A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.05.11. 07:48 Blackwaters

Johnson: Fokozatos lazítás lép életbe

johnson-covid-easing-lockdown.jpgA kormányfő bejelentette a többlépcsős ütemtervet, hogyan lazítanának a szigorításokon. Azonban még sok a bizonytalanság.

Videóüzenetben ismertette a brit kormányfő, hogyan akar enyhíteni a kormány a két hónapja életbe lépett szigorításokon, miközben még mindig több százan halnak meg naponta a szigetországban a koronavírus miatt. Az első lépés az lenne, hogy aki nem teheti meg, hogy otthonról dolgozzon, az járjon be munkába, lehetőség szerint ne tömegközlekedési eszközzel, hanem kocsival, gyalog vagy biciklin. Azt is megengedné az enyhítés, hogy a britek az újranyíló parkokban időzzenek családjukkal, közeli hozzátartozóikkal. A boltok azonban júniusig továbbra is zárva lennének, a komolyabb enyhülés csak nyáron következne. Az iskolákat is nyáron nyitnák újra, a kávézók és vendéglátóhelyek, beleértve a pubok pedig legkorábban júliustól kezdhetnének újra működni. Mindez persze csak abban az esetben, ha nem növekszik meg újra a fertőzöttek és halálos áldozatok száma, ami Európában a briteknél a legrosszabb. Johnson hangsúlyozta, hogy ébernek kell lenni. Egy hegymászópéldával élve kiemelte: a balesetek többsége a hegyről lefelé jövet szokott lenni, ezért, hogy elkerüljék az újabb járványt, továbbra is ügyelni kell a megfelelő távolságtartás betartására. A kormányfő bejelentését máris sok bírálat érte. Az ellenzéki londoni polgármester Sadiq Khan arra biztatta a fővárosban élőket, hogy továbbra is maradjanak otthon. Nicola Sturgeon skót első miniszter is az otthonmaradásra buzdított és értetlenségét fejezte ki Johnson bejelentésével kapcsolatban. A kormányfő teljes videóüzenetét itt tudja megtekinteni:

3 komment

Címkék: politika kormány polgármester járvány 2020 egyesült királyság lezárás boris johnson London ekozbenlondonban sadiq khan Eközbenlondonban Nicola Sturgeon koronavírus


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr9415678814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csakeztengedte 2020.05.11. 23:06:06

Inkább mondana le, hiszen emberek ezreinek halála szárad a lelkén a járvány elbagatellizálása miatt.

Barkalot 2020.05.12. 10:22:53

@math0:

Te hülye fasz olyan ostoba vagy hogy a fal adja a másikat!! Tájékozódj mielőtt baromságokat írsz!

SEGGDUGASZ!

Barkalot 2020.05.12. 11:15:42

@math0:
Jó hülye vagy te!!

Stuttgartban volt egy több ezres tüntetés a korlátozások ellen, oszt mégse robbant be a járvány, hogy lehet ez???

Nyájimmunitás kell, mindenki ezt mondja már!
süti beállítások módosítása