A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.03.19. 07:30 Blackwaters

London karantén előtt: kihalt terek, kifosztott boltok, elhalasztott érettségi

coronavirus-picadilly-empty.jpgDübörög a koronavírus-járvány a szigetországban, a kormány pedig mind több kényszerintézkedést vezet be. A lakosság megkezdte a felkészülést.

Kihaltak a londoni nevezetességek színterei, nem tolonganak a turisták a Buckingham Palace-nél vagy a Covent Gardenben. A mindig forgalmas Picadilly Circusnál is csak buszokat, taxikat és olykor egy-egy biciklistát látni. A belvárosi ruha- és luxusboltok többsége bezárva. Nem csoda ez a kihaltság. Szerda este már 104 halottja és 2626 fertőzöttje volt a Covid-19 okozta járványnak az Egyesült Királyságban. A számok pedig csak növekednek és egyelőre nem látszik, mikor fog tetőzni a Kínából indult pandémia. A kormány március 20-tól bezáratja az iskolákat, óvodákat és bölcsődéket is. Sőt, döntés született arról, hogy a májusban és júniusban tartandó érettségiket elhalasztják. Londonban mintegy 40 metróállomást lezárnak, sőt, a Financial Times szerint hamarosan elrendelhetik a főváros karanténba helyezését, amihez 12 órát adnának a felkészülésre. Utóbbi esetben egyszerre egy ember hagyhatja el a lakást, és azt is csak szükség esetén és rendőrök felügyelnék a szupermarketek biztonságát.

A lakosság, látva a többi európai országban tapasztaltakat, megkezdte a felkészülést a kijárási tilalomra. Hiába jelezte a kormány, hogy az ellátás zavartalan, valamennyi élelmiszerüzletet elárasztottak a vevők, akik vittek mindent, amit csak találtak. Az ételek és italok mellett a tisztasági szerek fogytak a legjobban, de a recept nélkül kapható gyógyszerek, köztük a kedvelt fájdalomcsillapítók is kelendőek voltak. A boltok próbálnak lépést tartani a megnövekedett forgalommal: módosítják a nyitvatartást, extra munkaerőt toboroznak, és átállnak arra, hogy korlátozzák a kiadható áru mennyiségét egy-egy vásárlónak. A Tesco például egy termékből maximum három darabot engedélyez megvenni egy vásárlónak, de például WC-papír csomagból csak kettőt. Az Asdában három, az Aldinál pedig még négy darab ez a limit. A legtöbb helyen a hús- és csemegpultokat megszüntették, oda a friss raktárkészletet vagy tartós élelmiszereket helyezik. De még így is gyakran találkozni félig, vagy egészen üres polcokkal, kifosztott üzletekkel.

coronavirus-stockpiling.jpgEgyes kézfertőtlenítők és tisztálkodószerek már hetek óta hiánycikknek számítanak

coronavirus-stockpiling3.jpgA non-stop boltok is bezárnak egy-két órára, hogy a dolgozók utántölthessék a polcokat

coronavirus-stockpiling2.jpgA boltok már korlátozzák az egy főre jutó árumennyiséget

london-bridge-mask.jpgMagányos ingázó a London Bridge-nél

Szólj hozzá!

Címkék: tömeg betegség kormány tesco iskola aldi oktatásügy járvány 2020 egyesült királyság élelmiszer asda felkészülés London Picadilly ekozbenlondonban lakossága Eközbenlondonban koronavírus Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5915534124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása