A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.05.11. 09:17 Blackwaters

Újranyílt a Kew Gardens mérsékelt övi üvegháza - fotókkal

kew.jpg5 év restauráció után május 5-én újranyílt a Temperate House a Kew Gardensben. A viktoriánus kori épület felújítási költsége 41 millió font volt.

Mintegy 10 ezer növénynek ad otthont a világ egyik legrégebbi és egyben legismertebb botanikus kertjének, a dél-londoni Kew Gardensnek a mérsékelt övi üvegpalotája. Az épületet még 1860-ban kezdték építeni, a másik ismert üvegpalota, a Pálmaház után, de annál jóval nagyobb területen, mintegy 4800 négyzetméteren. Az üvegház a nevét arról kapta, hogy állandó mérsékelt övi hőmérsékletet és körülményeket biztosít a benne élő, nem egyszer ritkaságnak számító növényeknek, amelyeket a világ minden tájáról gyűjtöttek egybe. Bár az épület a 70-es években átesett egy felújításon, a mostani alkalommal egészen a vasszerkezetig mentek vissza és szinte a nulláról építették újra az épületet. Kicserélték a 15 ezer üvegpanelt, közel 70 ezer fémelemet, a díszurnákat, a talajt, az utakat és lefestették a teljes szerkezetet, ami tetemes költséggel járt. A látogatók szerint ugyanakkor megérte a sokéves fáradozás, a Kew egyik leglelkesebb rajongója, Sir David Attenborough szerint úgy néz ki most, mint amikor még csak egy penny volt a belépő.

kew2.jpg

kew5.jpeg

kew3.jpg

fotók: Alicia Canter, Jeff Eden

Szólj hozzá!

Címkék: növények botanikus kert 2018 London Attenborough Kew Gardens ekozbenlondonban Eközbenlondonban Temperate House


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr8713897008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása