A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.07.07. 09:24 Blackwaters

Ezek a legmenőbb londoni strandok

brockwell_lido.jpgHa nyár, akkor még a londoniaknak is a vízpart jut eszébe. De hova menjen az, akinek nincs ideje vagy pénze a tengerig utazni és csak a városban ejtőzne egyet hétvége délután? Ehhez adunk tippeket!

1. London Fields Lido

Kétségtelenül az egyik legnépszerűbb uszoda, amely fűtött, 50 méteres medencével várja a pancsolni és úszni vágyókat, vagy akik csak pihennének az egyik napágyon. Kezdőknek úszóleckéket tartanak. Kiválóan megközelíthető akár busszal, akár vonattal (a London Fields Station 6 perc a Liverpool Stationtől). Érdemes összekötni akár egy Broadway Market látogatással.

2. Hampstead Heath Ponds

Ha már Észak-London, akkor mindenképpen szót kell ejteni a legnépszerűbb parkok egyikének számító Hampstead Heath Highgate felőli részén található tavakról és sportolási lehetőségekről. A három tó egyike férfiaknak, a másika nőknek van fenntartva, a harmadik vegyes. A női részen engedélyezett a nudista fürdőzés. Jó tudni, hogy mivel ezek kültéri tavak, nem medencék, viszonylag puritán szolgáltatás jár hozzájuk. Nincs csomagmegőrző és zuhanyból is csak a női részen van meleg víz. Cserébe olcsó a belépő, csupán £2​ egy felnőttnek egy napra.

3. Tooting Bec Pool

A dél-londoni fürdőzőhely az egyik legrégibb a maga nemében, már 1906 óta fogadja vendégeit. 90 méteres medencéje a legnagyobb az országban. Van külön gyerekmedencéje és kávézója, de csomagmegőrző is található a komplexumban. Májustól szeptemberig van nyitva a nagyközönségnek, tagsági kártyával télen is látogatható.

4. Serpentine Lido

A Hyde Park szívében szintén májustól szeptemberig fogadja vendégeit ez a szabadtéri strand. A víz nem fűtött és nem klórozott, sőt, sokszor osztozni kell vele a helyi állatvilággal: kacsákkal, ludakkal. Van viszont homokos partja, kávézója, ill. napágyakkal is kedveskednek az idelátogatóknak.

5. Brockwell Lido

Ez a fürdőzőhely is egy parkban található, Dulwichban. 50 méteres medencéje és az épített környezet egyaránt extravagáns élményt nyújt. Az épületben díjnyertes kávézó, valamint tánc- és pilatesórák várják a felfrissülni és sportolni vágyókat. 60 év felett a reggeli belépés ingyenes!

6. Charlton Lido

Woolwich közelében, Dél-kelet Londonban található ez a frissen felújított uszodakomplexum. Napozóterasz, konditerem, teniszpálya és kávézó várja az 50 méteres medence mellett az odalátogatókat.

7. Pools on the Park Richmond

A Richmond Parkban lévő uszodában kültéri medence és beltéri medence egyaránt van, de előbbi csak nyáron üzemel. Teniszpálya és játszótér is található a komplexumban, de jógázni és boxolni is lehet.

1 komment

Címkék: sport úszás nyár park medence strand pihenés fürdőzés 2018 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2014082691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2018.07.08. 17:11:21

Különösen utálom, hogy nincs napijegy szinte sehol, köss bérletet.
Lófaszt. Egyszer vagy kétszer akarok kimenni, amíg tart a 30+ fok.
süti beállítások módosítása