32:39

@droid_: Most kedvedért rákerestem kerestem a guglin, ird be " "Eltőzsdézte" a nyugdíjpénzt a kormány" Nem csak HVG irt róla hanem más független gazdasági média is.

Európai téridő 2018.04.10. 22:40:10

A szükséges - jó sok - pénz összekuporgatása után valószínűleg nem lenne szükség arra az ideológiára, amelyre hivatkozva most, a "projekt" elején még nem akartok hazajönni. Vagy adhatjátok alább is, bár ezek szerint a lojalitás sokaknál értelmezhetetlen folyamat, a hazaszeretetről nem is szólva.

tompus 2018.04.10. 22:54:08

Igen, ez a fröcsögés kell, utáljuk, aki másképp érez, gondolkodik. Nem emiatt nem jössz haza.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2018.04.10. 22:54:29

@user_man: na ne mar. allitasz valamit, aztan en keresgeljem, hogy mire gondoltal? jopofa vagy. de kitalalom, mol pakett. mikori cikkeket talaltal? 2011? 2014? 2017 eleje? azota valami? azt nem nagyon mi? tudod miert? mert ma mar nem tudja az index, 168 ora, hvg es tarsai azzal riogatni az olvasokat, hogy hany csilliardot "bukott" az allam a mol reszvenyeken. tudod miert? mert jelenleg magasabb az ara, mint amennyiert vettek:

www.portfolio.hu/arfolyam-panel/BET-MOL/mol-reszveny-arfolyam.html

na nem mintha hianyoznanak azok a hirek, hogy mekkorat nyertunk rajta, ugyanis eleve nem azert vasarolta meg az allam, hogy nyereszkedjen az arfolyamvaltozason. csak akkor jo lenne befejezni a riogatast is.

Gleccsertetű 2018.04.10. 22:57:55

@user_man: 2300 eurót simán megkeresel itthon is ha becsületes vagy.

user_man 2018.04.10. 22:58:55

"Az állam a legrosszabb vagyonkezelő

A kétszázmilliárdos veszteség egy 1342 milliárdos vagyonon kevesebb mint egy év alatt látványos bukás, mégsem lenne korrekt, ha ennek alapján állapítanánk meg az állam teljesítményét. Inkább az egész, 2946 milliárd forintos vagyonra vetítve érdemes megadni egy hozamot, hiszen az állam erről az összegről hozott döntéseket.

Ha figyelembe vesszük az Államdósság Kezelő Központhoz került vagyonon elért veszteséget, a megsemmisült állampapírokat, a reálhozamok kifizetését és a költségvetési befizetéseket, a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest számításai szerint az állam éves szinten -10 százalékos "hozamot" ért el az államosított nyugdíjvagyonon. Vagyis az állam a legrosszabb teljesítményt nyújtotta a magánnyugdíjpénztárakhoz képest, hiszen ez több mint 7 százalékponttal alulmúlja a szektor teljesítményét, és 19 százalékponttal a legjobb pénztári hozamot." valami ilyesmire gondoltam. Igértek egyéni nyugdij számlát, én konkrétan emiatt léptem ki a magán pénztárból. Minden ment a "levesbe"

user_man 2018.04.10. 23:07:19

Én szakmámban csak akkor ha saját vállakozásom van. Van vállalkozó barátom akinek vannak gépei , "tisztességesen" nehezen kap munkát. Mindenki tartja a markát. De kapott már olyan ajánlatot is hogy vegyen be "felesben" egy megfelelő politikai kapcsolatokkal rendelkező "valakit" és akkor tele lesz munkával..

Tottone 2018.04.10. 23:21:56

Üzenném a levélírónak (bár inkább tűnik provokációnak) hogy általánosító stílusával nem csak a címzetteknek sikerült beszólnia, de legalább annyi (kicsit több) nem-fidesz szavazót is megbánt, akik szintén itt güriznek hogy szülőföldje azért élhető legyen. Nem állnék le pontról-pontra vitázni, üdvözlöm a Brexit miatt kivándorlást fontolgató londoniakat. Gondolom az ottani politikai shit nem annyira zavaró, nem jön át annyira és meg is vagy fizetve. No kb. ugyanígy alkuszik meg sok egykulcs, csed,csok, stb kedvezményt élvező fidesz szavazó is. "Ott a haza, hol a haszon"

-JzK- 2018.04.11. 00:19:08

"nem kell napi szinten a fideszes, gyűlölködő propagandát hallgatni."

Helyette van libsi propaganda, safe space, érzékenyítő kurzusok, PC ökörségek, stb. stb. stb.

élhetetlen 2018.04.11. 00:34:06

@desw: Szórakozunk? Igen, az alig van is van, de nem mindegy, hogy mennyi van. Ennyit azért tudhatnál.
„És kinek adná el? Ha valaki megveszi, akkor az fog fizetni.„. Pl az államnak, gyermeküdültetési célra, ami aztán bérletbe kerül valakihez jelképes összegért, aki vadászrendezvényeket tart benne.
„Nem fog nyomorogni egy garzonban csak azért, hogy évi pár százezernyi adót megspóroljon.”. Nem megy ez neked. Ha valaki kiköltözik az országból, de pár hetente egy-két éjszakát a saját garzonjában tölt, az ott nem nyomorog. Ott van az ágyikója, a teásbögréje, és a gondnok felhozza a váltás ruhát a tisztítóból. És sokan ezt kedvelik jobban, mint egy éppen nem tudják, hova fog nézni az ablakuk egy szállodában szitut. Egy ilyen garzon fenntartása nem egy vagyon, aminek az áfájából megél egy ország.
„Hajrá!”. Ez most komoly érv, vagy cáfolat arra, amit mondtam?
A telefon. Roaming díj kilőve EU-n belül, és, ha a másik ország nem 50%-os ÁFA-val dolgozik, már jó. Ha ehhez hozzáveszed, hogy három csengetés azt jelenti, hogy skaype-olni akarok…. Na, hagyjuk, hogy az itt ragadtak ÁFA-jából kijön az egészségügy, az oktatás, és az államapparátus eltartása.
„Nem hinném, hogy szükségem lenne az elismerésedre”, de ne aggódj, nem is szándékozlak elismerni. Mondom, életművész vagy, de fogalmazhatnék máshogy is, mert azért ne röhögtess, hogy fél éves munkaviszony alatt milyen fejlesztéseket, vagy projecteket vittél végig. Az működhet, hogy dolgoztam a…, és nem kérdezik meg a következő helyen, hogy mennyi ideig. Így aztán ott is csak fél év lesz. Kamugép vagy. Tudod, nekem volt olyan, hogy három éven keresztül minden évben kifizették a nem kevés fizetésem harmadát pluszban, hogy ott legyek a project végéig, pedig „csak” egy egyszerű fejlesztő voltam, úgyhogy engem ne etess a munkáiddal! Befejeztem.

élhetetlen 2018.04.11. 00:44:16

@midnightcoder2: „Most nem mindegy neked, hogy Orbán lop vagy a szocik ?”. Neked lehet, hogy mindegy, nekem azért a Vár „kisajátítása” fáj. Nem magyarázom.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2018.04.11. 01:14:02

@user_man: pontosan, ebben benne van az a mol "buko", ami sose volt, megis evekig szamolgattak.

élhetetlen 2018.04.11. 01:16:48

@desw: Már kezdem azt hinni, hogy teljesen zaza vagy. „Ezért is jobb az átalányadó, és akkor nem kell harcolni és leépíthető az állam vízfej is.”. Te komolyan gondolod, hogy az állam vízfeje az adórendszer miatt dagad? Leépítették a parlament létszámát, és kineveztek száz államtitkárt, és helyettest. Létrehoztak egy KLIK-et, és mikor kiderült, hogy nem működik, akkor osztódással szaporították 60 kis KLIK-re új igazgatókkal, helyettessel, apparátussal. Nem a dolgozó nyugdíjasokat foglalkoztatóknak adnak kedvezmény, hanem csak a nyugdíjas szövetkezeten keresztül foglalkoztatóknak, amihez kell a szövetkezet elnöke, meg a helyettese, meg a titkárnő, meg a számítástechnikai háttér, meg az iroda, stb. Gondolod, hogy, ha átalányadó lenne, akkor ezeket az embereket elküldenék a versenyszférába dolgozni?

zokogjatok 2018.04.11. 01:26:15

@desw: "Én a tömegközlekedésben dolgozom, és ott is látványos a mélyrepülés"

400e-ért keresnek buszvezetőt, éhbér gyakorlatilag.

jwind83 2018.04.11. 01:33:12

Én pedig nagyon nagyon szépen köszönöm gyurcsány ferencnek hogy annak idején azt mondta :
- akinek nem tetszik el lehet innen menni.
Én szót fogadtam. Elmentem szintén Angliába. Nem mosogatni, nem takarítani, hanem a szakmámban dolgozom ami nem felsőfokú szakma, csak egy középfokú + érettségi.
Köszönöm gyurcsánynak azt is hogy megtapasztalhattam hogy milyen egy igazi multikulti nemzet ahol alig látni fehér embert ( lándön ), és az angolok is vidékre menekültek.
Köszönöm gyurcsánynak azt is hogy megtapasztalhattam milyen egy már-már beilleszkedett muszlim társadalomban élni ( anglia ).
Azt is nagyon köszönöm gyurcsánynak hogy az angliai keresetem a szakmámban jelenleg annyi mint egy 2 diplomásnak sem, így a kormányzásuk alatt kibocsájtott lakáshitelemet nagyon rövid idő alatt visszafizethetem, és mellette nagyon nagyon sok tapasztalatot szereztem, világot láttam, olyan dolgokot vehettem amiket addig nem.
És végül, de nem utolsó sorban :

Köszönöm gyurcsány ferencnek hogy maradt a politikai színpadon, ha máshogyan nem is, mint egy tökéletes paprikajancsi, aki az anyját eladná 12 forintért, a hazát akár ingyen is, mert így Orbán Viktor és kormánya simán nyert 2/3-addal, így tudom hogy van hova hazamennem. Hazamennem egy kézpénzzel kifizetett budapesti lakásba, ahol nem a multikulti lesz tolva, akkor is ha ezért sír a paraszt, hanem egy olyan helyre ahol van kultúra, van hagyomány, van szellemiség.

Nota bene :

Ha otthon is mosogattál, takarítottál, és londonban is, legalább fogd be a pofád és ne égesd le az angliai magyarok közül azokat, akik normális szakmával normális keresetet érnek el, nem panaszkodnak, és hazatérnek.
És ha valami nem tetszik : TANULJ!

Fánkevő Fáncsi 2018.04.11. 02:40:52

@jwind83: Gyurcsány Ferencnek már régen semmihez nincs köze, ő egy senki.
"hanem egy olyan helyre ahol van kultúra, van hagyomány, van szellemiség" - hahaha, hát azért ez egye kicsit erős. Itt a kultúra, úgy néz ki hogy a keresztény Fidesz szószólója leidióta-gazemberezi a pápát, és az illibsi államot építő miniszterelnök Kossuth nótával ünnepli a győzelmét :))) A magyar őskulturával átitatott emberek, cikornyás ködmönben járnak, kokárdát hordanak ugyan, de egyiküknek sem tűnik fel, hogy "Viktor baszki Kossuth nyugatos lipsi volt nem ezt kéne most dúdolgatni, mi illipsik vagyunk"
Nem éltél te a büdös életben Londonban, ez nyilvánvaló. Ugyanis a "kézpénzzel kifizetett budapesti lakást" azt nem Orbánnak és a nagy magyar kultúrának köszönheted. Ráadásul igencsak kétséges amit állítasz, nézzük már meg egy kicsit konkrétabban oké? Mennyit kerestél te ott havonta , hány fontot ? Mennyit tettél félre ebből minden hónapban ? Meddig éltél ott ? Ezekre te itt nem fogsz válaszolni, mert akkor kiderülne, hogy nem is olyan könnyű félretenni adózás után 150,000 fontot egy középfokú végzettséggel rendelkező magyar/román/polák/bolgár migrányának Londonban. Miközben valahol lakni is kéne, meg a számlákat fizetni. Hantapista :DDD

jwind83 2018.04.11. 04:18:05

Oké mester. Hisz te tudod jobban.
A jelenlegi pápa pedig annyira pápa mint friderikusz vagy alföldi róbert, ugyanis 2005 óta nincs pápa, legalább ezt fogadd el..

Csendes Szonáta 2018.04.11. 04:19:16

@jwind83: gyf nem neked mondta, hogy el lehet menni. de nem baj, hogy magadra vetted. nem gyf adná el az anyját 12 ft-ért, hanem a csúti törpe vette meg 12 ezerért a szavazatokat. mintha a saját pénzét osztogatná. ő is ezt hiszi, meg a hívei is.
szégyellem magam miattad, szégyellem hogy magyar vagyok.

Fánkevő Fáncsi 2018.04.11. 04:39:52

@jwind83: Hahaha, mondtam én hogy nem lesz válasz. Hogy is kuporgattad össze azt a 150,000 font kápét az esztergálással meg érettségivel ? Ezek szerint mégiscsak kolbászból van nyugaton a kerítés. Hát még mennyit kerestél volna, ha nem kelet-európai primitív migránya vagy, akik miatt kiléptek inkább az EU-ból is, csak ne jöjjenek már végre annyian, maradjanak otthon. Ugye hallottad te is elégszer Nigel Farage mantráit, a kelet-európai bevándorlókról. Nem az arabokról beszélt, hanem a kelet-európaiakról. Meg aztán az is furi ám, hogy azt állítod, hogy a multikulti Angliában ennyit ér egy magyar melós, ilyen sokra becsülik ám, 2 diplomásnál is többre !!! Wowowow !!! De azért te idejössz és a Orbán fos csóró lezüllött korrupt Magyarországát dicsőíted, szemben az élhetetleh multikulti U.K.-val. Te se vagy egy nagy IQ vezér, ugye azt azért tudod ? Nagy hamuka az egész, de legalább még alapjaiban is ellentmondó, hogy kit is dicsérsz te itt.
Inkább most azt meséld el jwind amikor király voltál, az sokkal érdekesebb lesz.

jwind83 2018.04.11. 04:46:00

@Fánkevő Fáncsi: Nagyon jóóó! Mondd még nekem! Mondd!! :) Iszom a szavaidat! :) egyébként nem értem honnan szedted ezt a 150.000 fontot?
Jaaaa megvan..Hogy a mostani lakásárakat nézed..hát az szopóka..az naggyon nagy szopóka...

jwind83 2018.04.11. 04:49:59

@Fánkevő Fáncsi: Tudta ön:
- hogy aki 2007-2008-ban lakást vett otthon, majd lelépett és félretett rá pl. külföldről és visszafizette a forintosított hitelét, az kibbbbbbbbaszot nagyot szakít most? És még mekkorát fog... ;)

Fánkevő Fáncsi 2018.04.11. 05:08:03

@jwind83: a pápához vissztérve, neked vagy Bayer Zsoltnak lehet arármilyen szar véleménye a pápáról, ez magánügy, csak akkor nem kéne úgy tenni mintha ő vagy te vallásosak lennétek, micsoda szánalmas képmutatás. Nem csak hogy nem lehetsz pápább a pápánál, de az ő iránymutatását egy hívő kereszténynek kötelezően el kell fogadnia, ő az Isten földi helytartója. Ha nem ismered a katolitus vallást akkor legalább kussolj és ne játszd el az imádkozósáskát. Hogy a fenébe védelmezheti az a kereszténységet akár a pápa ellenében az, aki nem is hívő keresztény ? Ez röhej:DDDD
Keresztény embernek megtagadni a pápai kinyilatkoztatásokat az gyakorlatilag blaszfémiával egyenlő, a katolikus egyház tanainak tagadása. Erre mindenkinek minden joga megvan csak nem kéne hozzá keresztet hordani a nyakláncon és ájtatosnak mutatkozni. Az emberek fele nem istenhívő, na és akkor mi van. Ha buddhista vagy, vagy ateista, vagy hindu, akkor nem indíthatsz keresztesháborút, azt csak keresztények tudnak.

Fazakas László 2018.04.11. 05:20:39

@Nagyorrú Barbi:

IGAZ!
Az ilyen "magyar" csak a nevében magyar, szívében nem!
Te ne is gyere haza soha!

Érdekes hogy az '56-os menekült Andy Vajna meg inkább hazajött. Vannak ilyenek - ám vannak az olyanok, akikre itt aztán tényleg semmi szükség!
Liberális bajkeverők!

Fánkevő Fáncsi 2018.04.11. 05:25:22

@jwind83 "...hogy aki 2007-2008-ban lakást vett otthon, majd lelépett és félretett rá pl. külföldről és visszafizette a forintosított hitelét ..."

Miről beszélsz te nagyon hülye te. Aki 2007-ben devizahitelt vett fe a nagyon rábaszott, és meg kellett menteni később, vagy elárverezték a lakását.

Mi az,hogy "visszafizette". Hahahaha, már megint blöffölsz mint az atom. A devizahiteleket nem lehetett sem visszafizetni sem forintosítani, csak az adósmentő törvény után valamikor 2014-ben. Az a törvény is csak azt jelentette, hogy talán nem ment tönkre bele az ürge, és nem talán árverezték el a kérót. Talán. De sokak már addigra rég befuccsoltak, tönkrementek bele.
Mi történt 2008 és 2014 között ? Éltek mint hal a vízben ? A banki részletek úgy átlagosan 3-szorosára emelkedtek te majom :DDD
Te meg itt nagy bulinak íród le a magyar banki devizahiteles válságot, hahahaha. IQ-király :DDD

Fánkevő Fáncsi 2018.04.11. 05:38:16

@jwind83 "...félretett rá..."
Gyagyás vagy te? Ilyen opció nem volt. Csak az az egy, hogy fizetni lehetett a részleteket, semmi más. A bankok senkinek nem ajánlották fel azt, hogy akkor most tartsunk szünetet, amíg te félreteszel egy kis pénzt, egy kicsit helyrebillensz.
Lófaszt, fizesd a törlesztő részleteket, amelyek jelentősen emelkedtek a forint elszállásával. Erre a hitelesek csak rábaszni tudtak, más lehetőség nem volt.
Hát ezért mondtam te szerencsétlen, meséld csak el a konkrétumokat a saját keresetedről, konkrér számokkal. Az már úgy kakás mi? Sajnos nem emlékszel már.

pepin_nymburk 2018.04.11. 06:10:28

@jwind83: 2005 óta nincs pápa? Ez is a nagy magyar hülye álkeresztény hőbörgők újabb találmánya? Kitől tanultad, Bayerzsótitól?

desw 2018.04.11. 06:29:50

@élhetetlen:

"Na, hagyjuk, hogy az itt ragadtak ÁFA-jából kijön az egészségügy, az oktatás, és az államapparátus eltartása. "

Marha egszerű! Annyit költ az állam, amennyit tud, azaz amennyit a polgárok befizetnek.

Meg aztán ha a heréket kibasznánk a rendszerből, kapásból feleannyi adó is elég lenne.

"Mondom, életművész vagy, de fogalmazhatnék máshogy is, mert azért ne röhögtess, hogy fél éves munkaviszony alatt milyen fejlesztéseket, vagy projecteket vittél végig. Az működhet, hogy dolgoztam a…, és nem kérdezik meg a következő helyen, hogy mennyi ideig. Így aztán ott is csak fél év lesz. Kamugép vagy. Tudod, nekem volt olyan, hogy három éven keresztül minden évben kifizették a nem kevés fizetésem harmadát pluszban, hogy ott legyek a project végéig, pedig „csak” egy egyszerű fejlesztő voltam, úgyhogy engem ne etess a munkáiddal!"

Beszűkült vagy! Meg azt sem értem, hogy ezt a "fél éves munkaviszonyt" honnan veszed??

Sosem voltam programozóként alkalmazott, project alapon dolgozom 100% online módban. Nagyon régen még 1-2 hónapos melókat bevállaltam, de most már csak 1-2 órás, max 2-3 napos projecteket vállalok, mert ezeket éri meg jobban.

Isaac Milo Mendez 2018.04.11. 06:55:00

Sose értettem, hogy ha valaki elmegy Magyarországról akkor miért foglalkozik azzal, mi van itthon? Ez olyan, mintha szakítás után is kíváncsi lennél az exre, mi van vele.

gigabursch 2018.04.11. 07:16:17

@Bobby Newmark:

Helyes. Takarodj.
Nekem ugyan nem hiányzol.
Sunmalac haveroddal együtt.

Remélem még az anyanyelvedet is elfelejted.

Gabor Jeges 2018.04.11. 07:16:23

@Voznyák Pista:
Hiányolod a migrik által elkövetett bűnesetek említését. Olvass Origot (bár a választások óta napi 15-ről 2-re csökkent a migránsozás). Várod, hogy hetekig, hónapokig írjanak egy késelésről, erőszakról. Magyarországon naponta történik késelés, amit nem migránsok követnek el. Évente 3-400 nemi erőszak történik Magyarországon (kb. napi 1), amit nem migránsok követnek el. Arra nem vagy kíváncsi. De hetekig, újra és újra kéjjel olvasod azt a német esetet, ami már fél éve történt. Lényeg, hogy migráns legyen az elkövető. A többi szerencsétlen, akit megerőszakoltak, az nem érdekel. Ha itt erőszakolnak meg egy nőt nálunk, az kihívóan viselkedett, vessen magára.

Gabor Jeges 2018.04.11. 07:25:07

Kedves Ákos,
Akiken ez a választás múlt, azokhoz nem jut el ez a levél. Nincs internetjük, nincs rá pénzük, nem értenek hozzá. Ami információjuk van, az mind a kormány irányából érkezik. Nem elfogultak, és sokszor kényszerek alapján "döntenek", ezért nem hibáztathatók. Akik ezt olvassák és Fidesz szavazók, kisebbségben vannak. Hibáztatni őket lehetne, viszont ez az eredmény nem rajtuk múlt.

LebensraumamOsten 2018.04.11. 07:27:45

@nyerafidesz: Te nem vagy sikeres, legfeljebb egy tolvaj aki honfitársai kárára gyarapszik.
A humanista többség azt mondaná, hogy börtönbe veled. Én mást mondanék: Egy golyó és meg vagy oldva problémaként, mint parazita és károsan propagáló szavazó is. Érted nem kár.
Talán a családod átnevelhető lenne, de azt is mondanám, hogy kár lenne optimista módon időt és energiát pazarolni ennek kiderítésére. Jó római módjára tőlük is meg kell szabadulni. Tudod, csak a halott indián a jó indián. Felesleges arra aspirálnod, hogy megszánnak majd, mert normális értékrendű emberek számára csak egy kártevő vagy, amitől meg kell szabadulni. Az érzelmeid, véleményed és boldogságod nem érdekel, különben is épp elég ideig élvezted az életet, ideje a rosszabb dolgokat is megismerned.

LebensraumamOsten 2018.04.11. 07:29:49

@Balango: Csak a gyávaságotok miatt jöttetek vissza a nyaralásból kulák!

sterimar 2018.04.11. 07:42:18

Ezek a posztok az igazán demagógak. Ha valami csoda folytán az ellenzéki összekapaszkodás nyert volna, akkor meg a Fidesz szavazó londoniak írhattak volna levelet.

torró 2018.04.11. 07:46:31

Semmiképpen nem tudom el ítélni azokat akik ki mentek dolgozni. Biztos volt rá okuk.DE! Orbán soha nem mondta azt, hogy el lehet húzni az országból! Sőt! Most is azt mondta várják vissza a fiatalokat. A Gyurcsány az bizony mondott ilyet. És ha akkor ez miatt mentél ki, ne okoljátok a FIDESZ szavazókat! Svédországban élő Magyar származású idős hölgy azt mondta ott kint egy riporternek: elmegyek szavazni, hogy legyen egy nyugodt ország, ahová a gyerekei, és unokái bátran hazamehetnek. Szóval ez a különbség, hogy ki mint ítéli meg a helyzetet. Ha neked Orbán fóbiád van, hát maradjál!

jajdehülyevagyok 2018.04.11. 07:49:53

Mivel a két gazdaság nem egy ligában játszik, s soha nem is fog, s a külföldön dolgozók egzisztenciális okokból távoztak, így parasztvakítás az, hogy a választási eredmény befolyásolja a hazatelepülésüket.

]{udarauszkasz 2018.04.11. 07:57:06

En hazamentem Magyarorszagra szavazni. A kerdesre,hogy bedobjam-e a boritekba a szavazolapokat,azt mondtak, teljesen mindegy... a szavazohelysegben (egy 30 ezres varos kozepen) alig voltak szavazni. Gondolom,aki nem a kormanypartra szavazott,javareszt el se ment,a fanatikusok persze mind elmentek,meg is van az eredmenye.
Ahogy lehet,kerelmezem a kulfoldi allampolgarsagot. Nem szivesen,de ez az orszag nem rohan a szakadek fele,hanem mar zuhan hatszellel lefele a sotetsegbe.

tárkonyos csiberaguleves gazdagon zöldborsóágyon (törölt) 2018.04.11. 08:00:35

Ez a blogger elmebeteg gyűlölködő, ezért jobb is, hogy kint él, de minek van elmebetegeknek szavazati joga???

tárkonyos csiberaguleves gazdagon zöldborsóágyon (törölt) 2018.04.11. 08:05:10

@Gabor Jeges: Amíg lebirkázzátok, lehülyézitek, leostobázzátok, lenácizzátok a szavazókat, miért is várjátok, hogy rátok szavazzanak?

S most attól tekintsünk el, hogy az összellenzék programja az volt, hogy győzelem után káoszba fordítani az országot és destabilizálin, hogy át lehessen írni a választási törvényt, hogy csak az ellenzék győzhessen, felosztatni a parlamentet, a fidesz kdnpt kizárni a választásról és lemeccselni egymás között a z előrehozott választsát. Ki az a hülye, aki a káoszra szavaz és az ilyen diktatórikus megoldásokra??? Édes istenkém, és volt egy rakás ilyen hülye, de szerencsére nem győztek.

lenörd hofstadter 2018.04.11. 08:32:17

@Fánkevő Fáncsi:

"A devizahiteleket nem lehetett sem visszafizetni ..."

Aha. Mostakkó milegyen? Higgyem ezt el neked, mert olyan szépen mondod és csak igaz lehet, vagy higgyek a tapasztalatomnak, hogy 2010-ben visszapengettem a devizahitelemet a banknak?
Ne hagyj kétségek között, az az igaz amit látok és tapasztalok, vagy az amit más hazudik?

lenörd hofstadter 2018.04.11. 08:33:34

@tárkonyos csiberaguleves gazdagon zöldborsóágyon:

Mert ha nem lenne az elmebetegeknek szavazati joga, akkor a vidéki tájbunkó nem szavazhatott volna a fideSSre.

lenörd hofstadter 2018.04.11. 08:36:38

@torró:

Hazudsz, mint minden koszos féreg fideszes. Gyurcsány teljes szövegkörnyezetből kiragadott, a koszos féreg hazaáruló három forinttal kevesebb adóért a retkes anyját is megdugó fideSSes oligarcháknak mondott mondatrészletét csak a hozzád hasonló nagyon hülyéknek tudod úgy eladni, hogy a fiataloknak szólt.

Gab666 2018.04.11. 09:00:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ezt ne tőlem kérdezd, ezzel sem értek egyet... de úgy néz ki, nélkülük sem sokat változott volna az eredmény

GABOR 2000 2018.04.11. 09:04:49

Ismerek olyanokat (és gyermekeiket), akiknek menniük kellett, olykor életüket mentve.

Nekik Hazájuk volt, neked csak teher az a hely, ahol születtél

Ők a Hazájukra sose mondtak rosszat. Te önként mentél el, gyalázkodsz és csak köpködsz hátrafelé.

A pakisztánit többre becsülik ott, ahol most laksz. Esélyed nincs rá, hogy, saját lakást vegyél és gyökereket eressz ott, ahol vagy. Idegen leszel egész életedben egy másik országban...

Szerintem rohadj is meg ott, szar alakból bőven maradt még itthon.

Gleccsertetű 2018.04.11. 09:09:36

@lenörd hofstadter: taga? 1ghost? vagy ez a két nick ugyanaz a szánalmas “ember”? gyanúsan egyszerre tűntek el. persze lehet, h csak tripla adag haloperidol injekciót kaptak.

csárlszbrunzol 2018.04.11. 09:23:18

@Rebekababa: "Tudod, amennyi pènzt az Orbàn kormàny ellopott, abbol 100 èvre előre ki lehetne fizetni minden magyar ember nyugdìjàt."
Tudnál ehhez számokat is mellékelni?
Mondjuk, hogy mennyi egyévnyi nuygdíj?
É mondjuk nettő jelenértéken mennyi lenne százévnyi? Az egyszerűség kedvéért a korfa változásaival se számolj, elég lesz egy egyszerű százzal szorzás is.
Illetve, hogy mennyit loptak el Orbánék?

Szelid sunmalac 2018.04.11. 09:24:14

@torró: Hazudsz. Millioszor leirtak, belinkeltek a beszeedet, ahol azokat a cegeket ostorozza, akik szlovakiaba vannak bejelentve, de az adokedvezmenyeket Mo.-n ervenyesitik az aodfizetok penzebol. Az ugyeskedoknek mondta, de nagyszeruen tudtok kireadagni szovegkornyezetbol barmit aztan elferditve telehazudni vele a vilagot es kozben dongetni a melleteket.

rigolya2 2018.04.11. 09:36:28

@desw: khm...
" desw 2018.04.10. 14:39:21
@Rebekababa: "A szüleim egèsz èletükben dolgoztak ès mèg most is dolgoznak."
És? A kérdés az volt, hogy most ki fizeti a nyugdíjukat, eü ellátásukat, buszjegyüket??"

Ha még dolgoznak, akkor bizony még senki sem fizeti a nyugdíjukat, max. ha nyugdíjas szövetkezetben dolgoznak, de ezt meg nem tudhatja... ergo: tájékozatlan!

"(FE-KI rendszer van, tehát az általuk befizetett járulékot már akkor eltapsolták a nagyszüleidre)"

FEKI rendszer azért van, mert orbánia megszüntette a nyugdíjreformot. S benyelte a 3.000 mrd Ft-ot úgy, hogy közben már 8.000 mrd-vel növelte az államadósságot.

" "Nem jàrtam főiskolàra sem egyetemre."
Bölcsibe sem?"

Képzelje: a bölcsőde még ma se kötelező! Ez is félrement!

pocaklakó minimanó 2018.04.11. 09:49:06

Mindig imádom, amikor EGYETLEN ember akkora arcnak hiszi magát, hogy a királyi TÖBBEST használja.

Lúzertempó, lúzereknek.

stim 2018.04.11. 09:59:40

Érdemes lenne tisztázni pár dolgot a blog-ok működésével kapcsolatban.

1, bárkinek a nevében írnak bármit. Ez a blogger vagy külföldön élő magyar

2, vagy büfészakon végzett körúton belüli csalódott politikai kisebbséghez tartozó ember aki a külföldön élők nevében ír olyan dolgokat amiket vagy gondolnak vagy nem. És én, itthon élőként vagy elhiszem vagy nem.

gondoljunk csak a Dotoho, a csehszlovák kém nevű blogger néven futó figurára aki minden csak nem csehszlovák. Vagy úriember.

A mostani blogbejegyzések tipikus karakterek nevében írnak akikkel a célcsoport vagy azonosul vagy nem. Én némi tapasztalattal azt mondom, hogy nem hiszem, hogy ezt egy kjülföldön élő magyar írta. Ez kamu. Ugyanolyan v irtuális csattanó maszlag mint amit ha sokat szív az ember elhiszi, hogy az index a többség véleménye. A választások megmutatták, hogy hol a helyük és mennyien vannak.

Pont ennyire kell őket komoylan venni.

Sokan vándoroltak ki külföldre szerencsét próbálni vagy kényszerből vagy szakmai fejlődés miatt.

Gyurcsány Ferenc megmondta:"el lehet menni, tessék!"

Ehhez képest a Fidesz programja a "gyere haza fiatal" amit Bödőcs ugyan kiparodizált de azért tehette meg mert van ilyen program. Hát ennyit arról, hogy kinek-ki az ellenségképe.

Ez a liberális politikia kisebbség akire lehet látni, hogy mennyire nincsen szükség az MSZP-vel együtt lerontotta az országot, adósságot vágott a nyakunkba, 82%-ig vitte az államadósságot. Igyekszik minden eszközzel rontani az itteniek élethelyzetét, bomlasztja a nemzet összetartó erejét,m hogy felhígitsa a magyarságot Magyarországon.

Mi, nemzeti érzelmű magyarok hasonlónak tartjuk magunkhoz a hazánkon kívül élő magyarokat a Kárpát medencén inne n és túl is. Szeretnénk, hogy minél több magyar boldogulhasson a világban, magyarként.

Ez az itthon maradottakra is érvényes. Azért nem adósítja el a nemzeti oldal az embereket mert nem szétszórni akarja őket a világban hanem itthon tartani.

A liberalizmus támadja a nemzeti értékeket,m a nemzeti identitást, a nemzeti kultúrát. Konkurrenciát lát benne, le akarja győzni ezért szét akarja szórni a magyarokat a világban. "El lehet menni, tessék".

A nemzeti oldal a kohéziós erőt kívánja növelni. Öszsefog, egyesít, a közös értékeinket tartja szem előtt.

Sose tévesszük szem elől, hogy a liberalizmus atomizálja a közösségeket, szétszór és bomlaszt. Az az ideológiája, hogy elvesz tőled mindent ami vagy, hogy ne különbözz senki mástól mert akkor nem lesz ellenvéleményed senki mással.

Ne különbözz vallásban, nemzetben, nemedben, semmiben. A liberaléizmus úgy toleráns, hogy mindent elvesz tőled.

A nemzeti oldal úgy toleráns más nemzetekkel, hogy tisztelti és elfogadja a másságukat. Ez a különbség a liberális tolerancia és a nemzetri tolerancia között.

Az emberek pedig nem szeretik amikor elveszi, tőlük mindazt ami azzá teszi őket amik és helyette adnak nekik káoszt és zűrzavart, önfeladást és működésképtelenséget. Elveszik a cslaád intézményét, elveszik a nemek egészséges egymásra találásának az érzését és megtöltik az étert devianciával.

Olyan elfogadók, hogy nem tesznek különbséget jó és rossz között vagyis legalizálják azt ami rissz, azt ami nem működik. Viszont lebontanák azt ami működik,. hogy ne legyenek emberi közö9sségek csak egyedülélő emberek halmaza kikkel a közösség ellenállásra képes összefogása nélkül azt csinálhatnak amit akarnak.

Egészséges társadalmakban ilyesmire nincs igény.

Szép dolog a tolerancia, aki külföldön él tapasztalja, hogy milyen amikor befogadják. De a befogadás és elfogadás azt jelenti, hogy olyannak fogadnak el amilyen vagy és nem azt jelenti a tolerancia, hogy felejts el mindent ami azzá tesz ami vagy.

Aki nemzetben gondolkozik az magyarként tekint a másik magyarra és benne rokonát látja, közösséget vállal vele.

Aki a nemzetet elpusztítandónak tartja az összeugraszt, megoszt, bomlaszt.

Most is eldőlt a választásokon, hogy a két "érték" közül melyiket tartják értékesebbnek. A működőképes államszervező erőt vagy az állam lebontására szervezett erőt ami még önmaga megszervezésére is alkalmatlan?

Taylor01 2018.04.11. 10:32:47

Kedves Ákos! Nagyon jól teszed, hogy nem jössz haza! Te már elhagytad a hazádat, úgyhogy légyszíves ne akarjad onnan megmondani, hogy mi itt hogyan éljünk!
Főleg ne akarj te onnan senkit megállítani!!!! Miért akarnál te bárkit is megállítani???? Jaaa, mert nem egyezik a véleménye a tieddel? Sorry...
Mi, akik itt élünk, ezt választottuk és senkinek nincs joga efölött bíráskodni.

Taylor01 2018.04.11. 10:35:34

Egyébként a balos logika alapján a szavazati jogotokon is el lehetne gondolkodni, mert ti ugye nem itt adóztok!
Vagy ez csak akkor szempont, ha magatok mellett kampányoltok?
Van, hogy visszanyal a fagyi! Annyira buzdított a baloldal a magas részvételre, hogy meg is lett, csak éppen nem úgy, ahogy elképzelték.
Persze, ilyenkor egyből csak csalás lehetett. :D

desw 2018.04.11. 10:38:28

@rigolya2:

Jól megfogtad a lényeget, gratulálok! Gondolom te is az Orbáni diktatúra elől Angilába menekült vagyol'.

Nyilván egy Londonból ugató magyar sem kapott soha semmit Magyarországtól, mindegyik zsebből fizette a bölcsit és az egyetemet is (utóbbi nem rád vonatkozik), mutter-fater nyugdíját és ez ellátását Angilából utalják haza, . . .

A gondom az, hogy adott esetben a magyar adófizetőknek milliókba, tízmilliókba kerül(t) a T. köpködő menő-manó emigráns, meg azért muttert-fatert itthon hagyják senyvedni a diktatúrában és a fos egészségügyben a magyar adófizetők nyakán.

Hová lett a gerinc, he??

Diktatúrától elfogadni nyugdíjat és ingyen buszjegyet maminak?? Szegény faterotok haldokolhat a fos eü-ben???

Taylor01 2018.04.11. 10:39:47

Azért, mert a jobboldali, nemzeti beállítottságú emberek nem visítoznak, köpködnek, mocskolódnak éjjel-nappal - különösen szeretik külföldön mocskolni a saját hazájukat - még sokan vannak.
Nem tőlük zeng a sajtó, ők elmennek és behúzzák az ikszet, ahova gondolják.
Mindenkinek van szavazati joga, élhet vele. A demokrácia lényege pedig, hogy a kisebbségnek el kell fogadni a többség döntését. Nem kell, hogy tetsszen, de el kell fogadni....

stim 2018.04.11. 10:43:54

Fletó megmondta, aki nem itt él nem itt adózik ne szavazhasson. Ennyi.

A liberalizmus még a szavazati jogodat is elvenné.

pioneer2016 2018.04.11. 11:00:36

Az írással nagyon egyetértek.

Olasz Bazsa 2018.04.11. 11:08:29

EGYETLEN apróságon csúszik el ez a nyígás. A kint élők túlnyomó többsége a Fidesz -re szavazott, még egy plusz mandátum is köszönhető nekik.
Tették ezt azért, hogy LEGYEN még hova hazajönni, ha úgy döntenek.
Rajtad kívül SENKI nem vágyik egy Budapest méretű No-Go zónára.
Maradj is ott a pereputtyoddal ahol vagy, nem is hiányzik a fajtád idehaza.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.11. 11:36:45

Jó hírek!
Megjött a válaszlevél!

Íme:

*

Kedves londonisztáni mosogató honfitársunk!

Megértjük keservedet, hogy Gyurcsányod ismét nem lett kormányfő, s Soros gazdád is csattanós pofont kapott.

Kérünk téged azonban, hogy mégse rekeszd a magyar népet, mely szabadon és demokratikusan másképp döntött, mint ahogy azt te szeretted volna.

Ne gondold, hogy ellenségünk vagy. Ehhez te túl kevés vagy. Mióta ellenségünk egy jelentéktelen londonisztáni liberális mosogató, aki magát hirtelen a világ urának

hiszi. Még sokat kell dolgoznod, hogy az ellenségünk legyél.

Tanulj demokráciát és toleranciát, kedves mosogató barátunk! Tanuld meg tisztelni mások politikai választását.

Hazajöttök vagy sem, ez legyen a ti döntésetek. Eddig se politikai okokból mentetetek el, s ha visszajöttök, azt se politikai okokból fogjátok tenni. Nagyobb

szerénységét és igazmondást kívánunk neked.

S inkább várunk egy picit a nővérre a kórházban, mintsem, hogy Soros gazdád és bűntársai országunkat iszlamizált, liberális, nyitott társadalommá züllessze le.

Üdvözöl téged:

a magyar nép

blah 2018.04.11. 11:40:05

nem értem miért van ez a felháborodás. akinek nincs szüksége a boldoguláshoz a politikusokra az nem szavaz a fideszre és úgyis boldogul. aki meg született csicska annak meg ez a vágya, örül a feudális rendszernek. vidéken megvettek minden földet a fideszék ezek a parasztok elmennek oda dolgozni és ennyi az életük. mi itt a gond? így boldogok. aki nem akar részt venni a feudalizmusban az nem vesz részt aki meg hülye az öngondoskodáshoz úgysem viszi többre mint csicskának lenni valahol, ezek a csicskák meg a fideszes földesurak fennhatóságát választották. fogsz ezekkel pesten találkozni? nem. eddig sem találkoztál. max amikor van egyszer egyszer birkamenet kerülőúton mész haza. ennyike.

Berelhetoreklamfelulet 2018.04.11. 11:53:21

@stim:
Amúgy ebben teljesen igaza van. Aki nem fizet Magyarországon, attól el kéne venni a szavazati jogot.

Aki nem fizetik, az ne is egyék.

Lémusz 2018.04.11. 12:13:58

Tisztelt Blogíró!
Onnét a távolból nem értheted, miért döntöttek így a választópolgárok. Hát elárulom neked.
Ahhoz, hogy valakire szavazzanak, valamiféle jövőképet kell felépíteni, amivel a választópolgár azonosulni tud. A kormánypártnál ez adott, mindenki látta, mi történt eddig, és ez várható a jövőben is. Az ellenzéki pártoknak viszont kell egy program, ami megmutatja, hogy mit fognak kormányra kerülve tenni. Az ellenzék ezeket az elképzeléseit nem igazán propagálta sem az elműlt 4 év, sem a kampányidőszak alatt. A kmpányidőszak alatt a komplett sajtófelületüket azzal töltötték meg, hogy ők akarnak összefogást, de a többiek nem, egyébként meg biztosan le fogják váltani Orbánt. Erre nem lehet szavazni. Hasonlatként úgy fogalmaznék, hogy van egy építési telkünk, ahol egy cég nekiállt dolgozni, ha nem is vagyunk 100 %-ban megelégedve a munkájukkal, de kezdjük látni mi lesz belőle. Ezzel szemben van egy csomó jelentkező, akik azt kiabálják be a kerítés túl oldaláról, hogy milyen pocsék ez a munka, és hogy ők szívesen folytatnák. Elmondják mit bontanának vissza, de arról, hogy mit építenének, csak elnagyoltan beszélnek. Tervrajzuk meg egyébként nincsen, vagy legalább is nem tolják az orrod alá, hogy nézd meg.
Egyébként meg az ellenzék nagy része az elmúlt 8 évet azzal töltötte, hogy mindenben ellentmondott a kormánynak, még akkor sem, ha a kormány az emberek többségének álláspontját tette magáévá.
Ha helyette inkább támogatta volna ezeket a gondolatokat, és azokat hangsúlyozta volna ki, ahol a többség álláspontja ellenkezik a kormányéval, valamint felkészült volna a 2018 utáni kormányzásra, több szavazatot kapott volna.
Ehhez viszont dolgozni kellett volna, nem csak hőbölögni.

bigdata 2018.04.11. 12:28:47

@Lémusz: "a komplett sajtófelületüket azzal töltötték meg, hogy ők akarnak összefogást, de a többiek nem, egyébként meg biztosan le fogják váltani Orbánt. Erre nem lehet szavazni."
Bezzeg mennyivel jobb program, hogy ha nem ránk szavazol, másnap anál gang banget nyomnak rajtad a négerek.

Bobby Newmark 2018.04.11. 13:05:42

@nemecsekerno_007: Az ugye megvan, hogy azért van a szájbabaszott ÁLLAM, hogy ne családon belül kelljen megoldani ezt? EZ A DOLGA.
Persze az jól mutatja, hogy mekkora agyhalott gyökér vagy, hogy ennyi szolidaritás nincs benned a polgártársaid mellett, és büntetnéd az ártatlanokat is.
Nyilván amíg tudod húzni az igát, és bő nyállal szopni a gazdád faszát, addig nem lesz ilyen problémád.
Úgyhogy őszintén kívánok neked valami súlyos betegséget, ami munkaképtelenné tesz, hogy ne csak képzelned kelljen magad a fasz rossz oldalára, hanem oda is kerülj.
Aztán lehet, hogy hirtelen megváltozna a politikai véleményed is. Vagy nem, mert lehet, hogy _annyira_ hülye vagy, hogy a saját érdekeidet is felülírja az agymosás, végülis most is azt teszi.

arckönyv 2018.04.11. 13:10:11

@Lémusz: szerintem a poszter pont ebből nem kér. a fidesz jövőképe a feudalizmus és az állami maffia. migránsok nélkül, mert tőlük kell nagyon félni. talán jelzésértékű, hogy az ország egyetlen világvárosában, ahol a pénz és a tudás összpontosul annyira nem kívánatos ez a jövőkép.

Lémusz 2018.04.11. 13:27:39

@bigdata:
2015-ben mikor Magyarországon komolyabb mértékben megjelentek a bevándorlók, az emberek nagy többségének az volt a véleménye, hogy hazánkban ne kóboroljanak ismeretlen eredetű emberek személyazonosság igazolására alkalmas papírok nélkül, mert az ilyen embereket nem lehet a törvény hatálya alá vonni. A kormány ezt az álláspontot meglovagolta, a bal oldal válasza pedig az volt, hogy mivel nagy részük - nem bizonyíthatóan - háború elől menekül, hagyjuk őket, had menjenek ahova akarnak. Sőt segítsük őket ott, és úgy ahogy ők akarják. Nekem viszont az jutott az eszembe, hogy ha ebben az országban nem kell igazolni a személyazonosságot, akkor sokan lesznek akik visszaélnek vele. Ha nem tartatjuk be a törvényt mindenkivel, akkor senki sem akarja betartani.
Ami a választók felé tett üzenetet illeti, ott van például a Paks II. amit a többség elfogad. Ezzel szemben a baloldalon a nem lesz Paks II. szerepel. De azt mindenki tudja, hogy a jelenleg működő reaktorokat hamarosan le kell állítani, és a "nem lesz PaksII" egy kWh villamos-energiát sem fog termelni.

Longo 2018.04.11. 13:54:54

Sziasztok!Én nem megyek el innen,de maximálisan egyet értek az íróval.Ez az én döntésem,de abszolút megértem aki a jobb boldogulás miatt a költözést választja.Ez egy élhetetlen ország lett.A keleti részen nincs munka,nincs biztos megélhetés.A nyugati részen egymást tapossák az emberek,Ausztria miatt.Ez nem normális.Kormányunk bedob hangzatos szavakat,ellenőrizhetetlen statisztikákat,és az egyszerű emberke megnyugszik.De akik éltünk picit is a kommunista rendszerben,tudjuk,ezt lehet akár 30-40 évig is kommunikálni.De a vége ugyanaz.És ennek nem lesz jó vége.Túl azon,hogy az,és bocsássatok meg,az értelmesebb embert minden nap elkeseríti az agymosás,és a gátlástalanság,rossz látni a megosztottságot.Ami nem meggyőződésből fakad,mert Isten a tanúm,aki meggyőződésből fideszes,azt elfogadom,tisztelem a véleményét.De itt nem erről van nagyban szó(nem írtam el:).Megvásárolt szegények,megtévesztett határon túliak,megfélemlített közalkalmazottak.Nincs mese,itt diktatúra épül.Egy újfajta,olyan 21.századi.Szomorú látni hogy igaz,Magyar Magyarnak farkasa.

desw 2018.04.11. 14:21:17

@Bobby Newmark:

"Az ugye megvan, hogy azért van a szájbabaszott ÁLLAM, hogy ne családon belül kelljen megoldani ezt? EZ A DOLGA."

Nem mondd! És az államnak honnan lesz pl nyugdíjakra, egészségügyre, ... pénze?

Az angilai magyaroktól, az adócsalóktól, vagy netán a BECSÜLETESEN BEJELENTETT MAGYAR dolgozóktól??

"Persze az jól mutatja, hogy mekkora agyhalott gyökér vagy, hogy ennyi szolidaritás nincs benned a polgártársaid mellett"

He???? Mondja ezt egy emigráns, aki egy megbaszott fillér járulékot sem fizet Magyarországon egy olyan magyar dolgozónak, aki kénytelen minden kibaszott 100Ft-ból 70-et odaadni többek között az emigráns muttijának eltartása miatt is.

Van a pofátok bőr, b++!

"és büntetnéd az ártatlanokat is."

Há' miért nem mentitek ki a mutti és a fatit a diktatúrából? Miért hagyjátok, hogy szenvedjenek szegények?

"Nyilván amíg tudod húzni az igát, és bő nyállal szopni a gazdád faszát, addig nem lesz ilyen problémád.
Úgyhogy őszintén kívánok neked valami súlyos betegséget, ami munkaképtelenné tesz, hogy ne csak képzelned kelljen magad a fasz rossz oldalára, hanem oda is kerülj."

Kedves vagy!

"Aztán lehet, hogy hirtelen megváltozna a politikai véleményed is."

És ettől egyből Kánaán lesz az eü-ben, ugyi? Pénz mán' nem is kell hozzá?

Longo 2018.04.11. 14:28:32

@desw: srácok nálatok elvesztettem a fonalat:)).Egy szó mint száz,ez semmiképp nem jó ami történik.Ez politikánál most szerintem több.Nem jó.

Longo 2018.04.11. 14:39:18

Még annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy finoman a külföldön dolgozókkal.Ugyanis a keresetük nagy része hazamegy lakáshitelre,az otthonmaradottak megélhetésére,és egyéb.Egyszóval nagyban a magyar gazdaságot pörgetik.Hagyjuk ezt a demagóg"nem fizetsz itt adót"baromságot,mert valószínű több pénzt tolnak haza mint az itthon dolgozók adója.Pont annyival többet,mint a határon túliak,akik valójában konkrétan nem járulnak hozzá a kasszához,nem is a dolguk,nincs is lehetőségük,akiknek Magyarságát normális ember nem vonja kétségbe,mégis szavazatukkal az itteni állapotokat befolyásolhatják.És az sem elég.Tehát hol az igazság?

Longo 2018.04.11. 14:47:03

Hol az igazság?Ki tudja.Viszont Viktor és csapata professzionálisan űzi a szakmát.Megtanulták amit kell az előző rendszerből,megspékelték trendi dolgokkal,kajálják sokan,pont annyian,amennyi nekik kell.Profi munka,el kell ismerni.Az hogy mi ennek a mellékterméke,na az,amit láttok a fórumokon.

Longo 2018.04.11. 14:59:06

És tévedés hogy Viktorunk a gazdagságért mutyizik súlyos milliárdokat.Nagy valószínűséggel nem érdekli úgy a pénz mint gondolnànk.Ő a hatalom megszállotja.Csak az kell neki.Ahhoz meg pénz kell.Na ezért spájzol lőrincekkel,vajnákkal.Nem akar ő még gazdagabb lenni.De szükséges a holdudvar,és úgy általában a rendszer fenntartásához.Mielőtt az önálló életre kel..Van rosszabb is.Lázár.Ő szerintem egy nagyon veszélyes ember.

Rebekababa 2018.04.11. 15:55:43

@csárlszbrunzol: Te is tudod, hogy kőltői tùlzàs volt a 100 èv, csak èrzèkeltetni akartam, hogy milyen sokat lop/lopott a kormànyunk. Te talàn alà tudod tàmasztani bàrmilyen adattal az ellenkezőjèt? Ugye, hogy nem.. Meglàttad a kommentemet, kiragadtàl belőle egy rèszt ès gondoltad most megfogtàl. Ez a komment egy oàrbeszèd rèsze volt egy màsik kommentelővel. Ìgy kiragadva a többi közül persze vitathatò, mint minden.
A tènyek viszont makacs dolgok, ès a lènyegen nem vàltoztat ami viszont igaz. A sok sok EU tàmogatàs a pènztàros lőrinc meg a Tiborc zsebèbe meg a többi puncsos zsebèbe vàndorolt, ìgy vagy ùgy. Soha egyetlen kormàny nem lopott mèg el ennyi pènzt az adòfuzetőktől, főleg nem ennyire ocsmànyul pofàtlan mòdon mint az Orbàn kormàny. A sok kidobott pènz, arra a sok stadionra, az elmutyizott milliàrdok mind jol jonnènek az egèszsègügyben vagy az oktatàsban. Làtszatintèzkedèsek, nèphülyìtès ezerrel. Ha nem èrtesz egyet akkor egyből Soros bèrenc vagy stb.. Ezek olyan tènyek amelyekkel rohadt nehèz vitàba szàllni. Ùgyhogy szerintem hagyjuk a szàmolgatàst, senki sem tudja pontosan mennyi pènz hovà ment el.

]{udarauszkasz 2018.04.11. 15:59:51

Kulfoldon elek. Nagyjabol csak a felesegemhez jarok haza. A fele csalad kint van mar,egyik testver gyerekestol,edesanyam. En meg utalom haza a penzt,a batyam viszont csaladostol Magyarorszagon el,de kint dolgozik. De az o gyerekei is felnonek,es nem hiszem,hogy Magyarorszagon hagyja a gyerekek fejet telenyomni azzal a boduletes propagandaanyaggal,amit a tevebol is olyan jol ismerunk. Elobb-utobb azok a gyerekek is kulfoldon landolnak. Ahogy a felesegem is,habar egyelore odzkodik miatta. De minden jel arra mutat,hogy hosszutavon a putyini rendszer ujabb vasfuggonyt huz Europa kozepere,es en nem szeretnem a vasfuggony keleti oldalan nezni a "hanyatlo" nyugatot. Es ha mar nem lesz,ki hazautalja a penzt,na,akkor lehet konyorogni a Vezernek,meg Putyin tesonak, hogy ihessek a purgyek,aggyon man enni. Mind Ausztria,mind Magyarorszag gazdasaga ra van utalva a vendegmunkasokra. Ausztria azert,mert sok olyan,egyebkent jol fizeto allasok,amit az osztrak mar nem is kepes elvegezni. Magyarorszag pedig azert van rautalva erre,mert kulso pumpa nelkul a kleptokraciara epulo mindenkori kormanyzat osszeomlana.( Orban, Gyurcsany, stb, tokmindegy, lopnak,es kesz.)

nemecsekerno_007 2018.04.11. 16:46:41

@Bobby Newmark: "Az ugye megvan, hogy azért van a szájbabaszott ÁLLAM, hogy ne családon belül kelljen megoldani ezt? EZ A DOLGA."

- Kurv@ra az a dolga amit mi meghatározunk neki.

- Nem volt társadalmi párbeszéd erről (se) csak ezt örököltük a szocializmusból.

- Egyébként a kérdés nem az, hogy az ÁLLAM dolga-e, hanem az, hogy ki finanszírozza.

- és ez az ami nincs letisztázva, bizonyítja a hőbörgésed is.

"Persze az jól mutatja, hogy mekkora agyhalott gyökér vagy..."

- Van ám bőr a pofádon :) Szolidaritást követelnél rajtam azokkal szemben akik itthon nem fizetnek se adót, se járulékot. Észnél vagy te?

- és aki itthon egyedül neveli a gyerekét mindimálbéren az szív duplán az ál-szolidaritásod miatt.

- van pofád szolidaritást emlegetni?! Lehet, hogy Orbán egy geci, de csak egy van belőle. A hozzád hasonlókból meg kurv@ sok. Na ez a nagy baj. Mert még Orbánt le lehet váltani, de a hozzád hasonlókat józan gondolkodásra bírni, meg főleg fizetésre az szinte lehetetlen.

- és még te szidod teli pofával a kormány, hogy mennyit lop a közösből. oszt te mivel vagy különb?

- egyébként jöjjön vissza külföldről az aki komolyabban bele akar szólni a közéletbe és fizessen itt adót, meg járulékot. Akkor a pofázáson túl valami eredmény is lehet...

desw 2018.04.11. 17:10:16

@Longo:

"srácok nálatok elvesztettem a fonalat:))"

Pedig marha egyszerű: amíg a buzeráns baloldal csak fejőstehénként gondol a becsületes és güriző állampolgárokra, addig reményeim szerint nem kapnak elég szavazatot soha a büdös életben.

Orbán egy geci, nem vitás, de a balodal csak ahhoz ért, hogy romantikus indokok alapján más pénzét elosztogassa. Hát a kurva anyjuka!

"Még annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy finoman a külföldön dolgozókkal.Ugyanis a keresetük nagy része hazamegy lakáshitelre,az otthonmaradottak megélhetésére,és egyéb.Egyszóval nagyban a magyar gazdaságot pörgetik."

Számokat szereted-e?

https://vs.hu/gazdasag/osszes/hazautalt-penzek-javitjak-a-magyar-merleget-0704#!s0

Az a dzsídípí 3%-a kb 900 miilliárd ft-ot jelentett

Csak szólok, hogy önmagában a 15%-os szjából kb 2000 milliárdot szed be Magyarország a BEJELENTETT MAGYAR adózóktól.

Apátok nyugdíjára 3300 milliárd (háromezer-háromszáz milliárd) megy, egészségügyre 2000 milliárd, . . . összesen kb 18 ezer milliárdnyi ilyen-olyan adót és járulékot szed be Magyarország.

Szóval ízi béjbi, mielőtt elhiszed, hogy ti, emigránsok tartjátok el Magyarországot azzal a pár fillérrel, amivel a saját hiteleiteket törlesztitek!

Longo 2018.04.11. 17:21:59

@desw: Na barátom,jól megszólítottál.Milyen számokat?hazautalt?Ember,és a hazavitt,otthon elköltött?Ez rengeteg!Te minek neveznéd azt ,hogy a sok ember nem kerül pénzbe az államnak,de behozza és itt költi el a pénzét.A nyugdíját sem innen fogja várni.De nem ez a lényeg,ez arra volt válasz hogy ne pofázzanak a külföldön dolgozók.De ember!Apám ledolgozta az életét,mint nyilván mindegyikünké,majd 60 ezer forintal elment nyugdíjba.aztán elment sajnos.Jó ez így?És nem vagyok emigráns.Itt vagyok.De most nem nevezném azt sem pejoratív értelemben emigránsnak,aki most elmegy.

Gabriella Rik 2018.04.11. 17:37:54

Ez mekkora kamu! En is kint elek Londonban, de hagyjuk mar, hogy hazament volna barki is, ha a Jobbik nyer! Mert mi lett volna? 300-400 fontot ero magyar forintot keresnenk hetfotol hetente? Vagy mi? Itt olyan rossz az egeszsegugy, hogy meg kell nezni barmelyik londoni magyar kozosseget, heti hany darab kiiras szol arrol, hogy ki tud orvost??? Ugyan mar ezt a muhisztit! Aki haza akar menni huzzon haza. Aki nem az maradjon. A magyarok 90 szazaleka feketen berel lakast szobat, vagy feketen bereltet. Mit kell megjatszani magunkat???? Feketen adjak veszik a cigit, azt mindenki egyebkent olyan szeplelku itt Londonban. Szanalmas.

Bobby Newmark 2018.04.11. 17:57:40

@desw: Hát úgy biztosan nem lesz pénze az államnak, hogy a jóelvtársak zsebét tömjük adóból is, EUs pénzekből is. Ami ugye a NER lényege, és megszavaztátok harmadszor is.

Még nem vagyok emigráns, még mindig itt rohadok. Csak hogy képben legyél. Most telt be a pohár, ezzel a választással. A továbbiakban nem vagyok hajlandó ennyi segg közt élni.
A ti veszteségetek lesz ez, nem az enyém. Építőmérnök vagyok, hidakkal foglalkozom, annyira rohadtul szarul nem állok magyar viszonyok közt. Kint kereshetnék kb ötször ennyit ugyanezzel a munkával, és tárt karokkal várnának a világ minden táján a végzettségemmel és a tapasztalatommal. Eddig az tartott vissza, hogy azért mégiscsak ez az országom, ezt szeretném építeni.
Eljutottam odáig, hogy a lófaszt a seggetekbe, nektek aztán dolgozzon a faszom. Majd tervez nektek hidat a román vendégmérnök, vagy aki akar.

De még ha nem is ez lenne a helyzet, hanem mondjuk már kinn lennék évek óta, akkor szerinted az anyám -aki akár még fidesz szavazó is lehetne, bár nem az- mégis mit tehet arról, hogy én kivándoroltam, te gyökér?
Kibaszottul kutya kötelességed eltartani, már csak törvények szerint is. És azt, hogy te itt maradsz, és szopod a faszt, ugyanúgy önszántadból döntötted el, mint én azt, hogy megyek.
Főleg miután harmadszor is rábólintasz, hogy "igen, ekkora gerinctelen fasszopó tolvaj geciket akarok az ország vezetésére felhatalmazni", egy rohadt szavad nem lehet, ha aztán torkodra nyomják a brét. Én viszont meguntam.

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy miattad, meg a fajtád miatt vagyok kénytelen eltakarodni innen

Ha már így érdeklődsz a családom tervei iránt, csak mondom, hogy eszünk ágában nincs itthagyni őket. Nem pénz hazapumpálása a terv, hanem az ő kitelepítésük is. Csak előre kell menni, megalapozni a dolgot. Remélem addig még kitart a nyugdíjrendszer, és csak utána omlik rátok a gecibe. Amire elég jó esély van miután 2020ban elzáródik az EUs pénzcsap, aztán kiderül, hogy lófasz van itt, nem gazdaság, az összes fejlesztésre szánt pénz csak az elvtársak kitömésére ment.

Nem, pénz most már EÜre nem lesz, mert ismét megválasztottátok kétharmaddal a szervezett bűnözőket, akik meg kibaszott magasról lefossák, hogy neked EÜ ellátásra lenne szükséged. Másodszor lett iszonyat erős felhatalmazás arra, hogy ez így jól van, nem is kell EÜ.
Egyébként pénz lenne rá, ha nem veszítenék el közpénz jellegüket a milliárdok -akár adó, akár EU támogatás-, szakmányban.
És most négy évig nekünk kuss van, lehet befogni a pofánkat ha nem tetszik.
Plusz valószínűleg négy év múlva már az elvi lehetőség sem lesz meg a Geci leváltására, mert a győzelmük utáni első reakciójában csak kicsúszott a száján, hogy hosszú évtizedekre kezdenek most berendezkedni.

Na azt én nem várom meg, az is tuti.

Bobby Newmark 2018.04.11. 18:18:39

@nemecsekerno_007: Mármint amit a Geci meghatároz neki, neked meg kuss van. Hacsak nem Őfelségével beszélgetek itt, neked lófasz beleszólásod van a dolgok menetébe.
Orbán köszöni szépen, és mostantól kussolsz. Majd négy év múlva megint megfélelmlít valami kitalált ellenséggel, és megint teheted rá az X-et.

2010 óta SEMMIRŐL az égegyadta világon nem volt társadalmi egyeztetés, te barom! PONTOSAN ez volt így az ország nagyobb részének a problémája az egésszel, hogy a Fidesz egyoldalúan eldönt mindent, szakmaiság vagy társadalmi elfogadottság magasról leszarva, az van, amit ők akarnak. Minden áttolva erőből a rendszeren, ha szar, akkor úgy, ha felkúrja az ország agyát, az se számít. Ha már tényleg kezd nagyon lázongani a plebs, akkor nagy duzzogva esetleg visszavonják (vasárnapi boltzár).

Finanszírozásról beszélni, miközben új "nemesi" réteget hízlalunk, egy kicsit nevetséges. Századik ötszörösen túlárazott stadion is kell. működésképtelen közvilágítás is jó, egészségügy meg le van szarva.

Bizony, ez már csak ilyen, hogy az emigrált magyar, meg az anyja, az két különböző felnőtt ember. Az egyiket nem vonhatod felelősségre a másik döntése miatt. Ha igen, akkor szarember vagy. Ennyike.
Egyébként meg jellemzően a kivándorolt emberek kipótolják azt az alamizsnát, amit a nyugdíjasok az államtól kapnak, szóval valószínűleg nem tudnád őket éhen dögleszteni, bármennyire is szeretnéd.

Én őszintén sajnálom azt is aki egyedül neveli a gyerekét itt minimálbéren. Neki is jobb lenne, ha nem egy kizárólag saját gazdagodását szeme előtt tartó hazug, gerinctelen maffiabanda vezetné az országot.

Anyád picsáját. Még itt rohadok én is, és fizetek, mint a katonatiszt.
Már nem sokáig, mert elég volt, én tovább nem tömöm a Geciék zsebét.

Közéletbe beleszólásról meg annyit, hogy a mellékelt ábra szerint aztán kurvára lehet. Sokat ér az egy szavazatom, ha jut rám a számok szerint kb 4 vagy 5 agyhalott, megfélemlíthető ostoba faszkalap.
Na ebből lett elegem, dögöljetek meg itt ebben a szarfészekben mind, én ebből többet nem kérek.

Eddig tartott bennem a remény, hogy talán itt valaha egy normális ország lesz, de úgy tűnik nincs rá igény. Arra van igény, hogy a Vezérgeci megvédjen a nem létező veszélyektől.
Hát oké, akkor szakadjon rátok a NER, én mostantól leszarom, és elhúzok a véres hányásba.

Bobby Newmark 2018.04.11. 18:21:41

@desw: Bazdmeg, és a Vezérgeci, meg a bandája mihez ért?

Csak mondjuk az elosztogatás kb 10x-esére nőtt a baloldalhoz képest, ennyire kibaszottul durva lerablás utoljára akkor volt, mikor a kommunisták államosítottak mindent a háború után.

Te meg ehhez tapsolsz.

Bobby Newmark 2018.04.11. 18:24:08

@Bobby Newmark: És még azt hozzátenném, hogy ezzel nem azt akarom mondani, hogy jöjjön vissza a jelenlegi baloldal, mert az MSZPt kb '89ben a Dunába kellett volna lőni a picsába, de legkésőbb 2010ben.

De Orbánt most már minimum légvédelmi ágyúval kéne, ha az okozott károkat nézzük.

lacuna666 2018.04.11. 23:08:46

@desw: "Az ugye megvan, hogy azért van a szájbabaszott ÁLLAM, hogy ne családon belül kelljen megoldani ezt? EZ A DOLGA."

Nem mondd! És az államnak honnan lesz pl nyugdíjakra, egészségügyre, ... pénze?
Mondjuk ha nem építettet annyi szájbabaszott stadiont ,lenne. Meg ha nem a Mészárost tömné a Vityike,lenne.

pcamp 2018.04.11. 23:20:26

"Hazádnak rendületlenûl
Légy híve, oh magyar;
Bölcsõd az s majdan sírod is,
mely ápol s eltakar.

A nagy világon e kivûl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."

(Vörösmarty Mihály: Szózat)

Kedves nem teljes nevű Ákos!

Neked lyukas a lelked. Kár érted.
De nem fogsz hiányozni.
Családos emberek majd pótolják a hiányodat. Ahogy a többiekét is...

MezőPeti

aspitwilight 2018.04.12. 05:10:00

Nekem tiszta a lelki ismeretem, mert én a fidesz ellen szavaztam és szombaton is megyek tüntetni a csaló hazug kormány ellen. Én is csalódott vagyok, hogy sokan fontosabbnak tartották a saját biztonságukat egy fantom veszély ellen, mint a honfitársaik hazajövetelének az elősegítését. Sajnos ismerőseim közt is sokaktól hallottam, hogy aki kiment külföldre laki és dolgozni az úgy sem akar már hazajönni. :(

desw 2018.04.12. 06:52:37

@lacuna666:

"Mondjuk ha nem építettet annyi szájbabaszott stadiont ,lenne. Meg ha nem a Mészárost tömné a Vityike,lenne. "

Inkább nem kérdezem meg, hogy mennyi ment stadionra és mennyi megy az eü-re és nyugdíjakra, mert láthatóan fingod sincs róla.

Azért segítek: nyugdíjakra évente ~3.300 milliárd (háromezer-háromszáz milliárd), eü-re ~2.000 milliárd (kétezer milliárd) megy => tehát NAPONTA ~15 milliárd forint, Orbán 8 éve alatt ~40.000 milliárd (negyvenezer milliárd) ment nyugdíjakra és eü-re Magyarországon.

Orbán ~350 milliárdot költött 8 év alatt a falábúakra, azaz naponta 0,11 milliárdot.

Valóban nem kellene egy kibaszott stadion sem a falábú gyökereknek, de aki azt hiszi, hogy a stadionpénzből Kánaán lesz, az nettó idióta!

desw 2018.04.12. 06:53:57

@aspitwilight:

"Nekem tiszta a lelki ismeretem, mert én a fidesz ellen szavaztam és szombaton is megyek tüntetni a csaló hazug kormány ellen"

Szép, napos idő lesz!

desw 2018.04.12. 07:05:51

@Bobby Newmark:

"Csak mondjuk az elosztogatás kb 10x-esére nőtt a baloldalhoz képest, ennyire kibaszottul durva lerablás utoljára akkor volt, mikor a kommunisták államosítottak mindent a háború után.

Te meg ehhez tapsolsz. "

Nem tapsolok, pusztán csak a Fidesz volt a kisebbik rossz!

Az ellenzék TALÁN nem lopott volna annyit, viszont az garantált, hogy rosszabb irányba vitték volna a gazdaságot.

Nem, b+, nem kell 13. havi nyugdíj, mert kibaszott sok megy nyugdíjakra így is. Mem kell ingyen 1-3 diploma, mert úgyis emigrál. Nem kell ingyen gyógyszer, mert most is a kukában landol a fele. Ne legyen alanyi jogon magasabb CSP, mert ne a lumpen szaporodjon. A kurva anyjukat adóztassák meg mégjobban többkulcsossal. . . .

desw 2018.04.12. 07:09:57

@Bobby Newmark:

"De Orbánt most már minimum légvédelmi ágyúval kéne, ha az okozott károkat nézzük. "

Az ellenzék 13. havi nyugdíja már önmagában 300 milliárdos plusz kiadás lett volna ÉVENTE. Viktorunk 8 éve alatt költött ennyit stadionokra.

A szomorú helyzet az, hogy Orbánék mutyija kevesebb, mint a baltaarcú ellenzék osztogatása lett volna.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.12. 08:13:58

@lacuna666: "Mondjuk ha nem építettet annyi szájbabaszott stadiont ,lenne. Meg ha nem a Mészárost tömné a Vityike,lenne. "

az összes stadion meg mészárol "lopása"* kerekítési hiba a költségvetés nagyságrendjében

*azt a pénzt nem ellopta és zsebretette hanem épül belőle sokminden csak nem a strabag építi ugyanazokat hanem mészáros cégei így persze fáj a strabag demokraták szövettsége eszmei örököseinek hogy nem sz ő pénztárukba folyik a haszon hanem máséba.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.12. 08:16:05

@aspitwilight: Köszönjük Emese

aspitwilight

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Berelhetoreklamfelulet 2018.04.12. 08:31:22

@desw:
Pontosan. A ellenzék olyan irreális osztogatással kampányolt volna ami rövid időn belül IMF hitelbe és az adók növelésébe torkollott volna.

Lehet, hogy keserű a szőlő, de a fidesz költségvetési stratégiája működik, nem úgy mint az ellenzéké...

Gabor Jeges 2018.04.12. 08:36:01

@tárkonyos csiberaguleves gazdagon zöldborsóágyon: Soha nem birkáztam és náciztam le senkit. Az a gyenge jellemek szavajárása. Ahogy a hazaárulózás és lipsizés is. Nem tudom kikkel veszel egy kalap alá, én egyik párthoz sem vonzódom, mert nincs amelyik megérdemelné. Mindegyiktől hányok. Talán az zavar téged, hogy a Fidesztől is. Sajnos valaha hittem bennük, de szembe fordultak mindennel, amiben hittem. A kereszténységet meggyalázták, és ma már nem tudok egyetlen mondatot sem felemlíteni az Újszövetségből, ami alapján a Fidesz cselekszik. Sőt, az ellenkezőjét cselekszi. Ez fáj a legjobban. És még van képe Orbánnak Istenre hivatkozni. A kereszténység szégyene.

Bobby Newmark 2018.04.12. 08:57:05

@desw: Ja, csak azt valahogy elfelejted, hogy a stadionok egy csepp a lenyúlástengerben. Manyup, forint shortolás, trafikok kaszinók földek lenyúlása? Lázárkastély? Elveszett közpénz jelleg kamualapítványokban? Simicska Közgépének AZTÁN a Duna Aszfaltnak a vastagon felhízlalása? Erőművek Mészárosnak átjátszása? Paks2-vel Putyinnak benyalás? TAOval tehetségtelenek kitömése? Offshore-ban eltűnt letelepedési kötvények milliárdjai? Média lenyúlás, pénzzel kitömés? Elios, kikötő, saját lábon állás?

Lehetne még sorolni, de akkor még nem beszéltünk a nem anyagi jellegű országszétbaszásról. Foshulladék minőségű törvények, közszféra, ügyészség jóelvtársakkal kitömése, széjjelcseszett, működésképtelenné tett bizottságok? Erőből, egyeztetés nélkül áttolt faszságok? Baltás gyilkos? Diplomáciai tahóskodás? Boltzár, netadó?

És akkor még a nem anyagi, nem közigazgatási suttyóság, hogy minden fenti után pofádba röhög, hogy csinálj ellene valamit ha tudsz? Leggerinctelenebb hazudozás az összes médiafelületen? Verőemberekkel népszavazás megakadályozása?

Ez mind szép és jó, hurrá?

Ezt mind neked kompenzálja, hogy az ellenzék ígért egy-két faszságot?

csárlszbrunzol 2018.04.12. 09:03:12

@Rebekababa: Kiváló helyzetértékelés, valóban C&P-tel kiragadtam a fentit, akkurátusan idézőjelek közé téve.
Nem tudom, komolyan gondoltad-e vagy pejoratív volt, mivel nem jött át.
És sajnos nagyon sokaktól láttam már, hogy úgy dobálóznak számokkal, hogy még a nagyságrendekről sincs fogalmuk. Százévnyi nyugdíj nagyjából magyarország GDP-je tíz éven keresztül. Majdnem csak összesen nem voltak ennyit kormányon még ezek és hát a költségvetés meg kábé annak csak a fele. Tehát húszévny teljes költségvetési bevéltelről tettél említést.
És nem, valóban nem tudom, ezek mennyit lopnak, mint ahogy azt sem, hogy a korábbiak mennyit loptak. Viszont azt tudom, hogy érdemben nem történt változás az éves költségvetésekben 2010 előtt és után; hacsak nem a 2010 utáni időszakban inkább picit csökkent az elvonás. Korábban olyan 52-54% körül lehetett, most 50% körül lehet.
Azt gondolom, hogy stadionokra nem kéne költeni azért, mert Orbán bele van szerelmesedve a fociba és milyen jó lenne majd egyszer itt nagy nemzetközi tornát rendezni (más értelmét nem látom ezeknek ugyanis). Viszont az ezekre elköltött pénz az oszág szempontjából aprópénz, kirakat csak. Igen, jó helye lenne máshol, de ezt még egy csomó másik pénzről is el elhetne mondani, amire költünk most és költöttünk korábban. A lopásokról ugyenezt gondolom. Szerintem nem a stadionok és nem a lopások az ország baja.
Ja, és azt is nagyon sokan elfelejtik, hogy a lopás sem annyira fekete-fehé, amennyire az egységsugarú júzer látja. A politikai lopások valamennyire sajnos bele vannak kódolva a rendszerbe. Amit a politikus lop, annak jó része pártkassza lesz. Amit meg a politikus támogatója lop, az meg "törlesztés". Sajnos baromi sokba kerül a politika és szemmel láthatólag nem akarja az ország nyíltan megfizetni.

Bobby Newmark 2018.04.12. 09:43:32

@csárlszbrunzol: Gusztustalan relativizálás. Igen, minden politikus lop, de a Fidesz olyan gátlástalanul, hogy ilyen még nem volt. Teljesen nyíltan csinálják, és még a pofádba is röhögnek utána.

Valóban nem a stadionok és a lopások az ország baja, a state capture az ország baja, a teljes maffiaállam. Aminek csak a legfeltűnőbb tünetei a stadionok és a lopások. Ott tartunk, hogy a kormánypártunk mindent megtehet, ha nem nyalsz neki mélyre, kb semmit nem tudsz elérni ebben az országban, és bármi megtetszik neki, azt elveszi tőled.

Eljutottunk odáig, hogy a választási győzelmük napján a vezérgeci már be is jelentette magát a Kedves Vezetői posztra, hogy most ÉVTIZEDEKRE dőlt el az ország jövője. Nem a következő négy évre, hanem ÉVTIZEDEKRE. Így kicsúszott a száján, és már senki meg sem lepődött rajta, különösebb visszhang nélkül maradt.

Ezt az országot, úgy ahogy van, a Fidesz zsebre tette, és aki nem seggnyaló, annak nulla kilátásai vannak a jövőre, miközben meg a jóelvtársak kibaszottul megzsírosodnak.

Ez a baj, a lopás csak a látványos része.

Berelhetoreklamfelulet 2018.04.12. 10:02:00

@Bobby Newmark:
Persze, hogy megtehetnek bármit, elvégre az ország 2/3-ot adott nekik.
Ezzel szemben az előző kormányok még csak álmodozni sem tudtak arról, hogy majd ekkora bizalmat kapnak a néptől, így nyilván nem is tudtak volna nyíltan szarni a többiekre....

Amúgy a hozzád hasonlók megérdemelnék, hogy mint ahogy leírtad, elvegyenek tőled mindent, csak sajnos a valóságban te csak egy jelentéktelen fotelharcos vagy, aki olyan dolgok miatt sír ami nem is létezik, így hiába pont azt érdemelnétek, hogy 0-ba raboljon és ellehetetlenítsen a kormány, ez nem fog megtörténni sajnos.

Bobby Newmark 2018.04.12. 13:29:47

@Berelhetoreklamfelulet: Te meg egy tarkólövést érdemelnél ekkora szervilis, hazaáruló szarként.
Ezt akkor megbeszéltük.

élhetetlen 2018.04.12. 16:27:39

@desw: „most is az évből 6-10 hónapot külföldön vagyok a világban össze-vissza”. Ezt a mondatot értettem félre. Csak, mert fejlesztőnek titulálod magad, azt hittem, legalább ennyi időt töltöttél el egy-egy helyen, mert fejlesztésről beszéltél. És a szerződéses, vagy megbízásos munkaviszony is munkaviszony, nem csak az alkalmazotti. „de most már csak 1-2 órás, max 2-3 napos projecteket vállalok”. Így már értem komoly project lehet a két órás, de még a három napos is. Összeollózol egy honlapot, aztán odébbállsz a világba, vagy mi? Így még rosszabb a kép rólad, nyilvánvaló, hogy komoly fejlesztésnek a közelében sem voltál soha. Nem baj, csak ne játszd az eszedet!

Rebekababa 2018.04.12. 16:36:04

@csárlszbrunzol: Valoszinû, hogy köztisztviselő vagy valamelyik hivatalban vagy csak nagyon jòl tàjèkozott mert èn nem tudom ìgy szàmszerűsìteni a kormàny költsègvetèsèt. Hiszek neked. Annyit tudok csak amit jòzan paraszti èsszel làtok, nem vagyok közgazdàsz.
Viszont abban a szerencsès helyzetben vagyok, hogy tudok angolul ès nem ömlik ràm a kàrtèkony kormàny propaganda 24/7. Tudok kritikusan gondolkodni. Angliàban vagyok immàr 12 ève. DE làtom az itteni hiànyossàgokat is, itt is van propaganda de közel sem olyan agresszìv ès egyoldalù mint az otthoni. Kihasznàlom a nyelvtudàsom ès beszèlgetek a Spanyol, Holland, dèl afrikai, Lengyel, Ausztràl, Nèmet kollègàimmal ès levonom a sajàt következtetèseimet.
Ott van a YouTube ahol pl meg tudom nèzni Vladimir Putin nyilatkozatait, interjukat mindenfèle fontos vagy àtlagos emberekkel. A baràtaim között van Zsidò, Arab, Portugàl, Lengyel, Angol... Szoval megvan a lehetősègem a kritikus gondolkodàsra. Ültem màr egy baràti tàrsasàgban Zsidòval ès Arabbal vodkàt kortyolgatva. Ha valaki kellően inteligens ès az embert nèzi akkor bèkèben elbeszèlget bàrkivel ùgy, hogy a különböző kàros propagandàk nem kapnak helyet az asztalnàl.
Ahogy helyesen elmondtad, a dolgok nem feketèk vagy fehèrek.
Nem tetszik az otthoni helyzet. A sorosozàs meg a brüsszelezès meg az, hogy a gyerekemnek kötelezően vàlasztani kell az iskolàban erkölcstan ès hittan között. Nem vagyok vallàsos ès köszönöm làttam az erkölcstan könyvet ès nem hiszem, hogy a homofòbia pl erkölcsös lenne. Majd èn megtanìtom a gyerekemet az èn erkölcsi normàimra, ne fertőzze meg az agyàt senki gyűlölettel.
Tudnàm folytatni a sort... nagyon hosszù.

Rebekababa 2018.04.12. 16:46:35

@csárlszbrunzol: Ès volt szerencsèm a szocializmusban is iskolàba jàrni ès emlèkeim szerint mèg akkoriban sem volt ilyen durva a propaganda mint most. Nèhàny mozgalmi dalon kìvűl ènekoràn (mint a mòkus, csillebèrc) nem emlèkszem semmi extrèmre. Mondjuk, csak 8 èves voltam 89-ben az igaz. Mindegy is. A lènyeg, hogy okàdok az egèsztől ami otthon megy. Nagyon lehùz èrzelmileg..

Rebekababa 2018.04.12. 17:02:56

@csárlszbrunzol: Apropò, kritikus gondolkodàs. Pl. Azt mondja a kormàny az egyik nyolcadikosoknak szànt törtènelem könyvben, hogy a globalizàciò kàros. Ok. Igen a globalizàciò több szempontbòl hàtrànyos, De nem magyaràzza el pontosan, hogy mi az, nem jàrja körül pro ès kontra, nem ad valòdi kèpet. Egyoldalù fèligazsàg. Mint pl azt mondani, hogy az alkohol kàros az egèszsègre. Igen kàros, ha minden reggel megiszol egy üveg pàlinkàt, de ha mondjuk csak kèt naponta egy pohàr vörösbort akkor az jòt tesz neked. Nem tudom, hogy jol èrzèkeltettem -e a különbsèget?
Ìgy a Magyar emberek sajnos meg vannak fosztva a kritikus gondkodàs lehetősègètől is ès màr az àltalànos iskolàban elkezdik, hogy majd jò Fidesz szavazòk legyenek kèsőbb.
Ez a bajom legfőkèpp, a lopàsok, Eu-s pènzek lenyùlàsa csak hab a tortàn.

desw 2018.04.12. 17:22:46

@Rebekababa:

"Valoszinû, hogy köztisztviselő vagy valamelyik hivatalban vagy csak nagyon jòl tàjèkozott mert èn nem tudom ìgy szàmszerűsìteni a kormàny költsègvetèsèt."

:DDDD

Persze, Angilában nem elérhető a Google keresője.

www.parlament.hu/irom40/15381/15381.pdf

Nyilván nagyon képben vagy akkor és kritikus a gondolkodásod.

Bocs, nem kötekszem, csak pontosan ez a gond az ellenzékkel és a nép egyszerű gyermekeivel, kb úgy a 95%-ával.

Ti beszoptátok az ellenzéki maszlagot, a "Nem kell stadion!"-t és a "Mennyit lopnak Orbánék!"-at.

Így persze könnyű elhinni azt, hogy ha nem lesz 8 milliárdért újabb stadion, akkor mindenre lesz pénz helyette.

desw 2018.04.12. 17:45:53

@élhetetlen:

"Csak, mert fejlesztőnek titulálod magad, azt hittem, legalább ennyi időt töltöttél el egy-egy helyen, mert fejlesztésről beszéltél."

??? csak az fejlesztő, aki legalább 6 hónapot egy melóhelyen tölt?? Ezt nem tudtam!

"Így már értem komoly project lehet a két órás, de még a három napos is."

Jobban megéri a rövidebb project. Mivel régóta csinálom, megvan a kellő tapasztalatom és szoftver hattérem is, így akár 1-2 óra alatt kész is leszek. Nem fogok 200 órát robotolni másnak bagóért egy irodában, ha sokkal kevesebb munkával, nulla kötöttséggel többet is kereshetek.

"Összeollózol egy honlapot, aztán odébbállsz a világba, vagy mi?"

Data mining, adatfeldolgozás saját programmal és hasonlók.

Rebekababa 2018.04.12. 17:49:54

@desw: Köszönöm, hogy ìgy "a nèp egyszerű gyermekekènt" megkaptam tőled a kellő felvilàgosìtàst. Mint ahogy mondtam is, nem szàllok vitàba a szàmokkal mert nem vagyok tàjekozott ezen a tèren. Azt is leìrtam, hogy mi a problèmàm. Azokra nem reagàltàl egyàltalàn. Gondolom ahhoz meg te nem tudsz èrdemben hozzàszòlni vagy megcàfolni. Bàr ez a komment egy màsnak adott vàlasz volt. Szerintem olvasd vissza amit ìrtam mert nem vitatkoztam a szàmokkal, ès ott van az is, hogy mit tartok igazàn nagy problèmànak. Gondolod, hogyha leszòlsz màsokat akkor okosabbnak fogsz tünni??

desw 2018.04.12. 17:58:35

@Rebekababa:

Ezt válaszoltad nekem korábban:

"Tudod, amennyi pènzt az Orbàn kormàny ellopott, abbol 100 èvre előre ki lehetne fizetni minden magyar ember nyugdìjàt. "

És tudod mi a marha nagy gond ezzel? Gyanítom, hogy másoknak is mondtál hasonlót, és mivel értelmes embernek tűnsz, így a nálad kevésbé értelmes/tájékozott ember lazán elhiszi ezt neked annak ellenére, hogy egy baromság.

És innen jön az, hogy a T. álompolgárok nehány tízmilliárdos mutyi miatt kormányváltást akarnak és elhiszik az ellenzék dumáját, a "Mi nem fogunk lopni és így lesz 13. havi nyugdíj és ingyen gyógyszer . . . "-t

Rebekababa 2018.04.12. 18:16:03

@desw: akkor nèzd meg a kommenjeimet, azokat is amiket màsnak vàlaszoltam, ott van, hogy csak egy kőltői tùlzàs volt a 100 èv.
Te is èrtelmesnek tűnsz csak kàr, hogy annyit szemèlyeskedsz ez teljesen elhiteltelenìt.
Nem szopom be az ellenzèk dumàjat sem. Tudom, hogy szarbòl nem lehet vàrat èpìteni: ergo kritikus gondolkodàs. A linkbe belenèztem ès persze iszonyat hosszù, ugyhogy kètlem,hogy a Fidesz szavazok 0,00001 % -nal tobb elolvasta. iItt jön be amit ìrtam, hogy az emberek bevettèk a propagandàt a migrànsokrol, stb ès ezert szavaztak a Fideszre.

desw 2018.04.12. 18:22:08

@Rebekababa:

"Te is èrtelmesnek tűnsz csak kàr, hogy annyit szemèlyeskedsz ez teljesen elhiteltelenìt."

Elnézést kérek, ha megbántottalak! Kicsit nyers a modorom => kő bunkó vagyok

"Itt jön be amit ìrtam, hogy az emberek bevettèk a propagandàt a migrànsokrol, stb ès ezert szavaztak a Fideszre. "

Az ellenzékre szavazók meg azt hitték el, hogy ha majd nem lopnak Orbánék, akkor minden jó lesz. => csont idióta kb minden álompolgár, azért nem lesz soha normális ország Magyarország.

Rebekababa 2018.04.12. 18:28:02

@desw: Nem bàntottàl meg, lepereg ròlam. Èn is tudok nagyon nyers lenni, többször megkaptam màr. Na igen, akkor mègis igazat adsz nekem, hogy az emberek nem nèznek utàna dolgoknak, csak bevesznek mindent amit a nekik tetsző pàrt mond. A mostani ellenzèk nagyon gyenge egy kormànyvàltàshoz. Igen, sajnos igaz, hogy amìg a Magyarok ìgy gondolkodnak, ez marad. Viszont a Fidesz propagandàja ezt csak mèg rosszabbà teszi..

élhetetlen 2018.04.12. 18:31:21

@desw: Egyre viccesebb vagy. Data mining, 2 óra, vagy három nap alatt. Azt hiszem, nem tudod, miről beszélsz. „adatfeldolgozás saját programmal”. Tegyük fel, bekeveredsz egy céghez, amelyiknek van saját adatbázisa. Nekem most el kellene hinnem, hogy max három nap alatt megismered a felépítését, mert zseni vagy, és képes vagy egy konzisztens, „csak” lekérdezést is összehozni, a minden platformon futó saját programjaiddal, amik a világ összes adatbázisának az összefüggéseit ismerik? Ne röhögtess már! Te még soha nem láttál ezer relációs táblát tartalmazó rendszert. Azt még elhiszem, hogy házalsz olyan kis cégeknél, akiknek nem telik saját informatikusra, és fizetnek azért, hogy egy általuk használt Excel táblára ráhúzz egy grafikont, de legfeljebb ennyi. Ezt is nevezheted adatfeldolgozásnak, ha akarod. Már ne magyarázd tovább az esetet.

desw 2018.04.12. 18:35:51

@Rebekababa:

"Na igen, akkor mègis igazat adsz nekem, hogy az emberek nem nèznek utàna dolgoknak, csak bevesznek mindent amit a nekik tetsző pàrt mond."

Sosem mondtam, hogy ez nem igaz, maximálisan egyetértek ezzel. Érzelmek alapján szavaznak az emberek, nem tények alapján.

"Viszont a Fidesz propagandàja ezt csak mèg rosszabbà teszi.. "

Csak megértették, hogy miként működik a primitív népi gondolkodás. Ennyi!

desw 2018.04.12. 18:40:01

@élhetetlen:

Kivel harcolsz itt egyébként? Olyan dolgokkal támadsz, amiket soha nem mondtam. Ízi!

Rebekababa 2018.04.12. 18:44:07

@desw: Ott a pont. Csak tudod az a baj, hogy Magyar fordul Magyar ellen. Pl itt is, hogy mi mivel nem èlünk otthon akkor majdnem ellensèg vagyunk. Sőt, minden Magyar aki elment ugyanolyan. Ez is a Fidesz politikàjànak köszönhető, minden ami nyugaton van rossz ergo akkor mi is rossz oldalon àllunk. Azt leszàmìtva, hogy ez kurvàra nincs ìgy.

desw 2018.04.12. 18:49:58

@Rebekababa:

Nem ellenség, hanem pofátlanság kérdése ez.

Tipikus magyar hozzáállás: neki minden jár, kötelessége semmi.

Neki jár az ingyen diploma, CSP, . . . mamit tartásák el az otthoniak, mert ő menekül a diktatúra elől, és még be is ugat és köpködik.

élhetetlen 2018.04.12. 18:57:18

@desw: @Rebekababa: Bocs, hogy ebbe is beleszólok, de fél Fejér megye, a Balatonpart háromnegyed részének felvásárlása (szállodák, kempingek), erőművek, bankok, feldolgozó üzemek, az nem „nehány tízmilliárdos mutyi”. A fél ország legfeljebb szerinted ér csak néhány tízmilliárdot. Rebekababa szerint értelmesnek tűnsz, de a látszat csal. Nekem sem válaszoltál a számszaki dolgokra. Közben megkaptam a legújabb leveledet. „Kivel harcolsz itt egyébként?”. Nem harcolok, csak válaszolok a képtelen, eszement kommentjeidre. Ezt nem is említettem: „Meg aztán ha a heréket kibasznánk a rendszerből, kapásból feleannyi adó is elég lenne.”. És mi lenne velük? Nem számít?

desw 2018.04.12. 19:01:08

@Rebekababa:

Ja, és ami a legviccesebb: azt hiszi a sok Angilába menekült, hogy akkor most aztán már ők valakik, pedig ugyanolyanok, mint amilyenek Magyarországon voltak.

Megy a duma, hogy "Magyarországon azért nem fizettem adót, mert Orbánék ellopták!", aztán meg feketén kiadják a szobát kint.

Otthon rohad az eü, pfujjj, bezzeg Angilában, aztán meg hazajön szülni és fizeti a 7000Ft-ot a magyar eü-re (biztosítási csalás egyébként), meg viszi a gyógyszert is ki, pedig ő nagyon menő kint.

desw 2018.04.12. 19:11:15

@élhetetlen:

"Már ne magyarázd tovább az esetet."

Miért kellene bizonygatnom, hogy pontosan mivel és hogy keresem a pénzemet? Te állítasz olyanokat, amiket soha nem mondtam.

"„Meg aztán ha a heréket kibasznánk a rendszerből, kapásból feleannyi adó is elég lenne.”. És mi lenne velük? Nem számít? "

Majd eltartja őket az, aki akarja! Viheted, nem veszünk össze ezen!

Rebekababa 2018.04.12. 19:21:39

@desw: Angliàba menekült- ez sajnos igaz. A legtobben kimenekültek mert otthon amùgy màr hajlèktalanok lennènek. A legtobben akik kint vannak haza szeretnènek majd menni. Fontos különbsèget tenni, hogy itt nem pl az 56-os Magyarokròl beszèlünk hanem olyanokrol akik 2-3, 8-10 ève vannak kint ès csak ideiglanesen jöttek ki. Èn 2006- ban jöttem ki ès itt veszem igènybe az egèszsègügyi szolgàltatàsokat is, ès nagyon nem valoszinû, hogy valaha haza költözünk. Igazàbol egyik szavaddal csapod agyon a màsikat. Àltalànosìtasz ès ezzel csak megerősìted a vèlemènyem, miszerint mi vagyunk a mumusok ès mind be kellene, hogy fogjuk stb.. Pedig sok ember, sok különböző okbòl jött ide, ès èl itt nagyon különböző körülmènyek között. Van itt 55 èves is aki hotelben takarìt, hogy az otthoni hitelèt letörlessze, nem tud angolul ès haza akar menni. Stb. Vagy itt vagyok èn aki 25 evesen jöttem ide mert egy nap gondoltam egyet, hogy mièrt ne? Èn azèrt jöttem ide, hogy rendesen megtanuljak angolul. Itt ragadtam. Tudod mièrt?? Mert megvàltoztam. Ez elkerülhetetlen ha ilyen helyzetbe kerülsz. Szoval nem igaz, hogy ugyan azok az emberek maradtunk. A sok uj èlmèny, èlethelyzet sokat formàl az ember gondolkodàsàn. Aprìtod az otthoniakat, hogy nem gondolkodnak meg nem nèznek dolgoknak utàna, ugy nèzem te sem.

élhetetlen 2018.04.12. 19:32:12

@desw: Tedd már magad üresbe. Mért van toll a füledben? „Te állítasz olyanokat, amiket soha nem mondtam.”. Ha nem tűnt volna fel, mindig idéztem, hogy mit mondtál, és mire válaszolok. Az, hogy mi a véleményem a kétórás fejlesztéseidről, projectjeidről, az más dolog, és én is leírhatom, hogy nevetséges. „Majd eltartja őket az, aki akarja! Viheted, nem veszünk össze ezen!” Ez már a no comment kategória.

desw 2018.04.12. 19:41:28

@Rebekababa:

Mivel én is éltem 3 évet Angliában és az év nagy részét azóta is külföldön töltöm, így hülyén jönne ki, ha pusztán a költözésért szidnám az emigránsokat.

Ami engem zavar, amikor vki visszaköpköd és fikázza a magyar viszonyokat, mintha neki lenne része a kinti jobb helyzet megteremtésében.

Rebekababa 2018.04.12. 20:55:28

@desw: Ez az, hogy tèves àltalànosìtani. Szerintem aki csak pàr ève van kint ès haza szeretne menni a jövőben annak minden oka megvan mèltatlankodni ès akàr köpködni is. Làtjàk, hogy az elmùlt 8 èv alatt semmivel sem lett jobb a helyzet ès pont ugyan olyan minden mint amikor " kimenekültek". Az emberek legnagyobb szàzalèka haza akar menni, ès lehet, hogy ledolgozott 20 evet otthon es csak aztan jött ki. Akkor mièrt nincs joga beleszolni a dolgokba?? Èn csak 5 èvet dolgoztam otthon, itt 12-t. Nem is azèrt fejezem ki a vèlemènyem mert bele akarok ugatni csak otthon vannak a szüleim, a testvèrem.. Az anyagiakat leszàmìtva, nekem Magyarkènt nem mindegy, hogy mi törtènik a hazàmban ès nem èrzem magam kevèsbè Magyarnak mint az aki otthon èl. Nagyon lesarkìtod ezt adòfizetèsre meg jàrulèkokra, pedig annyi fèle màs emberi oldala is van az egèsznek. A blog ìroja valoszinû haza akart települni ès nagyon el van keseredve, hogy a következô 4 èvben sem lesz olyan vàltozàs otthon, hogy ez az opcio ott legyen szàmàra. Egyszeruen elragadtàk az indulatai, èrzelmei. Emberek vagyunk. Te is az vagy es parszor te is elragadtattad magad a kommentjeidben.

csárlszbrunzol 2018.04.12. 21:01:32

@Bobby Newmark: Hogy ez gusztustalan-e és relativizálás-e, azt csak az egyéni preferenciáink közti különbség dönti el. Szerinted az, szerintem meg ez mindig is volt és lesz is.
Amit legelőször rendbe kén tenni annak, aki tisztább közéletet szeretne, az sajnos a pártfinanszírozás. Lenne még egy rakás dolog, persze, de ha a "lopást" nézzük, akkor ez az első számú dolog. Nézd csak meg, Juhászék szarban vannak, hogy vissza kell fizetniük a 150 millát. Ehhez képest mit lehetett hallani róluk? Kábé semmit.
150 milla úgy elment, hogy nem is nagyon hallottunk felőlük. Iszonyat drága a politika, különösen a kampányok.
Amennyire emlékszem, az előző kormányok sem szarták össze magukat ebbéli igyekezetükben, szóval ilyen szempontból sajnos én nem látok köztük küönbséget továbbra sem. Hovatovább abban is biztos vagyok, hogy nem azért van szarban az ország, mint ahogy korábban sem azért volt. És igen, 2010 előtt sem volt itt gazdasági kánaán.
Azonban azt is gondolom, hogy - bár nem tapsolok a mostaniaknak, de baromira nem - ezek kicsit jobban tolják a gazdaságot.
A state capture-ben egyetértünk, meg még egy rakás más dologban is azok közül, amit írtál.
A seggnyalós dologban nem tudok állást foglalni; tualjdonképpen azt sem tudom, a 2010 előtti garnitúrák esetében volt-e ilyen. Ha cinikus akarnék lenni, azt gondolnám, hogy akkor is bizonyára volt ilyen. És még azt is, hogy egy kétharmad birtokában szerintem egy kormányzó párt - szinétől függetlenül - kábé azt csinál, amit akar. HA a mögötte lévő tömb egységes. Ha jól értem, akkor Neked könnyen lehet, hogy a kétharmad a legnagyobb bajod és az, hogy a Fidesz - kívülről legalábbis - egy monolit tömbnek érződik. Ez simán létrejöhetett volna másik párttal is, ha úgy hozzák a körülmények. Továbbra is: szerintem.

csárlszbrunzol 2018.04.12. 21:21:37

@Rebekababa: Uhh, sokat válaszoltál és mindjárt három felvonásban :)
Először azt akartam kérdezni (és nem csak Tőled, hanem mindenkitől, aki hasonló véleményen van és külföldön próbál bologulni), hogy hazajöttél volna-e májusban (vagy a közeljövőben), ha a Fidesz veszít, de a gatzdaság marad kábé a mostani? Mert ugye, ez az igazán izgalmas kérdés - szerintem. Aztán olvastam egy későbbi hozzászólásodban, hogy nem tervezel hazajönni. Szóval ez - a Te esetedben - stornó.

Első bekezdésedhez: szerintem indifferens, hogy ki vagyok, hol dolgozom, miért vagyok "tájékozott". Mint ahogy szerintem az is, hogy Te milyen személyiséggel és készségekkel rendelkezel, mik a tapasztalataid. Most a véleményeinket ütköztetjük és nem számít, melyikünk kicsoda, milyen hátérrel rendelkezik, stb.
Propaganda: szerintem itthon is megvan az, akiről ez lepereg. Viszont azt is gondolom, hogy akinek ez szól, az sajnos eleve fogékony. Ez kábé ugyanaz, mint a reklám. Ha nem hatna, nem fizetnének érte kemény pénzeket a megrendelők :)
Hogy ez most mennyire korrekt, mennyire nem, az megint egyéni preferencia kérdése. Azt azonban mindenkinek meg kell értenie: egy politikai párt deklarált célja megszerezni a hatalmat. A második célja pedig, hogy megtartsa azt.
A gyermekeid jó eséllyel eleve azt az erkölcsi normát fogják követni nagy százalékban, amit Tőled fongak _látni_. Ebben szocializálódnak, így működik az ember. Mivel liberálisnak gondolom magam, ezért üdvözlöm a sokszínűséget, nyitottságot. De azt látni kell, hogy attól még az ország nagy százaléka baromira nem az. A szavazást pedig az dönti el, hogy ki kapja a legtöbb szavazatot. Sajnos így működik ez a rendszer.
És amit erről az egészről gondolok: az a választék van, olyan elit, amilyet kitermelünk magunk közül - és amire igényünk van. Csúnya lesz, amit rok: amliyet megérdemlünk. Jelenleg az ország itt tart, ezen kár keseregni. A legtöbben az államtól várják a megváltást és amíg ez nem változik, addig itt nem is nagyon lesz más. Nézd meg Venezuelát, mennyire jól megy most ott- dacára az olajkincsnek. A szocializmus azt is el tudja tapsikolni.
Átkosbéli tapasztalataid: egyrészt, még gyerek voltál akkor, nem tudni, mi volt '48-'60 körül az iskolákban. Másrészt meg már eléggé a végén, amikor már nagyon erejét veszíthette az egész. Ebből nem vonnék le messzemenő következtetésket arról, hogy milyen propaganda és agymosás mehetett akkor. Az akkoriakat meg azért nem kérdezném meg, mert már nem mlékeznek rendesen, amire meg igen, az nosztalgiába veszett. Sokat torzít az is, ha valaki akkor volt fiatal, most meg idősen akkor is ideálizálná, ha amúgy egy fos volt. Erre mindig azt szoktam egyékbént kérdezni, hogy ha olyan baromi jó volt akkor, vajon minek volt forradalom '56-ban.

csárlszbrunzol 2018.04.12. 21:25:23

@Rebekababa: Nem nagyon látok mostanában általános iskolás tankönyvet, nem tudom, mi van benne.
Általános gondolatom: ha amúgy valaki értelmes, független és tájékozott, akkor ezzel nem vezetik meg. Viszont továbbra is azt gondolom, hogy aki meg nem olyan, azt igen, de mit lehet tenni. Tulajdonképpen arra redukálódik a kérdés, hogy ki és merre vezeti meg az adott embert.
A legszebb az egészben, hogy senki nem tudja, hogy megvezették-e, ha az sikerült. Szóval aki amúgy baromira értelmesnek és tájékozottnak hiszi magát, azt is lehet, hogy már rég megvezeték. Beleértve ebbe bárkit az itt kommentelők közül is mondjuk - tehát akár engem vagy Téged is. :)

desw 2018.04.12. 21:25:42

@Rebekababa:

"Szerintem aki csak pàr ève van kint ès haza szeretne menni a jövőben annak minden oka megvan mèltatlankodni ès akàr köpködni is. Làtjàk, hogy az elmùlt 8 èv alatt semmivel sem lett jobb a helyzet ès pont ugyan olyan minden mint amikor " kimenekültek""

Miért is? Ők csak magukkal törődve leléptek, most meg balhéznak azért, mert az otthoniak addig nem tették jobbá Magyarországot? Komolyan gondolod, hogy ez nem gáz?????

"Nagyon lesarkìtod ezt adòfizetèsre meg jàrulèkokra, pedig annyi fèle màs emberi oldala is van az egèsznek."

Tényleg?? Akkor holnaptól nem lesz nyugdíj, csak beszélgetünk a nyugdíjasokkal, ok??? Olyan emberi lesz, ígérem!

"A blog ìroja valoszinû haza akart települni ès nagyon el van keseredve, hogy a következô 4 èvben sem lesz olyan vàltozàs otthon, hogy ez az opcio ott legyen szàmàra. "

Mondjuk akkor emelje fel a seggét és irogatás helyett jöjjön haza és tegye jobbá az országot! Pofázni én is tudok 2000 km-ről és mások nyakába szavazni kreténeket, mert engem úgysem érint igazán, hogy mi lesz Magyarországon.

Kapaszkodj meg, én ezért (is) nem járok választásra, mert nem tartom fair-nek, hogy belepofázzak a dolgokba úgy, hogy igazán engem nem is nagyon érint.

desw 2018.04.12. 21:28:34

@csárlszbrunzol:

"És amit erről az egészről gondolok: az a választék van, olyan elit, amilyet kitermelünk magunk közül - és amire igényünk van. Csúnya lesz, amit rok: amliyet megérdemlünk. Jelenleg az ország itt tart, ezen kár keseregni. A legtöbben az államtól várják a megváltást és amíg ez nem változik, addig itt nem is nagyon lesz más. "

+1000

NekemNemEzKell 2018.04.12. 22:18:14

@Gabor Jeges: Te hülye vagy bazd meg! Tudatlan buta primitív proli fasz!

desw 2018.04.13. 10:12:14

@Rebekababa:

És hogy miért gáz, ha valaki külföldről belepofázik a választásba:

Ákoska és sok másik magyar emigráns kormányváltást akart volna, ezért az ellenzékre szavaztak.

A kretén ellenzék mit ígért? Pl. 13. havi nyugdíjat. Ákoska családja jól járt volna, papi-mami kapott volna még egy havi nyugdíjat, Ákoska meg pont leszarta volna, ha emiatt adóemelés lett volna Magyarországon, mert ő ugye Angilában egy fillérrel sem fizetett volna több adót fizetni ezután sem.

A jelenlegi választási rendszerrel, az általános szavazati joggal pont ez a gond. Egyre több az eltartott, az ilyen-olyan módon az állami csecsről élő polgár, és egyre kevesebb az érdemi adózó, aki viseli az osztogatás terheit. Egy köcsög politikus mit csinál? Ígér össze-vissza, aztán behajtja a rávalót az adózókon.

kalacs 2018.04.13. 10:31:10

Demagógiáról makogsz az elején de pont te nyomjod a demagóg baromságokat. Ha jól számoltam egészségügyről és oktatásról 3x panaszkodtál; ellenségekről és gyűlöletről 3x; korrupció/rezsim/maffiaállam témakörről 4x különböző bekezdésekben. Fele ilyen terjedelemben is leírhattad volna az egészet. Feltétel nélkül elhiszel minden hülyeséget amit az indexen vagy épp hvg-n látsz, de nem gondolsz bele semmibe, nincs egy saját gondolatod.

Bekezdéseidre egyenként:

- Köszönöd hogy az esőben állhatsz hogy szavazhass: szívesen, vegyél esernyőt vagy ne menj köztudottan esős országba. A szavazások olykor sokáig elhúzódnak. Nem tudom mi volt amúgy a megalázó itt.

- Sorost és simicskát pont leszarom. Igen, sokszor hülye módon kommunikál a kormány és a kormányközeli médiák, de azért ez még nem jelenti azt hogy mindenben egyet kell értenünk pl az EU-val. A bekezdés többi részének nincs is igazán értelme, mondanivalója. Csak rinyálás.

- Bevallom, nem egészen értem hogy a "most is tort ül a félelem" kifejezéssel mire gondolsz, elsőre a migránsoktól való félelemre és "félelemkeltő propagandára" gondolnék, de ugyebár nagyjából 2015 áprilisa óta van migráns válság, szóval az előző választásnál még nem volt ilyen "propaganda"..a maffiaállamozás megint egy demagóg, semmit mondó kifejezés, putyinistázás meg bennem pont olyan érzést kelt mint amit ő mond a fideszesekről, az "ostobákról". Az USA, meg a balos média azt mondja hogy az oroszok rosszak és utálni kell őket úgyhogy semmilyen gazdasági kapcsolatunk nem lehet velük. Nem mintha a nyugat olyan tökéletes lenne akár a jelenben, akár a múltban. Szerintem minél több lábon kell állnia a gazdaságnak, nem lehet csak a nyugatra alapozni mert akkor egyszer valami nem tetszik nekik, fellebegtetnek egy szankciót és nem lesz választásunk a témában.

- "hagynak minket dolgozni.." Itthon is én és minden ismerősöm dolgozik, méghozzá nyugodtan és pénzt is keresünk. Egészségügy is van, oktatás is. Mindkettőben volt részem. Minőségén van mit javítani, nem vitatom. Azt már inkább hogy ők tették volna tönkre, max annyi róható rájuk hogy nem fektettek elég energiát a színvonal javításába.

- Nem fogsz hiányozni.

- Alaptalan demagóg szöveg a kórházakról. Oktatás színvonal csökkenése is alaptalan demagóg és igazából már két bekezdéssel ezelőtt is panaszkodtál erről. Munkák pofára eldőlését részben jogosnak tartom, bár a balos média ezt is eltúlozza szerintem, mert állandóan azt mondja ezekben az esetekben hogy "kormányközeli", "fideszközeli", "orbánközeli" stb, ami nem jelent semmi konkrétat. Hogy tudd mire is gondolok, egy gyors pillantást érdemes vetni erre: hu.wikipedia.org/wiki/Hat_l%C3%A9p%C3%A9s_t%C3%A1vols%C3%A1g.

- Elmenni mindenkinek szíve joga, azt meg hogy "nem kellettek MO-nak" kifejthetted volna, hogy itt mire gondolsz. Nem találnak munkát vagy mi?

- Hőn szeretett Angliád is annyira befogadó hogy megszvazták a Brexitet, mert nem kérnek ennyi bevándorlót és nem kérnek az EUs bürokratákból. Azt meg ne állítsd mások nevében hogy mire tanítják meg gyerekeiket, és ki mit lát, szívük miért dobog. Magad nevében beszélj.

- A te sorsodról te döntöttél, mivel te mentél ki, nem kényszerített senki erre. Sokan jól élnek itthon is, az is aki nem fideszes. Ha neked nem tetszik ami itt van akkor menj ki, de ezért ne hibáztass másokat. A bevándorlás egyébként igenis egy jelentős tényezője volt a választásoknak. Azt a vak is látja hogy a fidesz szinte mindent erre tett fel, de ez még nem jelenti azt hogy ebben ne lenne igazuk. Az már más kérdés hogy úgy állították be pl a jobbikot mintha ők kifejezetten akarták volna a bevándorlást, ami viszont nem igaz. De nem kell mindent elhinni nekik, ügyesen össze tudják vágni a videókat... A többi pártból nem tudom miért támogatja mindenki a migránsokat. Nekem olyan érzésem van mintha csak és kizárólag azért hogy ellent mondhassanak a fidesznek. Szvsz sokkal kisebb lett volna a támogatottsága a kormánynak ezen a választáson ha nem ragaszkodik mindenki kényszeresen ahhoz hogy a bevándorlás jó, a fidesz rossz. Nem ismerjük azokat az embereket, nem ide tartoznak, más a kultúrájuk, mi nem tudjuk eltartani őket, beilleszkedni nem vagy csak nagyon soká tudnának, ha nem ide akarnak jönni (nem mintha annyira akarat kérdése lenne hogy hová teszik őket EU-n belül) akkor sem szeretném hogy az autópályán vonulgassanak vagy a keletinél sátrazzanak és miattuk ne férjek fel a vonatra. Lehet őket egy szintig támogatni, de azt a saját hazájukban. Ott kialakítani biztonságos táborokat.

- Már megint arról beszélsz hogy a sorsodról döntöttünk (és megint mások nevében is beszélsz) ami nem igaz. Megint oktatás és megint eü. Bolti sorokhoz és kevés sofőrhöz (szerencsére úgyis az automatizálásé a jövő) nem tudom mi köze a választásoknak.

Végül: Nem örülök én sem hogy 2/3-a lett a fidesznek, origó és M1 szerintem is túlzásba viszi a migráns és STOP témákat, de itt inkább az ellenzék csinálta rosszul a dolgokat és emiatt nyert a fidesz.Nem írhatok több karaktert de kb ennyi

rizy 2018.04.13. 19:49:01

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: érdekes, hogy mennyi mocskos Fideszes válaszolgat. a rosszindulat nálatok alap követelmény, na tegyük hozzá a pökhendiséget is. kit érdekel, hogy Ti mit gondoltok, ha nem tetszik a Blog, bezárod és mész a társaidhoz. ennyi! köszönöm, lehet elhúzni.

Skinless11 2018.04.16. 21:30:17

Kedves Ákos!
Kérlek ne próbáld nekem azt mondani, hogy egyedül a Fidesz korrupt! Egy szóval sem mondom, hogy ők nem azok, de ne gondold, hogy az általad megszavazott párt nem lett volna az! Az, meg, hogy az esőben álltál, hogy szavazhass a te döntésed volt, semmi jogod minket hibáztatni ezért a döntésért, (bár, ha nem mentél volna el szavazni, akkor is minket hibáztatnál, amiért rossz döntést hoztál)! A véleményedet pedig eddig is kifejezhetted, ahogy most is! Ha nem így lenne drága barátom, akkor ezt a levelet sem írhattad volna meg úgy, hogy tovább szidhass minket a fejeddel a nyakadon! Had áruljam el neked, csak hogy tisztán láss! Aki nem mondhat semmit anélkül, hogy utálnák, vagy rágalmaznák, azok mi vagyunk. MI, akik a Fideszre szavaztunk! És, hogy miért? Mert az olyan pökhendi barmok, mint TE azonnal a torkunknak estek! Hát csodálkoztok, ha közülünk is vannak, akik ezt nem hagyják szó nélkül?!
Azt írtad: „most is tort ül a félelem és a mérhetetlen emberi ostobaság”, tudod miért? Mert a lakosság nagy része (ez a legtöbb ember, csak, hogy értsd!) nem akarja, hogy hangosan szétkiabálva a nevét az ostobák szidják őt, egy olyan döntésért, amihez senkinek semmi köze, hiszen MAGÁNÜGY. Mert a magadfajták CSAK panaszkodni tudnak! Ha nem tetszik valami, nem az a megoldás, hogy elmenekülsz – mert ezt tetted! – hanem az, hogy megpróbálsz változtatni! Nem úgy, hogy jártatod a szád, hanem úgy, hogy pártot alapítasz, vagy csatlakozol egyhez és javaslatokat teszel, de ehhez még csak csatlakozni sem kell. Egy fórum is elég! Javaslatot meg nem arra teszel, hogy mi rossz, mit kell eltörölni, hanem arra, hogy azokat hogyan lehetne jobban csinálni!
„Nemcsak a más nemzetbelieket, de saját fiait is kirekeszti, leárulózza és elüldözi” – Ez vagy TE!! Aki minket szidsz, olyan embereket, akik semmiben nem különbözünk tőled! Ki akarna ilyen emberek között élni! Az egyetlen dolog, amiért nem örülök, hogy itt hagyod az országot az az, hogy magadat mutogatod a külföldnek, akik nem azt látják benned, hogy egy örökké elégedetlen ember vagy, hanem, hogy magyar, és ezért rólunk is ilyen képet festenek majd!
Csak úgy elmondanám, hogy akik a legtöbbet gyűlölködnek, azok az ellenzékiek. TE!! És, azok, akik olyanok, mint TE! Hogy van odakint munkád? Örülj neki! Csak úgy elmondanám, hogy addig örülj, amíg támogatást kap utánad a céged, vagy a munkáltatód, mert addig lesz is munkád. Utána meg majd mi örülünk, hogy már nem minket szidsz majd a SAJÁT döntéseidért, hanem azt, aki kirúgott.
„Felelőtlenség volna hazaköltözni egy olyan országba, ahol széthullik a társadalom” Ha széthullik, hát miattatok hullik szét, akik szétszakítják az embereket, ostobaságok miatt vernek ékeket ismerősök közé és menekültök, ahelyett, hogy inkább tennétek valamit! „…ahol a kórházban ellátatlanság miatt halnak meg betegek”, rokonaim dolgoznak kórházakban, más rokonaim pedig betegség miatt kerülnek oda. Látszik, hogy te egyiket sem éled meg. Nem mondom, hogy nem lehetne jobb, de csak úgy elmondanám, hogy javult a helyzet, hiszen te láthatóan nem tudsz róla.
Tényleg azt hiszed, hogy odakint „a munkák jelentős része” NEM „pofára dől el”? Mégis mit gondolsz a kintiekről, hogy angyalok? Ne képzeld, hogy odakint nem nézik meg, hogy ki vagy. Ahogy odakint található olyan munkáltató, aki képzettség alapján dönt, úgy itthon is! Nem általánosíthatsz!
„Van, aki kalandvágyból hazamegy. Aztán vagy marad, vagy visszajön.” Visszajön? Már most úgy beszélsz, mint akinek az a hazája.
„Anglia örül ezeknek a fiataloknak. Ahogy gondolom, örül Németország, Ausztria, Hollandia és a többi állam is.” Ismét elmondanám, hogy csak addig örülnek, amíg támogatást kapnak utánuk a munkáltatók! Aztán ugyan úgy kidobják őket, ahogy másokat is azelőtt!
„Mert a nyelvet meg lehet ugyan tanítani nekik, de a magyar érzületet nem.” Elhagytad az országod, a szülőfölded, és rondán beszélsz róla… Már te sem vagy „büszke magyar”!
„Kedves fideszes szavazók! Ti döntöttetek a mi sorsunkról is, amikor tegnap behúztátok az ikszet. Ez a ti bűnötök.” Aztán: „Közös bűnünk, ami tegnap történt. Hagytunk titeket dönteni sorsunkról, ti pedig döntöttetek helyettünk.” Nem hagytatok. Azok hagytak, akik el sem mentek szavazni! De látom önmagadat sem tartod semmire, ha ilyeneket írsz. Semmibe veszed az általad megszavazott párt szavazóit is. Semmibe veszed a kitartásukat, hogy elmentek szavazni és kitartottak „órákon át az esőben”, csak, hogy nyomatékosíthassák a véleményüket!
Mikor a gyerekeidre nézel majd, akik – ugyan úgy, ahogy már te sem (ez írásodból kiderül) – nem tudják, milyen magyarnak lenni, NE feledd, hogy TE voltál az, aki feladtad! Mi egy szóval sem mondtuk, hogy nem maradhatsz! Nem üldöztünk el fegyverekkel és vasvillával! TE döntöttél így és NEM mi!

® snɯıɹd snɔlns. 2018.04.19. 08:33:32

(aki nem tudja 4-5 sorban megfogalmazni a hozzászólását, ill. annak lényegét, "annyit is ér".
de lehet, hogy fordítva vette be a hashajtót...)

Feketeistván 2018.04.30. 18:24:50

Én még itt vagyok, idős, beteg szülő miatt, de igy 50 éves fejjel nyelvet tanulok, tökéletesitem amit tudok,és amint lesz lehetőség, én is lépek. Nem szivesen, mert mégis ez a hazája az embernek, de amiket leírtál végülis igazak, ha nincs maradás hát nincs maradás.

kiskutyauto 2018.05.15. 22:58:11

Csirkéknek a baromfiudvarban hamarabb lehet az ABC-t elmagyarázni mint a fizeSS birka agyhalott zombiknak bármit is...

pocaklakó minimanó 2018.06.23. 12:37:14

Szerintem Bobby Newmark még a következő választások körül is itt fog héderezni. :)

Trafi Fax 2018.06.30. 14:42:23

Nyílt ostoba levél, elvakult hülyétől, aki nincs tisztában a folyamatban lévő változásokkal, a valósággal, sem nyugaton, sem keleten.

Proud Mary 2020.02.23. 11:09:29

ez a levél egy baromság, panelek zanzásítása konkrétumok nélkül
süti beállítások módosítása