A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2019.04.16. 19:38 Blackwaters

Klímatüntetők miatt bénult le London

climate_change_campaign.jpgTöbbszáz protestálót letartóztatott a rendőrség, amiért akadályozták a forgalmat a belvárosban és megrongáltak épületeket. 55 buszjárat útvonalát kellett emiatt módosítani.

Már nem először tüntetnek az Extinction Rebellion aktivistái London belvárosában. A tegnap kezdődött és ma folytatódó demonstráción többezren vesznek részt. A résztvevők blokkolják a főbb közlekedési csomópontokat a Marble Arch, az Oxford Circus, valamint a Picadilly környékén. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás okozta katasztrófákra. Sokan odaláncolják magukat teherautókhoz, de voltak tüntetők, akik a Shell főhadiszállását rongálták meg. A Shell, mint a világ egyik vezető kőolajgyártója, és ezzel együtt felelőse a globális felmelegedésnek, kedvelt célpontja az aktivistáknak. Már több mint 200 embert letartóztatott a rendőrség, és ez a szám várhatóan tovább nő. Az aktivisták nem titkolt célja, hogy minél több emberüket vonják eljárás alá, ezzel is nagyobb figyelmet és súlyt akarnak szerezni kampánytémájuknak. Szerintük a globális felmelegedés okozta problémákat a kormány eltitkolja előlük. Azt szeretnék elérni, ha 2025-re Nagy-Britannia emissziómentes lenne teljesen. Sadiq Khan polgármester ugyan együttérzését fejezte ki a tüntetők felé, ugyanakkor nem tartja elfogadhatónak, hogy megbénult miattuk a belváros és hogy az egyébként is túlfeszített tempóban dolgozó és létszámhiánnyal küzdő rendvédelmi szerveknek jelentős energiáit lekötik.

Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa időjárás rendőrség tüntetés klímaváltozás 2019 London Scotland Yard Picadilly ekozbenlondonban sadiq khan Oxford Street Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr7514769988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása