A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.10.22. 07:07 Blackwaters

Durvul a második hullám: egy nap alatt 26 ezer új beteg

icu_patient.jpgMég soha nem diagnosztizáltak ennyi fertőzöttet egy nap alatt a járvány kitörése óta. A halottak száma is meredeken nő.

A koronavírus második hulláma eddig nem látott mennyiségű új pácienst zúdít a brit egészségügyre. Keddről szerdára 26 688 új beteget regisztráltak, a legtöbbet, mióta tart a járvány. Ezzel összesen 789 229-re nőtt az országban a beazonosított Covid-betegek száma. A halottaké is emelkedik, közel 200 új elhunytról tudni, amivel 44 ezer fölött jár már az áldozatok összlétszáma az Egyesült Királyságban. Ez kiemelkedően magas arány, a legmagasabb egész Európában. Ha pedig hozzávesszük azokat a statisztikákat, amik arról szólnak, hogy a halotti bizonyítványon említésre került az okok között a koronavírus, a halottak száma a 60 ezerhez közelít. Kórházban másfélszer annyi beteget ápolnak már, mint egy hete, közel hatezer embert, lélegeztetésre 559-en szorulnak. Ahogy durvul a járvány, egyre több területet sorolnak át a harmadik kategóriába a háromszintű lezárási rendszerben, ami a legsúlyosabb kijárási korlátozásokat jelenti. Eddig Liverpool és környéke volt ilyen, de most már Manchester és Dél-Yorkshire lakói is, benne Sheffielddel, a legszigorúbb szankciók szerint élik mindennapjaikat, ennek pedig komoly következményei lesznek a gazdaságra is az adott térségekben.

Szólj hozzá!

Címkék: halál betegség kórház egészségügy járvány 2020 egyesült királyság London Manchester Liverpool ekozbenlondonban Eközbenlondonban koronavírus Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2416253428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása