A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.04.17. 00:05 Blackwaters

Még három hétig maradnak a kijárási korlátozások

londoncoronavirus-picadilly.jpgEzt a miniszterelnököt helyettesítő külügyminiszter, Dominic Raab jelentette be. Közben gazdasági recesszió fenyeget.

Átlépte a bűvös 100 ezret a koronavírusos megbetegedések száma az Egyesült Királyságban, a halottak száma pedig a 14 ezerhez közelít. Előremutató viszont, hogy lassul a Covid-19 terjedése, és úgy tűnik, tetőzik a járvány. A veszély azonban, hogy a vírus újabb lendületet kap, nem múlt el. Ezért ma Dominic Raab, aki az otthonában lábadozó Boris Johnsont helyettesíti, közölte: "Nem adhatunk a koronavírusnak egy második esélyt!". Mivel a korábban bevezetett korlátozó intézkedések, az otthonmaradás és távolságtartás egyértelműen eredményesnek bizonyultak, a kabinet most úgy döntött, további három hétig érvényben maradnak a kijárást korlátozó intézkedések, ill. az iskola- és boltbezárások. Nemcsak az ellenzék, de a közvélemény is támogatja ezt: a YouGov felmérése szerint a lakosok 91%-a egyetért a korlátozások fenntartásával. Bár Raab nem szólt róla, de a még egy hónapon át tartó korlátozás tovább fog rontani az egyébként is súlyos gondokkal küzdő gazdaság idei teljesítményén. A jelenlegi előrejelzések szerint mintegy 35%-kal csökken idén a brit GDP, miközben meredeken nő a munkanélküliség, mivel egyre több cég kénytelen felmondani alkalmazottainak. Hamarosan plusz 2 millió fővel összesen 3,4 milliósra nő az állástalanok aránya az Egyesült Királyságban, ami rosszabb, mint ami Margaret Thatcher idején volt. A mezőgazdasági idénymunkások hiánya már most károkat okoz, jelenleg több mint 70 ezer emberre lenne szüksége a brit farmereknek az idei szezonban. A kormány engedélyezte, hogy Romániából különgéppel munkások érkezzenek az országba az utazási korlátozások ellenére, csakhogy működőképes maradjon az ágazat.

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság munkanélküliség tiltás 2020 egyesült királyság boris johnson yougov ekozbenlondonban Eközbenlondonban Dominic Raab koronavírus Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr9615617976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása