A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.08.04. 07:55 Blackwaters

Százával szedi áldozatait a rendkívüli hőség

londonweather0705b.jpegAz elmúlt két hónapban mintegy 700 olyan halálesetet regisztráltak, ami a meleg időjáráshoz köthető Angliában. A legveszélyeztetettebbek a szív- és vesebetegek.

A londoni újságok a pénteket, ami angolul Friday, viccesen Fry-Daynek, azaz Hőség Napnak (vagy Sült Napnak) titulálták, miután visszatért a júliusi kánikula 32 fokkal. Az egész Európára jellemző forró idő egyik korántsem vicces következménye azonban a sok halott az idős generációk körében. A június 25 és július 9 közötti két hétben, amikor a hőmérséklet tartósan 28 fok felett volt, mintegy 700 olyan haláleset történt a szigetországban a statisztikai hivatal szerint, ami egyértelműen az extrém időjárás következménye. Ez kiugróan magas szám az elmúlt 5 év átlagát tekintve. A sürgősségi osztályok szerint is sokkal több jelenleg az olyan páciens, akit légzési nehézséggel vagy kiszáradással szállítanak be. A nyár végéig várhatóan 1000 fölé emelkedik majd a hőség okozta halálozások száma. 

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika anglia időjárás halál nyár idősek hőség 2018 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr6214160771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása