A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2019.12.06. 08:00 Blackwaters

Többszáz könyvtárat bezártak az elmúlt évtizedben

library.jpg2010 óta közel 800 könyvtárral kevesebb működik az országban. A könyvtárba járók száma is meredeken csökkent.

Jelenleg 3583 közkönyvtár működik az országban (Észak-Írországot nem számítva), ami 17%-kal kevesebb, mint tíz éve. Csak tavaly óta 35 intézmény tűnt el a Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (Cipfa) éves felmérése szerint. Ez összefüggésben áll a konzervatívok önkormányzatokat sújtó megszorító intézkedéseivel. A könyvtárakra a 2009-2010-es években még 1 milliárd font jutott évente, ma már csak 750 millió. Akkoriban még mintegy 24 ezer fizetett alkalmazott dolgozott ezekben az intézményekben, míg ma már csak alig több mint 15 ezer. Egyre több önkéntest vontak be az évek alatt a működtetésükbe, ma mintegy 51 ezren vannak, és már 500 olyan könyvtár van, amit csak önkéntesek működtetnek, bér és egyéb juttatás nélkül. De nemcsak a könyvtárak és alkalmazottaik csökkentek, hanem az olvasók száma is harmadával kevesebb, mint tíz éve. Egy évtizede még 315 millió látogatást regisztráltak, míg ez a szám mostanra 225 millió körül van. A könyvtárak bezárása főleg a fiatal olvasókat, a gyerekeket érinti a leghátrányosabban.

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika munka gyerek pénz könyvtár egyesült királyság 2010 bezárás 2019 ekozbenlondonban Eközbenlondonban Cipfa


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2715340558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása