A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.12.20. 20:45 Blackwaters

Meghalt egy magyar hajléktalan a Westminsternél

gyula_remes_dies_westminster.jpgA 43 éves Rémes Gyula holttestére társa talált rá, de sem ő, sem a kiérkező mentősök nem tudták már újraéleszteni. A magyar származású férfi a második hajléktalan volt idén, aki a Westminsternél halt meg.

A Westminster megállónál mécsesek, virágok emlékeznek a kedden elhunyt Rémes Gyulára. A férfi rendszeresen ivott, aznap este a hideg miatt be akart jutni egy melegedőbe, de azt az információt kapta, hogy az tele van. Valaki adott neki egy füves cigit, amitől rosszul lett, légzési nehézségei lettek és végül megfulladt. A haldoklóra a 22 éves Kasza Gábor talált rá, de már nem tudott Gyulán segíteni. A több mint három hónapja utcán élő férfi fiatal társa elmondása szerint épp mostanában kapott munkát, konyhai kisegítőként dolgozott, és boldog volt, hogy van mit ennie. A férfi haláláról több parlamenti képviselő, köztük Jeremy Corbyn is megemlékezett, aki felhívta a figyelmet a hajléktalanság súlyos problémájára. Évente mintegy 600 hajléktalan ember hal meg kihűlés vagy betegség miatt Angliában és számuk évről évre nő. A hajléktalanok várható élettartama 44 év.

1 komment

Címkék: magyar halál gyász hajléktalan tragédia 2018 Westminster ekozbenlondonban Eközbenlondonban Corbyn


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr3914503990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bkkzol 2018.12.22. 06:54:33

Ez is Orbán bűne! Biztos politikai menekült volt.
De legalább szabadon (rabszolgatörvény bevezetése előtt) halt meg egy demokratikus országban ahol működik a súlyok és ellensúlyok rendszere.
süti beállítások módosítása